Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum dla mam

kkkkoralik_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Cześć mamusie!
Ostatnio mam mało czasu na pisanie,ale na bieżąco śledzę nasze forum.
Tydzień temu sprzedaliśmy moje auto i najprawdopodobniej nowe będę miała w weekend i już nie mogę się doczekać 🤪Poza tym Hania dzielnie do żłobka chodzi, starszy do zerówki.
Dwa tygodnie kupiliśmy dzieciom rybkę (synek bardzo chciał mieć jakieś zwierzątko) i wczoraj "poszła do krainy wiecznych łowów" 🤔Oczywiście była wielka histeria 🤨

OLUSIU- Hania też się wciska do pralki,ale na szczęście mam mniejszy bęben i nie wejdzie.
Poza tym mała sama wchodzi na duże krzesła przy stole w jadalni oraz co gorsze wspina się na regał z książkami -już na drugi poziom się wciąga.

Oj mamy już prawdziwą, brzydką i zimną jesień 🤨 Ale w sumie bardzo długo ładnie było 😁

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
No akurat mala do pralki tez sie nie wcisnie a tutaj siedziala w suszarce gdzie beben duzo wiekszy 😉

Amelia, nie dalo rady podlozyc sobowtora? Moi znajomi mieli chomika, ktory chyba z 8lat ''zyl' 😉

U nas pogoda dzis byla piekna, cieplutko, slonko swiecilo 😉 Dopiero teraz liscie spadly z drzew wiec mala miala co zbierac.Teraz ciekawe kiedy snieg spadnie bo jak tak, jak w tamtym roku to kurtki zimowe zalozymy dopiero przed swietami 😉

• Mamusie
Hej mamusie 🙂
Ale dzisiaj zimno, brrrr....nie chce mi się wychodzić z domu, ale mama przyjeżdża, to może ją wykorzystam żeby mi po drodze chleb kupiła 🙂 😜

Co do prezentów, to pomyslałąm o laptopie dla Franka, bo za moim chce się wściec jak widzi, ale wątpię, żeby z zabawkowego był zadowolony.

• Mamusie
Ze sprzętami i z Frankiem jest tak, że on ma swoje telefony, i to prawdziwe, tyle że zepsute, więc już nie odpowiada mu taka opcja, zabawkowy jest nieco lepszy, bo wydobywa się z niego chociaż jakiś dźwięk, ale to i tak nie to, bo z kolei nie świeci się wyświetlacz 🙂 Z komputerem/laptopem będzie tak samo 🙂

Franek był dzisiaj tak zajęty babcią, że poszedł spać dopiero o 15 😮 Więc od rana pierwsza drzemka trochę późno 🙃

• Mamusie
Olusiu my kurtki zimowe już wyciągnęliśmy 😉 Ciesz się, że u ciebie tak ciepło, bo u nas zrobiło się bardzo zimno brrrr 🤢

Emi też ma prawdziwy telefon (zepsuty)...niby się nim interesuje ale tak jak u was te działające bardziej ją kuszą 😜

My dziś wybieramy się do moich rodziców na obiadek...super, bo mam takiego strasznego lenia, że jakbym musiała gotować obiad, to bym się pochlastała hehehe 😎

• Mamusie
kurtki zimowe to i u nas w ruch poszły i Kinga już nauczyła się chętnie je nosić bo wie że bez nich na dworze zimno także bez oporu zakłada łącznie z rękawiczkami 😉 Wczoraj też byliśmy u teściowej to tak się złożyło że Kinga miała wówczas mnóstwo swoich kuzynek tak4, 5 letnich wybawiła się że prawie w ogóle mnie wtedy nie potrzebowała jak wróciliśmy to już tylko snu brakowało jej do pełni szczęścia 😜

• Mamusie
Evcia no to Kinia musiała się nieźle wyszaleć 🤪

Olusiu zapomniałam ci kiedyś odpisać na temat tego Dermaknelu...niestety nie ma go już chyba w sprzedaży 😞 Pytałam w swojej aptece, to mówili, że nie ma go w hurtowniach...nie pytłam w innych aptekach, ale nawet na necie nie mogę go znaleźć więc chba faktycznie wycofali go ze sprzedaży...ciekawe czemu skoro był skuteczny 🤔 🤨 😞 Ehhhh...

