Skocz do zawartości

PAŹDZIERNIK 2011 -STARTUJEMY | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Anetko ja tez sie obawiam o moj brzusio,bo tez z czsow liceum przed matura dolozylo sie wtedy rozstanie z chlopakiem z ktorym obecnie jestem i wtedy schudlam naprwade duzo.zrobily mi sie wtedy rozstepy na udach.moze nawet nie na udach dokladnie jak w na wysokosci majtek,małe niewidoczne kreski,no ale sroko sa to moga pojawic sie tez na brzuszku 😞
Ja uzywam oliwki jak wspominalam i dodatkowo co drugi dzien smaruje sie jeszcze COCOA BUTTER
mam nadzieje,ze pomoga.

• Odpowiedzi 14,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• carpioo

1197

• madziek84

788

• Iris

1191

• Zuziaczek

1030

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

madziek84 napisał(a):
Anetko ja tez sie obawiam o moj brzusio,bo tez z czsow liceum przed matura dolozylo sie wtedy rozstanie z chlopakiem z ktorym obecnie jestem i wtedy schudlam naprwade duzo.zrobily mi sie wtedy rozstepy na udach.moze nawet nie na udach dokladnie jak w na wysokosci majtek,małe niewidoczne kreski,no ale sroko sa to moga pojawic sie tez na brzuszku 😞
Ja uzywam oliwki jak wspominalam i dodatkowo co drugi dzien smaruje sie jeszcze COCOA BUTTER
mam nadzieje,ze pomoga.

Na pewno samo smarowanie nie wystarczy 🙂 ale jeśli będziemy pilnować wagi i dużo spacerować to może sie uda 🙂

Mama76-przyłączam sie do gratulacji 🙂

• Mamusia
Mama 76 gratuluję drugiego synusia !!! Cieszę się, że wszystko w porządku.
Aguś i Akneri przepiękne macie dzieci ! Kurcze obiecuję, że jutro wrzucę moje zdjęcie z Misiem 🙂 Aguś jeśli będziesz miała loczki na główkach bliźniaków tak jak na głowie Twojego synka to będzie czad! Super 🙂

co do rozstępów to właściwie nie bardzo do końca mamy na nie wpływ bo jak widzę i przy ciązy i przy chudnięciu się robią 😞 Ehhh że tez faceci nie mają żadnych problemów... No cóż pozostaje nam dbać o siebie na tyle na ile się da, wobec natury bywamy bezradne. Najważniejsze sa jednak nasze kochane maluchy!

Anetko ja tez jestem fanką X landerów 🙂 Więc chyba będziemy jeździły tymi samymi wózkami 🙂

Uściski dziewczyny i dobrej nocy! 😘

• Mamusia
Hej dziewczynki 😁

Tu mamusia 100%-owej córeczki !!! 😁

Mała nieźle nóżki rozłożyła, widać było wszystko !
Tutaj buzia, pępowina i łożysko na 3D:
(obraz z TV, tzn. z płyty DVD, robione telefonem na szybko, stąd te paski)
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/148/mini1ch.jpg/][IMG]http://img148.imageshack.us/img148/6945/mini1ch.jpg[/IMG][/URL]

Ziewała wcześniej, też fajnie było widać 🙂

Z Marzenką spotkanie udane, jeszcze jej tu nie ma, bo pewnie z kina jeszcze nie wróciła. 😆

• Mamusia
A więc dziewczynki wszystko u mnie ok 🙂 Będzie córeczka "Helenka" więc girls power 🙂 Z ziuziaczkiem się widziałyśmy i było miło. Moja niunia się nie chciała pokazać i leżała tylkiem do góry i trzymała tak jak carpioo córcia gardę. Powiedział że ma bardzo w środku ciasno. Leżała nakryta nóżkami 🙂 Wszystkie organy w normie i mierzy 20 cm i waży pół kilo 🙂
Tak ziuzuaczku wróciłam właśniue z kina. Byłam na Kac Vegas w Bangkoku. Biorąc pod uwagę że w sobotę nasze kawalerskie i panieńskie to nie był to dobry pomysł z tym filmem ale ogólnie polecam. Powalony bardziej niż pierwsza część jeżeli któraś z Was oglądała 🙂
Spokojnej nocki i do jutra. dziś padam bo od rana dopiero weszłam do domu.
Buziaki i pozdrawiam Was wszystkie 🙂 so so Happy 🙂

• Mamusia
aga33 napisał(a):
Uciekam lulać 🙂dzięki Iris 🙂To tak na koniec Wiktorek sam 🙂

