Skocz do zawartości

PAŹDZIERNIK 2011 -STARTUJEMY | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bardziej niż Huggies polecam Dada z Biedronki no i podobno z rossmana BabyDream sa ok. I Pampersy w dobrej cenie też można trafić-zazwyczaj w którymś z dużych marketów jest promocja.

• Odpowiedzi 14,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• carpioo

1197

• madziek84

788

• Iris

1191

• Zuziaczek

1030

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
kasiuszka26 napisał(a):
dziewczyny od 4.08 do 10.08 promocja pieluszek huggies newborn 2-5 kg w tesco 2 w cenie 1 czyli bierzemy 2 op i płacimy 16,79! te pieluszki mają wycięcie na gojący się pępuszek

z chęcią zajrzę do Tesco 🙂 dzięki !

Ja dziś w Carrefourze widziałam za 99,50 (czy jakoś tak blisko 100 zł.) 155 sztuk pieluch Pampers, ale Active Baby (4-9 kg), więc wychodzi 65 gr. za pieluszkę, chyba żadna to promocja... 🤢

• Mamusia
akneri1982 napisał(a):
Ja bardziej niż Huggies polecam Dada z Biedronki no i podobno z rossmana BabyDream sa ok. I Pampersy w dobrej cenie też można trafić-zazwyczaj w którymś z dużych marketów jest promocja.

Ja nigdzie nie mam po drodze Biedronki 😞

asia85a napisał(a):
hej witam ja tylko na chwile normalnie padam z nóg cały dzień na polu z dzieckiem jestem wykończona i zmeczona wybieram sie na wekkend do teściów niechce mi sie jak djabli tam jechac a co dopiero spac i jesc normalnie niecierpie tam byc pozatym niemam sił na nic ateraz to mi cieżej coraz bardziej chodzić

Ja też ciągle zmęczona chodzę, śpię w dzień, w nocy nie mogę, sikam i sikam, ajjj, kiedy koniec ???!

współczuję Ci teściów i tego, że nie chcesz a musisz jechać 😞

• Mamusia
no....a ja nie mogę spać...zasnąć nie mogłam (mleko pomogło) i od 6 nie śpię....a to sobota i zamiast leżeć z mężem w łóżku to ja już po wstępnym śniadaniu 🤢 chyba mnie organizm przyzwyczaja do trybu życia na październik 😉
Wczoraj po szkole rodzenia nie pojechaliśmy na zakupy, ale za to na rynek do ogródka i spotkaliśmy się ze znajomymi...jupi!!w końcu ludzi pooglądałam 😉 A wieczór był taki ciepły, że miałam banana na ustach po powrocie. Zakupy nie uciekną. A raczej chciałam jakieś ciuszki popatrzeć i może dla bobasa pościel.
No ja na swojego nie mogę narzekać. On jeździ zawsze ze mną na zakupy i lubi to. Nawet jak dochodzi do zakupy jakiś ubrań to mi doradza a jak sam ma coś kupić to dłużej mierzy niż ja 😉 bo dla mnie jest proste biorę albo nie 😉 A z zakupami dla dziecka to też chce mieć coś wspólnego. Część ubranek wybraliśmy wspólnie. Nawet on sam poszedł któregoś razu do Sh i kupił pajacyka 🙃 🙃 Jak na początku szalu zakupowego kupiłam coś sama to stwierdził, że on też chce coś dla dzidzi wybrać 🙂bardzo to miłe. O reszcie nie wspomnę, szukał ze mną wózka na necie i w większości przypadków decydujemy o zakupach razem. tych spożywczych też. Choć wtedy to jest raczej tak, że każdy kupuje an co ma ochotę (w miarę rozsądku) + to co musi być w lodówce obowiązkowo 😉 No to się rozpisałam 😉
Bachap spokojnie zdążysz ze szkołą rodzenia. Ja nie mogłam we wrześniu iść bo termin mam na początek października. A u ciebie to końcówka więc luzik 🙃 🙃
Malena nawet nie myśl że to będzie ciebie tyle męczyło....A faceta masz wspaniałego, że was na rękach nosi!!!Szacun! 🙃 🙃
Zuziaczku ja mam prawko ale od stłuczki trochę się boję jeździć bo za dużo nerwów mnie to kosztuje (jestem świeżym kierowcą, prawko mam od stycznia a stłuczka była w maju 😞 )dlatego moją dupę mąż wozi, aż nie urodzę, bo wtedy swoimi nerwami małej krzywdy nie wyrządzę 🙂
Akneri brawo!!w końcu i jest imię 😉
No robimy się kuleczki i nam będzie coraz ciężej...ale co tam 😉
A w szkole rodzenia wczoraj tatusiowie uczyli się kąpać bobaski 😁 nasz położna jest zdania, że to tatusiowie powinni wykonywać tę czynność i uczy ich chwytów i co po kolei i jak...aż miło popatrzeć jak obracali te małe laleczki 🙃 nie mogę się doczekać jak naszą będziemy kąpać....choć to też mnie ciut przeraża...łaaaaaa będę miała dziecko (też mi odkrycie 😉 )
słonecznego dnia! i mam nadzieję, że was moja bezsennością nie zanudziłam 😉 haha

