Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
Najgorsze, że mąż chciał autobusem jechać do pracy a ja go namówiłam na samochód a my mamy opony letnie i teraz mam wyrzuty sumienia 🥴

ja swojego tez dzis na letnich wysłałam ....bo tylko w jednym mamy zimowe ...ale ja musialam jechac na badania 🥴

Kiedy Wy o obiedzie, ja dopiero śniadanie zjadłam 😮 Odespałam nockę :o

Miałam dzisiaj i ja mieć tą glukozę i inne badania, ale po 1. nie miałam w co nasikać ☺️ bo nie zaopatrzyłam się w pojemniczki. po 2. zaspałam...Pójdę jutro, a co tam.

Co do mojego USG: pomimo tego, że i ja mam prywatne ubezpieczenie medyczne z pracy, zwykłe usg owszem jest za darmo, ale nt i połówkowe traktują jako badania prenatalne, na życzenie i dlatego płatne 250 zł 🤪 A że wybrałam sobie placówkę pod nosem ( mam z 50 metrów..) to coś za coś: nie mają niestety super sprzętu, tym bardziej 3d. Więc jeżeli chce sobie takie na pamiątkę zafundować- A CHCĘ - to muszę udac się do innego lekarza i znowu płacić. A najniższe stawki za 3d w wawie to właśnie 250 zł...koszmar.

• Mamusia
Tutliputli napisał(a):

Miałam dzisiaj i ja mieć tą glukozę i inne badania, ale po 1. nie miałam w co nasikać ☺️ bo nie zaopatrzyłam się w pojemniczki. po 2. zaspałam...Pójdę jutro, a co tam.

Co do mojego USG: pomimo tego, że i ja mam prywatne ubezpieczenie medyczne z pracy, zwykłe usg owszem jest za darmo, ale nt i połówkowe traktują jako badania prenatalne, na życzenie i dlatego płatne 250 zł 🤪 A że wybrałam sobie placówkę pod nosem ( mam z 50 metrów..) to coś za coś: nie mają niestety super sprzętu, tym bardziej 3d. Więc jeżeli chce sobie takie na pamiątkę zafundować- A CHCĘ - to muszę udac się do innego lekarza i znowu płacić. A najniższe stawki za 3d w wawie to właśnie 250 zł...koszmar.

Tutliputli - jest dużo miejsc gdzie możesz zrobić taniej, w której dzielnicy mieszkasz?

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
Tutliputli napisał(a):

Tutliputli - jest dużo miejsc gdzie możesz zrobić taniej, w której dzielnicy mieszkasz?

alexia daj namiary bo ja właśnie szukam taniej

• Mamusia
Tutliputli napisał(a):
Alexia, Na Tarchominie.

Łoo ku..wa gdzie Cie tam wygnało? 😁 Popatrz sobie:

Nowy Świat za 170 zł
http://www.alfa-lek.pl/pl/badania_diagnostyczne/badanie_usg

Tu masz za 200 zł tyle że Mokotów
http://vimed.pl/cennik/

Nowy Świat 4D za 200 zł
http://www.alfa-lek.pl/pl/badania_diagnostyczne/usg_3d_4d

to Targowa na Pradze, fakt że też 250 zł ale do tego masz inne bajery łącznie z głosem i objaśnieniami lekarza no i mają bardzo dobre opinie. Sama popatrz
http://www.usg4d.pl/index_files/Page439.htm

Musiałabym poszperać, jak będziesz potrzebowała pomocy to mów, poszukamy razem

Alexia, bo jak kupowałam tu mieszkanie dobre kilka lat temu ( a przenosiłam się z Woli ) to było cicho, pusto i co dla mnie najważniejsze: zielono !!!! Miałam gdzie na rowerze pojeździć, pobiegać i las za oknem. Teraz... teraz to już nie da się tu żyć i faktycznie chcemy stąd w przyszłym roku uciekać 🙂

Dziękuję za wyszukanie placówek: nie ukrywam, że być może się skuszę na nowy świat.
O targowej już słyszałam i to właśnie tam się miałam zamiar wybrać.

• Mamusia
Ewelinaaleks napisał(a):
dziewczyny a ja dobrze zrozumiałam z tej strony usg 4d na targowej to te badanie można robić między 18-22 tyg ciąży>>
A później???

Błękitnym drukiem masz napisane, że są to zalecane terminy. Możesz sobie zrobić na żądanie kiedy chcesz 🙂

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
Ewelinaaleks napisał(a):
dziewczyny a ja dobrze zrozumiałam z tej strony usg 4d na targowej to te badanie można robić między 18-22 tyg ciąży>>
A później???

Błękitnym drukiem masz napisane, że są to zalecane terminy. Możesz sobie zrobić na żądanie kiedy chcesz 🙂

fajnie a skierowanie trzeba mieć czy jeśli to państwowo to nie?

• Mamusia
Ewelinaaleks napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
Ewelinaaleks napisał(a):
A później???

fajnie a skierowanie trzeba mieć czy jeśli to państwowo to nie?

No to jest prywatne badanie, więc nie sądzę aby ktoś chciał skierowanie. Najlepiej zadzwonić i się upewnić bo to nigdy nie wiadomo 🙂

• Mamusia
Tutliputli jak chcesz to poczytaj sobie na tym forum jeszcze. Jest dużo namiarów, min w Pruszkowie i lekarze sprawdzeni. Ceny też przystępne 🙂

http://forum.dziecko-info.com/showthread.php?t=148370

Ja w LIM-ie też byłam, ale miałam wtedy normalne USG i płaciłam 100 zł. Tyle, że ja byłam na Jana Pawła koło Arkadii, ale sama klinika ok - profesjonalna. Więc może tam jeszcze spróbować?
Edit: doczytałam że w LIM-ie USG z nagraniem 180 zł więc też do zaakceptowania 🙂

• Mamusia
no tak pytam bo chciałam zrobić takie badanie w lux med tam mam wykupiony pakiet ale okazało sie ze 1. Trzeba mieć skierowanie
2. wydaja tylko zdjęcia
3. Jeśli lekarz WYRAZI ZGODĘ to można nagrać na płytę ( zakupioną przez osobę korzystającą z badania)
PARODIA
wiec już mi się odechciało tam robić!

• Mamusia
Ewelinaaleks napisał(a):
no tak pytam bo chciałam zrobić takie badanie w lux med tam mam wykupiony pakiet ale okazało sie ze 1. Trzeba mieć skierowanie
2. wydaja tylko zdjęcia
3. Jeśli lekarz WYRAZI ZGODĘ to można nagrać na płytę ( zakupioną przez osobę korzystającą z badania)
PARODIA
wiec już mi się odechciało tam robić!

Ja też muszę mieć skierowanie w Medicover'ze ale tylko dlatego, że wtedy nie płacę. Ale zawsze mnie pytają czy chcę płytę a zdjęcia dają w standardzie 🙂

• Mamusia
Ewelinaaleks napisał(a):
zaznaczam ze lim współpracuje z lux med wiec są takie same warunki do poniżej napisałam wiec NIE POLECAM

Ja byłam w LIM-ie bez żadnego skierowania 🙂 Tam akurat przyjmuje lekarz, który mnie prowadzi. Nikt nie żądał ode mnie niczego prócz kasy i dowodu osobistego 🙂