Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hejo! Oglądałyście dziewczyny kiedyś na TVN Style "Zaklinacza dzieci"? Facet ma niezłą banię... 😉
U nas pobudka o 3 nagle nie wiem czemu, poszedł w ruch cyc, potem o 6:30 i okazało się, że Paweł caaaały zasikany. Pielucha nie wytrzymała... była wyjątkowo ciężka,może dlatego, że wczoraj dostał 3 porcje modyfikowanego, bo byliśmy w rozjazdach cały dzień i nie miałam jak karmić...
Ja już skończyłam z analizą snu Pawełka.Z tego co widzę, to po prostu przyszedł taki czas i już, wierzę, że z czasem znów wrócimy do normy.
Włączył mi się dół z powodu powrotu do pracy.
Gosia, pisałaś o fotelikach, też się rozglądam już od dawna. Przeglądałam te, co przeszły crash testy w 2011 i wydają sie niektóre dość fajne i nawet cenowo nie powalają jakoś... Tylko czytałam o tym, żeby zawsze kazdy fotelik przymierzyć do samochodu, bo są różne kąty nachylenia siedzenia ble ble ble i u nas jest masakra pod tym kątem, bo u Marcina w aucie jest wszystko ok, ale ja mam dośc małe sportowe autko i to siedzenie jest nieco inne... a jeździmy z Pawełkiem różnie, czasem moim czasem Marcina... 🤢

• Mamusie
Witamy,
Kurde mam problem z liczeniem pobudek w nocy. Jestem tak zaspana jak daje małej cyca, że potem nie pamiętam ile razy wstawałam. Wpadłam na pomysł, że w nocy wybieram numer w kom. oznaczający godz. wstania. Np. dzwonie pod 0034 tzn że wstała 34 min po północy. I dziś wynika, że wstała o 1 i o 4. Ale mnie się wydaje, że cześciej wyciągałam cyca.
Generalnie spała lepiej, dziś powtórzymy późniejszą pore kąpieli i zasypiania i zobaczymy, ale coś czuję że będe się dlugo bujać z tym wstawaniem do niej i dawaniem piersi.
Fakcztynie nie ma Luny, a często z nami siedziała na brzuszku.
mamuśka moja mała jak sie budzi to jest ciemno, nie zapalam lampki, ona nie otwiera oczu, na śpiocha do piersi na 3 min. i idzie dalej spać sama. Ale ssie oporowo aż się krztusi.

• Mamusie
Witamy!

u Nas już druga drzemka 🙂 Ja po kawusi, prysznicu, fajeczce.. śniadanku (kolejność inna 🙂 ), odkurzaniu, zmywaniu butelek, rozpaleniu w kominku i serialu
Niki po 2 śniadankach i kupce

Zasnęła o 19:30 (po butli odbijam i wkładam do łóżeczka, smok do buzi, obok pieluszka i dźwięk ptaszków) i wychodzę z pokoju z nianią.
Pobudka o 6:40 na sniadanko, potem 15 minut drzemki i po 7-ej wstała ze śmiechem bo była .. kupka... ostatnio tak robi z rana więc nie ma co usypiać tylko zmieniamy pieluszkę, zabawa z karuzelką ok godz i o 8:30 drzemka do ok 9:15
10:30 II śniadanko, zabawa na macie i o 11 drzemka - trwa nadal 🙂

u Nas jest naprzemiennie - ok 3 nocy przesypia bez pobudki, następne 3 pobudka ok 3:00 na jedzonko, więc nie ma reguły.

• Mamusie
TAK W OGÓLE DZIEŃ DOBRY! 🙂

u nas nocka z kilkoma pobudkami, ale moje dziecko nie jest głodne, po prostu się budzi... na domiar wszystkiego ma strasznie słaby apetyt.. w nocy zjadł ok 60ml, ok 10 rano 50ml i nie chce, zaciska buźkę i się odwraca... przecież na siłę nie będe mu wciskać? Czy to przez zęby taki brak apetytu??????????????

• Mamusie
agata_j napisał(a):
TAK W OGÓLE DZIEŃ DOBRY! 🙂

u nas nocka z kilkoma pobudkami, ale moje dziecko nie jest głodne, po prostu się budzi... na domiar wszystkiego ma strasznie słaby apetyt.. w nocy zjadł ok 60ml, ok 10 rano 50ml i nie chce, zaciska buźkę i się odwraca... przecież na siłę nie będe mu wciskać? Czy to przez zęby taki brak apetytu??????????????

hej u mnie jest tak samo ... a z tego co mi wiadomo to własnie wina tego ze ida zębiska 🙂

• Mamusie
Dziewczyny ja też nie mam nr ani do Igi ani do Luny. One rodziły bardziej na początku czerwca chyba..
ja to w ogóle na porodówce jak byłam pierwszy raz, straciłam telefon a w związku z tym wszystkie numery... gdyby Ania sie do mnie odezwała, to w ogóle nie miałabym kontaktu z "Brzuszkiem" żadnego....

• Mamusie
Butterfly napisał(a):
Pamiętam tez jak sobie mówiłam- karmię cycem do października, a potem koniec. Mamy grudzień, a ja sobie inaczej nie wyobrażam! Przynajmniej na razie... A, i pamiętam, jak napisałaś Gosiu, że wg ostatniego USG Borysio to miał ważyć chyba prawie 5kg! A Ty taka drobniutka...hahahah

ja miałam karmić do wesela siostry, czyli tak do ok. końcówki sierpnia 🙂

W szpitalu jak mnie przyjmowali to niezła była debata co do wagi dziecka! a ja byłam przerażona, że będę miała taaaakiego wielkiego dzidziusia 🙂

• Mamusie
Borysku buziaki od forumowej ciotki i Maryśki

Ja pitole... szybko ten czas leci... czasami za szybko, człowiek nie ma czasu ogarnąć nieraz wszystkiego 🙂

Ja to jestem nastawiona na wielkie zmiany w swoim życiu... tylko jakoś nic się za bardzo zmienić nie chce 🤪

Wróciłyśmy od lekarza rehabilitacji medycznej... musimy na nowy rok się zapisać na pobyt dzienny...

• Mamusie
Borysio, buziaczki ode mnie i żółwik od Adriana

Gosia Ty zamiast przetrzymac go w dzien to Ty z nim kimasz, a pozniej po nocy Ci szaleje, bo wyspany 😁.

Ale moje dziecko ma ubaw z lusterkiem, zawsze sie cieszy 🙂
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/577/1021002.jpg/][IMG]http://img577.imageshack.us/img577/1223/1021002.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]