Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
mama2011 napisał(a):
Wózek z avatara oczywiście, że z dechatlona 🙂 Mały jak tylko zasiadł to całe zakupy jeździł jak królewicz spokojnie i dumnie 🙂 Ja jestem z Kozanowa. Alice a co z Twoim kolanem? Bo ja miałam artroskopie jakieś 4 lata temu i muszę powiedzieć, że niewiele pomogła 😞 Kolano boli nadal na dodatek zrobił mi się ostatnio jakiś krwiak i musiałam unieruchomić nogę na 2 tygodnie a przy takim ruchliwym dziecku jak Mati to nie było proste 🙂 na szczęście dostałam ostatnio blokadę dostawową i już jest o niebo lepiej. Mogę robić kilometry z wózkiem i kolano nie boli 🙂 W razie czego mogę polecić dobrego ortopedę który przyjmuje również na NFZ

hej witam kolezanke 🙂 ale od razu bede pytac gdzie ten ortopeda?

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
mama2011 napisał(a):
Wózek z avatara oczywiście, że z dechatlona 🙂 Mały jak tylko zasiadł to całe zakupy jeździł jak królewicz spokojnie i dumnie 🙂 Ja jestem z Kozanowa. Alice a co z Twoim kolanem? Bo ja miałam artroskopie jakieś 4 lata temu i muszę powiedzieć, że niewiele pomogła 😞 Kolano boli nadal na dodatek zrobił mi się ostatnio jakiś krwiak i musiałam unieruchomić nogę na 2 tygodnie a przy takim ruchliwym dziecku jak Mati to nie było proste 🙂 na szczęście dostałam ostatnio blokadę dostawową i już jest o niebo lepiej. Mogę robić kilometry z wózkiem i kolano nie boli 🙂 W razie czego mogę polecić dobrego ortopedę który przyjmuje również na NFZ

Z kozanowa powiadasz? moja tesciowa mieszka na kozanowskiej i u niej mieszkalismy cala ciaze i 2 miesiace po porodzie. Pozniej sie przenieslismy do moich rodzicow na grabiszynek i mieszkam niedaleko carefour 🙂
Bardzo prosze na prywatna wiadomosc dane ortopedy na nfz. Ja tez wczoraj dostalam zastrzyk ale nieiwm co to bylo. Jakk pytalam czy hylagan czy cos w tym stylu to powiedzial ze nie ze to na zrozluznienie czegos tam. Ale dzis znow strzelilo mi przy zwyklym kucnieciu i potworny bol kilka godzin i tak codzinnie 😞
Jednym pomaga atropskopie a innym nie-takie slysze opinie. Jakby nie patrzec to chyba jedyne wyjscie w moim przypadku. Z reszta artroskopie czesto robi sie tez jako diagnostyczna a nie naprawcza wiec moze dlatego nie przynioskla Ci ulgi? a co Ci dolegalo?

Tak na marginesie u nas ulewa wlasnie. Ja wrocilam z pracy, zjaldlam pierogi ze szpinakiem i teraz siedze na kompie i robie kosztorys budowlany zeby wiedziec ile nam trzeba kredytu wziac mniej wiecej.

Ala biega i marudzi po pokoju i czekamy na Ali chrzestna -moja przyjaciolke ktora ma przyjsc po pracy ok 17stej to ja poczestuje moim ciastem porzeczkowo-agrestowym 🙂 wyszlo pycha 🙂
Robilam wedlug tego przepisu raz z jagodami a teraz wlasnie z porzeczka czarna i agrestem-ladnie sie udaje jest smaczne a co najlepsze nie wychodza zakalce poimo nawalenie na nie kupe ciezkich owocow 🙂

http://alicja.przepisy.net/blyskawiczne-ciasto-z-jagodami/

• Mamusia
Tak u nas też ulewa. Chciałam żeby było chłodniej ale od razu deszcz? No cóż. My dzisiaj mielone robimy z Matim i będziemy pałaszować 🙂 A ciasto faktycznie też mogłabym jakieś zrobić, taką ochotę mi narobiłaś Alice 🙂 Z kolanem jak to z kolanem. Jestem aktywną mamą i jeżdżę konno od dawien dawna. Kilka razy spadłam coś się porobiło z więzadłem i jakiś przerost błony maziowej. Powycinali, poreperowali i na jakiś czas był spokój. Teraz jest dobrze po blokadzie ale jak ona puści to ponoć następna artroskopia mnie czeka. Jak mówi doktor na razie to coś w środku jest za mało poważne żeby operować więc czekamy. Mati akurat śpi więc mama ma chwilę dla siebie 🙂

