Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
pati1984 napisał(a):
Wy już tak szalejecie z tymi pokarmami??? i kaszki i deserki/obiadki dajecie i soczki a ja jedynie póki co to odrobinkę tej kaszki z glutenem daję (15 ml wody i 1/2 łyżki), tak symbolicznie i to też nie codziennie, a tak to tylko na cycku mała jest
nie wiem może źle robię, może powinnam jej już coś więcej dawać??

Pati my jeszcze nic nie daliśmy 😜 zamówiłam na necie kaszki takie bez MM w składzie i jak w pon może dojdą to zaczniemy dopiero kaszki wprowadzać... a potem jabłuszko i marchewę 😉

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dużo zdrówka dla Tymka i Szymka:*
Małgosia wszystkiego naj z okazji rocznicy ślubu 🙂
Marylu dobrze że wszystko powoli wraca do normy:-)
Karolka ja jak zwykle zachwycona Ulką na zdjęciu 😘

A moja Ola spróbowała dzisiaj kaszki waniliowej i posmakowała w niej. Generalnie lubi wszystko co nowe. Narazie tylko na marchewkę ma alergię... Mi z Bobovity właśnie dzisiaj próbuję przysłali bo tak to nic z tej firmy nie miałam (teraz testuję powoli kaszki) ja kupuję z Gerbera deserki i Ola wcina aż się uszy trzęsą a zupki gotuję sama z dyni i ziemniaczka i ostatnio troszkę oliwy z oliwek dodaję:-) z Hippa mam wrażenie że to wszystko jest słodzone bo jest dużo słodsze niz z innych firm, a ja niekoniecznie chcę mała uczyć do cukru od początku 🤢

Dziewczyny na MM ile razy dziennie wasze dzieci robią kupkę? Bo moja po kilka dziennie i tak się zastanawiam czy to dobrze...
A mnie choróbsko rozkłada obym Oli nie zaraziła 🤨

Moja Ola standardowo kupę robi w świeżą pieluszkę i w trakcie jedzenia 😁 chyba pozycja półsiedząca jej służy 😁
A kupiłam Oli krzesełko do karmienia z Baby Ono. Praktycznie w idealnym stanie nie zniszczone za 100 zł 🤪 🤪 🤪 ale świetne jest i w zielonym kolorze się udało 😜

O takie

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/442/6496476311000x700krzese.jpg/][IMG]http://img442.imageshack.us/img442/1690/6496476311000x700krzese.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
Marylu 200 g w tydzień, bardzo ładnie !!!

Mixi jeszcze troszkę i też się wybiorę, może na wiosnę i może się spotkamy z naszymi pociechami i będziemy taplać się razem 😁

Doti a ja myślałam, że tylko moje dziecko robi kupkę podczas jedzenia i upodobała sobie na krzesełku podczas obiadku 😁 I na zmianę je i stęka 😁 I oczywiście w czystą pieluchę 😁

Kasia moja robi dwa razy dziennie, rano jak się obudzi i przy obiedzie 😉 A krzesełko fajne i za przystępną cenę 😁

A Maja wykąpana i nakarmiona zasnęła o 18:30. Obudziła się po 19, chyba jej się pić chciało bo wypiła herbatkę i śpi, tak więc zapewne do 2 w nocy spokój 😁

Mój M zrobił mi drinka 😮 Jak mi posmakuje, będzie musiał wstać w nocy do małej 😁

• Mamusie
Buffy super ze Marcinek zdrowy! Fajnie musi wyglądać taka mała buzka z tyloma zabkami 🙂 jak wyjdą kolejne prosimy o zdjęcie 🙂 podzielisz sie linkiem do kaszek?

Pati ja z całego zamieszania z Krzysiek jeszcze nic mu nie daje. W szpitalu kazali mu dac MM i zakazali stałe do 6m. U opiekunki zdrowotnej mówiła ze owoce/ warzywa. A pediatra z polski ze nic do 6m... I bądź tu mądry.... Sama chyba najchętniej podam mu warzywko lub kaszke.

• Mamusie
Hej. U mnie od pół godziny wszyscy śpią. Włącznie z M... 🤢
Mała co jakiś czas włączała syrenę. Dałam jej Teetha i Ibum i może pośpi. Dolne dziąsła wreszcie porządnie opuchnięte. Ciekawe czy coś z tego będzie.
Kasiu u nas też jeszcze pusta buzia.
Pati na cycu nie masz się co spieszyć z nowościami. Wszyscy zlecają żeby do 6 miesiąca dziecko było tylko na piersi 😉 Moja póki co dostaje tylko kaszkę koło 10.30-11.00 i to nie pełną porcję tylko 70ml max żeby ten gluten podać. Jakoś nie czuję potrzeby dawania jej czegoś więcej, zwłaszcza że cyca je bardzo nieregularnie a żeby zjadła pełną porcję deserku czy kaszki to musiałabym ją przetrzymać dłuższy czas. A na to chyba zbyt wygodna jestem. Może jakieś jabłuszko skrobane albo gotowaną marchewkę niedługo jej dam....

