Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Iwonka moze u was skok albo moze ząbek wychodzi?
A u mnie kolejny problem zakażenie oka..ropa mi sie leje normalnie... ah z soczewkami nie ma zartów, jakis lipny płyn kupiłam i teraz taki efekt..noramlnie mam taaaakie oko ze szok
mam dosyc przez te 5 miesiecy tyle mialam infekcji roznych ze mam jzu dosyc...trzy antybiotyki w tym dwa wziełam, 3 razy gorączkę miałam, teraz oko k..wa na dokłądkę

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Mikaanka, jednak dziewczyny widzę, że Ci sprzedały kilka pomyslów.
Ivona, moze się czegoś wystraszył, albo dzień pełen emocji. Albo ząbki... kurcze sama nie wiem.
Trzymam kciuki, i wierzę Ci, że chwilami człowiek może już nie mieć siły na to wszystko. Ale bądź dobrej myśli, wszystko mija. jesteś sama czy jest ktoś z z Tobą w domku?

• Mamusie
U mnie nie ma tragedii z tą wagą, ale że ja niska jestem to opadło mi cielsko od cycków w stronę ud dość widocznie. 😞
Jutro mamy usg bioderek rano, już ostatnie. Mam nadzieję, że jest ok bo troszkę zaniedbała ćwiczenia z małą. A popołudniu będę kłaść w korytarzu tynk dekoracyjny. Uwielbiam takie rzeczy, kłaść tapetę, szpachlować, docierać szpachlę. Jako pomocnik na budowę to bym poszła, odmóżdżyć się od pracy przy biurku 😉

• Mamusie
Dzięki dziewczyny za wsparcie:*
Kasienkas jestem z mężem, ale nawet nie wołam go do usypiania w momencie kiedy mi już jest trudno bo wydaje sie mi że chyba mam więcej doświadczenia...Fajnie że moge tu na Was liczyć i pożale sie tak od czasu do czasu 🙂
Od godziny jest spokój, śpi...a ja zamiast odpocząć wieczorkiem jestm wymeczona hehe więc porobiłam co mogłam i ide spać mam nadzieje bez niespodzianek 😉
Gosia szerokiej drogi 🙂 Odezwij sie tu jak juz będziecie na miejscu 🙂
Dobranoc babeczki 😉

• Mamusie
beti82 napisał(a):
ale w sumie u mnie to samo ciezko uspac tylko ze przez ten malutki zapchany nosek...ah..

jej...mam nadzieje,ze dzisoejsza noc ok!dorosli sie mecza przy przeziebieniu,a co opiero takie berbecie!mysmy zaliczyli 1 katar okolo 3 m-ca i tez panikowalam.osluchalam mala-czysto,bez temperatury no i co?MUSIALAM i tak skonsultowac Lene u 2 pediatrow!u mojej pomagalo tylko odciaganie noska i spanie na boczku przy cycu.

• Mamusie
A!!!DZIENDOBRYBARDZO!

no i jeszcze o dukanie...dziala,ale rujnuje bardziej niz meridia!gorze jest ponoc tylko polkniecie jaja tasiemca!to tak jakbyscie jezdzily autem na resztkach oleju...
siada w 1-szej kolejnosci u kobiet gospodarka hormonalna.czlowiek jest wszystkozerca z przewaga w kierunku roslinozerstwa,tak nas skonstruowaly geny i ewolucja.cmoki dla wszystkich!milego dnia!!

• Mamusie
beti82 napisał(a):
Mikaanka a nie bierzesz jakis witamin z zelazem? błonnik dobra sprawa oby Ci pomógł 🙂
KAsienkaks przy karmieniu persia nie wolno drastycznie chudnąc bo ze spalanej tkanki tłuszczowej wydalają sie jakies szkodliwe substancje...wiec nie przykładaj sie zanadto, i bierz jakies witaminki skoro rezygnujesz z owoców, bo takto mała bedzie miała braki, niektóre witaminy są zalezne od diety matki. czesc jest stała w mleku.ja tej diety nie moge stosowac wiec niewiele wiem na jej temat tylko tyle ze ma kupe białka i ogladałam wypowiedzi lekarzy, a ja mam białko w moczu wiec nie bardzo zreszta ja bez warzyw i owoców bym wykitowała 🙂 juz jak cukrzycę miałąm w ciąży to myslałam ze zwariuje jak nie mogłąm zjesc słodkiego owoca i ziemniaczków.wolę metode MŻ 🙂

