Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Sandra, dzięki 😘 Czekam zatem na info - najlepiej na priva, bo na forum gdzies może mi uciec informacja. Ja tak jak pisałam wcześniej - 2 buteleczki. Jak będziesz wiedziała na 100%, że uda się załatwić, to ja mogę Ci tego samego dnia pieniążki przelać, przynajmniej tak mniej więcej, żebyś z własnego portfela nie musiała wykładać. A potem najwyżej dopłacę, jak coś tam zabraknie czy kurs euro bedzie inny.

Ja SS stosuję 15 kropelek 3 razy dziennie przez karmieniem rannym, obiadowym i wieczornym.

Sandra, siostrzyczki wyglądają uroczo 😁 Starsza chyba lekko wnerwiona 😁

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Witam sie:0 Ula budzila sie dzis w nocy co 2 godziny 😮 wiec jestem troche snieta dzis...
Wczoraj na imprezie mala najpierw byla w szoku i miala wielkie oczy, pozniej sie poryczala, bo wszystkie dzieciaczki chcialy koniecznie sie z nia bawic 😁 ale dalam jej cyca i zasnela na 3 godzinki 🙂 wiec nie bylo zle...
Dzis mamy znow atrakcje, bo przyjechal do nas kumpel mojego m i ida wieczorem na koncert "kultu" jak co rok...no ale poki co musze go jakos ugoscic i zrobic obiad...ufff jak mi sie nie chce...

• Mamusie
Witajcie Kochane 🙂 my po weekendzie u rodziców, właśnie tworze tablicę motywacyjną dla starszego póki go nie ma.
Luśka mi się budzi.... 🤢 🤢 🤢

Deira skaza białkowa i AZS to chyba nie to samo? Tak mi się wydaje....

Sandra pewnie już w Kościele 😉 ja wybrałam dziś papier na zaproszenia i mama będzie mi robić 🙂

• Mamusie
Doti, z tego co się naczytałam ostatnio to skaza białkowa jest jedną z alergii pokarmowych, a AZS jest tylko jednym, choć najczęstszym z jej objawów. AZS może być spowodowane też innymi czynnikami niekoniecznie nietolerancją białka, a z kolei przy skazie białkowej oprócz AZS może wystąpić między innymi biegunka, zielone kupki, katar, chrapowaty oddech.

• Mamusie
Cześć kochane!

U nas jakoś się poukładało 😉

Dziewczyny z chęcią załatwię SS ale wszystko zależy od tego, kiedy moja mama przyjedzie 🤨 Niestety ze względu na pracę nie spodziewam się jej szybko 🤨 Jak tylko będzie jechała do Polski, napiszę na forum i jak nigdzie do tej pory nie załatwicie to zamówicie u mnie 😁

Sandros przesłodkie te twoje córcie 🤪 Jak się chrzciny udały? Macie już prąd?

• Mamusie
Witam
agn36 to dobrze że już dobrze.
Deira może ta wysypka od wody z kąpieli? Moja córka miała jakiąś wysypkę jak mąż jej przemywał w trakcie kąpieli twarz tą wodą. Po każdej kąpieli twarz przemywałam przegotowaną wodą na wacie i było ok. Tylko nie wiem jak ta wysypka wygląda u Ciebie....tzn u Natalki 😉 Może to niekoniecznie z jedzenia, a np z kosmetyków?

U nas piękny dzień i cały prawie spędzony na spacerach. przerwa na obiad i poszliśmy jeszcze dopóki się nie zciemniło, a Młoda nie zaczęła narzekać że ją nogi bolą od jazdy na rowerze 😁

Może dzieci dziś pójdą w miarę wcześnie spać i będzie romantyczny wieczór z mężem? Nie nastawiam się bo pewnie nic z tego 🙂

• Mamusie
Hej witam się i ja.
Wekend minął pod znakiem spacerków ,korzystamy jak tylko jest ładna pogoda.
Wiki coraz czesciej przesypia noce bez zadnych pobudek wiec i ja sie wysypiam 🙂

A i dzisiaj kończymy dwa miesiące i właśnie chowamy ciuszki 62 i kupujemy 68 🙂
I pampersy kupujemy już 3 bo 2 za małe .
Jednym słowem rośniemy i rośniemy . 😁 😁

• Mamusie
Właśnie troszeczke nadrobiłam.
Sandra pięknie Tatianka wyglądała ,nie mówiąc o rodzicach. 🙂
Widać ,że masz talent do dekorowania stołów ja to noga jestem z takich rzeczy ,niestety i dla tego wolałabym w lokalu. 😁
Ale nie wiem czy wydoimy finansowo.
Na szczęście jeszcze troszeczke czasu mamy ,chcemy w kwietniu na świeta zrobić lub na majówkę.

