Kochane dziewczyny jesteście no i faktycznie wczoraj przegięłam trochę ☺️ bo byłam 9,5 godz w pracy a potem pojechaliśmy do ikei i choć w końcu nic nie kupiliśmy to złaziliśmy się nieźle do 21.00 tam buszowaliśmy i ja myślę, że to od tego.
Ale postaram się wypocząć w święta choć czeka mnie długa droga do rodziców 5 godz 😮 ale że siedzenie się rozkada to na półleżąco będe jechała 🙂 Marta skorzystałam z Twojej rady i walnęłam się na 10 min na pufy 🙂 i już mi lepiej
Foga Ty też uważaj na siebie i się nie przemęczaj
A co do mnie to faktycznie czasem mnie trudno z roboty wypedzić ☺️ oststnio jak przyniosłam zwolnienie to koordynatorka przyszła i jeszcze odprowadziła mnie do drzwi bo powiedziała że inaczej to pewności nie ma czy nie wrócę 🤪
A mój syne przeważnie boczki, tak po przekątnej kopie, albo z prawej bliżej pachwiny i jednocześnie z lewej miedzy bokiem a pepkiem. W ubiegłym tygodniu pierwszy raz na dole go poczułam, tak w okolicy wzgórka i zastanawiam się gdzie rączką a gdzie nóżką kopie i jak jest ułożony, a wydaje mi się, że cały czas leży wpoprzek ale jeszcze ma czas na prawidłowe ułożenie przecież. Czuję go też przy pepku 🙂
Diviana tak jak piszą Dziewczynki zwolnij troszkę 😉 A na podróż polecam co godzinkę przystanek i spacer wokół samochodu 🙂 Też jak jadę gdzieś dalej odchylam mocno fotel 🙂
aniolek82 nasz Skarbek praktycznie kopie mnie tylko "w dołach"
od święta zdarza mu się pod pępkiem 🙂 Ale na połówkowym Pani doktor powiedziała żeby zupełnie się tym nie martwić
bo ma dużo miejsca, a tam mu się po prostu spodobało 🙂
Dziewczynki jeszcze co do wózka mam pytanie,
czy ważne jest w spacerówce żeby móc odwracać siedzisko?
Tak żeby najpierw Dziduś jeździł tyłem a potem dopiero przodem?
Bo różne są opinie.
Pati on powiedział, że to macica się przygotowuje, że się rozciąga, ale ja to zrobiłam głupotę bo podniosłam coś co nie było ciężkie tylko żle to podniosłam. Od tamtej pory nie czułam tego, tylko czasem tą gulę koło pępka ale tak bardzo delikatnie. Pati może Ty też masz ten zespół o którym pisałam. Taka naszej macicy wtedy uroda. Jak będę 28 to zapytam jak się ten zespól nazywa i poszukam w necie. Nie jest to grożne dla mamy ani dziecka. Pati a Ty wcześniej nie czułaś nic takiego?
Mapa- moim zdaniem lepiej jak siedzisko spacerówki można montować przodem i tyłem do kierunku jazdy, bo przez kilka pierwszych miesięcy lepiej jak Maluch jeżdzi tyłem do kierunku jazdy i możesz mieć go na oku, czy nic złego mu się nie dzieje, np. czy się nie zsuwa itp. A później warto żeby jeździł przodem do kierunku jazdy bo może podziwiać widoki 😁😁
Pati on powiedział, że to macica się przygotowuje, że się rozciąga, ale ja to zrobiłam głupotę bo podniosłam coś co nie było ciężkie tylko żle to podniosłam. Od tamtej pory nie czułam tego, tylko czasem tą gulę koło pępka ale tak bardzo delikatnie. Pati może Ty też masz ten zespół o którym pisałam. Taka naszej macicy wtedy uroda. Jak będę 28 to zapytam jak się ten zespól nazywa i poszukam w necie. Nie jest to grożne dla mamy ani dziecka. Pati a Ty wcześniej nie czułaś nic takiego?
Nie nie czułam...Zresztą ja prawie cały czas leżę mało chodzę, i może dlatego tego nie czułam... Wiem tylko,że łożysko mam na ścianie przedniej i myślałam,że to ono...
Witajcie mamusie 🙂 Miałam wczoraj zajrzeć do was ale się nie udało odwiedziłam przyjaciółkę- miałyśmy jechać po jej suknię ślubną, ale nie zdążyłyśmy, potem basen, po basenie soczek i coś na ząb i jak wróciłam do domu była 22. Nie miałam już siły siadać przed kompem
Gratuluję dwóch sierpniowych chłopców 🙂
Dziś przysłali mi kolejne łóżeczko 🙂 wolny pokój zaczyna się w szybkim tempie zapełniać 🙂
Pati- ty jeszcze w dużą szafę musisz się zaopatrzyć 😁 a ten ostatni komplecik faktycznie śliczny 🙂
Pati- zapomniałam wczoraj napisać- faktycznie komplecik śliczny, tylko nie wiem czy zwróciłaś uwagę, że sprzedający usunął oferty kupujących i w opisie na samym dole napisał "towar uszkodzony" czy coś w tym stylu?
