Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
aisak napisał(a):
nie to już pobiją wszystko 😁 😁 😁 😁 😁 😁
Matylda cos dla ciebie 😁 😁 😁 😁 😁 czytaj co znalazłam:
W Turcji natomiast uwaza sie, ze jak kobieta zje ugotowany mozg barana czy czegos tam, to wtedy zmieni plec dziecka na chlopaka 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

przebiłaś wszystko! 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 to która chce zmienić płeć swojego dziecka? 😉

• Mamusia
Wiola1983 napisał(a):
brechti napisał(a):
Kurczę prawie same dziewuszki! Nowe polskie pokolenie sexu w wielkim mieście! Jak tak dalej pódzie to będą się zabijać o facetów w dorodłym życiu haha ^^

O to się nie martw bo we wcześniejszych latach sporo synków się porodziło 🙂

A to dobrze dobrze, lepiej jak chłopak starszy ^^

aisak napisał(a):
nie to już pobiją wszystko 😁 😁 😁 😁 😁 😁
Matylda cos dla ciebie 😁 😁 😁 😁 😁 czytaj co znalazłam:
W Turcji natomiast uwaza sie, ze jak kobieta zje ugotowany mozg barana czy czegos tam, to wtedy zmieni plec dziecka na chlopaka 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

jeju gdzie tu tego barana ubić, chłop w Wa-wie zadzwonię żeby poszukał a jak nie to niech przez Tatry wraca tam może jakiś baca sprzeda

• Mamusia
Tutliputli napisał(a):
kmatus napisał(a):
aisak napisał(a):
klaudiagda napisał(a):
poza tym niedługo idę ściąć włosy.. nie dość, że potworek to jeszcze głupi... 😁

ło boziu ja też idę przed świętami, ściąć kudły i cooooooooooooooooo???
będę już musiała na korepetycje dla niunki zbierać chyba 😁 😁

no to nieźle.. ja podcinam włosy co 2 miechy i w dodatku fabuje 🙃 bosze moje dziecko będzie GŁUPIE!!

Hehehhe 😁 😁 Na pewno jest jakiś zabobon na odwrócenie tego zaklęcia. Trzeba tylko odpowiednio uświadomionej babci się zapytać 😁

Aisak szukaj czegoś na odczarowanie mojego dziecka!

• Mamusia

Jeśli ciężarna kobieta ma brzuch taki okrąglutki jak piłka - to będzie córa; a jeśli brzuch jest szpiczasty – będzie syn.
Jeśli kobietę ciężarną do słodyczy ciągnie- będzie córa; ma jednak przeważnie ochotę na kwaśne (np. kiszone ogórki) – to będzie syn.
Jeśli mama w ciąży ma czystą cerę, będzie miała chłopca. A jeśli cera jest brzydka , to urodzi dziewczynkę. Ponoć mówi się , że dziewczynka odbiera mamie urodę. 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Andziucha napisał(a):

Jeśli ciężarna kobieta ma brzuch taki okrąglutki jak piłka - to będzie córa; a jeśli brzuch jest szpiczasty – będzie syn.
Jeśli kobietę ciężarną do słodyczy ciągnie- będzie córa; ma jednak przeważnie ochotę na kwaśne (np. kiszone ogórki) – to będzie syn.
Jeśli mama w ciąży ma czystą cerę, będzie miała chłopca. A jeśli cera jest brzydka , to urodzi dziewczynkę. Ponoć mówi się , że dziewczynka odbiera mamie urodę. 🙂 🙂 🙂

hmm no to by się u mnie wszystko sprawdziło..

• Mamusia
kmatus napisał(a):
Tutliputli napisał(a):
kmatus napisał(a):
aisak napisał(a):
klaudiagda napisał(a):

no to nieźle.. ja podcinam włosy co 2 miechy i w dodatku fabuje 🙃 bosze moje dziecko będzie GŁUPIE!!

Hehehhe 😁 😁 Na pewno jest jakiś zabobon na odwrócenie tego zaklęcia. Trzeba tylko odpowiednio uświadomionej babci się zapytać 😁

jerunie to by cza się było po wsi przejść i babuleniek popytać, one by na pewno coś zaradziły
ale dla swiete spokoju Kmatus załóż konto i zbieraj na korepetycje dla córeczki 😁 😁

aisak napisał(a):
kmatus napisał(a):
Tutliputli napisał(a):
kmatus napisał(a):
aisak napisał(a):
klaudiagda napisał(a):

jerunie to by cza się było po wsi przejść i babuleniek popytać, one by na pewno coś zaradziły
ale dla swiete spokoju Kmatus załóż konto i zbieraj na korepetycje dla córeczki 😁 😁

Teraz już wiem skąd popularność funduszy dla dzieci 😁 😁 😁

• Mamusia
aisak napisał(a):
kmatus napisał(a):
Tutliputli napisał(a):
kmatus napisał(a):
aisak napisał(a):
klaudiagda napisał(a):

nie mam wyjścia chyba muszę zacząć odkładać 😉

• Mamusia
TO żeście sobie temat znalazły.

