Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej dziewczynki,jakos ostatnio niemam natchnienia do pisania niewiem????za duzo sie chyba mysli 🙂 A pozatym wczoraj caly dzien mialam troszke zalatwiania,najpierw bylysmy z siostra na badaniach,a ona na glukozie,musialam isc do auta polezec bo tak mnie kregoslup rozbolal ze nie wytrzymalabym tam siedzac 2 godz na tych twardych krzeslach!!!Siostrze wynik wyszedl dobry,bo pierwszy miala cukrzycowy!!!Kiedys ktoras z was chyba Lusia zwymiotowala glukoze,i wczoraj byla tam nasza znajoma i jej sie tez to przytrafilo i niestety pielegniarki powiedzialy ze takie badanie jest wtedy niewane,i trzeba powtorzyc w inny dzien!!!
Michalindziorku gratuluje koteczkow napewno sa slodziasne 🙂
Edytko slicznie wygladasz,a brzusio prawie taki jak moj idziemy prawie leb w leb hehe 🙂 🙂
Ja tez mam bole pachwinow,ze prawie chodzic nie moge,ale dzisiaj ide do lekarza,i czesto mi twardnieje brzuch,no i te bole okresowe,musze go dzisiaj owszystko wypytac!!! My z siostra sie urodzilysmy 2 tyg przed terminem,to wiec moze ja tez sie zalapie 🙂
Wczoraj przyszla karuzela z fisher price i powiem wam,ze byla warto ja kupic chociaz uzywana wyglada jak nowa,tylko babka musi doslac pokretlo bo niema jej jak przykrecic!!!
A mialam sie was pytac czy bierzecie znieczulenie podczas porodu,bo ja sobie dzisiaj musze je zalatwic z lekarzem bo u nas jest platne,a lepiej zeby bylo w razie czego przeciez niemusze go wziac,chyba ze niedam rady!!!

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Justi no właśnie dlatego się zastanawiam nad tym, że może jakoś dziwnym trafem On jakoś wpadnie tez na taki pomysł kolejnym razem 😉
zawsze mu mówię że jakbym mu miesiąc przed moimi urodzinami nie przypominała o nich, to by nie pamiętał. a on zawsze wypiera się że jest inaczej 😉 hehe. ciekawe.

• Mamusia
Justi,ja tez mam tak,ze nieumiem byc twarda,i zawsze pierwsza reke wyciagne,a najdluzej mi sie nieudalo nie oddzywac 3 dni,ale to juz myslalam ze niedam rady i oczywiscie pierwsza sie odezwalam!!!Kiedys bylo na odwrot,ale moj mezus mnie wyczail i nie ustepuje mi juz,a kiedys to robil notorycznie!!!Wycwanilo mi sie chlopisko hehe...

• Mamusia
Justi hehe 🙂 😁
u nas u weterynarza się kupuje takie juz typowo dla kotek. nawet mam już w zapasie jakby nas z zaskoczenia ruja wzięła.

Ircia super że karuzela fajna... 🙂 ja tez się zastanawiam nad jakąś ale nie wiem... nie wiem czy to ma sens... może po porodzie dokupie jak malutki podrośnie troszkę... albo zaraz wejdę na allegro i zamówie, znając mnie 😉

• Mamusia
eh Icia ja nie wyciagam pierwsza reki ☺️ ☺️ ☺️ zawsze to moj m. robi cholerka zeby sie tak nie wycwanil jak twoj 🤨 na razie czy ja przeskrobie czy on to zawsze on wyciaga pierwszy reke i pozniej juz po klotni mowi ze zawsze jak Ja zaczne klotnie to pozniej i tak zakrece ze wychodzi, ze to wszystko jego wina ta cala klotnia 😮 😮
co do znieczulenia to nei wiem : 🤨 jak to u nas wyglada powiem wam dziewczyny ze w czwartek nie wyjde z tego gabinetu dopoki sie nie dowiem konkretnie co mam do tego szpitala cholirka zapakowac no i o te znieczulenbie tez zapytam co on o tym mysli .. . u mnie widzialamze jest mozliwosc rodzenia w wannie ciekawe za ile 🤨?

