Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Alexia gratulacje i dużo zdrówka dla Ciebie i Maksa 😁

Nie dociera do mnie, że to już.... Kurczę, no, serio??!

A u nas się szykuje pracowity weekend 😜 Koleżanka przyniosła wielką torbę ogórasów do zaprawy, a w niedzielę przyjeżdża brat M z żoną... Czy mi się chce czy nie placka muszę upiec 🙃 Pogoda się poprawia, w sam raz na suszenie prania 😉 Więc jest co robić 😁

Natalia, a mi został niemal okrągły miesiąc do terminu....

• Mamusia
Doti napisał(a):
Z tego co słyszę Pauleczko to często z wywołaniem porodu czekają do 2 tygodni po terminie..ale jeśli Milenka sama się pcha na świat to czemu ją blokują? Myślę że za tydzień to już mogłabyś rodzić 😁

ja slyszalam u nas w szpitalu kobita do porodu w sumie bo 39+ 4 chyba pojechala ze skurczami uspokoili jej skurcze i odeslali do domu 😮

• Mamusia
🤪 🤪 🤪
Ale szok! 🙂 No i Alexia nas zaskoczyła 🙂
ALEXIA, WIELKIE GRATULACJE DLA CIEBIE I MAKSA!!! 🙂
Czekamy na zdjęcia Maleństwa 🙂
Można zatem odnotować, że od dnia 18 sierpnia wrześnióweczki zaczynają pękać 😁

A mi dziś cały dzień krew z nosa co chwilę leci, brzuch mnie pobolewa, no spa nie działa. 😞

A co do krzyczenia podczas porodu, to dla mnie jest co najmniej chamskie ze strony położnych, że rodzącej każą mniej się drzeć. Kurna, każda z nas ma inny próg bólu, każda inaczej sobie z bólem radzi, a urodzenie klocuszka zbliżającego się do 5 kg wcale łatwe nie jest. Te położne, co takie mądre są to powinny sobie obowiązujące standardy opieki okołoporodowej poczytać, gdze jest mowa o poszanowaniu kobiety rodzącej. Chce się drzeć, bo jej to pomaga znieść ból, to niech się drze.
Mi jak przyjdzie ochota się drzeć podczas skurczy, to będę się darła ile wlezie i niech mnie spróbują uspokoić 😁

• Mamusia
Skończyłam!
dwa placki upieczone, sałatki zamieszane... dom wysprzątany... normalnie padam !! 😮

teraz uciekam doprowadzić się do ładu... bo lada chwila i mąż się pojawi 🤪

co do wagi dzidziusiów... to wydaje mi się że mój mały też będzie sobie \'troche\' ważył 😁

uciekam... udanego weekendu kuleczki 🙂 ... i nie wiem kiedy tutaj zaglądnę.

• Mamusia
Deira, wydaje mi się, że bardziej chodzi o to, że krzycząc marnujemy energię 😉 Można sobie pojęczeć, poprzeklinać, ponarzekać, boli - wiadomo, jest niedobrze, masz prawo to uzewnętrznić. Ale nabierz powietrza w płuca i sobie wrzaśnij - ile energii na to idzie 😮 Ale wolę nie myśleć co kobieta przeżywała rodząc tak duże dziecko 😞 Żal mi biedaczki 😞
Wojtek, Ty się chłopie szykuj na poród, bo nie dam Ci urosnąć do TAKIEJ wagi ;(

• Mamusia
Efek nie wiem czy zastanawiałaś się kiedyś czemu w większości wschodnich sztuk walki przy uderzeniu jest krzyk 🙂 podobno wtedy siła ciosu jest większa. A przy porodzie zazwyczaj kobiety drą się przy parciu 🙂 Choć dla mnie jak mam się napiąć to łatwiej jak mam pełne płuca powietrza i tam je zatrzymuję 😉

• Mamusia
Efek, z tym krzyczeniem podczas porodu to już czytałam kilka teorii, w tym także te "za". Oprócz tego, że podobno to pomaga niektórym kobietom znieść ból, ale podobno też pomaga rozluźnić napięcie mięśniowe zarówno górnej części ciała jak i krocza, co ułatwia przeciśnięcie się dziecka na drugą stronę brzuszka 😁

A tak swoją drogą, to ja podejrzewam, że mnie takie krzyki podczas porodu to ominą ze względu na cc. A przy ewentualnych skurczach, zanim mnie na salę zabiorą, to sobie po prostu pojęczę i powyżywam się na moim M 😁

• Mamusia
Doti napisał(a):
Efek nie wiem czy zastanawiałaś się kiedyś czemu w większości wschodnich sztuk walki przy uderzeniu jest krzyk 🙂 podobno wtedy siła ciosu jest większa. A przy porodzie zazwyczaj kobiety drą się przy parciu 🙂 Choć dla mnie jak mam się napiąć to łatwiej jak mam pełne płuca powietrza i tam je zatrzymuję 😉

to samo mi mowila polozna zeby nie krzyczec bo to nam odbiera sily tylko wlasnie takie odglosy jak w karate oddawac i oddech mi tlumaczyla 😁
doti z jakiej stronki masz Laura bo mi sie nie chce wkleic na tamto forum wyskakuje ze za dlugo tekst

• Mamusia
A jaki masz kod do tego Twojego napisu? Może można go skrócić jakoś?
Jeeeej Tobie każda literka sie jako osobna grafika zapisuje i dlatego taki długi tekst masz 😉
Ale już sprawdziłam i powinnaś bez problemu móc wkleić kod. Tylko ze strony generatora wybierasz ten drugi BBcode dla forum 🙂