Skocz do zawartości

PAŹDZIERNIK 2011 -STARTUJEMY | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Kochane, ja krótko i na temat, bo muszę obiad zacząc robic..
Byłam u lekarza.. Gdy miałam robione badanie prenatalne (12tydz) lekarz powiedział, że wygląda na chłopca, ale to jest za wcześnie na mówienie o płci..Ja się jednak tak nastawiłam na chłopaka, że już byłam święcie przekonana, że będzie mały Ksawi. A co się dzisiaj okazało? Będzie.. dziewczynka! Aż mnie zatkało, bo ostatnio się nie pokazało a dzisiaj usłuchała mamy. Termin porodu też przesunął się dużo do przodu bo na 9.10.2011. Mała waży 340 g.

• Odpowiedzi 14,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• carpioo

1197

• madziek84

788

• Iris

1191

• Zuziaczek

1030

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kokosanka napisał(a):
Kochane, ja krótko i na temat, bo muszę obiad zacząc robic..
Byłam u lekarza.. Gdy miałam robione badanie prenatalne (12tydz) lekarz powiedział, że wygląda na chłopca, ale to jest za wcześnie na mówienie o płci..Ja się jednak tak nastawiłam na chłopaka, że już byłam święcie przekonana, że będzie mały Ksawi. A co się dzisiaj okazało? Będzie.. dziewczynka! Aż mnie zatkało, bo ostatnio się nie pokazało a dzisiaj usłuchała mamy. Termin porodu też przesunął się dużo do przodu bo na 9.10.2011. Mała waży 340 g.

Ale niespodzianka!!! 🤪 Najważniejsze, że zdrowa i wszystko w porządku!

Gratulujemy Kokosanko 🙂
Ja starałam się nie nastawiać po usg z 13tyg, na którym lekarz sugerował, że prawdopodobnie będzie Dziewczynka...
Wiedziałam, jak mąż bardzo chciałby chłopca i byłam lekko rozbita.
Oczywiście zdrówko najważniejsze... 🙂
I jestem przeszczęśliwa, że będziemy mieć zdrowego Chłopca 🙂

• Mamusia
He he Kokosanko, jednak Nadia 🙂 Mam nadzieję, że jeszcze nie nakupiłaś chłopięcych ubranek ? 😉
Gratulacje 🙂 Oby zdrowo rosła 🙂

Przy badaniu w 13 tygodniu to nie wiem jaki fart musi być (chyba jak u Marzenki) żeby było to samo do końca ciąży.
Bo wtedy jeszcze bardzo łatwo się pomylić.

• Mamusia
carpioo napisał(a):

ile zdjęć dostałyście?
ile trwa filmik?
czy jest komentarz lekarza?(nagrany głos?) czy tylko pisemnie?

Zdjęć mam 12 z USG i 13-te z jakąś tabelką, która podczas USG też się pokazywała i jest nagrana na płycie DVD.
Mój filmik 10 minut, bo dzidzia dobrze się wierciła i nie było potrzeby jej szturchać czy czekać, żeby się obróciła.
Nagranego głosu nie ma, bo my cały czas z nim rozmawialiśmy, więc się cieszę, że bez głosu, tylko jak serducho pukało to jest głos ! 🙂
Opis:
jedna strona A4, na drugiej stronie 5 wykresów, nie wiem za bardzo, o czym one są...
Dostałam 2 kopie tych papierów, nie wiem, czemu 🤢
Marzenko, Ty też masz podwójny ten wynik badania na A4 ?
Carpioo, szczerze polecam USG 3D/4D
A dr. Kretowicz jest prześmieszny 😁 ogólnie.

• Mamusia
Czesc Kofane!wkoncu datarlam do domu i nadrobilam zaległosci 😉

Na poczatku togratulacje wszystkim mamom ktore wkoncu sie dowiedziały co maja pod serduchem 😉 😉widze,ze dziewczynki szaleja 🙂

Aga,Iris i chyba Ankeri macie przesliczne pociechy 🙂

Koyotka udanego urlopu,czekamy na nowa sesje,bo przyznaje mnie tez zawsze kusisz na loda 😉

• Mamusia
Kokosanko mi lekarz w 12tc. u którego byliśmy "wywróżył" chłopca, a jest dziewczynka. Mój lekarz prowadzący długo nam nie chciał płci zdradzić, aż do tego wtorku 🙂

Zdjęcia na pewno jakieś zamieszczę, czytać chcę forum na bieżąco, bo biorę lapka a tam gdzie mamy nocleg jest internet 🙃 Strasznie się cieszę na wyjazd, ale wiadomo trochę martwię się jak będzie mi się jechało, w końcu to ponad 500km 😮ale damy radę 🙃 🙃

