Skocz do zawartości

PAŹDZIERNIK 2011 -STARTUJEMY | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

A Gosia to zawsze mi humor poprawia 🙂
Twoja bezpośredniość Gosiu, taka cywilna odwaga do mówienia co myślisz -zawsze i wszędzie 🙂 to coś czego w dużej mierze mi brakuje 🙂
Ale z taką nauczycielką jak Ty 😉 to myślę, że krok do przodu zrobię 🙂 w kwestii 'walki o swoje prawa' 🙂
A tak poza tym... to wolę z Tobą nie zadzierać hehe 😁

• Odpowiedzi 14,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• carpioo

1197

• madziek84

788

• Iris

1191

• Zuziaczek

1030

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Ach, a jeśli o tabelkę chodzi... Dziewczynki, jeśli coś jest źle wpisane dajcie znać, ja to już naprawdę sklerozę mam i nie jestem w stanie wszystkiego ogarnąć.. Ale jak pomożecie to wszystko co trza poprawie i nadrobię. I jeśli któraś z nowych dziewczynek chce dołączyć do tabelki to proszę o info na skrzynkę brzuszka, to wszystko dopiszę

Akneri moja Ty dobra duszyczko 🙂 Trzeba mówić czasami bardzo dobitnie co się myśli , nie chować głowy w piasek , bo to się obróci przeciwko nam , teraz są takie czasy , i tacy ludzie , że moim zdaniem inaczej się nie da .
Każdy z nas jest wartościowym człowiekiem , i czasami tej właśnie swojej wartości też trzeba zaciekle bronić. Więc Irenko moja kochana głowa do góry i trzeba czasami trochę rozwiązać język 😁

• Mamusia
Minona, malutka sliczna 🙂fajnie, ze masz ja juz na zewnatrz mozesz przytulac do woli 😆
Olciak89, witamy serdecznie 😁
Gosia1989, mnie tez czasem denerwuja takie baby i tez mam czasem chec cos im odburknac ale nigdy nei mam odwagi. Ty ja widac masz wiec chwala Ci za to. Przemawiasz za nas wszystkie 😁
Marzenka, nowych zdjeci nie mam, musze najpierw zladowac baterie od aparatu, zrobic zdjecie a potem jeszcze znalezc kabel by przegrac to do kompa. Ale postaram sie to wszystko zrobic w najblizszym czasie i wrzucic jakas nowa fotke 🙂

• Mamusia
gosia1989 napisał(a):
Akneri moja Ty dobra duszyczko 🙂 Trzeba mówić czasami bardzo dobitnie co się myśli , nie chować głowy w piasek , bo to się obróci przeciwko nam , teraz są takie czasy , i tacy ludzie , że moim zdaniem inaczej się nie da .
Każdy z nas jest wartościowym człowiekiem , i czasami tej właśnie swojej wartości też trzeba zaciekle bronić. Więc Irenko moja kochana głowa do góry i trzeba czasami trochę rozwiązać język 😁

Cała prawda swiete słowa!!! 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
A jeżeli chodzi o traktowanie ciężarnych nie wiem czy też tego doświadczyłyście, ale mnie najwięcej życzliwości spotkało ze strony starszych panów tak grubo po 30-stce, o dziwo ze strony kobiet szczególnie właśnie tych w podeszłym wieku to najmniej, ale ktoś już chyba pisał, że właśnie dawniej ciąży nie uwarzano za stan wyjątkowy, a kobieta musiała tak czy tak pracować choćby na gospodarce, być może stąd taka mentalność. Moja mama dla przykładu prawie urodziła mnie podczas wykopków zbierając ziemniaki i to nikt nie chciał jej wierzyć, myśleli, że się od pracy miga 😁

• Mamusia
Gosiu BRAWO!!!!!

no i nie wiem co jeszcze chciałam napisać .... hmmmm 😞 sklerozius 🙂

A wiem!! Minonka dziękujemy za zdjęcia Alusi 🙂 jaka piękna, i jaka już duża 🙂 Rośnie jak na drożdżach 🙂 Jak sobie radzicie. napisz coś 🙂

Wzięłam się za robienie obiadku 🙂 dziś szef kuchni poleca chrupiące placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym z koperkiem i śmietanką 🙂

Piękna dzisiaj u mnie pogoda 🙂 w domu zapachy 🙂 aż sie wszystko człowiekowi chce 🙂 Więc człowiek idze pranko wstawić jeszcze 🙂

• Mamusia
Minonka
Śliczna ta twoja Niunia tylko pozazdrościć 😜
Bajko
No kochana kto wie może i my w tym tyg zaczniemy tulić swoje dzidziusie a i Gosia jeszcze 😁
A tak już bym chciała !!!!!!!!! 🤪 🤪 🤪

A ja na obiadek idę upichcić fileciki z kurczaka ziemniaczki i kalafiorek mniam aż zgłodniałam ;p

• Mamusia
Iris napisał(a):

Wzięłam się za robienie obiadku 🙂 dziś szef kuchni poleca chrupiące placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym z koperkiem i śmietanką 🙂

mmm u mnie wczoraj był ten sam sos tylko z ziemniaczkami :-)

ja na razie nic nie gotuję tylko leżę...nie mogę się ruszyć z bólu brzucha (kurde znowu złapało mnie i się stresuję 😞 ) boli ciągle - jak menstruacyjny ból a chwilami bardziej tzn uczucie jakby się dziecko napinało w brzuchu 😞 jak nie przejdzie do wieczora to chyba pojedziemy sprawdzić co i jak, bo już od nocy mnie tak boli 😞

• Mamusia
Marzenko lekarz wczoraj nawizycie powiedzial ze do 10dni napewno powinnam urodzic... A jesli nieto mam przyjsc po skierowanie do szpitala....
No Edytko ja juztez sie doczekacniemoge tobie tojeszcze mniej zostało 🙂
Ja tez jestem ciekawajak tam Koyotko sie czuje i jak malenka mniejmy nadzieje ze niedlugo donas napisze 🙂

• Mamusia
Kokosanka napisał(a):

Carpioo Ty to odważna jesteś..ja bym się nie odważyła podejśc przed kolejkę i zapytac, czy mnie łaskawie obsłużą, aczkolwiek widzę minę tych ludzi..!

słuchaj jakbys zobaczyła kolejkę zakręcona jak nasze jelita, długaśną że heej! to też byś sie wepchała 🙂
naprawdę 🙂
perspektywa w tym gorącycm sklepie, 20 min stania w kolejce mnie przerosła!

A dziewczynki bo zapomniałam o najważniejszym . Odebrałam wczoraj wynik na te paciorkowce ( Gbs ) . Paciorkowca nie ma , ale okazało się , że mam drożdżycę. Podobno to od zmian hormonalnych. No i musimy leczyć się oboje . Ale chodzi mi o to czy to jest przeciwwskazanie do porodu naturalnego???