Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej dziewczęta no nie wiem własnie co tu taki zamulacz się wkradł 🥴 🥴

my zaraz jemy obiadek i mykamy do Łodzi zakupy młodej do szkoły zrobić a może i dla mnie coś skapnie 🙂 🙂

poza tym nic ciekawego w sumie - proza życia :P a pod koniec września ide na panieński 😎 😎 sama śmietanka bedzie, tzn. kumpele z którymi w takim składzie same baby daaaaaawno nie imprezowałyśmy już. ponadto to nie bedzie clubbing tylko kameralnie na jakichs domkach tylko my i striptizer a raczej to, co z niego zostanie 😁 😁

odezwijta sie no bo mi az łyso tak zagladam po 4-5 razy dziennie a tu jeden post i jeszcze nie daj bóg kropka to aż szlag człowieka strzela 😠 😠

• Mamusia
Ewelinaaleks napisał(a):
czy któraś była ostatnio może w kinie i coś może polecić? bo mamy zamiar dziś się udać wieczorem a raczej w nocy jak młody już zaśnie i mi siostra z nim zostanie wiec lecimy ale nie wiem co wybrać.... 🤔

Ja nie byłam od czasu ciąży w kinie 🤢
Zazdroszczę i Tobie siostry i Nikoli panieńskiego 🙂

• Mamusia
hej Dziewczeta

dawno mnie nie bylo, co prawda zagladam od czasu do czasu ale nie potrafie sie jakos odnalezc.
Widzialam zdjecia waszych maluszkow, wszystkie piekne i cudowne 🙂

Nela wlasnie poszla spac, zupa nastawiona na gazie wlasnie sie gotuje wiec mam chwile dla siebie. U mnie w pracy beznadziejnie, okropne, rozpuszczone dzieciaki daja mi w kosc, ale nie bede was tutaj zanudzac opowiesciami o przeklinajacych 8 latkach i 6 latku z autyzmem ktory nie potrafi sobie tylka wytrzec i rzada aby go mu po poproznieniu ze tak powiem podetrzec.... do tego jestem zazwyczaj sama, zadnej pomocy......

co do kubkow i spanai u mnie jest tak, ze lozeczka sa takie jakie kiedys pokazala Magda, takie niebieskie i do tego kazdy ma swoje przescieradlo i kocyk z numerkiem ktory nalezy tylko do jednego dzieck azawsze. Prana posciel jest zawsze raz w tygodniu. Zawsze, czasem jesli trzeba to czesciej.
Kubki dzieci do 2,5 roku zycia maja niekapki, potem takie mniejsze mlastikowe szklaneczki i sztucce tez takie niby normalne ale mniejsze, dzieciecych rozmiarow 🙂 Dzieci do picia dostaja tylko wode lub mleko raz dziennie.

Zazdroszcze wam wakacji, my nigdzie nie wyjechalismy ani sie nigdzie nie wybieramy niestety w tym roku....

ehhh, jakas deprecha mnie dopadla powiem wam.....nic mi sie nie chce, nie mam natchnienia do niczego....

chociaz tyle ze okolo 20 stopni przez ostatnich kilka dni 🙂

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
Ewelinaaleks napisał(a):
czy któraś była ostatnio może w kinie i coś może polecić? bo mamy zamiar dziś się udać wieczorem a raczej w nocy jak młody już zaśnie i mi siostra z nim zostanie wiec lecimy ale nie wiem co wybrać.... 🤔

Ja nie byłam od czasu ciąży w kinie 🤢
Zazdroszczę i Tobie siostry i Nikoli panieńskiego 🙂

my ostatnio byliśmy na batmanie i był fajny 🙂 🙂

• Mamusia
oj smety smęty.. my idziemy na opijanie nowego stołu do znajomych, dzieciaki z nami, ok.22 wyekspediuje ich do babci - 1 blok dalej. kupiłam osprzęt i będe dzisiaj barmanić - tequila sunrise będzie się lała 😉
pozdr dziewczynki, buziaki w pysiaki 😘 😘

• Mamusia
Hejo dziewuszki 🙂

Serdecznie pozdrawiam was z przepięknej Zawoi. Pogoda nam dzisiaj dopisała. Właśnie siedzimy przy kominku i popijamy likier czekoladowy oglądając MADAGASKAR 3 🙂

Ja w kinie byłam stosunkowo niedawno - na Epoce Lodowcowej w 3D 🙂 Staramy się raczej nie rezygnować z przyjemności 🙂

Buziaki dla was wszystkich 😘

• Mamusia
bry

Marinka co tam się działo w nocy?

