Skocz do zawartości

Witajcie | Forum o ciąży

dorcia1989

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kasienko nie mam czasu 😁 moge pisac tak czesto tylko wtedy, jak karmie malego albo gdy mam Go na rekach (i czesto z kom., jak np teraz 😜). Przy dwojce rece po lokcie w robocie 🙃 A swoja droga ciekawe, ile dzieli Cie od tych mocnych skurczy 😆

Madziu - jeszcze raz gratulacje 🙂 Maly slodziak oj, oj 🙂 A powiedz mi jeszcze, czy wiesz dokladnie w jakim polozeniu posladkowym maly byl? Tzn ze stopkami przy buzce, stopki w dole, czy jedna przy buzce, a druga w dole? Acha, i czemu kazali ta pieluszke tetrowa wsadzac w pampersa przez to polozenie?

Agata znow cicho po zabieganym wczorajszym dniu. Ciekawe, czy cos sie u Nich ruszylo..

• Mamusia
Faktycznie MadziaW przy dwójce tyle masz czasu?
Ja mam kręgi szyjne w dup... taki mam zapierdziel. Dzisiaj ogarniam pranie i prasowanie, tzn. taki mam plan a czy mała da to się jeszcze okarze 🙂

A tu macie zdjęcie z nocy, kiedy moja księżniczka raczyła pokazać oczyska 😎
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/29/aniela.jpg/][IMG]http://img29.imageshack.us/img29/1779/aniela.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Kasiu tak sobie myśle o Tobie, daję Ci max dwa dni i będziesz na porodówce.

Madziu teraz widzisz jak życie z chwilą ujrzenia malucha zmienia się o 120st. Uściski dla Królewicza 😘

• Mamusia
I jeszcze mam pytanie do dziewczyn mających już dzieci - macie może sprawdzony sposób na schodzący u malucha naskórek? Z Anieli schodzi jak z kameleona, szczególnie we wszelkich zgięciach 😠 Kąpie ją w oilatum, poza tym używam oliwki. Położna kazała oliwkę odstawić bo zatyka pory, dzisiaj nasmarowałam ją kremikiem oliwkowym z ziaji, ale nie wiem czy to dobry pomysł? wszystko się tylko bardziej zaczerwieniło 😮

• Mamusia
guniu - tu tez zapierdziel, ale jak mam malego na rekach, to wtedy zagladam, a tak to za co sie nie zabiore w domu, to nie umiem dokonczyc - co chwile cos... Pralka u mnie codziennie chodzi, prasowanie ograniczam tylko do koniecznych rzeczy, do sprzatania zaganiam starszego, tzn zeby chociaz po sobie sprzatnal. A maly sie w sumie czesto karmi w ciagu dnia, wiec tez czesto z nim siedze..

gunia slodziusia malutka! 🙂

• Mamusia
Gunia a co do schodzacej skory... Starszy w ogole nie mial i zadnych kosmetykow nie uzywalam. Mlodszy mial na poczatku wlasnie to smarowalam olejkiem w zelu z johnsona - po kapieli, a w ciagu dnia dawalam troche na chusteczke wilgotna i te miejsca przecieralam. Teraz juz nic nie ma, ale walcze z glupia ciemieniucha, ble, nie znosze tego 😠 Masz na to jakis niezawodny sposob?

• Mamusia
gunia141 napisał(a):
Faktycznie MadziaW przy dwójce tyle masz czasu?
Ja mam kręgi szyjne w dup... taki mam zapierdziel. Dzisiaj ogarniam pranie i prasowanie, tzn. taki mam plan a czy mała da to się jeszcze okarze 🙂

A tu macie zdjęcie z nocy, kiedy moja księżniczka raczyła pokazać oczyska 😎
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/29/aniela.jpg/][IMG]http://img29.imageshack.us/img29/1779/aniela.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Kasiu tak sobie myśle o Tobie, daję Ci max dwa dni i będziesz na porodówce.

