Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
a tak z ciekawostek wiecie że od soboty nie gadałam z własnym mężem 😁

ja dziś też mam wene na sprzątanie ale jeszcze bez okien , liczę na poprawę pogody np w listopadzie 😁
sprzątamy z LENĄ na prawdę mi pomaga , wyciera ławę lepiej ode mnie , tzn w jednym miejscu trze , musiałam jej przerwać bo myślałam że dzirę zrobi
teraz odsunęłam kanapę żeby tam poodkurzać a ta wlazła w kąt i tam pisze na swojej tablicy 😉
jakie potulne dziecko samo włazi do kąta 😁
ide bo nawet na półmetku nie jestem

a i listonosz przyniosł mi kasę niby nic takiego 68 zł ale zawsze co coś , nie wiadomo za co jakiś zaległy zwrot od mojego ubezpieczyciela samochodu bo coś mi źle naliczyli pół roku temu 🤪 🙃

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
Bry 🙂

A do mnie kurier dzwonił i już jedzie z moją nagrodą z Lubelli 😁
Ciekawe co za shit 🙃

to pokaż jak przywiezie
ja później pokażę moją miskę
tak jak pisałam nie jest zła ale na stół gościom wstyd stawiać z takim wielkim napisem LUBELLA 😁

• Mamusia
bry

Justyna mój miał zapalenie spojówek ale też jakoś strasznie nie cierpiał z tego powodu. Tzn. rano było kiepskawo bo nie moglismy powiek porozklejac i się denerwował tym strasznie, ale myślę, ze raczej go nie bolało ani nie swędziało. No i po 2-3 dniach stosowania kropelek ładnie przeszło. Ponoć niektóre dzieci gorączkują przy tym ale nas ominęło 😉

Ja pierdole, w ciagu miesiąca dostaliśmy drugi mandat z fotoradaru. Niech to szlag 🤢 🤢 Pierwszy ja capnęłam w urodziny i mój wspaniałomyślny małżonek "w prezencie" wziął go na siebie. A teraz przysłali nam z 12 sierpnia jak wracaliśmy to nas sfotografował za Kielcami gdzieś ale za cholerę nie możemy dojść kto prowadził, bo właśnie gdzieś za Kielcami się zmienialiśmy. A najlepsze jest to, że to od Inspekcji Transportu Drogowego i te dziady nie przysyłają zdjęcia więć nie da się podejrzeć kto kierował. Zdjęcie można soie obejrzeć dpiero jak się nie przyjmie mandatu to w sądzie pokazują. No co za kraj 😮 😮

Byłam z młodym dzisiaj na szczepienie, standardowo nawet nie pisnął 🙂 Miejmy nadzieje, że będze się dobrze czuł.

Też bym się wzięła za okna ale mi się nie chce. Może juuuuuuuuutro... 😉

• Mamusia
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi. Zdołowałam się ostatnio bo mam 3 znajome, których dzieci maja po 9 mcy i jeden rok i wszystkie przesypiają całe noce. Mój czasami obudzi się raz, czasami dawa, głownie na mleko, a czasami to jeczy całą noc tak jak dzisiaj i wtedy zganiam to na zęby...

• Mamusia
Justyna ale moze to są zęby ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
z resztą ja nie wiem co znaczy pojęcie "że przesypia całą noc " bo moja czasem tam kwęknie , wstanie, ja podejdę , położe , zaśpiewam coś i śpi ale są takie ETAPY że to nie pomaga bo drze się wniebogłosy
i ja też zwalam to na zęby , bo u nas od sierpnia zeszłego roku idzie to etapami , miesiac się drze a miesiac śpi i tak w kółko
teraz mamy chwilę wytchnienia bo wszystkie zęby już ogromne i widoczne oprócz trójek , więc mam teraz miesiac spokoju ale pewnie niebawem zacznie się jazda 😠 bo już za długo ten spokój trwa

Nina ty mi nic nie mów o rewolucjach żołądkowych po wczorajszym 🥴 teraz jakoś przędę ale musiałam sie alkoholem zadowolić bo wiem już ze mój szanowny kochany małżonek nas olał i nie przyjedzie , w końcu pierwszy spokojny weekend od chyba 2 miesięcy 🤪

a moja dziunia nie śpi jeszcze OMG
pewnie jak zaśnie to wstanie o 19.00 😮

a mi została tylko kuchnia i korytarz i schody i noszenie drzewa do kotłowni jak nie chcę żeby mi dupka zmarzła to tyle
ja tu zaglądam co 5 minut jakby co 😁

• Mamusia
tynka83 napisał(a):
No i w związku z tym, że jęczał całą noc, rano spał do 10.30 🤔 a ja czekam na paczkę od siostry, w ciągu 3 dni ją dostanę 🙃

mhm
a ja czekam na CIOCIĘ (moją chrzestną , mamę Piotrka który u mnie był prze całe wakacje a teraz jest jej maz )
pisałam WAM kiedys ze u mnie rotacja do grudnia będzie 😁
nie liczę na nic
z ciocia trochę kontakt nam się popsuł ostatnio- no ale tak bywa w rodzinie , bo wiecie jak z rodziną ???? 😉
zobaczymy ciocia tylko na miesiąc przyjeżdża i załatwiłam jej ekipę remontową w jej mieszkaniu to raczej mało tu będzie
może jakoś przeżyjemy 😉