Ach no i przyszły mi te spodnie z Japan style...rozmiar pasuje idealnie, ale materiał pozostawia wiele do życzenia 😞 Wogóle kolor kokardy miał być taki jakby siwy, a dostałam brązowy 😠 I spodnie są o długości 7/8, a miały być do kostek...ale wyglądają na tyle dobrze, że je noszę 😉 Choć spodziewałam się zupełnie czegoś innego...no cóż...chińszczyzna 😜

• Mamusie
Kurcze tylko u nas przy próbie położenia małej coby zmyć jej głowę jest wielki ryk, a jak jej spłukuję szampon na siedząco to mała bierze głębokie wdechy i ksztusi się wodą więc jeśli takie rondko choć zmniejszy znacznie ilość lecącej na twarz wody to będzie u nas dobrze 🙂 🙂 🙂

• Mamusie
Hej mamuśki 🙂
My wczoraj też byliśmy u moich rodziców, same pyszności były, najadłam się po wszystkie czasy 😉 😁 A zimno jak cholera, aż wracać się nie chciało do domu, ale na szczęście autobus szybko nam przyjechał 🙂
A dzisiaj ładnie, choć troszkę mroźnie, ale słonecznie i przyjemnie 🙂

U nas kurtka już od dwóch tygodni jest noszona i nie ma problemu, tak samo z rękawiczkami. Musiał się Franek przełamać, skoro zdecydował się je nosić 😉 Wcześniej może po prostu było mu zbyt ciepło, że nie chciał nosić.

Edytka - ja własnie z tego powodu nie zamawiam rzeczy przez internet, bo nigdy nie wiadomo, co się kupi. A co do rondka do kąpieli, to nam nie jest ono potrzebne, więc nie wiem, jak się sprawuje. Podobnie jak u Irki, Franek uwielbia spłukiwanie głowy i pluskanie się 🙂

• Mamusie
u nas też Kinga daje sobie spłukiwać włosy dzisiaj sobie sama lała po głowie napełniała butelkę po szamponie i lala nie ważne czy po oczach czy po uszach dla niej i tak to była dobra zabawa aż sama jestem w szoku że to jej nie przeszkadza bo wiem że siostry córeczki niechętnie dawały sobie spłukiwać włosy. a o rondlu pierwszo słyszę więc zbytnio nie poradzę Ci w tej kwestii. Lecę bo wisi tu mi coś w powietrzu 🤨 z Kingi pieluchy najprawdopodobniej ☺️

• Mamusie
Edytko - czasami dziecko dozna jakiegoś szoku podczas np. mycia, czegoś się przestraszy i później ciągnie się to. Rodzic może nie wiedzieć nawet co wpłynęło na takie zachowanie, to może być błahostka, jednak na tyle istotna, skoro wpłynęła na dziecko. Miejmy nadzieję, że Emi przejdzie i znów pokocha pluskanie się 🙂

• Mamusie
Edytko u nas rondo sie nie sprawdziło, mała zrywała go z głowy. Ona chyba boi sie wody na głowie. ja ja zabawiam czyms, biore jakas rzecz do góry, ona sie patrzy i wtegy garnuszkiem polewam jej głowe.Wtedy nie płacze tak bardzo a jak woda leci na czoło to szybko pieluszka przecieram.
Szkoda tych spodni...no ale cóz.