no i jak zwylke nie sposob sie nie zgodzic!PRAWDA!!!zielsko ,otreby,nawet kaszka ekspresowa typu proso-fitness powinno ruszyc.w razie duzej blokady-czopek glicerynowy.rozmiekczy koncowke kupy i lekko rozluzni zwieracze.znam ten bol,bo na sama mysl o wy...raniu odechciewa mi sie.nie polecam bisacodylu(rozstraja jelita)

• Mamusie
Malgorzatta napisał(a):
Butterfly - a jak się załapałaś do recenzowania??? szukaliśmy kiedyś z Marcinem coś takiego bo dużo czytamy i nic jakoś nie mogliśmy znaleźć...

Gosiu, kiedyś mieli konkurs, wysłałam 3 recenzje i im się spodobało. Ale to było jakieś...5lat temu?? Od tamtej pory z nimi współpracuję, a jest to o tyle fajne, że co miesiąc jest lista nowości i moge sobie wybrać 3-4, oni mi je przysyłają i już są moje!! Jedynie muszę napisac z nich recenzję. Taki układ mi odpowiada, bo ja wydaję 1/3 pensji na książki, więc jak jeszcze dostanę to przynajmniej uda mi sie zaoszczędzić 😉
My dzisiaj mieliśmy masakrę. Paweł położony jak zawsze o 21 obudził się pierwszy raz już o 22:50. Tzn. nie obudził się, ale strasznie się ciepał po łóżku- ja nie wiem, jak Wy dziewczyny wytrzymujecie śpiąc z dzieckiem w jednym pokoju, bo ja to na głowę dostawałam. Co się ruszył, to ja oczy jak 5zł.Nie jestem przyzwyczajona. Potem pobudka o 4, potem o 6:30 i już go dałam mamie do zabawy, bo nie umiałam wytrzymać. A wczoraj zajrzeliśmy do buziuni i ząbek znacząco wyszedł przez jeden dzień! I Pawełek dzisiaj kłapie cały czas buźką tak śmiesznie 🙂

• Mamusie
Witam z rana 🙂
Wojtek jak poszłam spać po 1-ej to juz sie nie budził a dziś dał pospać(oprócz pobudki na mleczko 5:15) do 9:45! Także w miare wyspana idę zjeśc śniadanko i robić sałatkę meksykańską oraz obiad bo gości mamy już od ok 13-tej 😉 A Wojtuś sobie fika na macie w najlepszym humorku 😁
Miłego dnia! A! i dziś jest zaćmienie księżyca, będzie caaaały czerwony taki 🙂

• Mamusie
Dzień dobry dziewczynki.
Podczytywałam w ciszy Wasze wypowiedzi nt diet... Ja jestem tak leniwa, że mam ochotę walnąć sobie w łeb 😮
O Dukanie nie wiedziałam tyle złego ile wypisałyście...hmm... A taką miałam nadzieję, że będzie moim wybawieniem...
Moja Lenka dziś w nocy przeszła samą siebie. Dałam jej kaszkę na lepszy sen a tu co? Zasnęła o 20:30 a od 22:00 budziła się co godzinę do 4 w nocy. Potem obudziła się o 7 i już szalała po łóżku. Potem płakała na jedzenie, zjadła 140ml MM i śpi już 2h!! Odsypia pewnie biedulka 😞 A ja czuję się jak koń po westernie 😞

• Mamusie
Hejka dziewczynki, wstałam i ja... u mnie jak nie ku**a remont, to świniobicie, a jak nie świniobice to impreza 😮 zaczynam mieć dosyć, dobrze że jeszcze tylko tydzień tu będę i wybywamy do mojej rodziny na miesiąc co najmniej 🤪
Mała zaliczyła pobudkę o 3 później o 7 wzięłam ją do siebie i spałyśmy do 9:40 🤪