Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Sabcia Pytałam lekarkę i w MSWiA, podobno nie odwożą dzidziusia nigdzie tylko zawsze razem sie leży. Oni mają oddział neontologii, w razie czego robią cesarkę jak nie ma szans na naturalny poród. A jak coś bardzo złego się z dzidzią dzieje to zabierają was razem do innego szpitala. Ale to potwierdze na 100% jak tam pojadę i porozmawiam z położnymi, chociaż ta moja lekarka to pracowała swojego czasu w MSWiA. Zawsze jestem tak podekscytowana wizytą że może coś źle zapamietalam, jakos niebawem z mężem jedziemy obejrzeć tam porodówkę i on na pewno wszystko zapamieta a ja będę tylko pytać 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

malstep Ja się nie znam na tych bakteriach bo nic nie miałam nigdy takiego, ale coś da się z tym na pewno zrobić, trochę masz przechlapane że Ci się ciągle przyplątują. Ale już niedługo bo za 3-4 miesiące poród i miejmy nadzieję bedziesz miala spokoj z bakteriami 🙂 Dobrze że masz niedługo wizytę. Moze niech Ci lekarz jakiś probiotyk zaproponuje, a jak jakiś bierzesz to moze niech Ci zmieni 🙂

• Mamusia
karolcia12345i napisał(a):
joajola81 To mój Wiktor bedzie jadł samo słodkie i kwaśne hehehe no i ze spaniem to u niego też lipa będzie bo potrafi cały dzień buszować i w nocy od 1 tak do 3 tez i od 6 znowu kopie 🙂 🙂 A jak chodze to tez mnie kopnie czasem, chyba ze bardzo dlugo chodze to go ululam 🙂 a najspokojnieszy jest jak sie smieje i mam gosci, to cisza jak makiem zasial 🙂 🙂

A widzisz to jak sie urodzi to nie bedziesz mogla nic zrobic tylko bedziesz sie nim zajmowac 🙂 😜
a jak sie smiejesz i rozmawiasz to pewnie slucha 🙂 dzieci juz slysza w tym wieku musisz chyba zaczac mu spiewac hehe moze zapamieta. 😜

Ja to jestem bardzo spokojna wiec mam nadzieje, ze moja dzidzia tez bedzie, ale kto to wie 🙃 😁

• Mamusia
siehankowa napisał(a):
Aniołek, a gdzie zapisałas się do szkoły rodzenia? w dzierżoniowie czy może w świdnicy? bo ja zastanawiam się nad Dzierżoniowem, ale cos sie zdecydować nie mogę 😉

Ja zapisałam się w Dzierżoniowie ale nie do tej przyszpitalnej tylko do połoznej Anny Sykuły. Bardzo sympatyczna kobieta. Płacę tylko 100 zł jednorazowo i smigam. Super by bylo jak bys tez sie zdecydowala 😁 😁 😁

jolajola81 Ja mu śpiewam już od dawna, nawet jak nie słyszał jeszcze 🙂 🙂 teraz to się uczę kołysanek i niedługo bajki kupimy do czytania 🙂 🙂 Jak śpiewam to zasypia na chwilę 🙂

DZIEŃ DOBRY BRZUSZKI 🙂

Wczoraj jak poszłam połozyc dzieci spać tak zasnęłam z nini hihi 😁 😁 😁
Kurcze pogoda brzydka, zimno się zrobiło 😞 Gdzie ta piekna wiosna ???

• Mamusia
Witam mamcie 🙂

marta też się zastanawiam. Dziś rano jak byłam z psem przypomniałam sobie jak rozmawiałyśmy o płaszczykach wiosennych że trzeba guziki poprzesówać 🤢 a ja rano to z psem w kurtce zimowej chodzę 😮

malstep miałam identyczną sytuację z tymi bakeriami. rano zapomniałam oddać mocz zrobiłam to troche poźniej i wyszły mi i bakterie i jeszcze jakieś inne rzeczy. Lekarka powiedziała że jeśli nic nie piecze nie swędzi to trzeba powtórzyć badanie. Tak zrobiłam i faktycznie wszystko było ok.
U Ciebie też tak będzie 🙂 Lepiej będzie jak powtórzysz badanie i daj znać co i jak.

dzień dobry !!!
Ja korzystam z uroków urlopu męża 😜 i wybywamy z domu całymi dniami a tu do nadrobienia 120 stron 😮 🙃 jejku...może w wolnej chwili zdołam hihi....
dzisiaj do lekarza ze starszym synem na bilans zdrowia więc znowu wychodne 🙃

Buziaki dla wszystkich brzuszków 🤪

• Mamusia
Dzień dobry mamusie
Anya wątpliwości co do płci są zawsze, ostatnio koleżanka mówiła że jej znajoma ma 2 córki i strasznie chciała by 3 był syn, no ale według usg córcia, więc oni nic nie kupowali większość rzeczy mieli po starszych dziewczynkach a urodził się chłopiec ha ha ha 🙂
U mnie pan powiedział że na 80-85 % dziewczynka, ale że na usg przybrała pozycję żółwika to tak naprawdę nigdy nic nie wiadomo. Aczkolwiek jak wczoraj poszłam do lekarki to jak tylko weszłam spojrzała na mnie i mówi co dziewczynka? Pewnie dlatego że buzie mam spuchniętą albo nie wiem.
jolajola81 a gdzie chodzisz do szkoły rodzenia i na który szpital się zdecydowałaś? Bo ja jeszcze nie zdecydowałam cały czas się waham.
A ja dziś już do pracy i powiem Wam, że ja jednak lubię chodzić do pracy bo się przynajmniej coś dzieje, a w domu nudy jak się siedzi.

Diviana hehe jeszcze zatęsnkisz za tą nudą 🙂 U mnie od rana ruch. Emilka ma wolne od szkoły, bo gimnazjum pisze egzaminy. A Maja wiadomo. No i teraz jedna się tuli, druga śpiewa. A ja pomiędzy nimi usiłuję napić sie kawy 🤪 🤪 🤪

Anya nio ja sobie paznokcie wczoraj pomalowałam, ze już niedługo japonki założę, a tu chyba kozaki wyciągac trzeba. U nas pada śnieg 😞 😞 😞

Wow no i mapa nam tak wcześnie wstała 😁 😁 😁 Nieśmiało przypominam, ze czekam na zdjęcie małego palca 🙂

• Mamusia
jak ja bym już chciała by mój bąbel się do mnie poprzytulał albo pośpiewał (pod warunkiem że odziedziczy głos po tacie bo ja to podobno śpiewam przez nos w jednej tonacji :blush 🙂
już się nie mogę doczekać 🙂

Diviana podziwiam - ja mojej pracy mam już dość 🤢
I te pobudki przed 6...
Teraz od poniedziałku mam 3 dni wolnego-cuuuuudny czas...
nie wiem jak jutro rano wstanę 🥴

marta-lion napisał(a):

Wow no i mapa nam tak wcześnie wstała 😁 😁 😁 Nieśmiało przypominam, ze czekam na zdjęcie małego palca 🙂

Marta
słodkie te Twoje Córcie 🤪
Drugą chcę mieć Córeczkę 🙃 taaa....

O zdjęciu pamiętam-proces aktywizacji Męża w toku 😁
Do niedzielnej niespodzianki zdążymy 🙂