• Mamusie
Ja nie daje nic kompletnie i na pewno ten stan potrwa minimum do konca 5 miesiaca.
Nie daje nawet herbatki... i jakos mi to nie przeszkadza.

Efek, normalne ze dzici zezuja, juz pisalam o tym, Za slabe miesni galek ocznych. Do roczku to jak najbardziej normalane. Moja zyzolila do 1,5 jakos..

Titi dopiero padla..;///

• Mamusie
Dziewczyny, ja mam dosyć... 😞 Moja córka po prostu wpędzi mnie do grobu, chociaż już się czuję jakbym umarła.
Zasypia koło 20 a potem po 30 minutach pobudka i imprezka na całego do 23 - 24. Przed chwilą ją położyłam, ale widzę, że dalej ma ochotę na zabawę. A potem pobudka o 3-4 rano i koniec spania. W dzień prześpi może godzinkę 🤢
Ale żeby chociaż sama się bawiła... to nie - jak mnie nie widzi w zasięgu wzroku to jest ryk jak syrena alarmowa... 😮 Nic nie jestem w stanie zrobić, nawet się wysikać...
Ja wysiadam... 🤢
A jeszcze wylazła jej ciemieniucha, więc codziennie mam z nią dodatkową robotę, bo smaruję głowę oliwką i wieczorem czy kąpię czy nie to głowa jest myta. I jakoś jeszcze efektów nie widzę 🤢

Marylu, widzę że Krzysiu nadrabia zaległości wagowe 😁 200 gram w tydzień to pięny wynik 🙂
Buffy, super, że Marcinek zdrowy 🙂

Co do pokarmów, to moja jest tylko na cycku i też nic więcej jej nie podaję. Żadnej herbatki czy deserków. Glutenu też nie. Pediatra powiedziała, że jeśli dziecko dobrze na piersi przybiera to nie ma potrzeby nic więcej podawać do 6 miesiąca. A że moja jest alerikiem to tym bardziej. No tylko na łyżeczce podaję jej ten Nutrition do zagęszczania pokarmu, ale widzę, że moja i tak ulewa. Może mniej, ale dalej to się zdarza. Może po prostu się przejada, żarłok jeden 😁

Idę skorzystać z tego, że chyba dziecko oczy zamknęło i próbuje zasnąć. Może uda mi się jakiś szybki prysznic wziąć 🙂
Nie wiem, czy dam radę nadrobić Wasze wpisy, bo widzę, że się tego uzbierało 🙂

• Mamusie
Deira widzę, ze Natalka się rozregulowała :/ mój tez ostatnio parę razy sie o 3 budził mega wyspany i jeszcze krzyki i piski przez kilka godzin ćwiczył :P no i musiałam go jakoś lulać i uciszać bo mąż o 5 pobudka do pracy, no to musiał choć trochę pospać 😜

mam nadzieję, że serduszko Marcinka też wyjdzie już zdrowe 😁 czekamy do poniedzialku na wyniki. no i niestety poziom żelaza mamy jeszcze za mały, także musimy dalej podawać. a moję dziecię pona 7600 waży 😉

marylu jasne że podam:
http://allegro.pl/holle-promocja-kaszka-owsiana-warszawa-i2960808879.html
http://allegro.pl/holle-kaszka-orkiszowa-warszawa-i2981572316.html
http://allegro.pl/nominal-kaszka-owsiana-w-ofercie-mamy-takze-holle-i2977644620.html
tskie dwie firmy znalazłam co mają kaszki bez MM i to na razie kupiłam 😉 zobaczymy czy Marcinkowi posmakuje.

jeszcze kilka z Was pisało o chęci wybrania sie na urlop do Chorwacji - moze Was to zainteresuje:
http://travel.groupon.pl/d-16900575-Bon-na-wakacje?nlp=&CID=PL_CRM_1_0_0_31&a=2041

dobrej nocy! (i długiej, z małą ilością pobudek!!!)

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
U nas nocka nie za dobra, mały poszedł spać o 20:30, pobudka na jedzenie o 23:30 i przed 4, no i oczywiście kilka razy na smoka i wstał o 6:30.
Czemu on codziennie tak różnie śpi, kiedyś miał swój cykl, a teraz coś mu się przestawia z dnia na dzień :/
Miłego dzionka!

