Skocz do zawartości

Kwietniowe bobaski :) | Forum o ciąży

Wiola1983

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Kamila ten tydzień coś czuję, że będzie Twój 😉 ja czopa nie widziałam, ale miałam krew na majtkach i tego samego dnia było po wszystkim, jak zacznie Ci więcej krwi lecieć to jedź do szpitala. Dobrze, że masz wizytę 🙂 niech Cię zbada.

• Odpowiedzi 6,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
summer napisał(a):
BRZUCHOLKI I MAMUSKI...
Dostalam sms ka od partyzantki:-) Od 06.04 godz 12.04 moze tulic swoja kruszynke:-) Mala Wiktoria przyszla na swiat przez CC. Wazy 2870, 53 Cm,10 Pkt w skali Apgar:-)
Gratulujemy i szybkiego powrotu do zdrowka zyczymy:-)

No to pięknie 🙂 Gratulujemy 🙂

Ktore dziewczyny mialy miec wczoraj wizyte?

Ola sie coś nie odzywa? Tuska tez choc zawsze z samego rana zagladała... moze moze cos sie juz u nas ruszylo he he 😁

osasetko,shelly,partyzantka gratulacje!!! Fajnie Wam,że dzieciaczki już przy Was 😉 .

Ja wczoraj byłam u gina rozwarcie na palec..powoedzial,ze rozwarcie takie fajne..jak zapytalam czy widac,zeby cos mialo ruszyc,to powiedzial,ze wlasnie rozwarcie juz takie fajne i ze w kazdej chwili moze zaczac sie dziac.. no jak na razie nic. Niestety.

Kamila mnie odpadl,ale kawaleczek i nie byl zabarwiony. No ale jak jest zabarwionykrwia,tzn.ze szyjla sie rozwiera..znajomej odpadl czop rano,a wieczorem czy w nocy urodzila..zabarwiony krwią,takze mdle,ze u Ciebie juz czas 😉 czekaj na skurcze i do szpiitala 😉

• Mamusia
Partyzantka i Shelly, sle Wam moje gratulacje i fajnie, ze juz mozecie tulic swoje malenstwa 😆
Ja niestety dzis prawie nei spalam. Wczoraj juz myslalam, ze to chorobsko mi przechodzi a tu coraz gorzej. Dzis to czuje, ze mam cala czaszke zajeta flegma, glosu z siebie nie moge wydusic a i na piersi czuje, ze mam zajete flegma. Katar z nosa nie leci tylko druga strona i to wszystko osiada w gardle itp. Dzwonilam dzis rano do przychodni i powiedzialam ,ze chce jakis lek bo oszaleje. Nie dam rady rodzic w takim stanie. A ona mi na to, ze to wirus i nie ma zadnego leku tylko mam odpoczywac, duzo pic itp. A porod zwykle opoznia sie w takich przypadkach bo organizm sam czuje, ze nie jest jeszcze gotowy. Z jednej strony kamien spadl mi z serca, ale ja juz ten caly wysilek i bol chcialabym miec za soba. Codziennie sobie mysle, ze wszystko jeszcze przede mna i sie boje 🤔 Chyba powinnam sobie poczytac ksiazke, ktora napisala jedna z moich poloznych od porodow domowych: "Urodzic bez strachu", moze mi jakos psychicznie pomoze. Poprzednie dzieci rodzilam bez znieczulenia i bez strachu. Nie wiem co sie teraz ze mna dzieje. Pewnie przemeczenie, choroba i opoznienie porodu robia swoje 🤨
No nic, siedze w domu i odpoczywam. Zobaczymy co z tego wyniknie. A Wam nierozpakowane brzucholki zycze powodzenia i aby poszlo szybko i lekko. Ktora nastepna 🙂
pozdrowionka

Co to metody,to niej powiedzial znajomej lekarz.
Tak więc kładziesz się z mężem i On przez 10min.masuje piersi,jakby noworodek ssał pierś,następnie wstajesz i przez 20min.chodzisz. po jakims czasie bierze - kazdego indywidualnie. Ona napisala mi,ze robili to w niedziele,a ja z pn na wt zebralo.

• Mamusia
ja po wizycie, zbadal mnie i powiedział że jest miękko i krótko 😉 i że w razie co ma dziś dyżur to zaprasza....więc to już kwestia pewnie paru najbliższych dni....a w czwartek powtórka z rozrywki....
także czekam dzisiejszego wieczora-nocy hehe

• Mamusia
osasetkao napisał(a):
Hej Kochane jesteśmy już we dwoje 🙂 05 kwiecień godzina 5.25 mój maluszek wyszedł na świat waży 3.200 i ma 55cm i jest zdrowiuteńki, nacierpiałam się ale wszystko odeszło jak tylko położyli mi moje cudo na piersi. Jestem prze szczęśliwa, już jesteśmy w domku a maluszek śpi 🙂 najgorsze, że szwy ciągnął i chodzę jak pokraka...mam nadzieję, że szybko się rozpuszczą bo chyba muszę nauczyć się latać bo siedzenie nie wychodzi.

A jak tam u Was? któreś się rozpakowały? 🙂 Buziaki!

Gratulacje 🙂

No mnie powiedział,że wszystko wysoko,ale rozwarcie ładne..w każdej chwili może się zacząć dziać. Boję się,że i tak będę musiała zgłosić się w pn do szpitala.. naprawdę myślę już o ponownym umyciu okien..itd.,itd.

• Mamusia
Gratulacje dla kolejnych Mamusiek. Partyzantka, Shelly - niech Maluszki Wam zdrowo rosną 🙂

widzę, że piszecie o czopach śluzowych 😉 mi w tej ciąży nie zdążył "wypaść", ale w poprzedniej poszedł-taki krwawy itp, ale i tak potem jeszcze ponad tydzień się "przekulałam".

• Mamusia
O ja dzis mialam bardzo aktywny dzien, jak wyjechalam z mezem o 8 z domu tak na 16 wrocilismy i chyba nie bylo pobliskiej miejscowosci w ktorej bysmy nie byli:P

Ja tez mam przygotowany kaftanik, polspiochy i moze bluze, czapeczke, skarpetusie, a jak bedzie chlodno to do tego ma.jeszcze wziac kombinezon 🙂 no i kocyk cienki obowiazkowo 🙂

• Mamusia
A ja sie jakos zaczelam dolowac i ta cukrzyca ktora mnie dobija bo niby wiem juz co i jak a tu wychodzi zupelnie unaczej. Jeszcze jutro musze dymac taki kawal do lekarza. Mize jakby pogoda dopisywala to spoko ale ma byc 10stopni mniej i ten deszcz ech... i ta komunikacja miejska i Ci ludzie normalnie jestem mega negatuwnie nastawiona...

• Mamusia
to mnie buffy pocieszyłaś że mimo krwawego czopa jeszcze tydz chodziłaś 🙃
upiekłam ciasto, bo jutro Maja ma imieniny, prezent w postaci siostry byłby na miejscu 😉
tuska czyli na wywoływanie masz się zglosić w pon? mój gin poczeka do terminu ale raczej tak zrozumialam że w razie co to na święta będę w domu, więc chyba krócej poczeka niż tydz...