Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Beti:
Meredith i Derek odzyskuja małą. Wcześniak zostaje uratowany. Ta rodzina która uderzyła w karetke w połowie nie przeżyje...masakra 18-letnia dziewczyna (w tym dniu miała urodziny) nagle została głowa rodziny 😞 Na jej oczach umiera babcia, mama i tata. O życie walczy brat i siostra...
Cristina musi iść pomóc operowac tą kobitkę co jej śrubka uszkodziła serce...całą operacje musiała udawać ze wszystko jest ok z Henrym przed Teddy...udaje sie im ta operacja a potem Cristina jej mówi że Heny umarł...A! I Lexie jest coraz bardziej zazdrosna o Sloana 😁 To tak po skrócie 🙂
My mamy wode morską AFRIN Pure Sea

Kolejna śliczna LEnka w naszym gronie 🙂
Magda moja koleżanka ma duza gondole z funkcją podnoszenia i ostatnio chcąc nie chcąc musiała przejść na spacerówkę bo w gondoli nie ma szelek i Szymek jej nagle chciał coś złapać z przodu gondoli i mało wóżka nie przeważył....

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
butterfly ja też na słioczkach. Nie mam dostępu do warzyw eko czy z ogródka a nasz lekarz powiedział, że lepiej dawać słoiczek niż warzywa z giełdy. To samo tyczy się kurczaków, jak najmniej. Tylko te ze wsi, sprawdzone, bo te w sklepach są nafaszerowane antybiotykami i hormonami 🤨

Dobrej nocy 😘

• Mamusie
no niebezpiecznie juz z ta opcja podnoszenia, ale w spacerówce Tedid jest opcja ze na płasko lub prawie na płasko wiec spokojnie mozesz przejsc.
dzieki Iwonka!ps a psika mocno ta woda morska? bo moja mocno i moze za mocno?
Buterfly ja jak narazie tez w wiekszosci słoiczki troche gotuje i nie czuje sie wyrodna. skoro moja mama mówi ze ciezko jej było zrobic siku przy małym a co dopiero ugotowac...poza tym wiekszosc pediatrów tak zaleca, wiec nie czuj sie winna.mi z tego wszystkiego całego pospiechu stłukł sie dzis słoik z królikiem.dobrze ze jescze miałam warzywna ugotowaną akurat bo mały duzo je, na słoikach finansowo wykituje bo jemu jeden nie starczy nawet ten wiekszy a niby powinien zastepowac jedno karmienie piersia.ale i tak szkoda mi tego słoiczka ze sie stłukł...ah pospiech.narobiłam sobie tylko sprzatania.
zageszczacie zupki codziennie lub czesto kleikami kaszkami?

• Mamusie
Nie za ma co 🙂 JA jeszcze nie zagęszczałam zupki bo one sama w sobie są gęste gdyż mniej wody leje...z kaszka kukurydzianą czy ryżem narazie dostał ze słoiczków.
No dość mocno pryska i nawet to lubi ale jak potem mam sajgon bo nie daje czyścic noska:/ Złapie mnie rączkami glówke odwraca....ehhh a z przewijaniem to mamy podobnie. Ja mu lekko nożki podnosze to on sie na nich napina i dupkę unosi jak może najbardziej 😁

• Mamusie
no kurczaki najgorsze ale. ja kupnego indyka bede kupowała a kurczaka z hippa bio. ze wsi kurczaki mają o dziwo miesko szare.jadłam koleznaka przywiozła i byłam zdziwiona a ona mi mówi ze prawdziwy kurczak wiejski bez chemii ma takie szare mieso. a np w słoiku gerbera hm... jest sam kurczak...biały.... wiec ciekawe jak to jest z tym kolorkiem.ze wsi jedynie mi sie udało zamówic jajeczka bo pierwsze jajeczka (żóltka)bedzie Filipek dostawał wiejskie. a po dwóch tygodniach bo akurat 6 kupiłam dostanie sklepowe. profesor alergologii mówił ze dzeci jezeli maja alergie na te sklepowe to nie zawsze a raczej czesto nie maja na wiejskie!!! wiec jakby komus dziecko miało alergie na jajo, to spróbujcie potem z wiejskim

• Mamusie
Dziewczyny. Szok. Padam na ryj. No i w skrócie teraz:
Tedit witaj!
Monia strasznie Ci współczuje z tym mlekiem, Nequita ma rację jogurty, kaszki zamiast mleka, nie ma co się tak spinać z tym mlekiem. Ja tez nie lubiłam jako niemowlę mm i dostawałam krowie i żyję.
Czerwcówka, masz rację. Ile można nie spać. Od 7 miesięcy nie przespałam ani jednej całej nocy. A teraz to już mega wkurw jak muszę wstawać rano do pracy.
Butterfly dobrze, że choroba Ci mija. Może Pawełek się na zarazi. Trzymam kciuki. Swoją drogą ostra babka z Ciebie, ja też bym teściowej włosy z głowy powyrywała.
Andzia śliczna Lenka :-)
Ivi co za historia z tymi zakupami i wypadkiem Waszym. Ehh ucałuj małą.
Magda powodzenia z pracą mgr, oby nowy temat przeszedł