Przyłączam się do prośby Madzi 🙂 🙂

Zuziaczek nic nie widać po tobie, że tyjesz....masz taki ładny duży brzuś, chyba nawet większy od mojego hihi 😉
A pro po brzuszka-dziś mnie właśnie pobolewa, ale czuję, że z bobaskiem jest ok. tylko znów chyba się coś tam powiększa, żeby było miejsce dla malucha 😉bez nospy się nie obejdzie 🤨

• Mamusia
Zuziaczek napisał(a):
Malena, dzięki, ale tak mi d...a urosła, że w szoku jestem ...
😮
chyba lepsze będzie to zdjęcie - mniejszy zadek na nim mam 🙂 a robione dzień później 🙂 u teściów 🙂

Gdzie Ci tyłek urósł? Ja tam nie widzę na zdjęciu żadnego dużego tyłka 🙂 za to bardzo podoba mi się Twój brzuszek..Ciekawe kiedy mój taki będzie, pewnie po wakacjach, bo za tydzien na błogie lenistwo się wybieram. Jak wrócę to chyba z czytaniem forum nie nadążę 🙂

• Mamusia
Kokosanko ale niespodzianka 🙂ja mam tylko nadzieję, ze jeśli u mnie jakaś zmiana nastąpi w opinii lekarza to będą 2 dziewczynki,bo tak zawsze marzyłam o córci...z drugiej strony ja miałam usg w 17 tygodniu wiec chyba bardziej dokładne?lekarz pozostawił sobie rzecz jasna margines błędu i mówił żeby się nie przywiązywać jeszcze do tej informacji ale wiecie jak to jest...synuś już jest więc chciałam uwierzyć w tą choć jedna córeczkę...Z drugiej strony mówił,że organy jednego i drugiego są wg niego zbudowane różnie więc wciąż mam nadzieję 🙂ech tam...byle zdrowe,ale 3 małych przystojniaków + ich tata to troche zbyt wiele jak na jedną mnie..hihi

Dzięki dziewczyny za radę z tym kotem...no ja widzę, ze wiekszość pań ma tą minkę obcykaną 🙂poćwiczę przed lustrem...dziś nie mam już sumienia mojego męczyć,wrócił z pracy zaorany jak z kopalni...ciężki dzień,może w weekend podejdę do tematu 🙂może się jakoś na wieczór fajnie wystroję(o ile w te moje koronki sie jeszcze wbiję)szpileczki i siup na negocjacje 🙂

• Mamusia
Aga33 trzymam kciuki za negocjacje, a koronek najwyżej z tyłu nie zapinaj jakby co... facet się w tym i tak nie połapie a pierwsze wrażenie będzie , hi hi 😁 Trzymam kciuki!!!!!
No i super by było gdyby się lekarz nie mylił i miałabyś córcię. Mi też się marzy córcia, gdzieś podświadomie czuję, że to będzie dziewczynka ale jeszcze muszę wytrzymać... Aż się boję o tym głośno mówić, myśleć żeby nie zapeszyć.

Marzenko chyba mamy podobne brzuszki, ale to wynika z położenia dzieciątka, więc się nie martw 🙂

• Mamusia
Iris napisał(a):
Aga33 trzymam kciuki za negocjacje, a koronek najwyżej z tyłu nie zapinaj jakby co... facet się w tym i tak nie połapie a pierwsze wrażenie będzie , hi hi 😁 Trzymam kciuki!!!!!
No i super by było gdyby się lekarz nie mylił i miałabyś córcię. Mi też się marzy córcia, gdzieś podświadomie czuję, że to będzie dziewczynka ale jeszcze muszę wytrzymać... Aż się boję o tym głośno mówić, myśleć żeby nie zapeszyć.

Marzenko chyba mamy podobne brzuszki, ale to wynika z położenia dzieciątka, więc się nie martw 🙂

Iris, trzymam kciuki, żebyś miała córcię do pary 🙂 Chociaż daję już teraz 75 % szans, że córcia będzie, patrząc co się u nas na forum wyprawia 😁

Koronki dobry pomysł, chociaż ja w moje już nie wchodzę, więc tylko maślane oczka i "nowe cyce" działają 😉
hi hi !

marzenka napisał(a):
zuziaczek co ty opowiadasz? Ty jesteś szczuplutka, widziałam na żywo.. Nawet ciąża cię nie powiększyła 🙂 A brzuszek to typowa piłeczka 🙂 u mnie bardziej taka do rugby rozlazła 🙂
Szkoda, że mnie przed ciążą nie widziałaś, lepiej wyglądałam niż teraz.
Ale co ja się sobą przejmuję, ważne, żeby MAŁA była zdrowa i miała wygodny domek do października 😁
No mnie Kretowicz pytał, kto jest lekarzem prowadzącym, ale nic nie mówił, że to dla niego kopia badań 🤢.

