Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
A my sprobowalismy jednak tego indyczka i teraz czekamy na reakcję 😉
Ale kaszke mleczna narazie jednak odstawiam bo troche sluzowata kupa wyszla po wczorajszej ... na deserek tylko dostala manna zmieszana z polowa sloiczka musu i do wieczora juz tylko mleczko 🙂

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Latka teraz wkładam do siateczki lyżeczkę musu owocowego ze słoiczka, żeby sobie memlała i miała zajęcie. Jabłka już nie daję, bo po nim mocno ją pogoniło, no chyba że ze słoiczka.
Ja zliczyłam przez ostatnie dni, ile Maja zjada. I tak na moje oko to mało ale jak byliśmy u pediatry to powiedziała, że waga świetna i dziecko jest ideallne 😁
Powtórzę się, za co przepraszam ale ty latka pewnie będziesz zainteresowana 😁

Na śniadanko ok. 8 podaję kaszkę z łyżeczki i zjada ok. 70 ml. Ok. 11 zjada mleczko- ok. 60-70 ml. O 14 cały słoiczek obiadku a, że zaraz po nim jest głodna 😮 to godzinę póżniej pół słoiczka owoców. O 16 zjada ok. 120 ml mleka i o 19 wypija praktycznie zawsze 150 ml mleka. W nocy zjada ok. godz.1-2 150 ml mleka. Rytm dnia praktycznie identyczny codziennie.

• Mamusie
To super , ze macie swoj rytm, ja tez juz w tych mniej wiecej w tycj godzinach karmie, tyle , ze Tymek ostatnio nic nie chce, jak przed chwila pisalam;/ przez te zeby, ale kaszki rano zjada od 80 do 150 ale przeważnie 100 a mleka 210 wypije a czasami 100, najgorzej z obiadkiem ale to ostatnio bo tez zjadal caly sloiczek

• Mamusie
Hej

Poczytałam ale nie uciekam spać, bo moja dopiero zasypia o 23:45, codziennie punktualnie 😉
Co do jedzenia to ciągle cyc rzadzi, ale w ciągu dnia dostaje rano ok.40 ml kaszki, zupkę jarzynową pół słoiczka, i pół słoiczka deserku. Narazie tyle, pomału będę jej zwiększać porcje.

• Mamusie
Hehe, September punktualna ta twoja Izunia 😁 Jejku, przed północą zasypia 😮 Ja po jednej takiej dobie chodziłabym do tyłu 🤪
Jak Majka zasypia po 20 to już zastanawiam się, o co chodzi 😁

Ja też już się żegnam, miłej nocki dziewczyny (hehe, fajnie, że jesteście bo z wami więcej "rozmawiam" niż z moim M 😁 ) Pobuszuję jeszcze chwilkę w necie 🙂

• Mamusie
a ja sie melduje od moich rodzicow 🙂 Ulka miala dzis dzien przyzwyczajania sie do nowego miejsca, no wiec byla marudna, a zasnela ostatecznie jakos 30 min temu 😮 zapowiada sie wspolne spanie, niech sie przyzwyczaja do nowych zapachow, jutro odloze ja do lozeczka 😉
Iza co sie dzieje? Szymek nadal sie meczy? 🤨

• Mamusie
a ja mówię dzień dobry i dobranoc 🙂

byliśmy dziś u teściów bo Gabi nie widziała dziadków od świąt, ponieważ ciągle ktoś był chory, jak się okazało teściowa po ponad 3 tygodniach leczenia zapalenia oskrzeli jeszcze miała nos zawalony więc małej nawet nie brała na ręce żeby nie zarazić, no i musiała się zadowolić jedynie patrzeniem na wnuczkę

do jutra, dobrej nocki życzę mamusiom i dzieciaczkom wszystkim

• Mamusie
Isa, co tam?