• Mamusia
Hej.
Koyotka ja też nie spie w nocy,. Już się przyzywczaiłam. Ale w dzien tez nie spie więc jestem cały czas na wysokich obortach. Ale Wczorajszą noc uważam za udaną.
Bylismy wczoraj w centrum i widzieliśmy zamieszanie pod tym Biurem poselskim leppera. Tyle ludzi i telewizji tam było że szok. Co mu przyszło do głowy? Kto jak kto ale lepper????????????
A co do wieczoru to wkoncu się spotkalismy się ze znajomymi i było bardzo przyjemnie. Smiesznie i troszke się rozerwałam. Bylismy tez w KFC i sie nie skusiłam. Jestem z siebie dumna. Ale chodziłam co 3 min do kibelka. Nie zdązyłam wrócić i już mi się chciało.
W ogole wczoraj znów wysprzątałam po pracy cały ten dom ciotki a raczej tylko pozamiatałam i podłogę umyłam. A powiem wam ze ma 3 piętra i jakieś 300 metrów. Potem wieczorem spacer w centrum i normalnie pierwszy raz w ciąży się źle czułam. Bolał mnie brzuch. Miałam jakieś skurcze. Ale nie panikowałam bo nic się nie działo właściwie. Dziś już jest ok.
KOYOTKA ja w ciąży miałam 2 wypadki i niestety jestem tak rozpuszczoną dziewczyną i tak nienawidzę komunikacji że nie miałam problemu z jeżdzeniem. Od razu wzięłam zastępczy i jazda. Myśle że do konca będę jezdzic. A ty potem też nie będziesz jezdzić bo bedziesz się bałą o małą 🙂 i znią bedziesz się bałą jeżdzić. Zebys tylko się nie zraziła 🙂
Akneri Adaś ładne imię. Bardzo je lubię miałam kiedyś kolegę o tym imieniu i bardzo dobrze go wspominam.

• Mamusia
Bachap co do szkoły rodzenia to ja zaczynam od 22 sierpnia a termin mam na 9 pażdzernika. Ale cieszę się bo będę prosto po szkole i trochę sie poruszam bo tam podobno jakieś ćwiczenia są. Więc skonczymy szkołę pewnie ze 2 tyg przed porodem buhahah 🙂 Ale jazda to dopiero szybko czas mi zleci. Praca szkoła rodzenia, zakupy dla małej i nawet się nie zorientuję że urodziłam 🙂

• Mamusia
Hello, carpioo mi sms puściła 🙂
Że nie wzięła wczoraj telefonu na spacer i że u niej wszystko dobrze, ale ma blueconnecta i się na niego na tydzień obraziła, bo wolno chodził.
W sumie to mms-a puściła, ale z treścią pisaną a nie obrazkową 😉 hi hi
A już myślałam, że mi brzuchola posłała swojego 😁

• Mamusia
gosia1989 napisał(a):
Zuziaczek napisał(a)

Na sms-a mi nie odpisała, może za bardzo jej pojechałam i się na mnie obraziła ?
😞

Zuziaczku jak się obraziła , to my już ją znajdziemy w tej Warszawie , dostanie takiego kopniaka w ten swój chudy zadek , że ojjjjjjjjjjj będzie bolało.

nie obraziłam się! wzięłam drugi el. ze sobą, a wrociłam zbyt pozno- tzn tak mi sie wydawało, zeby odpisać 🙂 wsiec Zuzia zaraz dostanie miłosnego SMS 🙂 I SIE OBUDZI.. W SOBOTĘ. 🙂 O 9TEJ hihihihi 😁

nie martwcie się.,.
na swoje usprawiedliwienie mam to, ze tutaj, u Babci mam blkue-connect a nie 'normalny' internet. i jak mi sie stroby otwerają po 2 minuty to mnie krew zalewa.. wiec na tydzien sie wkurzyłam na ten internet..i juz..
poza tym miałam przygodę z kompem.. siedzialam sobie grzecznie i pisałam post do was.. jakos w srodę.. i mi sie bateria wykonczyła w kompie, wiec nie wstajac z lozka chciałam podłączyc ładowarkę do kompa. a ze mamy jeszcze remont, to te gniazdka, nie sa w ścnianie a 'na kablu' i mnie prąd pierdyknał, laptop z kolan mi spadł, bo sie wystraszyłam i podskoczyłam, i ten pendrive z internetem sie rozsypał w drobny mak, i jak Mój wrócił do domu to mi naprawił neta, a ładowarka sie popsuła.. wiec mialam troche zachodu, bo net sie rozleciał i teraz tak działa, jakby chciał a nie mógł.. ta ładowarka to.. hmm. bez przekleństw.. a gniazdko - hm.. 🤔 no mólgby już je zrobić, tym czasem podłączył przedłużacz i tylko jego moge dotykac 🙂

