Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej, u mnie też dzieciaczki śpią od 40 minut. Na dobranoc wymęczył nas pan prezentacją jakiegoś cuda za 4,5 tyś zł.... o tego: http://www.powermed.pl/ prezentacja trwała 2,5 godziny 😠 😠 😠 😠
Mała ostatnio jakaś płaczliwa się zrobiła. Jak mi kto powie dlaczego....

Najlepszego dla solenizantki 🙂

Sandra pewności o zatrudnieniu nikt Ci nie da. A kto nie ryzykuje ten nie pije szampana 😉

Jeszcze Wam ponudzę o tym moim cycku - nawet jeśli to zmiany po karmieniu to przeraża mnie myśl że może być konieczność usuwania tego chirurgicznie. Cały czas o tym myślę. Że one tam są. Że wzięły się nie wiadomo skąd i po co... Na pewno zrobiły się nie dawniej niż miesiąc temu... Niech jutro ich już nie będzie 😞

• Mamusie
Sandra, trzeba sie kopnac w tylek i do przodu takie zycie okrutne bedzie dobrze!!

Doti, nie zamartwiaj sie na wyrost , choc latwo mowic....ale na pewno to zmiany po karmieniu, duzo jest takich dziwnych sytuacji w naszym organizmie a my sie na kazdym kroku uczymy;* eh... a kiedy masz wizyte?

Karolka, wlasnie te skarpietki ostatnio ogladalam i mam zamiar m in je kupic jak pojade do mojej kolezanki i dla jej coreczki bo od urodzenia jesCze u Niej nie bylam 🙂 NEXT boskieee ciuchy ma !!!! Nie moge wchodzić do tego sklepu....

• Mamusie
Fiolet, ale na zywo lepiej wyglada anizeli tu.
Chcialam czerwien, ale nieladna.

Wiecie co dzis zrobilam? Idiotka 🙂
Wzielam sloiczek co ktos nam w prezencie dal i mowie, mala i tak srednio co je, wie dam jej dwie lyzeczki i spokoj.. a nie chcialo mi sie meczyc z jablkiem...
A ona po pierwszej lyzezce sie trzasc z uciechy zaczela.. i wez tu nie daj.. wpieprzyla 3/4 sloiczka i jeszcze by jadla..o
Gruszki Wililiamsa.. moich obiadkow i deserkow tak nie je.. no ale nic dziwnego jak na taka mala orccje jest 14 g cukru ;//

• Mamusie
Witam,
jezu, jaka jestem zmeczona dzisiejszym dniem... 😮 Ale wszystko zalatwilam. Mala zostala z tesciem, ale tesciowa potem dojechala. Ku mojemu zaskoczeniu bylo naprawde ok. Nie moge dzis narzekac na tesciowa, bo bardzo sie starala byc dobra babcia i nawet jej to wychodzilo 🙂

Dziekujemy slicznie z Natalka za zyczenia! 😘 Moja kochana najmlodsza wrzesniowka urodzona w pazdzierniku 😁

Doti, nie przejmuj sie tymi guzkami. To na pewno skutek odstawienia od cycka. Cos sie tam zgromadzilo i siedzi. Jesli to ropnie to nie daj sie ciac. Zazadaj najpierw kuracji antybiotykowej. Ja mialam przeciez ropnia wielkosci sliwki wegierki. Tez chcieli mnie ciac. Ostatecznie dostalam antybiotyk augmentin na 2 tygodnie, musialam codziennie cycka ogrzewac termoforem i scigac pokarm. I po 2 miesiacach wszystko ladnie zeszlo.

Sandra, pamietaj, ze nawet w najczarniejszym scenariuszu wyjdziecie na swoje. Jesli uda sie Wam wykupic i wezmiecie na to kredyt, to jesli nie dacie rady finansowo, sprzedajecie lokal za 400tys, splacacie bank, reszte przeznaczacie na mniejsze mieszkanie. Zawsze jest jakies wyjscie z najgorszego scenariusza tylko trzeba spokojnie do tego podejsc. Ale wierze, ze dacie sobie rade ze wszystkim 🙂 i nie martw sie o prace na zapas. Narazie ja masz 🙂 Tak jak wiekszosc z nas tez mam kredyt na mieszkanie, samochod na raty, ale inaczej w obecnych czasach nie da sie zyc niz na kredyt. Chyba ze sie spi na pieniadzach 😁

Isa, ale Szymcio dzielnie walczy 😁

Marylu, nutritionu dawalam jedna pelna lyzeczke tego kisielu zrobionego wg przepisu na kartoniku dla dzieci karmionych piersia.

Inirtam, to chyba roznie z tymi zabkami jest. U mojej przez kilka tygodni bylo widac dwie duze biale krechy, potem doszlo marudzenie i wpychanie sobie z krzykiem do buzi calych piastek i duza wrazliwosc dziasel na dotyk.