Eva, Gabie tez ściągała wszystko na głowie i byl problem z grzywka. Teraz zakładam jej gumki recepturki a ich nie da sie ściągnąć wiec problem z głowy 😜

eeee i znów nie pamietam co mialam napisac...
A Olusiu, Vikusia przesłodka w tym bebnie hehe

teraz mało mnie na necie, bo mama dalej w szpitalu, mała szaleje.W domu pełno roboty i na dodatek czesto jesteśmy u teściów.W poniedziałek idziemy z mała do szpitala na 3 dni w związku z tym ze kiedyś miala zapalenie układu moczowego i trzeba zrobic cystografie, czy wszystko z nerkami oki. Jutro jeszcze ide do lekarza bo ma mi powiedzieć na który oddział idziemy, co muszę zabrać no i po skierowanie oczywiście 😁ba Wiecie z tym czasem to jest tak ze nawet nie mam czasu wystawić na alllegro rzeczy ehhhh a z mezem mam ciche dni......

• Mamusie
Staś z kolei ma fazy z tym myciem głowy. Jak trzeba to on nie chce i strasznie płacze. Ale jak ostatnio był przeziębiony i mieliśmy zamiar mu odpuścić to wtedy sobie sam głowę mył 😉

Monika, bądźcie dzielne w tym szpitalu! My dziś idziemy na drugą dawkę ospy.

A co do leczenia jeszcze to Staś ostatnio przed snem leczy swoje miśki tzn. przystawia wszystkim do nosa pustą butelkę po Sterimarze i robi "psssssssst" 🤪 Leczy w ten sposób też zwierzątka z książeczek 😉 W ogóle strasznego mam ostatnio czytelnika, potrafi sam się zająć siedząc nad książeczką i "czytając" na głos 🙂

• Mamusie
Moja mala sie wody nie boi, wklada twarz do wody po same uszy i sie cieszy. Czasem tez chce ja polozyc w wodzie na plecach i oplukac glowe ale tak akurat nie lubi, woli normalne. Zbytnio jej nie przeszkadza jak jej sie leje po oczach, ale teraz oblewam ja prysznicem bo sie cieszy no i szybciej.

Nasza mala cos ma gorsze dni. Jest okropna jezeli chodzi o wymuszanie, bo z byle powodu jeczy. W nocy budzi sie raz i placze, ze nie mozna jej polozyc jakby lozeczko parzylo. Dzisiaj musialam ja bujac. Ostatnio spalam 2 godz bo sie bawilysmy dopoki nie padla o 5 nad ranem. Nie wiem czy moze brzuszek ja boli czy jak. Zauwazylam wczoraj czerwone krostki w zgieciach lokci i kolan ale dzis juz nie ma. Je w koncu z nami normalne obiady. Czesto tez jadla ser i puree ziemniaczene wiec moze nadmiar mleka, ale wysypek nie bylo.

• Mamusie
Monia współczuję wizyty w szpitalu...ja mam awersję po ostatniej wizycie z małą która trwała 2 tygodnie (mała miała 5,5 miesiąca) i mam nadzieję, że nie będziemy musiały być tam już "gośćmi"... 🤢 Oby wszystkie badania wyszły OK 😘 😘 😘

Olusiu może faktycznie Viki ma alergiczne problemy z brzuszkiem...przez parę dni staraj się nie dawać jej nic ciężkiego do jedzenia (unikaj mleka krowiego takiego dla was) i może zaparz jej jakąś herbatkę ziołową...jak nie przejdzie to wizyta u lekarza nieunikniona...

A ja byłam dziś u hematologa i dowiedziałam się, że czeka mnie pobranie szpiku kostnego 🤢 🥴 🥴 🥴 Bo trzeba sprawdzić, czy moja nadmierna ilość płytek krwi (najwyższa norma to 400 a ja mam ponad 800 🤢) nie jest spowodowana chorobą szpiku...boję się tego badania jak cholera!!!!! 😞 No i co ważniejsze boję się jego wyniku...narazie muszę się zapisać na termin do Kliniki hematologicznej i stamtąd skierują mnie na pobranie szpiku...