Michalindziorku
i niedlugo dodatkowa date urodzin waszego synusia bedzie musial zapamietac 😜
Ja bym dala mu dobry przyklad niech sie facet uczy 😜

• Mamusia
Michalindziorku to popatrz nawet nie wiedzialam ☺️ o takich tabletach . . .. babcia pewnie tez nei bo kotka dostawala polowke dawki normalnych dla kobiet 🤪 😁 😁 to dobrze,ze juz masz przezorny zawsze ubezpieczony 🙂

aaaaa widzialam watek z lutego 2011 jest jedna kobieta ktorej dzidzia ma troszke ponad 5 miesiecy , a jest w 5 tyg ciazy 🙂 w sumie fajnie bo odchowa jedno przy drugim mala roznica wieku . . ... tylko jak dla mnie za duze obciazenie da organizmu

• Mamusia
Ircia, odnośnie tego znieczulenia to u mnie w szpitalu niestety nie ma możliwości aby je dostać, nawet za opłatą. We Wrocku w ogóle znieczulenie jest tylko w jednym szpitalu od 7 (lub 8) do 15 godziny, bo tylko wtedy jest anestezjolog, ale i tak każdej kobiecie nie dają.
Michalindziorku, rodzinka Wam się powiększa 🙂 gratulacje 🙂 malutkie kotki są słodkie 🙃
Justi, czasami jak się pokłócę ze swoim mężusiem to zastanawiam się czy rzeczywiście warto przedłużać te ciche dni, bo w sumie kochamy się i niedługo będzie dzidzia...więc musi być dobrze między nami. Tak sobie myślę...ale w praktyce różnie to wygląda 😆

• Mamusia
Widzisz Justi u mnie jest na odwrot,a kiedys jest inaczej,a i tak jest moja wina hehe... niewazne kogo by byla to tak bedzie moja ale sie przyzwyczailam i wole zyc w zgodziei ustapic niz klocic sie o byle co!!!!
Podejrzewam ze lekarz bedzie odradzal znieczulenie,ze szkodzi dziecku i takie tam ,ale ono niema wplywu na dziecko,jedynie moze zatrzymac akcje porodowa jezeli za pozno zostanie podane,ale to rzadko sie zdarza!!!Wszyscy mi radza,zebym wziela,bo naprawde troche pomaga, a zawsze to cos!!!
U nas polozna odradzala rodzenia w wannie chociaz mowila ze napewno latwiej,ale napewno nie w PL bo zarazki,sanepid i takie tam,a w zadnym szpitalu z ta opcja nie jest sterylnie!!!Przynajmniej byla szczera!!A u nas tego niema!!

• Mamusia
Justi a ja nie wiedziałam że tak stosuje sie naszą antykoncepcje kotkom... ale jak nie padła to widać że skuteczne... i nie szkodliwe 🙂 pewnie jakieś tam składniki podobne mają.

ellie nie no on z dziećmi urodzinami nie ma problemu... chociaż głowy nie dam, nigdy nie sprawdzałam czy pamięta... 🤪

u nas w wannie bezpłatne porody są i rodzinne, ale nie wiem jak to jest ze znieczuleniem. wiecznie mają z anestezjologiem problem więc pewnie i nie da się...

• Mamusia
U nas Elli umawiasz sie z anestozjologiem na telefon i on wtedy przyjezdza ci podac znieczulenie niezaleznie o jakiej godz w dzien czy w nocy,bo tak tez niema,jakbys chciala podczas rodzenia!!! A ostatnio kolezanka placila 200 albo 230 zl,to nie tyle jeszcze!!!

• Mamusia
Ircia no i chyba miała rację... jakos ja tez mam takie zdanie na temat tych szpitali i porodów w wannie....

u nas kłótnie rzadko z mojej winy są, ale mój chłop zawsze twierdzi że jest inaczej, nie musi tego mówić, widzę to w jego twarzy. absolutnie wszystko co mam mu do zarzucenia neguje, twierdzi że jest inaczej i doprowadza mnie do szaleństwa. dlatego taka kłótnia ciągnie się w nieskończoność bo ja ostatnio uparta jestem i drążę temat do póki nie zobacze choćby minimalnych efektów... 😉 tzn do momentu aż M. zmięknie.... 🙂

• Mamusia
Ellie dziwna sprawa z tym znieczuleniem u was 🤨

Ircia no karuzelka slodziutka i dobrze,ze udalo ci sie ja kupic za okazyjna cene i nie zniszczona . . . .
ehh no to ciekawe co piszesz o tym porodzie w wannie .. . ehh zobaczymy jak to u mnie bedzie byle bym w domku lub w aucie nie urodzila 😁 a na porodowce jakos przezyje mam nadzieje 🙂