• Mamusie
Dzien dobry a My juz nie spimy z Majką od godziny 😁 mała obudzila sie na mleczko i juz nie chce spac i tak jest co rano już tydzien:-/ ehhh...Moje dziecko jest złośliwe ogłaszam to wszem i wobec!!!!! 🤪 🤪 🤪 kładę ją do siebie dołóżka i leży przykryta i za chwilę się odkopuje,ja mówię jej że zaraz ją rozbiore i bedzie na golasa leżeć a ta w śmiech 😁 Teraz mnie trzyma za reke cały czas 😁 Boshe co za małpa 😁 Miłego dzionka!!! Dzisiaj przyjezdza w koncu moja mamuśka 🙂

• Mamusie
Dzień dobry 🙂 U nas nocka fajna, Mała obudziła się tylko dwa razy w tym raz ok.4:30 i śpi jeszcze. Mnie i starszego obudził kurier telefonem że będzie koło 10.oo 😠 😠 😠

Deira jeśli Natalka jest alergikiem to ciemieniuszka może być objawem alergii.

• Mamusie
Dobry,
Szymek wczoraj wcisnął jednym cięgiem 90ml ale się ucieszyłam... (niestety nie dałam zagęszczacza...;/)
w nocy dwie pobudki na 40ml i 60ml więc nie jest źle...
no i rano zjadł 50ml kaszki waniliowej z łyżeczki...
coś się poprawia?? oby!

co do syropu na rozwolnienie to mamy duphalac ale czy coś daje? sama nie wiem dziś mija 3 dzień bez kupki a jest na MM ;/ więc chyba coś nie tak.

miłego dnia.

• Mamusie
Dzień dobry,

a moja gwiazda jeszcze śpi, o 7 się coś kręciła w łóżeczku, to wzięłam ją do siebie, dałam possać pierś i odpłynęła 😁
przynajmniej mogę w spokoju i bez pospiechu zjeść śniadanko 🙂

Marylu, buffy, doti , Sandra i Deira no to mi ulżyło, że nie jestem jedyna co dziecku nic nie daję oprócz cyca 😉
Sandra, no ja też nawet herbatki jej nie dawałam jeszcze bo w sumie nie widziałam takiej potrzeby i też mam zamiar poczekać aż skończy 5 m-c, to wtedy zacznę może jakieś jabłuszko czy kleik, trzymam się póki co schematu żywienia

czy u Was też jest taki wicher?? bo u mnie od wczoraj to tak okropnie wieje, że z domu za bardzo nie da się wyjść i znowu od paru dni siedzimy na tyłkach.. 😞
już mi się chce na dwór! dziś jak M przyjedzie z pracy to wybywam chociaż do marketu na zakupy, co by ludzi zobaczyć 😁 😁 😁 😁

• Mamusie
Hej my od 8 już nie śpimy.
Moja Wiki dzisiaj też mnie zadziwiła poszła spać o 20.30 - potem cyc smok o 23, 2.30 , karmienie o 3,5 i cyc smok o 7 😁
Pisze cyc smok bo pierwszy raz tak mi robiła ,że dostała cyca i od razu zasnęła jakby miała smoka w buzi. 🙂
Agn oczywiście jak tylko będzie cieplej to się spotkamy w brodziku z młodzieżą 😁 😁
Ja też mam takie krzesełko zielone z beby ono i muszę powiedzieć ,że jest super, a kupiłam nowe za 130 zł mała w nim siedzi i zajada kaszkę codziennie ,a dzisiaj pierwszy raz dam marchewkę.
Mi lekarka mówiła ,żebym już wprowadzała marchewkę ,a tak wogole to Wiki rwie się do jedzenia jak szalona kiedy my jemy to patrzy i ślinka jej kapie z pysiola.
I ona robi sobie w dzień duże przerwy miedzy mleczkiem wiec będzie gdzie się wpasować z obiadkiem . 🙂
Teraz leży na macie i szaleje ,a jeszcze 3 tygodnie temu leżała i nic . 🤪

• Mamusie
Witam się o poranku 🙂
W końu coś się chyba poprawia z moją żabą. Zasnęła na dobre przed północą, potem pobudka o 3 na cyca, possała 10 minut i zasnęła w czasie karmienia. Kolejna pobudka o 7, urzędowała przez półtorej godziny i o 8.30 znowu padła 🙂 Ja na nogach od 6, co prawda dalej jestem niewyspana, ale nie jestem już tak nieprzytomna jak przez ostatnie dni.
Zaraz zabieram się za drobne porządki w pokoju dziecięcym i w łazience. Potem, jeśli się nie rozpada idziemy na spacer, bo 2 ostatnie dni to u nas ciągle lało albo wiało jak na Uralu.
Doti, ale mimo alergii to chyba można jakoś tę ciemieniuchę zlikwidować? Jak nie uda mi się domowymi sposobami pozbyć tej ciemieniuchy to chyba do pediatry się wybiorę. Bo to paskudztwo na główce Natalki wygląda okropnie... 🤢
Miłego piątku 🙂