Ja tam swojego nie odkładam, nawet nie próbuje, bo dobrze mi z nim 😜 a przecież do osiemnastki spać że mną nie będzie, więc teraz muszę się nacieszyć, a ze starym jeszcze się naśpię w jednym łożu 😉
Marylu, też bym oddała kasę... Na szczęście mojej takie gesty nie przyjdą do głowy, wątpię czy w ogóle cokolwiek do jej głowy "przychodzi" 😜 niby nie powinnam wypominac, ale do tej pory z pustymi rękami do wnuka przychodzi o ile w ogóle przychodzi, ale to głupia baba jest i tyle, chce że mną na wojenną ścieżkę wejść, to będzie miała... Tylko z całą pewnością ona na tym straci, bo ją nie mam nic do stracenia... Wczoraj przeszła sama siebie..

Karola, ją mylę że układ pokarmowy Ulci musi ie przyzwyczaić do nowych rzeczy, u nas też kupy były różne.. Przybieraly wszystkie możliwe konsekwencje i kolory w różnych nominacjach, ale jk to się mówi jedną jaskółka wiosny nie czyni, więc jedną plastelina

• Mamusie
Jedna marchewkowa plastelina czy jednorazowy śluz mnie nie zniechecily 😉

Pati, a wg mojej teściowej dziecko od dorosłego się nie zarazi 🤢 i można najpierw nakaslac sobie w ręce, a potem dotykać nimi raczek małego i cieszyć się jak głupi do sera, że dziecko weźmie takie zakichane brudne ręce babci do swojej buzi :/:/:/

• Mamusie
Jedna marchewkowa plastelina czy jednorazowy śluz mnie nie zniechecily 😉

Pati, a wg mojej teściowej dziecko od dorosłego się nie zarazi 🤢 i można najpierw nakaslac sobie w ręce, a potem dotykać nimi raczek małego i cieszyć się jak głupi do sera, że dziecko weźmie takie zakichane brudne ręce babci do swojej buzi :/:/:/

• Mamusie
Nie, wcale.. moja dzisiaj tezma focha.. standard 🙂 Bo mi wialo mega z korytarza a ona stala w drzwiach, bo nie pozwalam sie zblizac, zeby Titi zdrowa do szczepienia dotarla..i kazalam jej zamknac, to zamknela ale od drugiej strony i wylazla 🙂)
Chora, a ona tylko patrzec chce na dzieci!!! Wszyscy rozumieja, tylko moja babcia NIE!!!!!!!

Cos chcialam napisac hmmmm...

Moja tesciowa, jak to mowi, zeb bubli i gowien nie kupowac zawsze daje nam pieniazaek, albo sama kupi kaszki, pieluszki czy soczek 😁 i wszscy sa zadowoleni 🙂
Ja wole od niej pieniazki, bo z gustami roznie, wiec nie lubie jak ciuszki by miala kupowac, jak chce ciuchy albo kurtke 🙂 To ja jade kupuje a ona oddaje kase 😁
Wiec narzekac nie moge, wiec ze dla wnuczek mim, ze czasem mnie wkurza zrobila by wszystko i wlasnie z tej dobroci, mnie wkurza czasem, bo przeciez Nadia w kacie plakac nie moze!!!

• Mamusie
Isa..co się dzieje ? Szymcio rozrabia ? Pomyśl sobie, że jeszcze z miesiąc jak zacznie siedzieć to i brzuszek będzie inaczej funkcjonował i będzie ok. A może zębory ?
Moja właśnie odstawia koncercik i tak jeszcze ponad godzinkę będzie marudziła. Ona w sumie nie płacze tylko tak marudzi. Trudno . Filmu się nie da oglądnąć w TV ani książki poczytać, bo hałasuje okropnie 🙃 Trzeba poczekać aż zaśnie.

