Skocz do zawartości

PAŹDZIERNIK 2011 -STARTUJEMY | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
akneri1982 napisał(a):
WIEŚCI OD AGI 😁
WŁAŚNIE DO MNIE DZWONIŁA 🙂
BLIŹNIAKI SA NA ŚWIECIE 🙂
AMELKA 2450G I 48CM, MAKSYMILIAN 3050G I 50CM (jak nie pomyliłam się z emocji i dobrze zapamiętałam 🙂)
Amelka ciągnęła już cyca 🙂 Maksio dogrzewa się pod lampami 🙂
Ojejku, popłakałam się przy telefonie, Aga z emocji też płakała 🙂
Odezwie się jak nabiorą troszkę sił i odpoczną
HURRRRRRAAAAAAAA!!!!

Gratuluje Skarbie!
Bobaski już na świecie, duuuużo zdrówka Wam życzę! A Agusi przede wszystkim duuużo siły! Ściskam mocno x x x

• Odpowiedzi 14,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• carpioo

1197

• madziek84

788

• Iris

1191

• Zuziaczek

1030

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja wróciłam z kontroli ze szpitala i już na pewno jutro ta operacja czyszczenie - mają mi włożyć kamerę przez pępek i przez "dół" czyścić pod ciśnieniem wypłukiwać to co zostało...wiecie już jestem tak umęczona tym wszystkim że nawet się nie boję i z ulgą to przyjęłam. Niech mnie "naprawią" i chcę wrócić do normalności...

PS Kiedy wychodzić z dzidziusiem na spacer? Moja już prawie 2 tyg a przez te moje problemy nawet nie byliśmy z nią na spacerze, czy Wy mamuśki byłyście już?

gosia1989 napisał(a):
Akneri pytanko mam - Mały robi mi 1-2 kupki dziennie od przedwczoraj. To normalne czy coś może być nie tak??? Nie jest płaczliwy ani nic z tych rzeczy, je regularnie , wczoraj koło 19 zrobił ogromną kupkę a w nocy takiego bobka małego i tyle.

Gosiu, a czy wg Ciebie to mało kupek, czy dużo? jeśli się nie spina, nie ma kolek, to myślę, że nic złego się nie dzieje 🙂 raz tych kupek będzie mniej raz więcej 🙂 jeśli nie jest mocno płaczliwy, to widać i mały bobek wystarczył 🙂

• Mamusia
AGA GRATULACJE UCAŁAUJ MALUSZKI OD NAS W CZÓŁKO
Mdoundi trzymam kciukasy, żeby zabieg się udał a co do spacerów to my też 2 tyg ale jeszcze nie byliśmy jakoś nie mogę się zebrać,żeby wyjść tylko na 10-15 minut chyba będę ją na razie wystawiała w wózku na balkon 🙂

meegotka napisał(a):
Kurcze cioteczki wpadłam na chwilkę podczytuję was ale nadrobić to nieeeeee dam rady niestety 🤢
Mała jest spokojniutka póki co 🙂Ale jakoś ciężko ten czas zorganizować tyle rzeczy by się chciało zrobić a tu nic tylko cyc-kupa-cyc-kupa 😁 Ale za to najsłodsza pod słońcem.
Tak czytam o tych naszych forumowych dramatach Mdoundi Bajka brak słów aż mam gęsią skórkę przesyłam wam tonę mocy i energii i mam nadzieję,że to nasze forumowe czarowanie pomoże 🙂Wszystko będzie dobrze zobaczycie 🙂
Koyotko moja mała też się tak pręży ale póki co bez płaczu więc to może po prostu dolegliwości gastryczne , improwizujemy kładziemy na brzuszku masujemy no i tyle możemy zrobić.
Gosiu moja Kaja tez tyle przesypia ciągiem ale wczoraj była u nas położna z wizytą i kazał wybudzać na karmienie po 3 godzinach więc już teraz zgłupiałam?

Ja bym nie wybudzała na karmienie, ... dzięki temu, że ładnie śpi w nocy ustala się rytm dnia i nocy... W dzień powiedzmy, że można przystawić jakby za długo spała, ale noc jest od tego, żebyście obie odsypiały. Ja Emilki nie budziłam. Spała od 19 do 3-4 w nocy i wszystko było ok. Przybierała około 1kg mcznie do pół roku 🙂 🙂

Akneri Kochana moja uspokoiłaś mnie 🙂
Mdoundi trzymam kciuki , żeby w końcu wszystko się udało.