Tutliputli
- uważam że posegregowanie tabelki wg dat porodu to fajna sprawa. Trza się do męża Klaudii uśmiechnąć 🙂
Apropo zgagi w ciąży to moja mama miała masakryczną i myślała że urodzi małego goryla a ja łysa się urodziłam i do tej pory mam marne włosy więc dupa sraka.

• Mamusia
Wiola1983 napisał(a):

Tutliputli
- uważam że posegregowanie tabelki wg dat porodu to fajna sprawa. Trza się do męża Klaudii uśmiechnąć 🙂
Apropo zgagi w ciąży to moja mama miała masakryczną i myślała że urodzi małego goryla a ja łysa się urodziłam i do tej pory mam marne włosy więc dupa sraka.

Też jestem za tym żeby nas ułożyć terminowo 🙂 No nie gadaj? To ja się tak męcze z tą zgagą i mała będzie łysa?? 😠 😠 😠 😁

• Mamusia
Wiola1983 napisał(a):

Tutliputli

Właśnie chciałam się Was pytać, czy nie byłoby fajnie chronologicznie 😁 Zapytam swojego i dam Wam znać 🙂

• Mamusia
Heloł mamuśki 🙂 Co mnie bebzon boli to koniec;/Moje dziecie chyba rośnie i mi brzuch rozpycha,bo z dnia na dzien jest wieeeeekszyyyy!!!! 🤪 A co do zabobonów to wierzyłam ze włosów nie mozna farbowac,bo to niby na dziecko ma szkodliwy wpływ i dlatego do tej pory chodze taka zapuszczona jak świania,odrost na pół łba;/ Ale w styczniu ide sie zrobić 😉 W ogóle jak tam z Waszymi cerami,ja do tej pory nie mialam problemów a teraz mi syf syfa dogania i jeszcze mi sie to babra i strupy sie robia i blizny zostaja 😮 😮 🥴 🥴
Andziucha-witam Cię w Naszym Szalonym gronie:*

• Mamusia
Frytus150 napisał(a):
Heloł mamuśki 🙂 Co mnie bebzon boli to koniec;/Moje dziecie chyba rośnie i mi brzuch rozpych,bo z dnia na dzien jeste wieeeeekszyyyy!!!! 🤪 A co do zabobonów to wierzyłam zw włosów nie mozna farbowac,bo to niby na dzicko ma szkodliwy wpływ i dlatego do tej pory chodze taka zapuszczona jak świania,odrost na pół łba;/ Ale w styczniu ide sie zrobić 😉 W ogóle jak tam z Waszymi cerami,ja do tej pory nie mialam problemów a teram mi syf syfa dogania i jeszcze mi sie to babra i strupy sie robia i blizny zostaja 😮 😮 🥴 🥴

ja miałam pełno syfów na początku ciąży. Teraz już jest spokój. I też mam wrażenie z tym brzuchem, że on z dnia na dzień większy się robi... co nie zmienia faktu, ze nadal marny 😁

• Mamusia
Frytus150 napisał(a):
Heloł mamuśki 🙂 Co mnie bebzon boli to koniec;/Moje dziecie chyba rośnie i mi brzuch rozpycha,bo z dnia na dzien jest wieeeeekszyyyy!!!! 🤪 A co do zabobonów to wierzyłam ze włosów nie mozna farbowac,bo to niby na dziecko ma szkodliwy wpływ i dlatego do tej pory chodze taka zapuszczona jak świania,odrost na pół łba;/ Ale w styczniu ide sie zrobić 😉 W ogóle jak tam z Waszymi cerami,ja do tej pory nie mialam problemów a teraz mi syf syfa dogania i jeszcze mi sie to babra i strupy sie robia i blizny zostaja 😮 😮 🥴 🥴

o Frytus będziesz miała dziołszke wg zabobonów jak ci syf syfa goni 😁

• Mamusia
klaudiagda napisał(a):
Frytus150 napisał(a):
Heloł mamuśki 🙂 Co mnie bebzon boli to koniec;/Moje dziecie chyba rośnie i mi brzuch rozpych,bo z dnia na dzien jeste wieeeeekszyyyy!!!! 🤪 A co do zabobonów to wierzyłam zw włosów nie mozna farbowac,bo to niby na dzicko ma szkodliwy wpływ i dlatego do tej pory chodze taka zapuszczona jak świania,odrost na pół łba;/ Ale w styczniu ide sie zrobić 😉 W ogóle jak tam z Waszymi cerami,ja do tej pory nie mialam problemów a teram mi syf syfa dogania i jeszcze mi sie to babra i strupy sie robia i blizny zostaja 😮 😮 🥴 🥴

ja miałam pełno syfów na początku ciąży. Teraz już jest spokój. I też mam wrażenie z tym brzuchem, że on z dnia na dzień większy się robi... co nie zmienia faktu, ze nadal marny 😁

mnie ciągle wysypuje na twarzy, masakra czuje się jak 13-latka 😠 ciągle mnie coś swędzi albo piecze

• Mamusia
Mój napisał tak:
Klaudia 15:07:33
misiek
Klaudia 15:07:40
będziemy miały później prośbę do ciebie
Klaudia 15:07:46
zeby chronologicznie te wpisy poukladac ;d
Klaudia 15:07:54
ktora pierwsza rodzi na u gory tabelki
Klaudia 15:07:54
itp