Madziu teraz widzisz jak życie z chwilą ujrzenia malucha zmienia się o 120st. Uściski dla Królewicza 😘

Jeeej jaka piękna 🙂 pięknuchna 🙂
Aga, tyle że skurczy brak ... hmm no chyba że się nagle zacznie, albo scenariusz jak znajomej mojej mamy która wczoraj do mnie dzwoniła i powiedziała na moje stwierdzenie "akcji porodowej brak" że u niej nie było żadnej akcji, wody odeszły, pojechała na porodówkę bez skurczy, dwa skurcze parte i jej syn 4 kg był na świecie - ile w tym prawdy nie wiem ale życzę sobie tak 😁
Ja jestem posrana, i jakaś panika mnie ogarnia że nie jestem gotowa na naszego Synka ...że nie poradzę sobie z tym wszystkim.. 😮 🥴 no cóż ale pewnie nie jestem odosobniona.

• Mamusia
Kasiu skurcze mogą Ci wywołać podłanczając oksytocynę, tylko przypuszczam że chcą żebyś donosiła conajmniej do 39tc.

MadziaW na ciemieniuchę nic nie poradzisz, jedynie po kąpieli nasmarować głowę oliwką i wyczesywać. Włoski dziecka wtedy są okropnie tłuste, ale po tygodniu powinno zejść. Helenka miała 2 razy, teraz na pewno też się nie obejdzie bez tego świństwa.

Poprawię sobie teraz humor i udam się na zakupy internetowe 😁 Poszukuję wygodnych butów na wiosenne spacerki 🙂

A muszę się Wam dziewczyny pochwalić jaki mąż mi sprawił prezent z okazji urodzenia Anieli - otóż przyjechała dzisiaj kurierem paczka - otwieram a tam piękny złoty pierścionek z wyrytą datą 3.04.13 i kolczyki 😮 Pierścionek ma duży fioletowy kamień - ametyst (zawsze mu powtarzałam że to mój zodiakalny talizman), jest cudny, ale nie tak cudny jak Nasze Córeczki 😁

• Mamusia
Gunia - Strzelcem wyborowym listopadowym, czy grudmiowym? Ja tez Strzelec 😜

Oj, ja tez WSZYSTKO robie na raty. Teraz pokroilam juz warzywa na zupe, ale samej zupy juz nie zdazylam wstawic; nowe pranie w pralce zaladowane, poszlam po cos tam do tej pralki dorzucic, ale jej jeszcze nie wstawilam 😜 No a teraz karmie 😉 W maju chrzest i goscie, i w takim tempie to ciekawe jak ten dom bedzie wygladal 😁 🤢 Starszy zaczyna mi wariowac pomalu, wiec jak tylko bedzie chcial, to jak skoncze karmic, to Go do ogrodka wypuszcze, zeby sie wyszalal troche 😜 😉

Ja buty kocham, mam ich w 3 i troche, i uwazam, ze butow nigdy nie za malo 😁 🙂

• Mamusia
Jestem żyje i dalej w maxi paczce 😁 dzisiaj pol nocy nie przespanej,poniewaz mala jakos tak sie uklada,ze od kosci ogonowej do samych stop mam lekki nieprzyjemny bol i mrowieja mi uda,lydki i dupson tez :/
poza tym dzien do dupy jakis taki senny i meczacy + zmiana cisnienia ....
Musimy napisac apel do majowek zeby napisaly odwolanie,poniewaz zrobily zastój i zadnemu maluszkowi sie nie spiszey 🤔

• Mamusia
To pakowac sie szybko i prac :P i nie róbta w gaciory narazie 🙂 zrobicie jak juz bedziecie postawione przed faktem 🙂 Wyobraźcie sobie,ze w koncu kazda z was samodzielnie ubierze skarpetki i zapnie buty 🙂 spokojnie sie ogoli nie bedzie sapac po przejsciu z jednego pokoju do drugiego 😜

• Mamusia
Heloł,
Szyjki brak, 1 cm rozwarcia, do kibla mnie goni, smarki odchodzą z plamieniami, pojawiły się lekkie skurcze takie jakby 4 razy mocniejszy ból miesiączkowy. tatatata
jestem posrana... na maksa

A dziś na porodówkę - bo byłam na badaniu - przyjechała kobieta ( sama była, na plecach plecak, w ręku dość spora torba 😮 ) i powiedziała : " gdzie mam się zgłosić, bo chyba rodzę" zapytana co ile ma skurcze odpowiedziała : " co dwie minuty... " akurat byłam w gabinecie oczekującym, i wyszła moja lekarka mówiąc do pielęgniarki : proszę szybko panią do łazienki zaprowadzić bo ma 8 cm rozwarcie" - moja idolka ! ( pierwszy poród tej Pani... )