Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Jestem.... Padnieta ze hej i do tego napierdziela kolano takze wczoraj ortopeda poiwedzial ze po nowym roku sie spotykamy na operacji drugiego.... eh.... Aale przynajmniej to po operacji jak nowe 🙂

Ola wspolczuje i zdrowka dla brata.
Ja tez mam takiego brata ze raz na rok gadam nawet jak mieszkalismy pokoj w pokoj z rodzicami.

No i znow dziecko mi pozarlo pol cebuli-serio 😮

Odebralam paczke ze streetcomu. A w niej:

3 x przecier pomidorowy PODRAVKA
1 x przecier pomidorowy ŁOWICZ
1 x groszek konserwowy KWIDZYN
1 x kukurydza konserwowa KWIDZYN
1 x sok złote jabłka HORTEX
1 x sok marchew,jabłko,banan FORTUNA
1 x soczek mały ze słomeczką jabłkowy TYMBARK
15 x magnesów na lodówkę

Wszystkie produkty normalnej wielkości, nie próbki, w kartonach 🙂

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Siema,
Matylda to jak już jesteś w to sprzątanie wciągnięta to weź mi pomóż bo ja nie daję już rady... Kurwa codziennie sprzątam i codziennie jest burdel jakbym szmaty w łapach od tygodnia nie miała 😠 Za duży metraż na naszą trójcę, a B. niestety do pedantów nie należy... Kupiliśmy telewizor i do tego stolik czy coś pod niego, ze szklanymi szybami 🤢 kurz zbiera się tam zaraz po odurzeniu 😠

Ola, zdrowia dla brata przede wszystkim życzę, i tak sobie pomyślałam, u nas za niecały miesiąc dzień po święcie dziękczynienia są te megapromocjowyprzedaże czy cóś i się zastanawiałam czy może wtedy nie kupić ci jakiegoś TH w dobrej cenie? Wyczaiłam te kolekcje w dwóch dobrych sklepach (macy\'s i dillard\'s).

Moja Hell to prawie codziennie u nas w łóżku ląduje i czasami jeszcze budzi się na mleko.

W ogóle to ile butelek mleka dziennie dajecie dzieciom?
Moja zjadała ze 4 w ciągu dnia i jedną w nocy (nic innego jeść nie chciała), ale ostatnio metodą nie-chcesz -normalnego-jedzenia-to-będziesz-głodna-bo mleka-ci-nie-dam przeszłyśmy na butelkę rano i butelkę przed snem (czasami jeszcze w nocy).

Paranormal Activity 4 zalicznone 🙂 I wczoraj oficjalnie zmieniłam nazwisko 😁

• Mamusia
niksssa napisał(a):
moje dziecko źle zniosło szczepienie, spał ok 3.5h a jak się obudził to tak go nóżka boli że jeszcze kroku sam nie zrobił - albo jest na rączkach albo siedzi, każda zmiana pozycji to płacz nieziemski. Dałam mu ibum przeciwbólowo ale korci mnie żeby u czymś to miejsce posmarować - jest jakaś maść przeciwbólowa dla takich maluchów?? 🤢 🤢

Nikolina, buziole dla Szymka, na szczęscie teraz będzie miał na parę lat spokój z igłami 🤔

• Mamusia
brechti napisał(a):
niksssa napisał(a):
moje dziecko źle zniosło szczepienie, spał ok 3.5h a jak się obudził to tak go nóżka boli że jeszcze kroku sam nie zrobił - albo jest na rączkach albo siedzi, każda zmiana pozycji to płacz nieziemski. Dałam mu ibum przeciwbólowo ale korci mnie żeby u czymś to miejsce posmarować - jest jakaś maść przeciwbólowa dla takich maluchów?? 🤢 🤢

Nikolina, buziole dla Szymka, na szczęscie teraz będzie miał na parę lat spokój z igłami 🤔

gracias 😘
ło matko 4 flachy mleka?? mój ostatnio tyle pił jak miał 6 miesięcy 😁 😁 - teraz wcale 😉

• Mamusia
niksssa napisał(a):
brechti napisał(a):
niksssa napisał(a):

gracias 😘
ło matko 4 flachy mleka?? mój ostatnio tyle pił jak miał 6 miesięcy 😁 😁 - teraz wcale 😉

no, 4 flachy! szymek nic już mleka nie pije??? wow! to tylko z mojej pewnie taki mleczny dzidziuś, ale to już się kończy...