Zuziaczku 🙂gratulacje 🙂mała jest śliczna 🙂a Ty pewnie dziś jesteś najszczęśliwszą przyszłą mamą 🙂

Śliczny chłopczyk. Taki skarbek !!! 😁

Byłabym najszczęśliwszą mamą, gdyby mój się cieszył ze mną, a on chodzi dziś jakiś wkurzony i nie mogę na to patrzeć, tylko mi humor psuje ! I jeszcze mówi, ze to dlatego, ze on po pracy zmęczony ! A teraz to ma siłę na necie siedzieć na drugim kompie ! 😞

Wkurzył mnie wredniak jeden 😞

A dzidzia moja słodka, bo ... moja ! 😁

Do tego wszystko ma na swoim miejscu, wszystko w normie i dobrze się rozwija 🙂

Gratuluję Dziewczynki udanych wizyt u Gin, zdrowych Córeczek 🙂
i również miłego spotkania 🙂
Ach.. chyba wszystkie nie mogłyśmy się doczekać Waszej relacji 🙂))
Dziewczynki górą!!!

• Mamusia
Marzenko:yeyeye 🙂super 🙂gratulki wielkie 🙂ależ tu dziewczyńsko się robi 🙂fantastycznie,niech wszystkie laseczki odziedziczą urodę po swoich cudownych mamach 🙂Odpoczywaj kochana 🙂

Iris:czekam jutro obiecane zdjęcie Twojego słodziaka 🙂

buziaki wielki,zmykam,bo też padam...a mały o 6 robi pobudkę 🙂

• Mamusia
O, Marzenka wróciła ! 🙂

Miło, że się prognozy z 13 tygodnia sprawdziły, faktycznie dobry ten lekarz 😮

Na film muszę się wybrać, bo pierwsza część mi się podobała.
Moja ma 22 cm i 443 gramy 🙂

I widzieliśmy ją chyba z każdej możliwej strony he he 🙂

Marzenko, czyżbyś zapomniała zjeść coś słodkiego przed wizytą ?
🤨

Też dostałaś całą masę zdjęć jak my ?

• Mamusia
Zuziaczku,nie przejmuj się tylko ciesz 🙂i pamiętaj facet to tylko facet(napewno mentalność podobną ma do innych samców)Ciesz się tym dniem,bo przecież jest wyjątkowy,a on niech dojrzewa,u nich to trochę trwa 🙂

• Mamusia
Hej , niedawno pożegnałam mężusia , i wpadłam na chwilę. Z moją dzidzia wszystko ok, nic jej nie wyrosło między nózkami, czyli mogę juz ze spokojem kupować ubranka. Pani powiedziała, że dzidzia bardzo ruchliwa, nawet urzadzila nam pokaz, a to lezenie przodem , a to bokiem , a to plecami do ekranu...Na 3/4d ide dopiero na poczatku lipca, nie wiem jak ja sie doczekam tego dnia 😞 milego dnoia Wam zycze chociaz u mnie pada i nie zanosi sie na poprawe..

hej dziewuszki,

ja ide do lekarza dop. 20-tego i mam nadzieje, ze pierwotna prognoza plci sie potwierdzi....inaczej chyba wam pooddaję wszystkie ubranka lol
mam nadzieje, ze bedzie chlopak i ze mi los psikusa nie zrobi 🙂
milego dnia zycze, mimo iz jest paskudna pogoda :/ wrr

• Mamusia
Hej.
Ziuziuaczku tak dostałam dużo zdjęć 🙂 biorę się zaraz za oglądanie filmu. Szkoda tylko ze sie tak mała wredzia uparła i nie chciała pokazać buźki 🙂 Mam nadzieję że jest śliczna 🙂 a jeżeli chodzi o batonika to zapomniałam zjeść 😞 I spała mała i no nie dało rady... ruszał brzuchem próbował od dołu od góry i nic 🙂
Film śmieszny naprawdę polecam tylko najlepiej obejrzeć jeszcze raz jedynkę przed samym kinem hehe 🙂
U mnie też pogoda taka pochmurna. Nie pada ale jakoś tak szaro. Może się rozpogodzi.
Miłęgo dnia dziewczynki 🙂

• Mamusia
Marzenko ja też się zastanawiałam nad zjedzeniem batonika przed moim USG 20-go ale boję się, że gdy tak zrobię Maluch będzie zbyt ruchliwy i nie uda nam się podejrzeć co tam ma 🙂 Ehhh sama nie wiem co robić 🙂 Najważniejsza, że z Twoją córcią wszystko w porządku a że jest śliczna, to jestem tego pewna.