• Mamusia
Akneri- super imie! ADAM, Adaś.. podoba mi się.. zwlaszcza po seksmisji 🙂

Ja wczoraj doszłam do wniosku ze ustąpię z MAJĄ, i będzie Jagoda, ale Mojemu jeszcze o tym nie mówię.. jak przyjdzie do domku, to napiszę sobie na brzuszku imię i mu pokażę 🙂 hihihi 😜 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪
a na drugie Helenka- bo mu się podoba strasznie.. i mi też.. ale Jagoda chyba bardziej.. 🙂

tzn teraz tak piszę, ale do wieczora to sie duzo zmieni.. nie... 😲 😉

Mój dzisiaj na dzien dobry TVN.. oglądajcie ;l) może Mojego zobaczycie 🙂

• Mamusia
no ja już włączyłam TVN, który to twój:P??
Marzenko ja już jeździłam autkiem po stłuczce....nie dałam się, ale trochę za dużo mnie nerwów kosztuje, nie czuję się pewnie, a ja ogólnie nerwus więc dlatego nie chce się znęcać i nad Zuzią 😉A na bank wsiądę za kierownicę, bo lubię jeździć 🙂 🙂
ale wam fajnie laseczki że się spotkacie!! 🤪 🤪 szkoda ze do warszawy daleko..... 🥴
A....pospałam z godzinkę....zmieniłam bok i mąż mnie objął i zasnęłam jak dziecko 😉
oklaski dla ciebie Marzenko za powstrzymanie sie od KFC 🙃 🙃

• Mamusia
Zuziaczek napisał(a):
carpioo napisał(a):
to do środy moze poczekamy? co?? Bachap?? 😉

w środę o 10 będę w Wawie 🙂

A co Twój będzie robił w TVN ?
Bo pewnie nie trudno go z kimś pomylić...

Mój jak bedzie gapa, to go zobaczycie, on lata za kamerzystą 🙂 czasami cos na planie musi zmienić.. wiec jak sie zamyśli, to zapewne zobaczycie jego uśmiechnięta buźkę 🙂

• Mamusia
koyotka napisał(a):

oklaski dla ciebie Marzenko za powstrzymanie sie od KFC 🙃 🙃

ja byłam w burger king i sie nie oparłam 🙂 zjadłam whoopera z podwojnym serem 🙂 raz na jakis czas jem takiego śmiecia 🙂
trudno.. 🤨
Gratuluje Marzenko za silną wolę 🙂 😎 gratuleszyn!

• Mamusia
Cześć dziewczyny 🙂
Ja tylko na chwilkę, żeby Wam powiedzieć, że moja córeczka od tygodnia jest już na świecie 🙂
Miałam zatrucie ciążowe i wysokie ciśnienie zaczęło zagrażać Alicji, więc musieli zrobić CC. Jak się urodziła to miała 1265g. Na szczęście dostałam wcześniej zastrzyki na rozwinięcie płuc i malutka potrafi sama oddychać. Pani doktor mówi, że w szpitalu poleży jeszcze minimum miesiąc więc teraz to szpital jest moim domem. Mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze, bo mam takie chwile, że serce pęka... 😞 😞 😞
Trzymajcie się dziewczyny, powodzenia na porodówce i zdrówka dla dzieciątek 🙂

• Mamusia
minona napisał(a):
Cześć dziewczyny 🙂
Ja tylko na chwilkę, żeby Wam powiedzieć, że moja córeczka od tygodnia jest już na świecie 🙂

Miniona- po pierwsze serdeczne gratulacje!!!!!
po drugie, trzymam mocno kciuki zeby wszytko było OK!!
na pewno Mała Alicja będzie zdrowiutka!!!
moje chrześniaki (bliźniaki) urodzily sie w 28 czy 29 tygodniu!!! i sa zdrowe chłopaki- a urwisy takie ze hoo hooo!
podziwiam ciebie za odwagę, i cierpliwość, bo musiałaś przejśc niezłą huśtawkę emocjonalną!!! naprawdę jestes wielka!!!! trzymaj sie Kochana|!!