Spacery... My byliśmy z Igorkiem kilka razy na 20 - minutowym spacerku jak było trochę cieplej , dziś pada ale ciepło go ubiorę i też wyjdę , żeby do chłodnego powietrza też się przyzwyczajał. Pierwszy raz byliśmy jak miał 6 dni.

No Monia nareszcie Ci się to skończy myślę że będzie ok tej mojej kumpeli co to też w uk rodziła też nie wyczyścili a jej łożysko wyrwali własciwie bo sie niechciało odkleić i też resztki zostawili.
Na szczęście w jeje wypadku nie był konieczny zabieg ale krwawiła przez 12 tygodni i jakoś powoli jej to samo wyszło wszystko

• Mamusia
moje drogie Panie proszę mi tu na urodziny urodzić dzieciaczka 🙂 🙂 która ma termin na dzisiaj 🙂

a tak serio to życzę Wam wszytskiego dobrego 🙂, poczytałam o waszych porodach i aż mi się ciepło na sercu zrobiło, bo wiem że to fantastyczne uczucie. Dzięki bogu mała cholera 😜 teraz spi a ja mogę odpocząć ale już nie mogę się doczekać 🙂 dopiero co od wczoraj czuję nie bąbelki a pyknięcia 🙂

całuje wszystkie brzuszki, a dzieciaczki na świecie witam całuskiem w czółko, trzymajcie się i wykluwajcie 🙂

• Mamusia
Bajeczko Mała jest cudna 🙂 🙂 🙂
Agusi posłałam smska 🙂 Wzruszyłam sie niemniej niż Wy, to niesamowite że Amela i Maks są na świecie 🙂 I takie duże dzieci 🙂 🙂 🙂 Mamusia spisała się na MEDAL 🙂
Gosiu dziękuję, piłeczka lekarska taka mi sie przykleiła 🙂
Monisia trzymaj się KOchana moja dzielnie, nie dziwię się, że nie ma w Tobie już strachu a tylko chęć aby to wszystko dobrze się skończyło. Jestem pewna że tak też będzie. Jesteś moją bohaterką Całusy
Basieńko dobrze, że zrobili to KTG a więc leż na dupce i czekajcie na finał pod okiem lekarzy. Jak macie mieć monitoring szpitalny to lepiej zostań. Tam jesteś bezpieczna. Dla Ciebie tez buziolek 😘 i dla Olusia 😘 😘 😘

Kokosanka napisał(a):
Aguska, Basienka_0 na porodówkę a nie na forum 🙂
ja dzisiaj zrobiłam 10 przysiadów, ale na licho to się pewnie zda. te nasze dzieciaczki uparte 🙂

Tak już lecę powiem im że muszę urodzić dzisiaj i kropka bo potem to mi sie daty nie podobają, i ciekawe na jakim oddziale wyląduje 🙂

Sztunia napisał(a):
moje drogie Panie proszę mi tu na urodziny urodzić dzieciaczka 🙂 🙂 która ma termin na dzisiaj 🙂

a tak serio to życzę Wam wszytskiego dobrego 🙂, poczytałam o waszych porodach i aż mi się ciepło na sercu zrobiło, bo wiem że to fantastyczne uczucie. Dzięki bogu mała cholera 😜 teraz spi a ja mogę odpocząć ale już nie mogę się doczekać 🙂 dopiero co od wczoraj czuję nie bąbelki a pyknięcia 🙂

W dniu Twoich urodzin urodziły się naszej Agusi bliźniaki 🙂

całuje wszystkie brzuszki, a dzieciaczki na świecie witam całuskiem w czółko, trzymajcie się i wykluwajcie 🙂

• Mamusia
Kokosanka napisał(a):

Zuziaczek o co Ci chodzi z tym, że siostra Cię urządziła z tym porodem?

no bo to siora mnie zapisała do swojego lekarza, że jest taki świetny itp... itd..., tylko że ona rodziła u niego 2-gie dziecko a nie pierwsze i wiem, że jak tylko pisnę na porodówce to powie, że obciach robię i co sobie lekarz pomyśli ! W sumie to żałuję, że się zgodziłam wziąć jej lekarza, poszłabym na Inflancką, wzięła położną i rodziła na kole porodowym ROMA, co Carpioo w necie znalazła, a tak to pewnie na leżąco i z pogrzebową miną 😞
Ale teraz juz za późno, w piątek ma mi wymusić poród, na pewno fajnie nie będzie 😞
Wolałabym, żeby Maja sama zdecydowała, kiedy chce wyjść i kiedy będzie gotowa.

