Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Marylu moj M tez w tym roku ma 29 😲 😲
My tez po spacerku a kaszki tylko nestle uzywamy najbardziej Mai smakuje bananowa 🙂

pati ja rozdusilam i oczywiscie gotowalam dawalam z masełkiem 🙂
Deira sliczna Natalka 🙂 u nas byla pierwsza taka noc z tym że stwierdzam że kaloryfer byl odkrecony na maxa i M wieczorem zapomnial zakrecic:/ i przez to gorąco bylo i chyba wine moge zwalic na niego 🙂 a tak śpi calą noc 🙂
Ja juz nie moge sie doczekac kiedy mala wloze do spacerowy:P

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
sandroos napisał(a):
Ja bobovity uzywam.

ja też bobovity 😉 wczoraj nie dostał, bo przespał, a dziś zrobiłam mu rzadszą i troszkę zjadł, zobaczymy jak będzie...
w razie czego, kaszkę bedzie dostawał rano, a wieczorem już tylko cyc 😉

Marylu, teściowa nie dotarła... "zmęczona" ponoć hehe

ps. nie mogę zbytnio pisać, bo m siedzi obok :/

• Mamusie
Uli bardziej jedzenie ze sloiczkow podchodzi 😮 jak bedzie troche wieksza, to niestety, ale bede jej sama gotowala, bo inaczej zbankrutujemy 😮 😁 😁
Moj M tez w styczniu skonczyl 29 lat, ja w styczniu tez 29 mialam - ale sie dobralismy 😁

Mala juz troli, mam nadzieje, ze tak zostanie, bo cos przed kapiela niespokojna byla - mam nadzieje, ze deserek jej nie zaszkodzil, bo pierwszy raz ta gruszke dalam... 😲

Ule po kaszce z bobovity strasznie brzuszek bolal, musialam jej na jakis czas odstawic i teraz tylko nestle.

• Mamusie
U nas grucha elegancko weszła i wyszła 😁 za to jabłko dziś już tak nie smakowalo jak wczoraj... W ogóle mam wrażenie,że nieco mu apetyt zelzal :/ ludze się, że to przez żeby, ale znając życie, to mimo, ze ją je już widzę i dziasla niby rozpulchnione, to pewnie mu wyjdą za miesiąc jak nie za dwa, ech 😉

M się zamienił z kumplem w pracy, bo mamunia miała przyjsc, a ona zadzwoniła, gdy już był w domu i oznajmiła, ze nie przyjdzie, bo zmeczona... Ciekawe kurna czym :/ wkurzyl się trochę a mi to na rękę... Powiedziała, ze jutro przyjdzie, a ją ze jutro to nas nie ma i tyle 🙂

• Mamusie
Dziewczyny, nie wiem, czy pamiętacie ten filmik (któraś rzuciła linkiem z youtube http://www.youtube.com/watch?v=2Ns7za7h99A), gdzie mały bobas dostawał ataku śmiechu,gdy ojciec darł kartki papieru? 😁 Moja dostała dziś takiej samej głupawki jak darłam dużą kopertę, w której przyszły jej bodziaki 🤪 Co podarłam kawałek, to ona po prostu aż się zachłystywała ze śmiechu 🤪 Prawie posikaliśmy się ze śmiechu z M 😁 😁 😁 Żałuję, że tego nie nagraliśmy, ale może jeszcze będzie okazja 😁

• Mamusie
Znalazłam chwilkę, żeby napisać 🤔
Dobry wieczór 🙂

Majka pokazuje ostatnio ile tłumiła energii w sobie przez pierwsze miesiące życia 😮
Ja natomiast mogę się przekonać, ile siły drzemie we mnie 🥴 Ostatnie nocki mnie powalają, wczoraj np. dała mi pospać 3 godziny i to tylko dlatego, że m wziął ją rano gdy zobaczył, jak wyglądam 🤢 Teraz nie wiem, czy to po szczepionce, czy zęby, czy jeszcze coś innego 🤨
W każdym bądż razie nocą wcina mleko regularnie co 3 godziny 😮 a w między czasie przekręca się na brzuch, po chwili jęczy, żeby ją na plecy położyć, stęka, gada do siebie, wyciąga smoczek z buzi a potem wścieka się jak nie może go włożyć i jak już zaśnie to ja mam problem ze snem 🤔 no i oczywiście jak już uda mi się zapaść w błogi sen nagle budzi się Mały Głód 🤔 Postanowiliśmy z m chodzić spać przed 22, żeby się wysypiać, bo Maja o 5 rano już nie myśli o tym, by zmrużyć oko 😁