• Mamusia
Aaa co do spania, zapomnialam sie kurwa jego mac pochwalic 😠
moj gad tak sie nauczyl ze jak kiedys trafial do naszego lozka nad ranem, ten czas jego spania u siebie stipniowo sie skracal az doszlo do tego za teraz panicz spi od 2 do max 5 godzin u siebie po czym sie budzi, rece wyciaga i nie ma bata zeby go nie wziac. Wczoraj z nim wojowalam z 40 min, ukladalam, odkladalam cierpliwie, podspiewywalam, glaskalam ale to i tak wszystko na nic \' momentami niby przysypial ale jak sie skapnal ze ja siedze obok u go nie biore to takich spazmow dostawal ze prawie fikolki robil do tylu z nerwow. Mi to sie smiac chcialo na poczatku z niego bo wkurzony byl i zbulwersowany na maxa, ze ja sie w ogole osmiellam go nie brac. Npo i troche sie pouzeralismy, potem R. Sie obudzil zdegustowany i kazal mi robic eksperymenty kiedy indziej, jak on nie bedzie do pracy szedl rano.
Wiec wzielam gada do nas \' jak tylko poczul poduszke to raczki rozlozyl jak aniolek i do rana prawie nie drgnal 🙂
zdrowy nie bedziesz w kazdym razie, nie ma opcji :/

• Mamusia
Matylda - zdjęć nie będę robć bo nie ma sensu, badziewie jakich mało ale uwaga przyprawy pochodzą z:
1. Pieprz - Wietnam 🤪
2. Bazylia - Egipt
3. papryka - Hiszpania
4. Oregano - Turcja
5. Majeranek - Polska
6. Sól - Polska

Mogę oddać to komuś jakby co 🙂

Oglądacie RwT? 😁 😁 😁 😁 😁
Porażka jakaś - skąd się biorą tacy kolesie? 😁

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
Matylda - zdjęć nie będę robć bo nie ma sensu, badziewie jakich mało ale uwaga przyprawy pochodzą z:
1. Pieprz - Wietnam 🤪
2. Bazylia - Egipt
3. papryka - Hiszpania
4. Oregano - Turcja
5. Majeranek - Polska
6. Sól - Polska

Oglądacie RwT? 😁 😁 😁 😁 😁

O matko
masz międzynarodowy przyprawnik
tylko się cieszyć

ja nie oglądam
LEŃ zasnął a ja odkurzam jeszcze i dwie podłogi mi zostały 😉

• Mamusia
gizelda napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
1. Pieprz - Wietnam 🤪
2. Bazylia - Egipt
3. papryka - Hiszpania
4. Oregano - Turcja
5. Majeranek - Polska
6. Sól - Polska

Oglądacie RwT? 😁 😁 😁 😁 😁

O matko
tylko się cieszyć

ja nie oglądam

Mi się nie chce sprzątać, poodkurzałam tylko, zmyłam podłogi, ugotowałam zupę i powiesiłam pranie i to wsio co dziś zrobiłam.. Nie mam weny.. Mój brat w szpitalu i jakoś się skupić nie potrafię 🥴

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
gizelda napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
1. Pieprz - Wietnam 🤪
2. Bazylia - Egipt
3. papryka - Hiszpania
4. Oregano - Turcja
5. Majeranek - Polska
6. Sól - Polska

Oglądacie RwT? 😁 😁 😁 😁 😁

O matko
tylko się cieszyć

ja nie oglądam

Mi się nie chce sprzątać, poodkurzałam tylko, zmyłam podłogi, ugotowałam zupę i powiesiłam pranie i to wsio co dziś zrobiłam.. Nie mam weny.. Mój brat w szpitalu i jakoś się skupić nie potrafię 🥴

Oleńko a co się stało??? 😞 Jeśli możesz powiedzieć oczywiście.

• Mamusia
Natka85 napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
gizelda napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
1. Pieprz - Wietnam 🤪
2. Bazylia - Egipt
3. papryka - Hiszpania
4. Oregano - Turcja
5. Majeranek - Polska
6. Sól - Polska

Oglądacie RwT? 😁 😁 😁 😁 😁

O matko
tylko się cieszyć

ja nie oglądam

Oleńko a co się stało??? 😞 Jeśli możesz powiedzieć oczywiście.

Ma zapalenie trzustki i jakieś nacieki na otrzewnej.. Lekarze boją się żeby się jeszcze zapalenie otrzewnej nie wdało bo będą musieli otwierać 🥴

• Mamusia
Natka85 napisał(a):
wiem co znaczy chorować, więc b. współczuję Tobie i rzecz jasna bratu, trzymam kciuki by szybko wyzdrowiał i Cię jeszcze szybciej odwiedził!!! 🙂

Hmm dobre, on jeszcze nigdy u mnie nie był tu na tym mieszkaniu 🥴 A Lenkę widział pierwszy raz we wrześniu tego roku - taki brat 🤢 🥴

• Mamusia
moje dziecko źle zniosło szczepienie, spał ok 3.5h a jak się obudził to tak go nóżka boli że jeszcze kroku sam nie zrobił - albo jest na rączkach albo siedzi, każda zmiana pozycji to płacz nieziemski. Dałam mu ibum przeciwbólowo ale korci mnie żeby u czymś to miejsce posmarować - jest jakaś maść przeciwbólowa dla takich maluchów?? 🤢 🤢