• Mamusia
Kokosanko., ale numer!
Babeczki rządzą w naszym forum 🙂 🤪

Zuziaczek, dobrze wyglądasz przestań! Buzia szczupła.. pupa OK 😉 a cycuszki, no nie mi oceniać.. ale te ciążowe piersi sa takie pełne.. fajniutkie.. szkoda że żylaste.. 😉 ja np. mam w niebieską pajęczynkę.. 😁

dobranoc Kochane

Aga33- ciekawa jestem tych koronek.. ja sie w swoje nie zmieszczę, a nawety jeśli to po co? Mój zapomniał co TO jest.. 😞 może przez natłok pracy, może przes stres.. albo z obawy o Maleńką, że zrobi jej krzywdę..albo.. że jestem brzydka, grupa i w ogole..

• Mamusia
Marzenko i Iris ja mam tak samo z tym brzuszkiem, bardziej się rozlewa niż tak jak u Zuziaczka-piłeczka, ale to nie ważne. najważniejsze, że dzidzie zdrowe i maja się dobrze(moja właśnie daje znać o sobie:woohoo 🙂
Dobrej nocy!

• Mamusia
Helloł 🙂
Jejku, nie wiedziałam, że takie zamieszanie wywołam... 🤢
No po prostu jestem przyzwyczajona do 53 kg i dlatego każdy kilogram więcej jest dla mnie szokiem, ale mama mi powiedziała, że nie mogę chudnąć przez całą ciążę - no nic, pamiętajmy, że jesteśmy małymi słonikami dla naszych kochanych istotek w brzuszkach 🙂
Mi się dzisiaj znowu śniło, że maleństwo leżało już obok mnie, z tą samą buźką, co na USG 🙂
Była taka słodka !!! Piękny sen miałam 😆
Moja malutka wierzga w sumie cały czas, nie wiem, czy coś chce, czy jej niewygodnie, ale czuję ją praktycznie cały czas, z odstępami kilkuminutowymi.
A najlepsze jest to, że jak stoję a nagle się położę, to od razu mała zmienia układ,
jak leżę na lewym boku i się położę na plecach - mała zmienia układ,
położę się wtedy na prawym boku - to mała znów sobie miejsca szuka ! 😁
Wczoraj z moim się z tego śmieliśmy, ale tak go pokopała, że powiedział, że kocha nas ! To ja się pytam, a którą bardziej, powiedział, że Malutką 🙂 I się przytulił.
Słoodko było 😜

• Mamusia
carpioo napisał(a):
Kokosanko., ale numer!
Babeczki rządzą w naszym forum 🙂 🤪

Zuziaczek, dobrze wyglądasz przestań! Buzia szczupła.. pupa OK 😉 a cycuszki, no nie mi oceniać.. ale te ciążowe piersi sa takie pełne.. fajniutkie.. szkoda że żylaste.. 😉 ja np. mam w niebieską pajęczynkę.. 😁

dobranoc Kochane

Aga33- ciekawa jestem tych koronek.. ja sie w swoje nie zmieszczę, a nawety jeśli to po co? Mój zapomniał co TO jest.. 😞 może przez natłok pracy, może przes stres.. albo z obawy o Maleńką, że zrobi jej krzywdę..albo.. że jestem brzydka, grupa i w ogole..

Mi też delikatnie jakieś żyłki prześwitują, ale mój jest niezmordowany, nic mu nie przeszkadza 🙂
Aga33, pokaż te koronki, jak nie chcesz na sobie to położone na stole 😉
Bo ja w żaden sexy komplecik nie wchodzę 😞
Carpioo, myślałam, że już mu przeszło, a on dalej Cię nie tyka? ! 😲 To ja nie wiem, co mu jest, lekarz mu nie powiedział, że nie zrobi Małej krzywdy ? Czy on aż taki detalista, że jak troszkę się powiększasz to już jesteś be ?
Mój mi kiedyś powiedział, że jak przytyję to mnie zostawi, ale raczej w żartach to było, teraz jestem słonik a on dopiero teraz chyba mnie kocha nad życie 🙂

• Mamusia
wiesz, chyba bardziej chodzi mu o to, ze pracuje od 5-6 rano do 21-23 (czasami i 1 w nocy) takie uroki pracy w TV, wiec najbardzioej mysle ze to zmeczenie.. bo juz tak 3 tydzien ciągnie.. z kolei w weekendy zrywa sie rano i leci robić łazienkę..
jesli chodzi o detaliste- to jest. 🙂 ale nie o moje ciało.. ale w ogóle w zyciu.. 😜
ja kiedys wazyłam 65 kg bez bycia w ciąży.. i jakos wtedy mu to nie przeszkadzało w ogóle.. ostatnuio mi nawet to przypomniał,m ze tu nie chodzi o mnie jako wielorybka.. ale o to ze się także boi o Maleńką.. coz tegi że dałam mu 2 ksiazki w ktoryc mowa o seksie 🙂 co z tego ze zostawiam na kopie artykuły w gazetach nt. temat, że nie ma żadnych zagrożeń*(jesli ciąża prawidłowa)

wydaje mi się, że poprzednia sytuacja, kiedy użył niewłasciwych słów, to troche źle to odebrałam.. teraz wiem ze nakłada się na to wiele czynników.. a facet tak ijak i baba musi mieć humor na ten sex.. to nie maszynka.. 🙂