Deira dziękuję za pamięć 😘 Majka dzielniej od mamusi zniosła szczepienie 😁
A Natalka ślicznie się prezentuje w spacerówce 😁 Ja chyba też muszę w tak piękną pogodę odłożyć na bok kombinezon, bo pomimo tego, iż pod nim Majka jest tylko w bawełnianym pajacu wraca do domu mokra 🤢

Dzonataile ja mam odwrotny problem co do temperatury w domu. Okna od południa, dom mega ocieplony a jeszcze m nie wyłączył ogrzewania (27*) Większość dnia spędziłyśmy z Mają na dworze bo w domu nie szło wytrzymać -przy okazji umyłam większość okien za zewnątrz 😁

Mówię już dobranoc i jeszcze jutro postaram się nadrobić co naskrobałyście 😁

• Mamusie
jestem zla! przyjechal jakis gosc zeby doladowac ten gaz bo bylo £0 doladowal za £6 to cos sie stalo z jakims gownianym przyciskiem czy nie wiem juz sama z czym , ze bojler tez nie dziala i zadnego ogrzewania i cieplej wody nie bedziemy mieli az do CZWARTKU! nie mamy juz od niedzieli ani cieplej wody ani ogrzewania! szlag by to trafil! dobrze ze M kupil farelke to co chwile grzeje a moja wspolokatorka tez dziwna , siedzi w 2 swetrach i kocu zawinieta jak w kokonie i narzeka ze zimno 🤢 🤢 chcem jej dac nasz grzejnik zeby sobie nagrzala to ona ze nie , bo jej cieplo
dziwna jest ale ile razy mozna prosic 🙃
dzis na dworzu bylo cieplej niz w domu taka lodowka tu sie zrobila, poubieralismy sie cieplo,mala w polarowe spiochy, spiworek 2.5 tog i spi u nas w lozku dopoki nie bedzie ogrzewania.

Naisha zjadla mleko i spala jak susel mi na rekach, polozylam ja do lozka do nas i zaczela krzyczec "bababa" i zabawa w najlepsze 🤢 M zasnal zmeczony po pracy,a ja czekam az ta malutka usnie i tez zmykam spac!

• Mamusie
NATALIE współczuję zimna 😞 najbardziej braku cieplej wody... Oby szybko udalo sie naprawić. Nie macie landlorda który by sie tym zajął??
INITRAM no i super tesciowa własnemu synowi pokazała jaką jest malpka:> lol
DEIRA ale super zdjęcia 🙂 tak na termometrzr w słońcu 29 🙂)))))

Piszcie proszę co kupujecie swoim m na urodziny bo ja pomysłu żadnego nie mam. Kurcze portfel prawie pusty, jakby była kaska to zawsze się coś wymyśli, ale z takich drobiazgów to nie wiem:o

I czy myślicie że jak mam musli dla małego, i trzeba je robić na mleku to specjalnie mam kupić sztuczne??

Kurcze a ja moja spacerowke słabo testowalam w sklepie. Wiedziałam że sie na płasko nie rozkłada. Ale dziś jak zamontowalam ja i krzysia do środka to sie okazało że najbardziej lezaco to pozycja jak w foteliku. Nie wiem czy sprzedawać i kupić coś bardziej sensownego czy co robić?

• Mamusie
Witam z rana.
My na nogach od 6. Nocka jak zwykle słaba..
Od wczoraj mamy w domu skoczka fisher price jamperoo, super sprawa, młody się wczoraj zajmował sam sobą przez 30 min, a dla niego to wyczyn 🙂 Skacze jak szalony!
Dzisiaj idziemy do biura parafialnego zaklepać już na 100% chrzciny, bo kazał przyjść na początku marca, a jutro do knajpy ustalić ostateczne menu.
:* buziaki dla Was i maluchów

• Mamusie
Hej my już od 7 nie śpimy.
Wczoraj też byłyśmy na dwógodzinnym spacerku.
Musieliśmy iść do hurtowni i kupić parasolke do wóżka bo przecież słońce tak oślepiało Wiki że się darła jak nie wiem co. Nawet jak spała to mrużyła oczy.
Mnie dalej gardło pobolewa biorę już wit.C może troszeczke przejdzie i się wzmocnie.
Słońce znowu świeci jak szalone .
Wiki od 3 dni wcina marchewke i już wczoraj miała problem z kupką robiła chyba z 4 razy po kóleczce 🤪 Mój M powiedział ,żebym zabrała bobka i jeszcze zostawiła pieluszke na pupie Wiki - kombinator jeden . 😮
Muszę wieczorami podawać jabłuszko ,żeby łatwiej jej się wypróżniało .

