Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
magda-d87 napisał(a):
Ok, Ewelina dzięki.

Ola, wiesz coś na temat książeczek mieszkaniowych? (z racji tego, że pracujesz w banku), chodzi mi o realizację takiej książeczki?

Realizuje się tylko w PKO BP Sa chyba a ja pracuję gdzie indziej 🙂

ja wiem, że w pko, ale czy wiesz o nich co nie co? 🙂

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
A te pampki to wychodzą na sztuce ciut drożej niż te moje Ewelina - nie wiem jak policzyłaś 😉
Ale też tanio bardzo więc warto 🙂

ja te za 34zl też kupowałam w caerfor ale już ich nie było wiec wzięłam taką dużą paczkę i też się opłaca

• Mamusia
Ewelinaaleks napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
A te pampki to wychodzą na sztuce ciut drożej niż te moje Ewelina - nie wiem jak policzyłaś 😉

ja te za 34zl też kupowałam w caerfor ale już ich nie było wiec wzięłam taką dużą paczkę i też się opłaca

czyli za paczkę 4 ile Ci wyszło?

• Mamusia
magda-d87 napisał(a):
Ewelinaaleks napisał(a):
alexia_79 napisał(a):

? 🤔 nie rozumiem pytania ☺️
paczka 4-ek czyli 134sztuki- 89zł
a te co Ola pisała to w paczce 4-ek było 54 sztuki i kosztowały 34zł ale tej promocji u mnie już nie ma

• Mamusia
Ewelinaaleks napisał(a):
magda-d87 napisał(a):
Ewelinaaleks napisał(a):
alexia_79 napisał(a):

a te co Ola pisała to w paczce 4-ek było 54 sztuki i kosztowały 34zł ale tej promocji u mnie już nie ma

a sorry... bo myslalam, ze w tym pudle jest iles tam paczek takich gotowych.... nigdy tego nie kupowałam, więc nie wiem... ale ok

• Mamusia
magda-d87 napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
magda-d87 napisał(a):
Ok, Ewelina dzięki.

Ola, wiesz coś na temat książeczek mieszkaniowych? (z racji tego, że pracujesz w banku), chodzi mi o realizację takiej książeczki?

Nie wiem wiele Magda bo ja swoją likwidowałam w 2005 roku więc pewnie się pozmieniało, musisz ją zanieść do banku i nie wiem czy nie musisz mieć aktu notarialnego kupna albo umowy kupna - nie pamiętam, trzeba w necie poszukać - oni Ci policzą ile Ci się należy - ja po 25 latach dostałam chyba ze 3000 zł więc śmieszna kasa..

• Mamusia
magda-d87 napisał(a):
Ewelinaaleks napisał(a):
magda-d87 napisał(a):
Ewelinaaleks napisał(a):
alexia_79 napisał(a):

a sorry... bo myslalam, ze w tym pudle jest iles tam paczek takich gotowych.... nigdy tego nie kupowałam, więc nie wiem... ale ok

w kartonie jest podzielone to na 3 paczki po44 szt
Ola a różnica pomiędzy pudłem a twoją paczką wychodzi jakiś 4gr na pampersie 😁 😁 wiec chyba żadna różnica

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
magda-d87 napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
magda-d87 napisał(a):
Ok, Ewelina dzięki.

Nie wiem wiele Magda bo ja swoją likwidowałam w 2005 roku więc pewnie się pozmieniało, musisz ją zanieść do banku i nie wiem czy nie musisz mieć aktu notarialnego kupna albo umowy kupna - nie pamiętam, trzeba w necie poszukać - oni Ci policzą ile Ci się należy - ja po 25 latach dostałam chyba ze 3000 zł więc śmieszna kasa..

ja już byłam, to znaczy mój tata był w banku i wyliczali mu tą książeczkę. Jest tam 29 tyś 500 zł. Tylko mój tata nie ogarnięty w tych sprawach i nie zrozumiał. Czy można wykorzystać to podczas ZAMIANY mieszkań. Jako spłatę zadłużenia mieszkania do którego będę się chciała wprowadzić?

a ja cale zycie bylam przekonana ze nie ma lepszych pieluch niz pampersa ale milo sie rozczarowałam jak kupiłam w rosmanie babydream. sa rewelacyjne i prawie identyczne jak pampersy. Juz nie przeplacam bo teraz 88 szt mam za 41zl. A produkt identyczny.

• Mamusia
kasjalena2 napisał(a):
a ja cale zycie bylam przekonana ze nie ma lepszych pieluch niz pampersa ale milo sie rozczarowałam jak kupiłam w rosmanie babydream. sa rewelacyjne i prawie identyczne jak pampersy. Juz nie przeplacam bo teraz 88 szt mam za 41zl. A produkt identyczny.

a mnie się wydaje, że mimo wszystko są grubsze.

Madzia tak chyba sa. Ale jakoscia chlonnościa i miekkoscia jak dla mnie nieodbiegaja od pampkow. A Marta chcialam sprawdzic ile jest w paczce ale mam rozpakowane. Myslalam ze 44 ale moj L. Mowi ze albo 38 albo 40. Jedna paczka kosztuje z karta rosne okolo 20zl. My mamy 4plus.

• Mamusia
A no i miałam pytać:

Magda z P. - Nikola Ci się mieści w pampki 4+ ?? 🤔 Ona chyba waży więcej i jest ciut większa od Lenki co? Lena waży jakieś 11 kg i 5-tki wydają mi się ciasne 🤨 Myślałam nawet o 6-tkach już ale one od 16 kg więc jeszcze nie.... Tylko jakoś tak w bioderkach te 5-tki mam wrażenie, że ją uciskają już...

Matylda
- przyszły w końcu ciuszki Carter\'sa 🙂 Ale one wielkie a na 86 brałam 😮

I zamówiłam wczoraj ten kubek Lence z racji tego że pije ze slomki - podobno jest super 🙂
http://allegro.pl/show_item.php?item=2449030784 l

• Mamusia
hej dziewczyny!!!!

dawno mnie nie bylo, jakas zmeczona jestem ostatnio, zmienili mi zmiane w pracy i teraz pracuje albo od 9 do 18 albo od 8 do 13, z wiadomych wzgledow wole poranna zmiane, ale to tylko zazwyczaj 2 razy w tygodniu sie zdarza

plakac mi sie chce jak slysze jakie upaly w polsce, bo tutaj najgorsze lato od kilkunastu lat, jakis uklad powietrza wedrujacy od kanady z niewiadomo jakich przyczyn zazwyczaj jest dalej dalej na polnocy a obecnie nad uk sie usytuowal wygodnie. w zwiazku z tym wciaz powodze, woda na niektorych ulicach belfasyu w ogole nie opada, no ale jak ma opadac,skoro czasem pada 3, 4 dni NON STOP, ja w zyciu czegos takie nie widzialam, kazdego dnia pada, kazdego dnia!!! do tego okolo 18 stopni, wiec szalu nie ma,

hm, co u nas?? Nela wazy okolo 10 kg, pampersy mamy 4+, ale mam wrazenie ze na bokach robia sie przykrotkie, wiec jak sie nam ta nowa paczka skonczy, to sprobuje 5, odnosimy male sukcesy w tym tygodniu zjadla 2 razy okolo 1/4 kromeczki chleba z szynka, coraz slabiej blenduje jej obiady takze, wiec wszystko z czasem mam nadzieje 🙂
nadal urwisuje , wciaz sie wszedzie spieszy, wciaz biega!!! no ja ie wiem, skad tyle energii!!!!

moja mama przylatuje w czwartek na 10 dni!!! and im very very happy!!! 🙂 🙂