• Mamusie
inirtam dlatego zaczelam Ulce podawac na nowo marchewke, ale tym razem tylko lyzeczke dziennie i standardowo jabluszko 🙂 zobaczymy czy plasteliny beda, wczoraj straszne plastusie jej wylazily a to i tak dopiero po czopku 🤨

Moja tesciowa to samo, zero wyobrazni, juz dwa razy mialam z nia wojne, jak zakatarzona i kaszlaca, do tego smierdzaca petami nad Ula sie pochylala i wielce na mnie obrazona , ze ja jej kontakt z wnuczka ograniczam 😮

• Mamusie
Boszzz moja tesciowa to tez szkoda slow, wystarczy ze przez tel tylko ja mam a juzam tal dość co za baba głupia .
..najpierw cos sama wysleTymkowi jakies ciuchy ze pozal sie Boze nie wien po co tego akutrat tu nie brakuje a pozniej chodzi po domu i sie zali ze wysyla a my nie dzownimy tzn nie my tylko syn( bo ja to sie nie licze tymek ma wszystko po tacie lub dziadku 😮 nie wiem kto Go nosil w brzuchu i urodzil) a nie wiem jak czesto by dzownic do niej to zawsze zle i za zadko. Wiec teraz jest klotnia i nie odzywaja sie kiedys zadzownil Jej powiedzieć konkretnie do sluchu zeby nie wypominala bo sama wysyla ale niexh sobie podliczy wszystko i my oddamy pieniądze bo juz przechodzi sama siebie to sie rozlaczyla a dzis maila napisala z zalami:/ ja juz sie nie moge doczekać jak Polecimy do Polski i wyrzucr wszystko z siebie nic sie nie bede szczypac bo ile mozna znosic jakkes chore akcje

• Mamusie
Witam sie wieczorowa pora 🙂)
My juz w domciu od soboty. Robimy inhalacje . Jutro wizyta kontrolna. Doktorka ma jakues zastrzezenia do jej wagi ze za malo wazy. Przy 60cm wzrostu ma 5,5kg... al prowadzaca ni ma zastrzezen to ja nie wiem o co chodzi. Jutro z nia pogadam...caly czas przybierala prawidlowo..urodzeniowa miala 2720.

A co do tesciowej to szkoda gadac. Jak zabronilam jej do szpitala przyjsc bo przeziebiona byl to wykrzyczala mi na korytarzu ze idzie do sadu i oni jej ustanowia widzenia z wnuczka bo przeciz m do nich prawo jako babcia 😁 ordynator wyszedl z gabinetu az :/ wstyd jak nie wiem co :/ ale powiedzial `prosze opuscc oddzial skoro matka sobie ni zyczy wizyt. Dziecko musi wypoczywac. .
Ta mu na to ze jest babcia. A on ze rodzice sprawuja opieke nad dzieckiem i decyduja z kim sie dziecko spotyka.

Teraz mam ja z glowy. Chociaz znajac zycie to juz do swojgo adwokcika dzwonila...:///

Dobranoc....

• Mamusie
Dzień dobry.
U nas nocka coś ciężka. Mała co chwilę przy cycku. I to nie dla pieszczot tylko jadła jak opętana. Wyszystko przez noc wydoiła i teraz z flaszką w łóżeczku walczy. Wczoraj miała dzień marudzenia... A pojechałam z dziećmi busem do moich rodziców 😆
mąż mi po raz kolejny wczoraj wypomniał że przytyłam... Wkurzył mnie i trochę zmobilizował bo powiedział że i tak nie schudnę więc sie musi przyzwyczaić... 😠 😞
Poza tym śniło mi sie że Małej wyszły 4 dolne zęby.

Współczuję Wam jazd z teściowymi i innymi wredotami.

• Mamusie
Hej my już na nogach.
Nocka standard cyc i tylko cyc ,plus jakaś krótka pobudka o 4 . 🤪
Jejku jak ja słucham o tych teściówkach to ,aż nerwa mam.
Jak baby mogą umilić życie.
Dobrze że z Wami nie mieszkają bo dopiero by było. 😮
Musze Wiki kupić ten gryzak na owoce ,bo już niestety nie mogę jej dać w garść bo ma te zęby góra ,dół i jak chapnie kawał to się udławi . 😮
Ciekawe jak tam Sandra na suwaczku dziś będzie miała . 😉
Doti nie przejmuj się niech sobie pogada jak ma mu ulżyć , ja też przytyłam kilogram,ale zaczynam nie jeść kolacji i mam nadzieje ,że zejdzie .
Co prawda mój mąż zachwycony moją wagą ,ale ja się boję efektu jojo 😞