• Mamusie
witam po weekendzie,
u nas nie jest rewelacyjnie bo niestety był dom pełen ludzi, cały czas ktoś przyjeżdżał i odjeżdżał... i każdy chciał się zajmować Szymkiem ;/ non stop był na rękach... z rąk do rąk a mi ciśnienie skakało ;/
no i wczoraj wieczorem wszyscy się rozjechali... a mi pozostało zajmować się mega nieznośnym Szymkiem 😞 jestem taka zła że chyba zaraz eksploduje! 😞
a w nocy Szymek z natłoku wrażeń budził się z krzykiem i to co godzinę !! i stwierdziłam że następnym razem jak ktoś przyjedzie to z góry i stanowczo ogłoszę, że nie wolno go nosić na rękach! człowiek się namęczy żeby doprowadzić do ładu dziecko a ktoś to ma daleko gdzieś ehh;/

ululałam małego w wózku i zostawiłam go na dole pod okiem prababci 😉
mieszkając na poddaszu ciężko jest mi co chwile znosić i zanosić wózek...

dziewczyny ja też chce ten Sab Simplex bo mi się kończy ;/
sandra twoje córeczki są podobne do tatusia 😜 ładne laseczki... no i zazdroszczę wszystkim którzy mają chrzest za sobą...

a właśnie bo nasza chrzestna ogłosiła nam że jest w ciąży... no i każdy mi mówi że ciężarna nie powinna być chrzestną bo niby przynosi pcha dziecku przynosi na całe życie... 😮
moja babcia co chwile mi mówi że nie wiedziała że chrzestna jej synka była w ciąży i mały umarł tydzień po chrzcinach;/, a jej córka która też miała chrzestną w ciąży do dzisiaj niesie za sobą jakiegoś pecha bo kompletnie nic jej się w życiu nie układa... no i sama nie wiem co mam o tym myśleć...

• Mamusie
Isa pierdy pierdy i jeszcze raz pierdy ;/ Dzielo przypadku, ze tak nieszczeliwie sie zlozylo...
Ja tam antychryst jestem ogolnie, ale wiecie ze te wszystkie zabobony, przepowiednie i horoskopy wktore wierza babcie ciocie i je pozniej sprzedaja sa niezgodne z nasz wiara ;//

Ja tez bylam chrzestna w ciazy i wszyscy zyja i maja sie dobrze...

Mi tesciowa grozila, ze nie mam nadii wlosow przed rokiem obcinac ;/ No to lepiej zeby w oczy wlazily i zeza robila?? Jakos obceialam i rozum jej nie spierdzielil...

Oki we wtorek bede wiedziec co do kropelel

• Mamusie
Witam sie i ja weekend jakis zakrecony mialam dobrze ze juz minal 🙂 mala w od 22 ladnie spala o 5 wstala na mleczko i dalej spala do 9 🙂 dzisiaj podejscie do 150 ml zobaczymy co i jak 😁
Biance powracaja krostki na jednym policzku wiec stwierdzilam ze bez zmiany mleka sie nie obejdzie 🤢
sandra super ze impreza sie udala 😁
iza rowniez slyszalam o takim zabobonie 😮

• Mamusie
Ja też byłam chrzestną w ciąży i jakoś poki co nic złego się nie dzieje mojej chrześnicy .
Jest radosną i zdrową dziewczynką . 🙂
Podejrzewam ,że kazdemu by te babcie coś wymyśliły . 😉
Ja czekam ze chrztem i to pewnie też zle ,ale tak samo robiłam ze starszą i jest ok. 🙂

• Mamusie
Witam sie po weekendzie 🙂
Milenka dala prezent rodzicom na weekend-dwie przespane nocki 🙂 tzn jedna bo druga to taka ze mmm.... 🤪

Wzielam sie za wypisywanie kroniki dla Milusi 🙂 bedzie miala pamiatke 🙂
Teraz malutka spiulka a mi wypadalby ogarnac mieszkanie...ale jakos checi brak....i chyba cos mnie.lapie:/
Chyba w sobote podrzucimy malutka tesciowej i pojdziemy sie spotkac z przyjaciolmi bo odkad mala sie urodzila to troche zaniedbalam ich...pozatym mam ochote potanczyc :p

Ja tez bylam chrzestna w ciazy 🙂) chociaz moja babcia caly czas mowila mojej mamie ze nie moge byc bo 1. To moja siostra 2.mlodsza siostra mojej mamy jest lepsza kandydatka.
I tak w kolko. Jak sie dowiedziala ze jestem w ciazy to doszedl jej kolejny argument 3.jestem w ciazy o mojej mamy z tekstem `teraz to napewno nie moze byc chrzestna,wes lucynke :d
Moja mama sie wkurzyla i wydarla sie na nia ze zadecydowali zee ja bede chrzestna a niee zadna lucynka ktora wszystkim wchodzi w dupe :o

• Mamusie
Dzien dobry 🙂 A my caly weekend na wyjazdach...w sobote mnie ciotki tez tak wkurzaly z noszeniem Majki...a ja im nic nie powiem,bo sie obraza....Kurna polozylam ja i znow noszenie...ja pitole...tylko powiedzialam ze teraz na tydzien ktoras przyjezdza i ja jej nie bede nosic,bo ja tego nauczycie a jest oduczona...Wczoraj bylismy u mojego kuzyna zawiez kartke do spowiedzi....i wrocilismy o 22 potem Majki kapiel wypila tylko 20ml i obudzila sie o 5:15 🤪 🤪 🤪 szok..a potem do 9 sobie spała 🙂 wiec nocke zaliczam do najlepszych...teraz tez spi...Dziewczyny u nas w kosciele jest zimno i nie wiem jak ubrac Maje na chrzest,czy jest potrzebna tez poduszka do chrztu? Ma ktos jakąs do sprzedania? Mam biale spodnie i dlugi sweterek nie chce jej ubierac w zadne kiecki bo szkoda kasy,tylko chcialabym ja w poduszke wsadzic by nie zmarzla