Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Frytus150 napisał(a):
Wiesz Sylwia,podejrzewam i mam nadzieje,że to bedzie chłopak 🙂 Maaa duże stópki i rączki wiec oby chłopak 🙂 A Ty kogo byś chciała??? 😁

wydaje mi się, że dziewuszka będzie, ale nie zdziwie się jak 'nagle' przed usg wyrośnie siusiak 😁 z tego co porównuje swoją ciąże do mojej mamy gdy była ze mną, to też prawie nic nie przytyłam, mam talie i dobrze wyglądam 😉 gdy była w ciąży z moim bratem, to wyglądała tragicznie, także obym miała geny po niej 🙂

jeju bo ja głupia jestem- to pierwsze dziecko i tak na prawdę jest mi obojętne czy ON czy ONA tylko głupia sama sie nakręcałam że to chłopak, mówiłam do niego, wyobrażałam sobie jak będzie wyglądał, jak gra z tatą w piłkę i takie tam
no jak wyszło że dziewczynka to normalnie jakiś niczym nieuzasadniony dół- nawet Wam się nie przyznałam że jak lekarz powiedział że to raczej na 80% dziewczynka to normalnie się poryczałam tak mi było później głupio
po prostu gdybym nie wiedziała to byłoby to naturalne zaskoczenie i szybko by mi przeszło jakbym zobaczyła kruszynkę a tak na razie ciągle oswajam sie z tą myślą że to jednak ONA nawet wczoraj na zakupach cieżko mi było kupić coś "dziewczęcego i body i ręczniczek kupiłam neutralne...................
kocham ją jak cholera ale potrzebuję jeszcze trochę czasu i taka rada dziewczyny nie nastawiajcie się tak silnie jak ja na jakąś konkretną płeć bo później dzieją sie z człowiekiem dziwne rzeczy

a moja też ma dłuuuuuuuugie nogi i ogromne stopy no ale mamusia też ma rozmiar buta 40 więc?????
a i dłoń jak rozłożyła aby mi pod koniec nagrania pomachać też nie wyglądała na filigranową

ReaSylvie napisał(a):
Matylda, dlatego też raz mówie do brzucha Helka, raz Aleks 🙂 cokolwiek wyniknie z 17stego to i tak będę szczęsliwa, troche miałam na początku ciąży ekscesów, dlatego, też wystarczy mi, że będzie zdrowe i pulchniutkie 🙂)

no u mnie przez pierwsze 10 dni po zrobieniu testu też nie było kolorowo i to właśnie wtedy się zaczęło, tak sobie nazwalam go ANTKIEM po dziadku i tak zostało- chodziłam z psem do lasu na spacer i cały czas mówiłam "Antoś, mamusia cię kocha, idź na swoje miejsce, tam jest cieplutko, fajnie "itp. i tak już zostało

magda-d87 napisał(a):
Ide na spagetti i podziwiac moja pachnaca choinke 😁 Bede pozniej 🙂

a mnie się nawet nie chce tej choinki i tak się zastanawiam ile ona u nas wytrzyma skoro mój pies jest wszystkożerny 😮

alexia_79 napisał(a):
A ja jestem w 7 niebie bo się najadłam właśnie mielonych z ziemniaczkami i buraczkami 😁 Prędko to się nie powtórzy. Mam dzisiaj ochotę na świeżego ananasa, muszę złożyć zamówienie u męża 😉

ej no u mnie też były buraczki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ananasa NIE ostatnio jak zjadłam to mi język kołkiem stanął

alexia_79 napisał(a):
Matylda - kup mu do gryzienia jakąś kość dużą, żeby miał zajęcie. Będziesz miała spokój w domu pół dnia - ja tak robiłam, może u Ciebie też zadziała 😁

hehe no nie wiem świnskie ucho zajmuje mu 20 minut a denta stick czy jakoś tak to ma na dwa kęsy- ten pies to odkurzacz i tyle

• Mamusia
Cześć Sylwia 🙂

Dziewczyny ja mam wizytę o 19.40.. Znaczy się samo usg 4d. I boję się jak nie wiem... 😁 też tak miałyście? 😁 Mam nadzieję, że z dzidzią wszystko ok 🙂 I ciekawe, czy rozkraczy się, bo wypadałoby się w końcu dowiedzieć KTO tam siedzi 😁
Trzymajcie za mnie kciuki, bo aż się pocę z nerwów 😁
Dam znać jak wrócę 😁

klaudiagda napisał(a):
Cześć Sylwia 🙂

Dziewczyny ja mam wizytę o 19.40.. Znaczy się samo usg 4d. I boję się jak nie wiem... 😁 też tak miałyście? 😁 Mam nadzieję, że z dzidzią wszystko ok 🙂 I ciekawe, czy rozkraczy się, bo wypadałoby się w końcu dowiedzieć KTO tam siedzi 😁
Trzymajcie za mnie kciuki, bo aż się pocę z nerwów 😁
Dam znać jak wrócę 😁

trzymamy trzymamy tylko odezwij się!!!!!!!!!!!

• Mamusia
matyldusia napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
Matylda - kup mu do gryzienia jakąś kość dużą, żeby miał zajęcie. Będziesz miała spokój w domu pół dnia - ja tak robiłam, może u Ciebie też zadziała 😁

hehe no nie wiem świnskie ucho zajmuje mu 20 minut a denta stick czy jakoś tak to ma na dwa kęsy- ten pies to odkurzacz i tyle

Ja nie mówię o takich wynalazkach ze sklepu dla zwierząt ale o prawdziwej kości - takiej wielkiej krowiej z uda np 🙂 Z taką kością szybko sobie nie poradzi bo jej w mordę nie weźmie ani nie udźwignie.