• Mamusia
Ania - będę wdzięczna - rozmiar 36 albo 6 - tak mam na tych koszulach które w PL kupiłam.. Mogą być też sweterki jednokolorowe XS albo S. (takie oo http://eu.tommy.com/Ivy/1M57604055,default,pd.html&cgid=102000#!color%3D017_MASTERS_BLACK%26i%3D15 ) No i tak myślałam że może ja bym te koszule gdzieś w necie na amerykańskiej stronie kupiła i przyszłyby na Wasz adres a Ty byś mi je jakoś wysłała? (Koszty oczywiście zwracam 🙂 ) No nie wiem - jak Ci tam wygodniej będzie 🙂
A co do mleka to dziś nam Ozimek właśnie zasugerował że czas odstawić bo Lena też jeszcze 2-3 w ciągu dnia wypija - w nocy nie je ani nie pije nic..
To Ty teraa Mrs. T.? 🙃

• Mamusia
""""""""""""""""szybami kurz zbiera się tam zaraz po odurzeniu """"""""""""""""""""""""

No Ania to Twoje słowa
ale wiesz u mnie po odurzeniu kurz się nie zbiera , wręcz przeciwnie po odurzeniu nawet go nie widzę , jeśli w ogóle coś widzę 😁

moja wypija rano 240 mleka i na noc 150 w nocy nic nie pije

a z siorą w tym roku też jeszcze nie gadałam 😉
ostatnio chyba jak się LENA urodziła

• Mamusia
Chciałam sie pochwalic ze wygralam wlsanie licytacje firanki ale widze nikogo firanki nie interesuja 😞
Jaka happy jestem przez to-tak mi bardzo wpadla w oko ze musialam ja miec! a co najwazniejsze to bedzie pasowac do moich zaslon ktore beda identycznego koloru jak lamowki tej firanki 🙂
....

Powiedzcie szczerze co myslicie na jej temat-podoba Wam się czy wiocha? Bo mi bardzo 🙂

• Mamusia
Alice firankę zaraz zobaczę i będę szczera chociaż musze przyznać że firanek nie lubię 😮
i widzę jakiś PAKT kropkowania Aneta i Magda zawarły

a wiecie co przed chwilą zobaczyłam ?????????????
Moje dziecko ma ukruszoną jedynkę , lewą górną
brakuje tak z 1mm na "rogu" o masakra coś z nią nie tak że one takie słabe te zęby 😮

• Mamusia
Alice mnie się firanka nie podoba
nie wiem jeśli już miałabym mieć firankę ( a nie mam nigdy żadnej nie kupiłam mam dwie od mamy jakieś starocie )
to moja na pewno pozbawona byłaby wszelakich kolorów i falbanek i tych dodatków
po prostu nie lubię tego
a moja teściowa ma podobną do tej co pokazałaś to tym bardziej 😉

• Mamusia
gizelda napisał(a):
nie wiem jeśli już miałabym mieć firankę ( a nie mam nigdy żadnej nie kupiłam mam dwie od mamy jakieś starocie )
po prostu nie lubię tego

Dziękuję za szczerość 🙂

• Mamusia
Alice1984 napisał(a):
gizelda napisał(a):
po prostu nie lubię tego

Dziękuję za szczerość 🙂

nie za ma co 😉
jak mi się uda to pokazę ci jaki ja minimalizm lubie i co mam w kuchni
pokazałabym ci też mamy ale wymieniła na zimę , wiec dopiero wiosna ci pokażę