Ja juz bieram sie spac. Musze sie polozyc, bo ledwo na oczy widze. Dobranoc! 🙂

• Mamusie
Dzień dobry. Znów jakieś problemy z ładowaniem się strony.
Jak mi się nic nie chce.... Na butelce jestem jeszcze bardziej nie wyspana niż na cycku. Z drugiej strony Mała się jakby więcej budzi. Chce się tulić i tulić.
No i zrobiła jej się ciemieniucha nie wiem kiedy.. przez te włosy jej nie widać od razu.

Sandra moja tez nie zje zupki jesli nie ma w niej marchweki zeby było słodkie.

• Mamusie
heja 🙂
Ulka jak wczoraj padla o 18.30 (ledwo zdążyliśmy ją wykapać) to tylko o 23 wzielam ja na spiaco do cyca i pozniej pobudka po 7 rano 🙂 no ale co sie dziwic, w koncu za dnia prawie nie spala...
Pogoda dzis przepiekna, ani jednej chmurki, juz sie nie moge doczekac spacerku 😁 ide dzis do fyzjerki pokazac jaka chce fryzure na za 2 tyg i do krawcowej odebrac żakiecik 😉

ja nie wiem jak a Ule odstawie od cyca 😮 mimo, ze je 3 pelne posilki, to w miedzyczasie chce sie przyssac...panie w zlobku beda mialy z nia przeboje jesli nie uda mi sie tego u niej zwalczyc 😁

• Mamusie
Hejka,
ja dochodze do siebie po przeziebieniu jeszcze troche kaszle a mój Gabryś dostał katarku ;/ no i meczy sie w nocy mam nadzieje ze mu przejdzie, jutro idziemy na obiad do tesciow a w poniedzialek do szpitalika na kontrole serduszka.

No i w koncu coś robie z sobą, idę do fryzjera bo przecieżm włosy mi wypadaja tak że to jest jakaś masakra więć myśle że jakaś metamorfoza będzie myślę nad bobem 😉)

miłego dnia 🙂

• Mamusie
Hej 🙂
Spijam poranną kawkę, spacerówka już zamontowana i przygotowana do dziesiejszej próby, jabłuszko przygotowane do podania po obiadku 🙂 Za jakąś godzinę na spacerek, bo szkoda tracić taką pogodę 🙂

Moja znowu budzi się na cyca o 1 w nocy, potem o 4, potem dopiero koło 8. Jestem przez to trochę rozbita 😞
Karolka, jak Ty to robisz, że Twoja Ulcia tak ładnie śpi w nocy? Czy to może być efekt tego, że jej już dietę mocno rozszerzyłaś?

• Mamusie
Dzień dobry.
Mały całą noc nic nie jadł dopiero o 7 a cyce mi pękały. Dałam najpierw prawego bo mi tam zawsze zastoje się robią a lewego dopiero o 10 i tak mnie boli, że szok. Boję się, że zapalenie mi się zrobi. Cholera z tymi cycami. Zawsze coś.
I znowu akcja kupa. Synek robi małe bobki ale to chyba nie zatwardzenie bo wczoraj zrobił 3 a dzisiaj już 2. 😮
Sto lat dla Majeczki równolatki mojego Borysa. 😁
Ale ten czas leci. Pamiętam jak wychodziliśmy ze szpitala i się zastanawiałam jak ja sobie poradzę z takim maleństwem a tu już pół roku minęło. 🙂

• Mamusie
Deira napisał(a):
Hej 🙂
Moja znowu budzi się na cyca o 1 w nocy, potem o 4, potem dopiero koło 8. Jestem przez to trochę rozbita 😞
Karolka, jak Ty to robisz, że Twoja Ulcia tak ładnie śpi w nocy? Czy to może być efekt tego, że jej już dietę mocno rozszerzyłaś?

Deira, my też już trochę dietę rozszerzyliśmy, baa nawet kaszka jest na kolację i co z tego... jak się budzi co dwie godziny, to mamy sukces 😁 a dziś pomiędzy 3.30 a 5.30 nie miał ochoty spać w ogóle i o 7 zaczęliśmy dzień 😜 ale jest tak piękne słonko, że nawet już zmęczenia nie odczuwam 🙂 choć chłodno i wietrznie u nas...

a w ogóle, dzień dobry 🙂

Doti, będzie dobrze!!też myślę, że to związane z karmieniem i byc może za jakiś czas nawet samo się wchłonie. dobrze, ze w pon już będziesz wiedzieć 😘

buziaki dla jubilatów :* Majuni i Boryska :*:*:*

• Mamusie
Buziaki dla dzisiejszych solenizantów! 😘

Doti, mam dla Ciebie bardzo złe nformacje - na lepszy model tego zepsutego już nie wymienisz 😉 😜 A tak na poważnie, co się stało?

Inirtam, to Ty masz gorzej ode mnie z tym spaniem i pobudkami, bo moja na szczęście jak już zaśnie (a po cycku w nocy zasypia dość szybko) to już śpi twardo do następnej pobudki 🙂 No ale mam nadzieję, że wkrótce to wszystko się jakoś unormuje u naszych dzieciaczków 🙂 Najwyższy już czas 🙂