Iris napisał(a):

Wczorajsza wizyta u pani dr zaowocowała nową data naszego zrzutu 🙂 19-go mam sie zgłosić do szpitala (zrobią mi wszystkie badania, mam spotkanie z anestezjologiem) a 20-go rodzimy, ale nie wiadomo dokladnie o której godzinie, to zależy od tego jakie operacje są na ten dzień juz zaplanowane, wszystko wskazuje jednak na to, że rano. Mam być zabrana na blok porodowy i przygotowana do cc, Mąż ma mi towarzyszyć 🙂

Iris ! Super !!! 🤪 To już tylko tydzień !!!

marzenka napisał(a):

A ja sobie przypomniałam że mam skierowanie do szpitala od Kretowicza i zastanawiam się czy dziś nie iść z nim po prostu. Może mnie przyjmą porobią badania i się coś ruszy?? ja już nie chce czekać!

idź, może coś się ruszy !!!
Nie chcesz już czekać ?
To posłuchaj 😁 :

http://andziula03.wrzuta.pl/audio/8rz2sbz5QPO/thomas_-_nie_chce_juz_czekac

hehe, jaki wesoły klimacik 😉

• Mamusia
Bajko malutka prześliczna! A ty się trzymaj 🙂wierzę, że jest ciężko ale to minie 😉 pewnie żadne pocieszenie 😉jednak mocno ściskam i ślę dużo dobrej pozytywnej energii 😜 🙃 🙃

Moniko super, że już wiesz co z tobą poczną. Nie jest zaskoczeniem, że już nawet tym się mocno nie stresujesz-bo w końcu chcesz wrócić do normalności-czego z całego serca życzę 🙃 😆

Gosiu wiem, że położne mówią o wybudzaniu, ale tak jak Akneri napisała-ja bym nie wybudzała zwłaszcza w nocy. to super, że już Igorek włączył się na tryb nocny 😉 A co do kupek....nie raz tak jest. jeśli taki stan się utrzyma to wtedy można zacząć myśleć co z tym zrobić. A jeśli to jednorazowe to nie ma problemu.

My na 'spacerku' 15min. byliśmy po tygodniu. dziś i wczoraj darowaliśmy sobie, ze względu na deszcz. jednak już dwa razy był spacer po 30min. Dziś przez moment Zuza załapała świeżego powietrza, bo była u lekarza.

A pro po lekarza- teraz Zuzka waży 3850 ( jak wychodziła ze szpitala 1,5temu było 3270 😁 ) więc jest bardzo dobrze. Dumna jestem z naszego bąbelka 😉 że lekarka ją tak pochwaliła.

Co do bóli brzuszka- mamy dawać lacidofil, masować i kłaść Zuziaka na brzuszku, czyli nic nowego. No i może to przez to że jadłam surowe jabłka ☺️

chyba to wszystko co miałam napisać. 🙃

• Mamusia
Dziękuję Koyotko 😉 😘
Gosiu ja tez bym nie wybudzała, dziecko ma te jeden długi sen i dobrze jak wypada w nocy ! 🙂 My też będziemy się starać żeby Tymcio spał przez noc te 5 godz. Będzie szansa, że i my się wtedy spokojnie prześpimy 🙂

Ja dziewczynki zmykam tymczasem, zajrzę wieczorem. Zaraz moi chłopcy wrócą do domku 🙂
Miłego popołudnia!

noz jak mnie wkurzyła dzis położna 😠 niedość że przyszła o 14 a miała być od rana, to jeszcze wymyśliła że mam dopijac młodego glukozą z wodą by sie oczyścił z żółtaczki 😮 ja jej tłumacze że w szpitalu sam ORDYNATOR mnie pouczył co mam robic a ta swoje , przyczepiła się że pieluszkuje młodemu na szeroko nóżki a i że kłaść nagiego na słońce 🥴 niby jak o tej porze roku mam to robić ??
gosia1989 szczęściara z ciebie mój co 2 h sie budzi najgorzej wstawać o 2 i 4 w nocy mi nie śpi dłużej niz 3 h dałabym dużo by spał 5 h
i gratuluje bajka i aga33

