Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
A co do bioderek to my byłyśmy dwa razy wszystko było ok wiec teraz mamy przyjsc jak mała zacznie chodzic. 🙂 Wiec narazie mamy spokoj.
Niby mogłabym ja wymeczyc w dzien ale to nic nie da bo robi sobie 5-6 drzemek po 30 minut w dzien ,a nocki mamy rozne raz jest lepiej a nieraz co dwie godziny pobudka wiec to chyba nie pomoze.

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
wanilka a Ty zmieniłaś szczepionki tak ?? (bo strasznie późno zaczynasz szczepienie jak przed wami pierwsza szczepionka)

ja jestem bardzo zadowolona tymi 5w1 bo tylko raz kucie i po szczepieniu ani razu nie miał gorączki ani marudzenia... więc nie żałuję... (tzn. tylko pierwsza dawka to 2 razy babka kuła.) a koszt takiej szczepionki u nas w poradni 110zł...
wiadomo jedni będą negatywnie pisać a drudzy pozytywnie, tak samo jest z innymi, nawet tymi podstawowymi... więc ile ludzi tyle opinii 😉

• Mamusie
inirtam napisał(a):
isa.. zaczęłaś tą kaszkę z glutenem Szymkowi dawać?

nie dawałam jeszcze bo nie wiem czy rozszerzać dietę Szymkowi jak na MM czy na cycu... bo na cycu był do stycznia... od stycznia praktycznie na mm ale kilka razy dziennie dawałam cycucha ale od tygodnia prawie wcale nie daje... więc nie wiem?!
29.01 mam wizytę to zapytam co i jak z tym glutenem...

ale jabłuszko, soczki i kaszki już podaje... 😉

• Mamusie
ja podaje kaszkę bananową i jabłkową... ale coś dzisiaj strajkuje i wypluwa to co ma w buzi 😮 a do tej pory jadł ze smakiem...
zobaczę jak będzie z jabłuszkiem bo dopiero na deserek dostaje.
no i często w ciągu dnia pije soczek jabłkowy, albo jabłko-melisa z hippa... zauważyłam że lepiej mu to smakuje niż herbatki...

• Mamusie
Inirtam, ja zaczęłam podawać ta kaszkę z glutenem z Nestle od czwartku, robię tak, że na 30 ml jedną łyżeczkę kaszki rozpuszczam i tyle jej daję, ale połowa z tego na śliniaku ląduje 😜
a poza tym to nic jeszcze moja nie dostaje, żadnego jabłka, marchwi, żadnej herbatki ani soczku nie piła tylko sam cyc od początku

do tej pory dostała tylko 2 razy czw i pt bo nie robiła kupy, nie wiem czy to zbieg okoliczności czy przez tą kaszkę 😮
podawałam jej od piątku biogaię i dopiero wczoraj zrobiła, za to aż dwie i to duuże, no i dziś rano po przebudzeniu - znowu plecy obsrane i cała do przebrania 😮

no i teraz to się zastanawiam czy podawać jej znowu czy nie??? 🤢

• Mamusie
Isa ja dopiero szczepie małego ponieważ nie chcieli mi go zaszczepic bo zanosił sie przy pobieraniu krwi i musialam zrobic badania i zalatwic pozwolenie od naurologa...no i było troche tego zalatwiania usg główki i kardilog ale naszczeście wszytko wszyło dobrze i dał nam pozwolenie na szczepienie.
To troche mnie uspokoiłyście dziewczyny z tą szczepionką...ja zapłaciłam 178 zł za 5 w jednym 🤢

• Mamusie
Karolka świetny film... i jak kupka ślicznie poszła... 😁
Szymek jak słuchał Twojej Ulci hohoho 😁 aż sam się rozgadał 😁

ja myślałam że to jabłuszko pomoże Szymkowi się załatwić ale tylko raz sam zrobił... tak samo po biogai tylko raz go ruszyło i dalej już sam nie zrobi... co za dziecko ! ;/ czeka aż ktoś z nim wydusi...

• Mamusie
a ja się w sumie cieszę, że zaoszczędziłam, szczepimy tym podstawowym programem czyli bezpłatnie, a mała bardzo dobrze to znosi, ostatnio miała 3 wkłucia i nawet ani jednego nie poczuła 😮 😮 😮 😮 zero płaczu, nawet grymasu na twarzy nie miała, wyszła z gabinetu roześmiana, cały czas ze mną sobie gadała a pielęgniarka robila kolejne kłucia
jakbym kupiła skojarzone to niepotrzebnie wywaliłabym kupę kasy, a tak w to miejsce będę mogła kupić już np. krzesełko do karmienia albo będzie już coś na kolejny fotelik do samochody ten od 9 kg
generalnie wszyscy w szoku byliśmy, że ona tak zniosła te zastrzyki 😁 😁

• Mamusie
Iza Uli to jabluszko pomaga, ale kupy smierdzace, ze szok 😁 biogaie odstawilam, bo tylko mala sie krzywila a zero rezultatow.. teraz podaje bobotic na pierdy, raz dziennie troszke jabluszka i kupka idzie tak jedna na 2 dni, ale to i tak czesto jak na Ule 🙂
My tez wzielismy podstawowy program szczepionek, bo mnie wkurzali tymi cenami i presja, jaka na mnie wywierali, zeby tylko siano sciagnac...

• Mamusie
Ja to Wiktorii już nawet w łóżeczku samej nie mogę zostawić nauczyła się paskuda nogami podnosić przewijak i boje się ze na nią spadnie.Musze ściągać jak wychodzę.
I przelancza sobie melodyjki w karuzeli 😁 😁
My też szczepimy tymi darmowymi i wszystko ok ,a u nas tez 5 w 1 to koszt ok.300 zł. za to pozwoliliśmy sobie na zakup rotawirusow.

A ja robię nestle kaszkę 30 ml i 1 łyżkę kaszki 😮 a Ty Pati łyżeczkę dajesz 😁 😁

Według tego forum moja Wiki ma 4 miesiące i 3 tygodnie 🤪
Chyba im się coś poprzerecało 😁
Tam gdzie jest opis rozwoju niemowlaka to nas wrzucili do wyższej ligi 😁

Karolka moja Wiki się popłakała jak usłyszała Ule 😁 😁 😁
Zdziwiła się ,że ktoś tez tak umie piszczeć jakk ona . 🙂

• Mamusie
witam 🙂
co do szczepionek, to my idziemy 28.02 i też daję 5w1 🙂

Moja dostała jakiegoś uczulenia na pupci i przy pipce... Tylko nie wiem po czym :/
Chusteczki używam te same, krem na odparzenia tak samo...
Pieluszki kiedyś Dada, ostatnio Pampersa... Teraz znowu kupiłam Dady, więc może od nich...
Dzisiaj trzeba z powrotem kupić Pampersa chyba 😮

A ja postanowiłam 1.03 iść się raz wyszaleć 😁 Opiję lekko swoje urodziny i rozpocznę tym sposobem nowy rozdział w życiu 😉 Zwłaszcza, że dwie koleżanki przylatują z Anglii 🙃

Gadałam jakiś czas temu z Marcinem... Nie zapytał nawet, czy mała czegoś nie potrzebuje ani nic takiego... Chciał bym do niego wróciła. Miałam chwilę zawahania, ale spojrzałam na Córkę i stanowczo powiedziałam, że nie ma i nie będzie takiej możliwości już nigdy! 🙂 Aż moja mama była ze mnie dumna haha 😁

A dziś mamy MAGICZNĄ TRÓJECZKĘ 🤪