(ohh dopisek.. przypomniało mi się)
Ale wiesz.. oczywiście jak to rasowa BABA myślę o tych innych przyczynach- celulit, duuuzy brzuszek (ale z fajna zawartością :P ) wieksza ja.. i tym ja sie przejmuje, choc w rzeczywistości to moze nie miec dla niego żadnego znaczenia.. bo gdybym mu sie nie podobała,, to przeciez nie byłby ze mną 8 lat 🙂 (ponad :P ) ja jestem jego pierwszą dziewczyną, on jest moim pierwszym facetem 🙂 jestesmy ze soba od 16 roku życia 🙂 to jest piekne.. i gdybym kiedykolwiek mu sie nie podobała, to z pewnościa jako nastolatek, bądx teraz jako młody facet by sobie szukał przygód.. a tak jest ze mną cały zcas niezmiennie 🙂
czasem sobie myślę, czy mi czegoś na boku nie wywynie.. ale skoro tyle pokus mając te 18-20 lat przeszło mu koło nosa, był mniej odpowiedzialny, szczeniak.. i tego nie zrobił,. to teraz mając ze mną Dzidziusia. zakładając rodzinę na pewno by tego nie zrobił..
kocham go mocno baaardzo 😘

• Mamusia
hejka 🙂
U mnie tez żyłki są, choć zawsze były, ale teraz są bardziej widoczne i liczniejsze. Do tego brodawki robią się ciemniejsze i trochę to śmiesznie wygląda, ale podobno ma tak być, to niech będzie, bo bym chciała maluszka karmić piersią i to bardzo 🙂
Z ruchami bobaska też mam tak jak ty Zuziaczku co tylko zmienię pozycje to i malutka się przesuwa. leżenie na plecach to dla niej wyzwanie, aby mnie kopać 😉 I dobrze, bo wtedy mąż może poczuć ją. Jest juz tak, że ręką wyczuwa ruchy, nie musi już ucha przystawiać 🙃 I widzę, że bardzo to lubi 🙃
Spokojnego dnia, ja dziś tu będę mało zaglądać, bo muszę nas spakować na wyjazd.

• Mamusia
Dziewczyny błagam was.. Jeżeli facet zostawi kobietę bo przytyła to chyba jakiś prostak jest.. oczywiście nie mówię tutaj o różnicy z 50 na 100 ale jak się przytyje 10 kg to chyba nic strasznego się nie dzieje??? Ja jużprzytyłam 11 i pewnie jeszcze z 15 przytyję. Mój mnie tak kocha, że ja mam aż wyrzuty sumienia bo ja jego tak mocno chyba nie kocham.. sama nie wiem.. w tej ciąży wszystko odczuwam inaczej.. A on jest taki dobry.. Mówi że jestem piękna i ma na mnie ochotę cały czas a ja go od siebie odpycham.. czuję się wielka i nieatrakcyjna. Przed ciążą nie byłam chuda ale wyglądałam ok. Poza tym nigdy mi się chudość nie podobała jakoś bardzo 🙂 Kobieta musi mieć krągłości a ty CARPIO jesteś śliczna i szczuplutka.Masz tam gdzie trzeba. Tylko brzuszek ci urósł i myślę że twój po prostu się stresuje i tyle. I tu nie chodzi o twój wygląd ani nic takiego tylko po prostu się jeszcze nie oswoił z sytuacją. Niektórzy mężczyźni zostają ojcami jak zobaczą 2 kreski na teście a inni dopiero po porodzie. Dla niego pewnie jest to sytuacja nowa, poza tym przeprowadzka remont itd... Do niczego go nie zmuszaj bo to pewnie nie ma związku z Tobą. A mówiąc mu Misiu co jest.. nie podobam ci sie itd ble ble ble jeszcze mu coś wmówisz.... Głowa do góry i teraz myślimy o naszych maluszkach w brzuszkach.. Nie smucimy się itd 🙂 cały czas uśmiech na twarzy.. Jak to mówi krawcowa u której suknie szyję że nie można mówić złych rzeczy bo dzidzia słyszy 🙂 Więc kochana myślcie pozytywnie 🙂