Wrzuciłam zdjęcie z moim Mikołajem 🙂 Także macie teraz go wglądu nasze fejsy 🙂

U mnie też dzisiaj chłodniej, chyba się wybiorę do fryzjera na małe co nieco 🙂

• Mamusia
Dziewczyny, gratuluję córek!

Zuziaczek maleńka fotogeniczna 🙂 Co do faceta to się nie stresuj. Jak pisze Aga oni już tacy są. Ja tylko proszę, by moje dziecko nie było takim nerwusem jak mąż, bo chyba osiwieję w wieku 35lat 🙂

Ja się dzisiaj wybieram do lekarza i liczę na to, że też będę mogła się pochwalic kto tam się ukrywa. Bo jak nie to chyba znowu za tydzien się do niego przejdę 🙂

• Mamusia
Kokosanko:wielu wzruszeń Ci życzę podczas dzisiejszego usg)niech sie maluszek ujawni,bo ciotki czekaja 🙂Pamiętaj o batoniku przed wizytą,może los okaże się łaskawy 🙂no i daj znać co tam miedzy nóżkami 🙂

Iris:Mikołaj jest super 🙂przystojniacha z tego Twojego przedszkolaka 🙂wiem,wiem jaka dumna z niego jesteś 🙂znam to uczucie 🙂

Natalia:cieszę się,że i u Ciebie wszystko ok 🙂tak 3maj 🙂

życzę Wam laseczki miłego dzionka 🙂ja zaraz uciekam z moim małym do chirurga na kontrol 🙂późźniej jakiś spacerek zaliczę i zakupy bo jakoś tak słabo się czuje i nie wiem czy drugi raz jeszcze dziś się z domku rusze.Oczywiście odezwę się później,i koniecznie poczytam Was bo nie chcę mieć weekendowych zaległości:0

• Mamusia
aga33 napisał(a):
Kokosanko:wielu wzruszeń Ci życzę podczas dzisiejszego usg)niech sie maluszek ujawni,bo ciotki czekaja 🙂Pamiętaj o batoniku przed wizytą,może los okaże się łaskawy 🙂no i daj znać co tam miedzy nóżkami

życzę Wam laseczki miłego dzionka 🙂ja zaraz uciekam z moim małym do chirurga na kontrol 🙂późźniej jakiś spacerek zaliczę i zakupy bo jakoś tak słabo się czuje i nie wiem czy drugi raz jeszcze dziś się z domku rusze.Oczywiście odezwę się później,i koniecznie poczytam Was bo nie chcę mieć weekendowych zaległości:0

Tak, zaległości czasem są ogromne. Nie ma nas raptem 1 lub 2 a tu mała szkolna lektura do nadrobienia 🙂 Jak siedzę przy kompie to mój się pyta "znowu siedzisz na tym brzuszku i maluszku?" Nie wiem, co on sobie ubzdurał z tą nazwą, ale faktem jest, że go tym czasem irytuję, ale sobie z tego nic nie robię 🙂

hejka piękne i okrąglutkie 🙂 ja poczekam jeszcze jak na złość maleństwo tyłem było i nic niechciało się obrucić 😞 więc czekam na 15 czerwca a wszystkie panie z Poznania i okolic targi Moje Dziecko 18-19 czerwca 10-17 w programie konsultacje i porady medyczne, DARMOWE USG !!! tutaj daje link www.targimojedziecko.pl

Cześć Brzuszaste 🙂
Gratuluję wszystkim Mamuniom które już wiedzą co tam rośnie 🙂 I witam nowe Mamuśki 🙂
W poniedziałek idę na to USG 3D i ............. panicznie zaczynam się bać........
Pogoda dzisiaj kiepska i spać się chce. Czy miewiacie takie bóle w podbrzuszu przypominające zakwasy????

• Mamusia
część Brzuchatki 🙂
Ale nowych fotek się pojawiło 🙂
Milo popatrzeć na Wasze dzieci 🙂 A jeszcze milej poczytać jak bardzo je kochacie i że świata bez nich nie widzicie 😆
Batonik pomaga, ja też jadłam przed USG i bobasek ruszał się ostro 🙂
Zuziaczku piękna córcia. Ładnie do zdjęcia się ustawiła 🙂 Narobiłaś mi ochoty na 4d 😉choć już ustaliliśmy z mężem że nie robimy...ale kto wie 😉
Aga ale twój synuś ma piękne loki 🙂 Chciałabym aby nasz córcia miała takie, ale to raczej mało prawdopodobne
Dziś robię sobie odpoczynek po dwóch dniach biegania 😉 Lenie się ile się da 😉
Miłego dnia jak zwykle życzę. U mnie się ochłodziło, wieje 😞