Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
inirtam napisał(a):
chce Ci się? hehe 😉

to do Sandry było, bo nie widziałam jeszcze waszych wpisów, hehe 😉

Isa, pozazdrościć... mojemu to za bardzo oglądać się nie chce tego, co ja kupię... a żeby sam coś kupił, to chyba dopiero narty lub rower 😜

Doti, ja nie wiem, co Ci doradzić... bo się nie znam... ani nie przezywałam tego, ani wiedzy nie mam, choć wstyd się przyznac... wciąż myśle, że sama mam sporo czasu w związku z czym naukę przedporodową podobnie jak pakowanie torby i szykowanie wszystkiego odkładam na póżniej... w czwartek usg, potem 13.08 wizyta i pewnie wtedy zacznę coś ogarniać 😉 hehe
gdybym jednak była na Twoim miejscu, to pewnie pojechałabym się skontrolować...

• Mamusia
inirtam mój mąż strasznie kocha dzieci i ma już trójkę chrześniaków i każdemu co jakieś święto typu dzień dziecka, urodziny, mikołaj itp. coś kupuje... ja nigdy nie mogę się zdecydować bo jak widzę jakieś rzeczy dla dzieci to wpadam w szał i brałabym wszystko do rąk 😁 dlatego nigdy nie kupuje z nim prezentów dla dzieciaczków tylko on sam jeździ i kupuje 🙂

no a swoją drogą to będzie jego bąbel więc jest jeszcze bardziej podniecony i to on popada w szał zakupów dla młodego 😁

• Mamusia
Ja pewnie bede rodzic w terminie albo i nawet po... no ale przyszykowane juz wszystko mam 😁 a co! 🙂
Ja bym sie zdziwila jakby moj M cokolwiek od siebie kupil dla córeczki, u niego w rodzinie same chlopy, nawet zadnych kuzynek, to co on tam sie zna 😁 moze dlatego chcial bardziej córcię niz synka 🙂

• Mamusia
u mojego tez prawie same chłopy. 🙂 oprócz jego siostry...ktora ma zresztą dwóch malutkich synków 😁
ja juz wolę żeby mój sam nic nie kupował 😁 ostatnio wyskoczył z pracy i kupił bluzeczke taka cos ala kaftanik. śliczna...to że niebieska to nic ;D ale z PIŁKARZEM ! 🤪

• Mamusia
u mojego tez prawie same chłopy. 🙂 oprócz jego siostry...ktora ma zresztą dwóch malutkich synków 😁
ja juz wolę żeby mój sam nic nie kupował 😁 ostatnio wyskoczył z pracy i kupił bluzeczke taka cos ala kaftanik. śliczna...to że niebieska to nic ;D ale z PIŁKARZEM ! 🤪

• Mamusia
Moim zdaniem Doti powinnaś jechać ,bo skoro po nocy dziś Ci nie minęły to i jutro nie przejdą. Jedź, sprawdzą Ci rozwarcie,zobaczą co i jak i będziesz spokojna i my przy okazji też 🙂 To nie wstyd tam jechać, to nie powód by się martwić czy może nie panikujesz.Chodzi o Twoje dziecko więc miej w dupie to co powiedzą na izbie,czy będą dla Ciebie mili czy nie. Jedź koniecznie.

• Mamusia
Weszłam sobie do wanny z ciepłą wodą i Mała się rozbudziła tak,że teraz nie wiem czy to ona się pcha czy skurcze... Poleżę chwilę żeby się uspokoiła i poobserwuję jeszcze. Pewnie jak M wróci z pracy to pojedziemy na IP sprawdzić co się dzieje.,..

• Mamusia
isa mój też uwielbia dzieci, zwłaszcza zabawę z nimi, ale za to nie znosi jakichkolwiek zakupów.. z resztą... lepiej niech może sam nie kupuje, bo ma różne dziwne pomysły 😉

Dobranoc 😉

ja też już na dziś się żegnam laseczki i do jutra!!

Doti, dawaj znać co i jak 😉

• Mamusia
Idźcie do spania i śpijcie spokojnie 🙂
Emocje u szczytu bo podbrzusze dalej boli jak przed okresem ale ciężko mi wychwycić kiedy się napina macica a kiedy Mała się pcha plecami ... Raczej dziś nie będę rodzić ale może dla świętego spokoju na IP pojedziemy później.

• Mamusia
sandroos napisał(a):
A fotke, mam ale mega mega niewyrazna... z profilu lepsza... ale to juz 2d...
oczywiscie na zakonczenie badania Pan doktor dal adres swojego gabinetu mowiac, ze mozemy sie umowic i sprobowac raz jeszcze jak mi zalezy...baran 😉

To chyba jemu zależy 😜 Na Twojej kasie 😁
Daj tę fotkę z 2d 🙂 A tę z 4d też możesz zamieścić, będziemy zgadywać, gdzie nosek a gdzie usteczka 🙂
A film dostałaś na cd? Bo jeśli tak, to sama możesz na kompie zrobić fotki 🙂

Doti, jedź na IP niezależnie od tego, czy skurcze się uspokoją czy nie. Coś się dzieje i lepiej niech to lekarze sprawdzą i ocenią, czy się martwić czy jeszcze nie. Ja narazie siedzę przy kompie i pewnie przez najbliższe 3 godzinki jeszcze spać nie pójdę, więc w razie czego bez krępacji dawaj znać, czy tutaj na forum czy smsem 🙂 Trzymam kciuki 🙂 😘

• Mamusia
Za pół godzinki M powinien być w domu. Zje coś i pojedziemy na IP. Torby wrzucę do bagażnika tak na wszelki wypadek... przejechać się w aucie zawsze mogą. Większość z Was już pewnie będzie spała więc napiszę Wam z samego rana co i jak 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Dzień dobry. Melduję się dalej 2w1 choć nie wiem jak długo jeszcze. Na IP nie pojechaliśmy bo zwyczajnie usnęłam zanim M przyjechał... 🤔 Skurczy jako takich specjalnie nie czuję, ale podbrzusze boli i zaczyna krzyż dokuczać.. tylko nie wiem czy krzywo spałam czy co...
Jadę Kochane do przychodni zrobić wymazy na tego paciorkowca i biocenozę, bo później dopiero w piątek przyjmują a wolę to sobie zrobić. Jak się coś ruszy to będę pisała do Was 😉