• Mamusie
Pati u nas tex wicher straszny, wczoraj to mnie normalnie nosilo, bo sloneczko bylo ale taka wichura, ze siedzialysmy w domu :/ jak M wrocil z pracy to moszlam sobie do rossmanna na zakupy przewietrzyc mozg 🙂 dzis raczej nigdzie sie nie wybieram, ale za to jutro ula zostaje z tata a ja na zakupy - mam nadzieje, ze znajde sobie jakas sukienke na ten slub, bo jednak z neta nie bede zamawiac...
Mixi no wlasnie Ule tez strasznie interesuje jedzenie, jak sie tak na mnie patrzy jak przeżuwam, to az mi sie jej szkoda robi 😁 jabluszko i kaszka ladnie jej sie przyjely, wiec nie bede jej zalowac, niech tez sobie poje 🙂 jutro dam jej urozmaicenie - jabluszko z brzoskwinka lub bananem 🙂

• Mamusie
Deira buziole dla Natalki 😘 😘 😘

Ciemieniuchę zlikwidujesz, posmaruj główkę oliwką załóż czapeczkę na 30 minut i potem delikatnie spróbuj ja zeskrobać pieluszka lub szczoteczka .Powinna zejść ,ja tak robiłam ,ale moja tez ma narazie nic z tym nie robię bo to trochę czasu zajmuje i muszę to zrobić z mężem żeby ja trzymał bo się wierci wiercipięta.
Ja kupiłam w aptece żel na ciemieniuchę z emolium bo po oliwce to tłusta głowa była i mi to przeszkadzało 😮

• Mamusie
Hej laseczki.
Krzyś nie dość ze co godzinę w nocy cyc- to jesscze obudził się o 4 na godzinkę szaleństwa i rozmów 😮
Jak jemy z M obiad to Krzyś też wpatrzony jak w obrazek siedzi 😁
Tescie sa od wczoraj. nie wiem czy to reakcja na jedzenie czy na nich ale ciągle chce mi się wymiotować 🤢
Deira Natka najwyraźniej mało snu potrzebuje 😁 ale nie martw się u nas jest podobnie:/ ciągle muszę być w zasięgu wzroku bo inaczej awantura:/ no i najlepiej żebym ciągle coś mówiła- lub pokazywała coś 😉

• Mamusie
Wzięłam się za wózek. Zrobiłam zdjęcia i teraz szykuję... cięzka praca 😉
Mała zasnęła niedawno a Starszy...... no cóż.... przyszła mi paczka z ozdobami cukierniczymi i był w niej papier gazetowy pocięty jak w niszczarce. Dorwał się do tego i udaje że ma siano. I musi je wysuszyć dla koników. I caly pokój jest w tym.... 🤪

Deira ciemieniuchę zlikwidujesz. Musisz tylko poszukać ewentualnych alergenów - może coś nowego się pojawiło, jakaś chemia do sprzątania albo coś. Mojej kuzynki synek miał ciemieniuchę jak przyjechali na miesiąc do PL z anglii. A jak wrócili do siebie to wszystko przeszło 😉

Karolka moim zdaniem to nie możliwe. Bardziej to sygnał idzie z buzi że idzie jedzenie i trzeba miejsce w brzuszku zrobić 🙂 Moja tak nawet przy cycu czasem robi. Ten mechanizm mnie zadziwia ale tak to tłumaczę ☺️

• Mamusie
Hej
Deira, my z ciemieniuchą walczyliśmy miesiąc... Ale zeszła całkiem kilka dni temu 🙂 Faktycznie okropnie to wygląda. Ja smarowałam oliwką, na to czapka i po pół godzinki kąpiel, a myjąc główkę tak masowałam/skorbałam paznokciami Wojtkowi skórkę... Oczywiście z wyczuciem, dleikatnie 🙂 Zadziałało 😁
Pati, u nas Wojtek też wyłącznie na cycu 🙂 On tak przybiera, że jakbym mu dawała obiadki to bym musiała sobie murzyna do noszenia małego zatrudnić... Taki by się cieżki zrobił :p Kaszka z glutenem kupiona czeka, aż małemu zęby wyjdą, bo teraz to i tak nie ma sensu zaczynać podawania :/
A mały szaleje, dziś od rana wyje 😞 Nic nie pomaga 😞 W końcu dostał Ibum, cyca i jakoś odpłynął... A na 13.30 szczepienie 😞 😞 😞 😞
Sandra wiem, ze mogą zezować, ale mnie to martwi 😞 Zapytam na szczepieniu, może on nie zezuje, tylko mi się tak wydaje 😉 Wrzucę Wam potem zdjęcie jak te jego oczka wyglądają 😉

Zębole wychodźcie, bo osiwieje przez was!