Ja o tym czasem zapomnę to brzuszek opór stawia i sam o luzik się upomina. Ja zawsze energiczna byłam w miejscu długo nie posiedziałam a jak ktoś ze mną szedł to zawsze mówił Jak ty szybko chodzisz. Dla mnie to było normalne tempo i jak coś trzebabyło zrobic to trzebabyło się za to wziąc. Mąż nie raz mnie upominał, żebym tak nie szalała, że nie tak szybko, nie chodz tak prędko, na ten boczek to wolniej się przekładaj, nie tak szybko z tego łóżka i tylko nie tak i nie tak. Teraz jak mam przełoży się na drugi boczek to w pięciu etapach to robię i stękam z wysiłku.O brzuszku już się zapomnie nie da bo i malutki nie jest, trzeba bardzo uważac.
Hej dziewczyny! 😊
Trafiłam na ten wątek, bo też mam łożysko na tylnej ścianie i zastanawiałam się, jak to wpływa na ciążę i poród. Widzę, że wiele z Was miało podobne doświadczenia i uspokoiło mnie to, co pisałyście! 💕
@Bagira, super, że u Ciebie wszystko przebiegło bez problemów! @angela faktycznie - b.dobry tekst,ale czytałam go już wcześniej, bo zaglądam czasem na abcmamy
czy jest bez recepty? Bo jak na receptę to nie ma szans abym się wybrała do lekarza Raczej by mi nie wypissal. On również nie pójdzie ( nawet nie wiesz jaką mielismy kłótnie ostatnio jak mu wspomniałam aby sie wybrał).
Od jakiegoś czasu staramy się intensywnie o dziecko... Zauważyłam też, że mój facet miewa problemy z osiągnięciem pełnej erekcji. Zastanawiam się z czego to może wynikać. Oboje jesteśmy w wieku 34 lat.
Rekomendowane odpowiedzi
Gość
To z allegro z ciążowych tyko 3 strony 😆 http://moda.allegro.pl/listing.php/search?string=szlafrok&category=78017&order=t
Diviana
Ale postaram się wypocząć w święta choć czeka mnie długa droga do rodziców 5 godz 😮 ale że siedzenie się rozkada to na półleżąco będe jechała 🙂
Marta skorzystałam z Twojej rady i walnęłam się na 10 min na pufy 🙂 i już mi lepiej
Foga Ty też uważaj na siebie i się nie przemęczaj
A co do mnie to faktycznie czasem mnie trudno z roboty wypedzić ☺️ oststnio jak przyniosłam zwolnienie to koordynatorka przyszła i jeszcze odprowadziła mnie do drzwi bo powiedziała że inaczej to pewności nie ma czy nie wrócę 🤪
Kornelka
Gość
A na podróż polecam co godzinkę przystanek i spacer wokół samochodu 🙂
Też jak jadę gdzieś dalej odchylam mocno fotel 🙂
aniolek82 nasz Skarbek praktycznie kopie mnie tylko "w dołach"
od święta zdarza mu się pod pępkiem 🙂
Ale na połówkowym Pani doktor powiedziała żeby zupełnie się tym nie martwić
bo ma dużo miejsca, a tam mu się po prostu spodobało 🙂
Dziewczynki jeszcze co do wózka mam pytanie,
czy ważne jest w spacerówce żeby móc odwracać siedzisko?
Tak żeby najpierw Dziduś jeździł tyłem a potem dopiero przodem?
Bo różne są opinie.
Kornelka
Gość
Gość
dzięki,za chwile sobie zerknę 🙂
Gość
Ja tak raz w pracy się nazginałam i potem było ciężko...
Gość
Eleeza
Pati123
Nie nie czułam...Zresztą ja prawie cały czas leżę mało chodzę, i może dlatego tego nie czułam... Wiem tylko,że łożysko mam na ścianie przedniej i myślałam,że to ono...
lydziaa84
Miałam wczoraj zajrzeć do was ale się nie udało odwiedziłam przyjaciółkę- miałyśmy jechać po jej suknię ślubną, ale nie zdążyłyśmy, potem basen, po basenie soczek i coś na ząb i jak wróciłam do domu była 22. Nie miałam już siły siadać przed kompem
Gratuluję dwóch sierpniowych chłopców 🙂
Dziś przysłali mi kolejne łóżeczko 🙂 wolny pokój zaczyna się w szybkim tempie zapełniać 🙂
Pati- ty jeszcze w dużą szafę musisz się zaopatrzyć 😁 a ten ostatni komplecik faktycznie śliczny 🙂
Eleeza
Gość
Kurcze ja nie wiem kiedy się w końcu zdecyduję na wózeczek 🤢
Ciągle coś mi się zmienia 🙂
lydziaa84 to ile masz tych łóżeczek? 😁
Eleeza
lydziaa84
lydziaa84
http://www.youtube.com/watch?v=qnL8MiIswqc&NR=1&feature=fvwp
kamonik
lydzia, a juz myślałam że masz bliźnieczki i sie nie pochwaliłaś 😁 😁 😁 😁
Kornelka