-
Użytkownicy online
Brak użytkowników do pokazania
-
Najnowsze odpowiedzi
-
Hej dziewczyny! 😊 Trafiłam na ten wątek, bo też mam łożysko na tylnej ścianie i zastanawiałam się, jak to wpływa na ciążę i poród. Widzę, że wiele z Was miało podobne doświadczenia i uspokoiło mnie to, co pisałyście! 💕 @Bagira, super, że u Ciebie wszystko przebiegło bez problemów! @angela faktycznie - b.dobry tekst,ale czytałam go już wcześniej, bo zaglądam czasem na abcmamy
-
Przez pavla pavla · Napisano
czy jest bez recepty? Bo jak na receptę to nie ma szans abym się wybrała do lekarza Raczej by mi nie wypissal. On również nie pójdzie ( nawet nie wiesz jaką mielismy kłótnie ostatnio jak mu wspomniałam aby sie wybrał). -
Przez pavla pavla · Napisano
Od jakiegoś czasu staramy się intensywnie o dziecko... Zauważyłam też, że mój facet miewa problemy z osiągnięciem pełnej erekcji. Zastanawiam się z czego to może wynikać. Oboje jesteśmy w wieku 34 lat.
-
-
Nasze kluby
-
Czerwcóweczki 2021
Klub otwarty · 29 klubowiczów
-
Majóweczki 2021
Klub otwarty · 43 klubowiczów
-
Kwietniówki 2021
Klub otwarty · 24 klubowiczów
-
Marcóweczki 2021
Klub otwarty · 22 klubowiczów
-
Lutówki 2021
Klub otwarty · 3 klubowiczów
-
Lipcówki 2021
Klub otwarty · 29 klubowiczów
-
Sierpniówki 2021
Klub otwarty · 17 klubowiczów
-
Wrześnióweczki 2021
Klub otwarty · 9 klubowiczów
-
Październikowe mamy 2021
Klub otwarty · 4 klubowiczów
-
-
Najnowsze dyskusje
- Dodaj nową pozycję...
Rekomendowane odpowiedzi
kasiazett
A Wy dziewczynki pochwalcie się swoimi limuzynami dla dzieciaczków 🙂
Bulek
Bulek
Dzikuska
Przyszedl mi dzisiaj laktator i butelki wiec sobie obejrzalam wszystko dokladnie; 🙂
Dzis niestety przesadzilam z zakupami i gotowaniem obiadu wiec teraz mi kregoslup umiera;((( jutro laba nic nie robie hehe 😁 U nas dzisiaj deszcz i troche sniegu ale glownie deszcz wiec czuje sie jak w listopadzie 😞
Mamuska82
MrsTuliPanna
Sonka no właśnie na wizycie u gina dowiedziałam się jakich to szkód narobił kaszel i to mój gin podjął ostrą interwencję w sprawie antybiotyku bo trzech pajaców się bało 🤢 mam nadzieję, że u Ciebie będzie lepiej 😉
i z wkładką też się nie rozstawałam bo przy kaszlu z częstotliwością co trzy sekundy sikałam pod siebie aż miło 😁 😁 😁 ☺️ ☺️
co to jeszcze miałam napisać...
że ze spaniem nie mam problemów 😁 😁 chcecie pożyczyć na kilka dni mojego Witka? 😁 😁 po jednym dniu z tym hiperaktywnym dzieckiem padniecie jak muchy 😉
i że za brzuszkiem chyba nie będę tęsknić: pamiętam jak urodziłam Witka i położyli mi go na brzuchu to moją pierwszą reakcją było pomacanie miejsca PO a potem wielkie uczucie ulgi przy zakłądaniu butów ☺️ ☺️ 😁 😁 😁
dzisiaj przyszedł mi przewijak, dokupiłam też kilka ubranek ( po zmianie vatu-idiotka ze mnie noooooo ), i chyba zmotywowałyście mnie do spakowania się wreszcie 😁 w każdym razie taki mam plan na dzisiejszy wieczór. Aż się boję, że okaże się że jeszcze czegoś brakuje 😮
Tak swoją drogą ciekawa jestem która pierwsza z nas się rozsypie? 🙃 🤪 🤪
i nastraszy opisem porodu pozostałe? 😉
inka1986
U mnie też leje deszcz i zawierucha już drugi dzień,brrr...