• Mamusie
Czerwcówka zupa z brokułem. Spróbuj tak: kartofelek, manna 1/2łyżeczki, marchew, pietruszka, seler, trzy różyczki brokuła, 1/2 żółtkka. U nas było podobnie z brokułem, srała na dziesiąte drzewo. A teraz jest ok.
Teściowa: mój dziś właśnie spiął się z mamunią swoją. jej słowa: a bo Wy to tak wszystko od dupy strony. Zamiast dziecku co dzień podawać po kropli tego smalcu z borsuka co Wam kupiłam to teraz narzekacie że chora. A mój do niej: bo Ty ją zaraziłaś w święta. No i się zaczęło. 😁 😁 😁 😁

• Mamusie
A teraz o mnie i małej.
Maaasaaakraaaa. Dziewczyny, głównie Ania. Jak czytam że możesz małego dać do rodziców żeby odpocząć to pytam, czemu kur.......a ja nigdy nie mam pomocy od nikogo. Pisze to i wyje.
U nas, wg mnie, skok to raz bo nie ma apetytu jak nigdy, a zęby to dwa bo pcha ręcę do buzi.
Poparzyłam dziś nogi i ręce jak robiłam jej kaszkę, darła się na pół bloku.
Najgorsze to to, że ja jak wracam z pracy to mój idzie do pracy. I ja każdy wieczór i noce sama z nią walczę i tak od trzech dni. Pierdole,,, biorę jutro wolne.
Silna raczej ze mnie baba, ale to mnie przerosło... Nie radzę sobie słuchajcie, zupełnie.

• Mamusie
Jeszcze kur...a ten pies. ja tu latam żeby wszystko ogarnąć a ten się plącze pod nogami. Oddam w dobre ręce.
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/831/dsc00164w.jpg/][IMG]http://img831.imageshack.us/img831/6302/dsc00164w.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
Spadam i ja. Jezuuuuu jak mnie brak sił. Wypiłam lampke wina i wstać nie mogę.
Trzymam kciuki za powracające do pracy. Cieszcie się, że ma Wam kto pomóc lub z tego, że dzieci Wam przesypiają noce.
U nas zapadła decyzja, mój bierze tacierzyński i przestawia ją na butle bo ja pierd....e w kalendarz jak ona będzie w nocy po 6 razy na cycku. No more. 😠 😠 😠

• Mamusie
Ze zmęczenia nie wyszłam z psem na noc. W dupie to mam, pewnie zasra mi pół domu, a niania rano pojedzie na psich gównach w korytarzu. Mam na to wyj...ane. Dosięga mnie mega niemoc i złość na cały świat. 😞
Dobrej nocy mamusie.
Aha, dobrze, że Borysio wychodzi też na prostą z katarkiem itd. 😘

• Mamusie
Kasienka, widzę, ze masz "lekkie" załamanie. Ja mialam w weekend. To przechodzi. Nie będę się mądrzyć, bo do pracy jeszcze nie wróciłam i nie wiem, jak potem będę to ogarniać, ale trzymam kciuki i na pewno wszystko minie!!!! Dasz radę i Oliwka pewnie z czasem tez trochę odpuści. Fakt, że mogę dać rodzicom Malego, ale oni mieszkają 50km ode mnie, więc to też nie tak na co dzień, a uwierz mi- nadmiar propozycji opieki by Cię przytłoczył. A propos: babcia mojego męża, która przyczyniła się do największej kłótni w dziejach tej rodziny, kiedy uznała, że to ona powinna się zajmować Pawełkiem ostatnio zrobiła taki myk: oczywiście co ją widzę to ględzi, żebym go przyniosła, ze ona sie zajmie itd. Za plecami się skarży, ze nie widuje Pawełka itd. Ostatnio miałam gorączkę, dreszcze i co tam pod słońcem jeszcze, daję jej Małego (w sumie to mogłam spokojnie ściągnąć Marcina, ale stwierdziłam "Niech ma"), a ona mi mówi "ale ja mogę tak do 15:30, bo potem ide do kościoła". No to ja to sram, bo ja nie choruję od 14 do 15:30, więc niech się nie skarzy na prawo i lewo, że odrzucam jej pomoc. No!

• Mamusie
a tu Borysio w foteliku, tylko zdjęcie słabe...

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/849/20120104194528.jpg/][IMG]http://img849.imageshack.us/img849/3341/20120104194528.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/252/p1100036h.jpg/][IMG]http://img252.imageshack.us/img252/1827/p1100036h.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusie
Gosia to Borys, nie śpi jeszcze? ja pierdziu... ja bym wykitowała jakby mi Maryś nie spała o 23... 😮
Fotelik pełen wypas 🤪

Zauważyłam, że rano jak Mała się budzi koło 7 a ja jeszcze bym pospała to się na nią wkurzam... muszę coś z tym zrobić, bo co dziecko winne, że matka głupia i siedzi do 1 w nocy czytając książki zamiast spać...

tak więc uciekam... może mi się uda wcześniej zgasić światło i zasnąć 🙂

Miłej nocy 😘