• Mamusia
Iris napisał(a):

Basieńko dobrze, że zrobili to KTG a więc leż na dupce i czekajcie na finał pod okiem lekarzy. Jak macie mieć monitoring szpitalny to lepiej zostań. Tam jesteś bezpieczna. Dla Ciebie tez buziolek 😘 i dla Olusia 😘 😘 😘

kurde, może i ja pojadę na to KTG ?
🤢
Bo mi to cholerne ciśnienie znowu skacze ...

akneri1982 napisał(a):
WIEŚCI OD AGI 😁
WŁAŚNIE DO MNIE DZWONIŁA 🙂
BLIŹNIAKI SA NA ŚWIECIE 🙂
AMELKA 2450G I 48CM, MAKSYMILIAN 3050G I 50CM (jak nie pomyliłam się z emocji i dobrze zapamiętałam 🙂)
Amelka ciągnęła już cyca 🙂 Maksio dogrzewa się pod lampami 🙂
Ojejku, popłakałam się przy telefonie, Aga z emocji też płakała 🙂
Odezwie się jak nabiorą troszkę sił i odpoczną
HURRRRRRAAAAAAAA!!!!

no to bosko !!!!!!!!!!!!! 🤪
MAMY BLIŹNIAKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
JEEEEEEEEEEEEEEE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

gosia1989 napisał(a):
carpioo co region to różnica 🙂 U nas to nic obraźliwego 🙂Inkę można - w szpitalu do kolacji podją , anatol też , ale ja tego badziewia do ust nie wezmę. Ja to bym się napiła takiej porządnej latte z syropkiem smakowym i z duuuużą pianką...

i własnie dlatego cieszę się, że nie piję kawy W OGÓLE 🙂
Bo teraz (to znaczy jak urodzę) nie wolno by mi było ... a tak to fajki rzuciłam, kawy nie piję, od niczego nie jestem uzależniona 🙂
A jak widzę czasem koleżankę z pracy (w pracy) to od razu wiem, że zaspała i kawy nie zdążyła wypić - wygląda jak zombie !!!

carpioo napisał(a):
Edytko, dzisiaj cesarka u Agnieszki 🙂

Kokosanko, o zwale to nie słyszałam, ubaw- jak najbardziej.. 😁
a może macie jakieś inne zwroty?
w Poznaniu to wiem że macie pyry- czyli po warszawsku po prostu ziemniaki 🙂

np.
co się lampisz?
ale zaciesz!
😜

no własnie, ziemniaki (w mieście), kartofle (na wsi), pyry (w Poznaniu) 🙂

"co się lampisz" to chyba "co się tak patrzysz"
ale "ale zaciesz" to ja nie wiem, co to znaczy 🙂

Olalenka napisał(a):

Zuziaczku jakie słodziuchne te buciki. Na taką mini stopkę ahhhh a z tym ciśnieniem to już lepiej? Bo podwyższone jest dla ciężarnych bardzo niebezpieczne :/

no dziś jeszcze "fazy" nie miałam, ale najczęściej mam TO po południu lub wieczorem, a do lekarza się nie mogę dodzwonić. :/
Dopiero będą jaja, jak cesarkę będą musieli zrobić...
🤢

Carpioo, no z tym lachonem to też nie lubię, jak ktoś tak na mnie powie, bo czasem nie wie, co u nas o oznacza 😉

A Twój ojciec jest debeściak ! 🤢 A ja myślałam, że tylko ja mam "dziecko" w domu 😮

• Mamusia
no jakto- ale zaciesz, to ale ubaw! 🙂
albo ale roześmiany człowiek 🙂

cieszyryj 🙂 suszyząb 🙂 to już moje słowotwórstwa 🙂 które określają takiego człowieka -> 😁
a co się lampisz- dokładnie oznacza to, co napisałaś :
a propos slangu to polecam piosenkę http://www.youtube.com/watch?v=bsJYWQtsfcM
może niektórych słówek nie znacie, a Pezet z Warszawy jest, wiec wszystko jest w u-zyciu 🙂
pamiętam jak kiedytś słuchałam Pezeta 🙂
teraz jest Hemp-Gru 🙂