Sylvie26
Bulek z tymi moimi kilogramami faktycznie nie jest jeszcze tak tragicznie (chociaż chciałąm mieć góra 15, a do 20 na pewno dobiję), gorzej z głową... 😉 bo jak zaczęłam pisać tamten post, to byłam przekonana, że to już 17,5 na plusie...dopiero pod koniec zaczęłam sobie to przeliczać i zmieniłam na 15,5kg...masakra...zawsze byłam dobra z matematyki, a w ciąży mam problemy z prostymi rachunkami... 🙃
Jeśli chodzi o dolegliwości, to ja mam od ok 2,3 tygodni problem z dłońmi, szczególnie w nocy...zaczęło się od bólu palców, a od tygodnia bolą mnie też nadgarstki 😞 ból nasila się jak długo nie ruszam rękami, czyli zazwyczaj nocą...tak jakby mi zastygały stawy...jak je rozruszam jest lepiej... 🤢
MrsTuliPanna
ja tu paku paku i okazuje się, że mam raptem jedną nadającą się do szpitala koszulę 🤪, no bo przecież nie pójdę w koronkowym czyms ☺️ tudzież nie zabiorę spodni piżamowych...
żesz nooo
i naszła mnie refleksja po oglądnięciu kilku stron na allegro: czy w modzie są tylko takie rozpinane, z troszku idiotycznymi obrazkami np żyrafką, misiem...? 😁 😁
😁 😁 idę szukać dalej 😉
Smarkata
Pozdrawy!
madzia_mm85
Dzikuska
Dzisiaj mam plan porobic cos na studia bo jeszcze przydaloby sie sesje zaliczyc w styczniu, co prawda 2 egzaminy juz tylko i jeden projekt wiec nie duzo ale kiedys trzeba zaczac.
Jutro odbierzemy rzeczy potrzebne do porodu i spakuje torbe, jeszcze mi brakuje tylko biustonosza bez fiszbinow bo niby jest na liscie ale sama nie wiem czy mi potrzebny ja i tak takiego nosic nie bede bo nie lubie...
No i kosmetyki dla mnie i dzidziunia musze isc zakupic i chyba bede w miare gotowa, no jeszcze mnie czeka pranie i prasowanie rzeczy i poscieli ale mysle ze do konca stycznia jakos dam rade:P
U mnie dzis dalej listopadowo 😞
Bulek
hahaha no ten szpitalny szyk 🙂 ja też miałam z tym problem bo śpię w pidżamach spodniowych i mam 2 koszuliny, które średnią się odnajdują w szpitalnej modzie. jakoś przeżyję-mam ładny szlafrok więc będę się w nim ukrywać 🤢
A Ty nastraszyłaś mnie Witusiem i od razu spałam dziś grzecznie caaaałą noc tadam 🙂
Dzikuska
Bulek
teraz się śmieje, że nie spodziewał się że kiedyś będziemy dzielić ze sobą ubrania 😁
Bulek
teraz się śmieje, że nie spodziewał się że kiedyś będziemy dzielić ze sobą ubrania 😁
makola
madzia_mm85
Dzikuska
Wow pierwsza lutowa mamusia 😉 Gratulacje Makola 🙂 Mam nadzieje, że z córą wszystko w porządku. Trzymajcie się ciepło i szybkiego powrotu do domu 🙂
kasiazett
Gratuluję 🙂 najważniejsze, że wszystko w końcu zakończyło się pozytywnie 🙂 Dużo zdrówka życzę Tobie i Malutkiej 🙂
Sonka
Napisz w wolnej chwili i jak już odsapniesz coś więcej o porodzie, o maleńkiej o powodach przedwczesnego porodu.
a tak apropo tęsknoty za brzuchem - boję się, że tym razem też mnie to dopadnie. Mimo, że ta ciążą do łatwych nie należy, to ja kocham ten mój stan, kocham mój brzuch, kocham te kopniaki, kocham być po prostu w ciąży 🙂 I jak mój syncio zaczął nam się nagle niespodziewanie rodzić w 36 tygodniu, czułam strach ale i złość, ze to już, ja jeszcze nie chciałam, jeszcze chciałam się "turlać" i głaskać bo brzuszku. Wody mi odeszły z wielkim impetem, skurcze narastały gwałtownie a ja jechałam z nadzieją do szpitala, że dostanę jakąś magiczną tabletkę i jeszcze nie urodzę 😉
śliczne te koszule, zakupiłam podobną - różową w białe kropeczki hm, no cóż większego wyboru nie było no i te widzę w tym samym fasonie, fajniejsze kolorystycznie i ok 20 zł tańsze hm 🤢
Jadę zaraz do internisty, rano wzięłam ostatni antybiotyk a kaszel jak mordował tak morduje nadal.. 😲
Bulek
Basidrak
serdeczne gratulacje dla Mamusi i córusi 🙂 3majcie się dzielnie i zdrowo Laseczki 🙂 :*