Dagi podziwiam Cię jak Ty dajesz radę z tymi dzieciakami, zresztą Magdę też i inne opiekunki ze żłobków, przedszkoli itp. Musicie mieć anielską cierpliwość 🙂

Alice, ale Ala jest duża, mój G. ma z 82 cm i ok. 10200 waży. I chyba już wiem dlaczego ostatnio woli butlę, przebiła nam się dolna 4, wyglada mi to bardziej na 5 ale to niemożliwe raczej. Pewnie nieciekawe noce przede mną...

Od dzisiaj mam urlop 😁 jeszcze nie wiem czy gdzieś będziemy wyjeżdżać, zobaczymy jaka będzie pogoda. Dzisiaj byliśmy na rowerach a jutro na baseny chyba skoczymy.

G.od 2 dni chodzi w majteczkach bo woła siusiu, wczoraj raz się tylko zsiusiał a dzisiaj 2. Ale jestem dobrej myśli, mam nadzieję, że przed pójściem do żłobka to opanenujemy troszkę.

• Mamusia
A do kina przez ostatnie lata to głównie na bajki chodziłam 🙂 po urodzeniu G. raz byłam z siostrą jak była w pl. Gdyby moja siostra była w pl to moje życie kulturalno-rozrywkowe byłoby bardziej urozmaicone.

Alice kupiłaś zmywarkę? ja kupiłam jakąs bosha, będę ją miała w pon. ale jeszcze nie wiem, kiedy będę miała podłączoną.

Nikola też zazdroszczę panienskiego,ale mnie to by pewnie mąż z domu nie wypuścił, gdyby wiedział gdzie idę 😁

to popisałam, to chyba tyle...

Dobranoc.

• Mamusia
przepraszam, zwracam honor Ewelina w takim razie 🙂 🙂

ojs, hmm, ja anielskiej cierpliwosci zdecydowanie nie mam, szczerze mowiac jestem troszke suczasta bo zawsze kaze po sobie sprzatac i zjadac wszystko do konca 😉 😜

a co do wyjscia do kina, to my bylismy ostatnio na hmm, nie wiem jaki polski tytul, ale 5 years engagment po angielsku, wiec 5 lat zareczyn czy cus? 🙂 w miare spoko sie ogladalo 🙂

a my calkiem niedawno wrocilismy z festiwalu wielu kultur organizowanego przez nasz kosciol, ale fajnie bylo, bo z kosciolem to nie mialo nic wspolnego, a fajne panele dyskusyjne zorganizowane byly, mozna bylo poprobowac dan roznych kuchni swiata i byl pokaz mody i nawet ja reprezentowalam Polske 🙂

• Mamusia
Bry 🙂

My dziś też spędzimy dzień na powietrzu, jedziemy na grilla do siostry S.
Wczoraj byliśmy u Ozimka - Lenka znów ma zapalenie spraw kobiecych 🤢 więc przyda jej się dziś polatać bez pieluszki.

Marina nie ma netu chwilowo więc nie odpowie ale nie śpi od 2 nocy bo Józiu chory i wymiotuje. U nas było to samo przedwczoraj.. Całą chałupę miałam zarzyganą.. No ale przeszło już na szczęście... 🙂
No to tyle chyba na razie...

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
Bry 🙂

Wczoraj byliśmy u Ozimka - Lenka znów ma zapalenie spraw kobiecych 🤢 więc przyda jej się dziś polatać bez pieluszki.

Marina nie ma netu chwilowo więc nie odpowie ale nie śpi od 2 nocy bo Józiu chory i wymiotuje. U nas było to samo przedwczoraj.. Całą chałupę miałam zarzyganą.. No ale przeszło już na szczęście... 🙂

uuu to jakiś wirus pewnie...

Magda z Ł. co tam u Ciebie?

• Mamusia
tynka83 napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
Bry 🙂

uuu to jakiś wirus pewnie...

Magda z Ł. co tam u Ciebie?

U Lenki to akurat nie wirus, zatruła się ale już ok 🙂