Skocz do zawartości

PAŹDZIERNIK 2011 -STARTUJEMY | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Przytulam mocno Gosiu!!! 🙂
trzymajcie się dzielnie! To już naprawdę chwila...
A później z perspektywy czasu... te bóle i całe porodowa reszta to 'pikuś', kiedy w końcu tuli się ten długo wyczekiwany CUD 😁

• Odpowiedzi 14,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• carpioo

1197

• madziek84

788

• Iris

1191

• Zuziaczek

1030

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

akneri1982 napisał(a):
Przytulam mocno Gosiu!!! 🙂
trzymajcie się dzielnie! To już naprawdę chwila...
A później z perspektywy czasu... te bóle i całe porodowa reszta to 'pikuś', kiedy w końcu tuli się ten długo wyczekiwany CUD 😁

Dziękuję 🙂 Zawsze potrafisz Irenko podnieść człowieka na duchu 🙂

• Mamusia
dziewczynki pomóżcie.
Pisałam wczoraj że moja włożyła mi palec w szyjkę ale powiedziała że jeszcze twarda............ co to znaczy??????????????????????? Bo jakoś się jej nie zapytałam i nie wiem czego się spodziewać. Pewnie nie urodze na dniach o to chodzi?

marzenka napisał(a):
dziewczynki pomóżcie.
Pisałam wczoraj że moja włożyła mi palec w szyjkę ale powiedziała że jeszcze twarda............ co to znaczy??????????????????????? Bo jakoś się jej nie zapytałam i nie wiem czego się spodziewać. Pewnie nie urodze na dniach o to chodzi?

jA SIĘ ZA BARDZO NIE ORIENTUJĘ mARZENKO ALE CHYBA SZYJKA MUSI BYĆ MIĘKKA I ELASTYCZNA. jA TEŻ SIĘ ZASTANAWIAM BO GIN MI POWIEDZIAŁ , ZE SZYJKA JEST NA 0,5 CM I NIE WIEM CZY TO OZNAKA PORODU NADCHODZĄCEGO CZY CO BO NIE ZAPYTAŁAM.

• Mamusia
minona napisał(a):
http://imageshack.us/photo/my-images/97/img0511ga.jpg/

Minona!!! Cudna dzidzia! dzięki za fotkę :-) Jak się czujecie? Napisz kiedyś do nas :-) całuję mocno x x x

Gosia! Ale się uśmiałam z tej baby - kocham cie normlanie, haha, dobrze jej powiedziałaś!

Olciak89 - Witamy na pokładzie :-)

• Mamusia
To ja ostatnio taką sytuację miałam w realu...stoje w kolejce i dysze i sapię a tu nikt na mnie nie zwraca uwagi. Dochodze do kasy i kasjer do mnie mówi ,, Wie Pani, że ma pani pierwszeństwo, bo jest Pani w ciąży'' i czuję jak podnosi na mnie głos...a ja niewiele myśląc na cały głos mowie...,,Ja o tym doskonale wiem, ale przez te wąskie przejscie raczej sie nie przepcham z takim brzuchem i, że chyba o tym nie wiedzą te panie co przede mną stoja i udają, że mnie nie widzą'' A one wtedy sie obracają patrzą na mnie i przepraszają, że mnie nie widziały. A ja do nich, że doskonale mnie widziały bo się gapiły na mnie, i coś tam jeszcze o kulturze powiedziałam :P ale mi ulżyło wtedy :P

🤪 🤪 🤪 Mdoundi ciąża chyba mi służy 🙂 Gorzej z opanowaniem nerwów 🙂Ale myślę , ze jak znów spotkam tą panią w autobusie to nie będzie mi pierdzielić bez sensu nad uchem 🙂

marzenko jak sie szyjka szykuje do porodu to sie skraca i robi się miekka
Gosiu super że starej raszpli dogadałaś strasznie mnie takie wkurzają. U nas w szpitalu wisi wielka tablica że kobiety w ciązy, dzieci do 4 roku kombatanci i honorowi dawcy wchodzą bez kolejki więc zawsze wchodze ale zdarzyło się że jakaś oburzona baba do mnie wyskoczyła, powiedziałam jej tylko że jak se zajdzie w ciąże to też tak bedzie miała i tyle 🙂
teraz mój mąż "postawny chłop " zawsze za mna stoi mówi że jak ktoś coś wypyszczy to on sie tym zajmie 😁

Basienka_O napisał(a):
marzenko jak sie szyjka szykuje do porodu to sie skraca i robi się miekka
Gosiu super że starej raszpli dogadałaś strasznie mnie takie wkurzają. U nas w szpitalu wisi wielka tablica że kobiety w ciązy, dzieci do 4 roku kombatanci i honorowi dawcy wchodzą bez kolejki więc zawsze wchodze ale zdarzyło się że jakaś oburzona baba do mnie wyskoczyła, powiedziałam jej tylko że jak se zajdzie w ciąże to też tak bedzie miała i tyle 🙂
teraz mój mąż "postawny chłop " zawsze za mna stoi mówi że jak ktoś coś wypyszczy to on sie tym zajmie 😁

Moim zdaniem nie wolno dać sobie na głowę wejść. I tak praktycznie raz skorzystałam z " ciążowych przywilejów " , ale powiem Wam , że znieczulica ludzka jest po prostu przerażająca.

• Mamusia
Gosia i jak przeszly te skurcze?
Dziewczyny spałam do 11 a tu tyle stron do nadrabiania;p Dzisiejsza noic moge powiedziec ze sie wyspalam wczoraj mi wszystkie emocje wziely gore poplakalam i zasnelam jak małe dziecko nie pamietam kiedy tak dobrze mi sie spało 🙂 Kokosanko ale ty ładnie opalona zazdroszcze figurke to ty masz niezła 🙂

W ogóle jakie ja miałam dziś koszmary to masakra aż sie budziłam cała spocona i mała wtedy szalała strasznie
śniło mi się że w naszym nowym mieszkaniu są jakieś wrota do piekieł czy coś takiego że złe moce z tamtąd wychodzą i chcą mi dziecko opętać i takie tam i co zasypiałam to znów ten sam sen. straszne

• Mamusia
Yuuupi! stuknął mi ten 37 tydzień wreszcie 😉 Musiałam tym okrzykiem radości się podzielić 🙂 Bardzo mnie nastraszył tydzień temu gin, że moge się rozpakować wcześniej, a w głowie po przeczytaniu mnóstwa literatury ciążowej miałam zawsze ten bezpieczny 37 tydzień 😉 Co prawda maluszek już w tym 36 tc był podobno przygotowany-waga pomiędzy 3100-3400, dobre ułożenie, ale wiadomo nigdy nie wiadomo jak tam np. płucka, tym bardziej się cieszę i już całą sobą pomimo strachu chcę aby się zaczęło 😉