• Mamusia
Alice1984 napisał(a):
Matylda firana ladna ale to bardziej zaslona niz firana. Osobiscie nie lubie prazkow bo mi sie w oczach kiełbi. I nie obraz sie ale doniczki w kolka moim zdaniem nie pasuja do firan w paski ☺️ Ale to moje zdanie. Ale poza tym to ladnie bardzo masz 🙂

Alice czy ja kiedys coś w życiu zaplanowałam, przemyślałam ???
NEVER
doniczki i kwiatki kupione jak jeszcze w ciąży byłam
wtedy tam nie było nic w oknie , potem kwiatki stały gdzie indziej ale je słonce prażyło
w międzyczasie pojawiły się te zasłonki , wzięte pierwszelepsze w MRÓWCE , szczerze to nawet nie patrzyłam czy dwie takie same wziełam, ☺️
ale się udało
a te paski normalnie nie są widoczne w świetle dziennym ani nocnym , tylko na zdjęciach je widać i od zewnątrz w nocy jak światło sie pali
i na razie tak zostanie
czasem po praniu nie zaczepiam je na te haczyki tylko wiszą swobodnie do dołu i od razu jakaś zmiana he he

• Mamusia
dobra spadam urządzać farmę od nowa na farmville
ale kompletnie nie mam koncepcji robię to już od kilku dni a nawet nic nie widać 😮
DOBRANOC
jutro będę tzn w sumie to dziś będe cały dzień bo jestem freeee 😉
matko kochana
Wiola
Beata
Tyminka
Magda 1
Magda 2
Dagi
Aisak
Kmatus
Tyska
Tynka
Linka
Kamila
Gosia
Klaudia
Ewelina1
Ewelina 2
Asia ( mimo że wiem że dziś była )
i Brechti
Eunika
Kasia Tutli Mrs Mr czy tam Miss Panna 😉
i pewnie jeszcze o kims zapomniałam
ale TĘSKNIĘ za WAMI i za tamtymi czasami 😞

• Mamusia
Bry 🙂
My dziś spaliśmy do 9.40 bo Lena od 3-ej do 4.40 urządziła środek dnia i płakała że ją boli.. 🤢

Alice - będę szczera tak jak chciałaś - odnośnie firan to mam podobne zdanie do Matyldy - nie podobają mi się takie firanki - im mniej kolorów na firanie tym lepiej, im bardziej prosta w kształcie tym ładniej, w ogóle lubię prostotę i minimalizm więc dla mnie idealna byłaby czysta biała firana 🙂
Coś takiego wg mnie pasowałoby lepiej i do każdej zasłonki jeśli takie posiadasz.. Choć to nie do końca jest to co mi się podoba (te obszywki w ogóle nie mój klimat 😉 ) Aaa i jeszcze jeśli mogę - jeśli już firanka jest taka \"strojna\" to raczej unikałabym zasłon do zestawu zwłaszcza jeśli ma nieregularne kształty jak ta Twoja.. Za dużo tego będzie wtedy - takie moje zdanie

http://allegro.pl/prostota-i-elegancja-za-mala-kase-wysylka-gratis-i2715468217.html

Na tym obrazku mają wsiowe karnisze więc firana nie prezentuje się tak jak powinna, no już przy metalowych byłoby fajnie 🙂

Matylda
- Twoje za to podobają mi się bardzo 🙂

bry...
Jak kurde zimnno, chłopa nie ma... zawory w grzejnikach mam złe i nie grzeją w salonie 🤔 i dupa do 15 grudnia jestem skazana na marznięcie 🤢

Alice - nadrabiałam tylko od firan i powiem szczerze, że kompletnie mi się nie podobają... dla mnie są mega nie modne i nie czasowe - ale to moje zdanie....
Kocham jednokolorowe firany, zasłony - ewentulanie jakiś wzór jak na Matyldy - w tym samym odcieniu. Super to wyglada u Matyldy...

Ola - Ty masz okno w kuchni?