• Mamusia
a my dzisiaj znowu z Klaudią i Kacperkiem byliśmy na spacerze, a raczej na ryneczku na zakupach 😁 potem kawka i młody dopiero zasnął 🙂 u nas nadal upały 🙂 wczoraj jak siedziałyśmy na plaży skwar nieziemski,a tu nagle deszcz zaczyna padac 😮 i nas wygnał z plaży 😜 lało potem pół dnia 🤢
Cześc Matylda 😉

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
Wyglądają jak bracia 😮
Matko jak oni się zmienili 🤔
Musiałam się zastanowić który jest który ☺️

dokładnie to samo miałam napisać (oprócz tego że się zmienili 😁 )
ale w pierwszej chwili musiałam się zastanowić który to który
przystojniaki, piękne oczęta ☺️

• Mamusia
bry

heheh i ja się zastanawiałam który jest który a na ostatnim zdjeciu to juz w ogóle identyczni 😁 😁 przystojniaki 🙂

Maja - witam w naszym (zacnym) gronie 🙂

u nas zębowej masakry ciąg dalszy, od wczoraj gorączka. Jeszcze w tą duchotę 🤢 🤢

• Mamusia
Wstawiam film z niedzielnego basenu.
Dodam tylko, że to był początek, później zjeżdżała sama (przodem, tyłem, bokiem) i specjalne buzię kładła na zjeżdżalni, żeby mieć mokrą. I wpadała do wody sama 🙂 No i rzecz jasna - chciała zjeżdżać non stop.
Film usunę jutro.
Idę się kąpać.
PA

• Mamusia
Dzięki dziewczyny 😉 To prawda, chłopaki straaasznie się zmienili, a podobni kiedyś bardziej byli do siebie 😜 i wbrew pozorom łączy ich chyba tylko blond czupryna i blue eyes 😉
A Maja super na ślizgawce, odważna dziewczynka 😉 Mój też uwielbia wodę, nie boi sie wcale 🙂 Do morza cały czas ciągnie 🙂

• Mamusia
hej
tak na spływie byłam ale krótko tylko 3 godz bo szwagierka musiała wracać do Wa-wy a późno wyruszyliśmy o i dupa
ale ja już w tym wprawiona myślę że do końca sierpnia jeszcze pogoda dopisze i popłynę ze 20 razy
ale woda w rzece brudna to ale chociaż płytko było, bikini się przydało 😉 ale ramiona tak spaliłam że chyba stracę skórę 😮
oki a teraz spadam bo uwaga po raz pierwszy w życiu moja wioska dostała zawiadomienie o bardzo prawdopodobnych nawałnicach i ponadskalowych opadach dziś w nocy 🤢 początek o 23.00 , nie wiem strach się bać, ale jesteśmy przygotowani 😉
trzymajta za mnie kciuki 🥴

• Mamusia
Madzia Majka świetna podejrzewam że mój Dawid by też chciał zjeżdżać cały boży dzień i widzę że Majka tak samo się denerwuje 😜
Ola co do zumby to długa historia bo nie mm teraz czasu w piątek wyjeżdżam na konkurs w Polskę Beskidy powalczę o wstęp do pucharu Polski wiec trzymać kciuki a teraz codziennie tylko ćwiczymy więc czasu nie mam wcale z pracy późno wychodzę w związku z tym.....

• Mamusia
Taaa Maja słodka, podejrzewam że i Lena kazałaby się "spuszczać" cały czas do wody bo ją uwielbia.. Przynajmniej tę wannową.. Większych zbiorników nie próbowałam a basen póki co odpada 🥴
Widzę że wszystkie dzieciaczki mają etap buntu i pokazy siły 🙂

Idę się myć i lulu
Dobranoc