• Mamusie
Marylu, jesli masz miejsce w gondoli i nie sprawia ci problemu z jej uzywaniem to zostaw...albo jesli masz kase, to kup druga a te zostaw na pozniej...
Moze w sklepie pozwola zwrocic???

Ja uwazam, ze sacerowka dla takiego malucha jak nasze MUSI sie rozkladac,przynajmniej dla mnie jak dzieciaki spedzaja pol dnia na dworze, czy na dzialce czy gdzie, bo jednak te kregosluy te muza wypoczac. A dwa moja sama nie siedzi, wiec tez nie ma co na sile ja sadzac we wozku...

A moja spacerowka nadal nie przyszla KURDE!!!

U nas nocka srednia mocno...ale szczerze mowiac, juz jestem przyzwyczajona 🙂 Coz zrobic.

Czekam dzis na Pania z dzialu technicznego, co ma obejzec nasze mieszkanie, wiec podejrzewam, ze bedziemy musieli wyjac jedna sciane z nidy, bo sie nie zgada z rysunkiem. 🙂
No i Ci panstwo z mieszkania podtrzymuja, ze nie wyprowada sie przed czerwcem, bo malej rpzeciez szkoly zmieniac nie beda.
No z jednej strony wiadomo, ale nikt im nie kazal takich zadluzen robic.. jak maja wyrok eksmisji, to tak sobie moga szachowa terminami i swoim widzimisie. 😮 Zobaczymy!!
My jeszcze mieszkania nie wykupili,ani sie nie przeprowadzili,a babcia juz mi mendzi,z e ona ma dwie wnuczki, i co z moja sistra??? 🙂 ZWARIUJE!!!

Hej!
Dziewczyny mam mega prośbę, możecie zagłosować na mojego Jasiula w konkursie?
https://apps.facebook.com/mybabydeal-casting/
mój maluch jest już na 11 miejscu w TOP 20 🙂 i bardzo zależy nam na wygranej 🙂

zdjęcie podpisane Smerfik, w galerii jest na stronie nr.1 🙂 ubranko ze smerfem, rączka przy buzi, autor Tosia Strugała 🙂

byłabym bardzo wdzieczna! jeśli macie jakieś konkursy to napiszcie, chętnie oddam swój głosik 🙂

pozdrawiamy, Tosia i Jaś 🙂

• Mamusie
dzien dobry 🙂 u nas noc bez niespodzianek, czyli cala przespana 😁
o 6. 30 byla pobudka, teraz ulka wciagnela kaszke i zaraz pewnie sie przekima. A pozniej na jakis spaceros sie wybierzemy, bo az zal w taka pogode w domu siedziec 🙂 no a pozniej moja kumpela przychodzi, to Ula bedzie miala rozrywke 🙂

• Mamusie
dobry,
u nas ciepłooo....

ciągle spacerujemy 🙂

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/715/desktop7q.jpg/][IMG]http://img715.imageshack.us/img715/7343/desktop7q.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
Dzień Dobry.
U nas słonko. Ale i tak nie wychodzimy na spaceryt kisimy w domu. Ja njestem chora mały ma troche katarku, więc spacery nadrobimy kiedy indziej. Dziś jedziemy wreszcie do siebie po 2 tygodniowym pobycie u moich rodziców. Już wszytkie sprawy pozalatwilamam więc czas spadać do siebie 🙂)))
Mały miał mieć szczepienie 11.03 ale przeniosłam mu ze zwgledu ze biore antybiotyk i tzreba odczekać więc mamy 18.03.
Juz sie tez spacerówki nie moge doczekać myusimy sie mkiedys wybrac do sklepu. No i spodnie muszę sobie kupic bo juz chodze jak dziad w starych wytartych 😠 czas zadbać o siebie !!!

No i mamy mega ząbkowanie mały tak płacze i wrzeszczy a smarowanie calgelem mało pomaga 😞

Doti dobrze że wszytko ok.
Karolka zadroszczę Ci tych przespanych nocy 😜 ja wstaje jeszcze 3 razy 🤢