• Mamusia
to uciekamy kochane 😜 Ja tez ide jednak obiadek nam zrobic nie bede taka jędzą ehh co bylo do przewidzenia ☺️ . . . . a tez mi sie nic niechce , a wlasciwie to nie . . . . . . . . . . . chce jednego by nasz Skarb byl juz z nam ☺️i 🙂 🙃 🙃 🙃

• Mamusia
Witam dziewczynki 😉
Mnie w nocy też wszystko bolało, już sama nie wiem, czy to brzuch, czy pachwiny, czy jeszcze coś innego... 😮 Nie mogłam znaleźć sobie miejsca, a do tego znów wstawałam co godzinę do kibelka...
Michalindziorku gratuluję udanego porodu twojej kotki 😉 Dzielna była 😜
Co do znieczulenia to ja nie mam go w planach.
Ja zaraz też chyba wypiorę ciuszki, które dostaliśmy ostatnio od teściów, potem obiadek i może wezmę się wkońcu za prasowanie dzidziowych rzeczy...

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂 Miałam wczoraj odezwać sie po wizycie u gin ale pokłóciłam się ze swoim i szczerze odechciało mi się wszystkiego ja nie wiem jak można być takim świnią...( zreszta nie o tym miała być mowa)...gin powiedział, że wszystko jest ok, narazie nic sie nie zmieniło, kolejna wizyta za 2 tygodnie, smiał się mówiac " mam nadzieje Pani Ewelino, że zobaczymy się za 2 tyg.." poza tym sprawdzał też małej serduszko tzn. bicie no to waliło 🙂 🙂 🙂 no i kolejne 2 kilo w ciągu 2 tygodni więc 12 na plusie dziewczynki 🙂 Dzisiaj dokupiłam jeszcze ciuszki dla małej ale za pranko zabiorę sie kiedy indziej bo nie mam sił...Ogólem samopoczucie ok z paroma wyjątkami ale cóż takie życie...też nie moge spać tymbardziej jak mój wstaje przed 4 ja azem z nim i później nie moge zasnąc i męczę się do 6, przesrane ale w sumie dobrze niech organizm się przyzwyczaja...
Gratulacje Michalindziorku powiększenia rodzinki 🙂 🙂 Lecę się połozyć bo juz mi niewygodnie miłego dnia dziewuszki wieczorkiem się odezwe 🙂

• Mamusia
hej laseczki!ja dzis wstalam z mezem,pochodzilam jakies 2 godziny i poszlam spowrotem spac i spalam do tej pory:P Chyba musialam nadrobic te ostatnie nieprzespane noce.
Ja znieczulenie na pewno biore,u nas jest bezplatne. Chyba, ze w trakcie sie rozmysle i zrobia mi cesarke:P Ale nawet wtedy porod bedzie rodzinny,dobrze, ze z tym nie ma problemu. Z odwiedzinami tez nie,maz nawet w srodku nocy moze przyjechac,w razie czego zostac na noc.
Porod w wannie tez jest mozliwy,ale jak patrzylam na necie to nie za wygodnie mi to wyglada,ja bym chciala tak na kucaka bo slyszalam, ze tak najlatwiej i najszybciej.

• Mamusia
Dziewczyny, jeśli bym jutro zniknęła, to znaczy że mnie zostawili w tym szpitalu, ale pewnie jeszcze tak od razu się nie będę rozpakowywać 😉 Dam którejś znać, jak się sytuacja rozwija.
W razie czego trzymajcie się dzielnie i nie spieszcie z rozpakowywaniem bardziej niż można 🙂

• Mamusia
Kama z okazji ślubu życzę Ci wszystkiego naj naj na Nowej rodze życia samych szczęsliwych chwil w życiu 🙂
W sumie dopiero teraz doczytałam wasze posty,trochę mi to zajeło,fajnie Moniko i Lusiu,że macie wspolna znajomą i to w dodatku Moni twoja mamę,hehe... jaki ten świat mały!!Pozwoliłam sobie podejrzeć Wasze profile na NK,ale tylko Wasze bo innych nie umiałam znależc 😞
Lusiu śliczne masz foteczki,a Moni niestety widziałam tylko głowna fotkę bo ma zablokowana galerię..... Mam nadzieje,ze nuie jestescie zle z tego powodu hehe 🙂 🙂
a pochwale wam sie jaka wczoraj wygralam licytacje http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1081881557