Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Ale mi się nic nie chce 😮 Dobrze, że wczoraj nagotowałam gar żuru, to nie musiałam robić obiadu. M dostanie białej kiełbasy i talerz żurku 😁
Nati ma drugą drzemkę, po tym jak wciągnęła 160 ml ziemniaka z marchewką. Chyba z ziemniakiem marchewka jest bardziej przez nią tolerowana.
Kasiu, oby z Olusią było wszystko ok. Dobrze, że idziecie do tego chirurga. Lepiej wcześniej zdiagnozować i leczyć nim zacznie chodzić i może jej to przeszkadzać.
Madzia, słodziak z tego Twojego przystojnego berbecia 🙂 Sesje zdjęciowe są ok, ale muszę przyznać, że droga jest ta Pani.
Doti, ale się rozczuliłam tym zdjęciem 🙂 🙂 🙂 Szkoda, że Nati nie będzie miała rodzeństwa 😞 Bałabym się zachodzić znowu w ciążę, więc moja żaba będzie musiała się zadowolić swoją kuzynką – córcią mojej siostry 🙂
Inirtam, gratki dla Tymusia z okazji drugiej jedynki 😘
Natalia, jak się dobrze dobierze okularki, to są one nawet ozdobą 🙂 Ja lubię nosić okulary, czasem nawet bardziej niż soczewki 🙂 A jaką masz wadę, że aż lekarz stwierdził, że jest źle?

• Mamusie
Deira, my bierzemy tylko mini sesję za 150 zł, więc ceny porównywalne do innych fotografów w 3-mieście. A jej zdjęcia mi się najbardziej podobają. Musimy coś takiego zrobic, bo nie mam w domku ani jednego wywołanego zdjęcia Kubusia 🙂
Młody po drzemce, zjadł słoik jabłek z brzoskwiniami i szleje w skoczku, tradycyjnie jedzonko trzeba spalić 😁
A na obiadek curry z kurczaka z makaronem 3 kolorowym 🙂 M. wróci za ok. 30 min., to zjemy...

• Mamusie
Ja też mam -1,5 i -1,75 i bez okularów nie widzę nic wyraźnie.
Tak swoją drogą Natalko to mi kiedyś okulista mówił że nie noszenie okularów wcale nie przyspiesza pogłębiania wady, za to noszenie okularów rozleniwia oko więc wada nie się zmniejsza. Ach no i jednak masz wadę - nazywa się ona krótkowzroczność 😜
Karolka ja też wolę okulary bo szybciej się je zakłada 😉 Jak chcę iść spać to po prostu zdejmuję i kładę na szafce a nie muszę całego rytuału przechodzić 😁

Moja popołudniową drzemkę miała strasznie krótką bo ją Starszy obudził...
Mogę się pochwalić że mamy już w miarę stabilny rozkład dnia:
7:00-8:00 kaszka manna 150ml
11:00 mleko 180ml
14:00 zupka 150ml
17:00 deserek (średnie jabłko) lub mleko 180ml
20:00-21:00 kaszka 150ml
1:00-2:00 mleko 180ml
4:00-5:00 mleko 150ml
w nocy to zależy jak się obudzi. Dobrze by było żeby taki układ nam się utrzymał bo jak Starszy pójdzie od września do przedszkola to prawie nam się ustawi z godzinami zaprowadzania i odbierania z przedszkola.

• Mamusie
Kubuś przystojniak 😉

Kasia ja myślałam, że zalecają łyżeczkę kaszki manny 🤔 Ja na razie podaję tylko tyle i pediatra na razie nie pozwoliła zwiększać 🤔 Ale są dzieciaczki, które już całe butle tu wcinają 😁
A co do kupek, to ja też nie wiem, co to znaczy "ładna" 😁 Na razie od początku Majka robi zielonkawe i taka jej natura 😁
Spódniczka fajna, mojej córce by pasowała 😁 Ja sobie strzeliłam ostatnio z tego materiału spodnie 😜

Madzia zdjęcia bobaska słodkie, ja nie zabiorę głosu na temat sesji, ponieważ nie robiłam 🤔 Ale synuś będzie miał fajną pamiątkę 😉

Latka moja Majka też zasnęła po południu prawie na 2,5 godziny 😁

Deira widzę, że sporo Natalka zjada zupki 😮 Moja co najwyżej 60 -80 ml 🥴

Doti ileż twoja córcia ma siły 😮 I jak słodko ją braciszek przytula 🤪 No nie mogę się nadziwić (i mój M również) że Laura takie cuda wyprawia 😁

• Mamusie
Lusia najstarsza to i najzwinniejsza 🙂) ale jak dla mnie tez szybciutko wstaje 🙂
Smiesznie, bo taki maly stojacy czlowieczek 😉)

Nie moge zlapac dupki mojej jak pelza 🙂 bo zaczyna po minucie filmu i nie dosc ze duzy on pozniej to jaki nudny jak 60 sekund lezy i sie patrzy 🙂

My wlasnie z zakupow wrocilismy. 🙂

• Mamusie
Sandra możesz zmniejszyć wielkość pliku programem format factory 😉

Dziewczynki jeszcze takie pytanie: mojej Lusi coś dziwnego wystaje z pochwy. Coś jakby jakaś skórka, cieniutki króciutki paseczek. Ma tak od urodzenia, położna na pierwszych wizytach to zignorowała, powiedziała tylko "a to takie tam"... Lekarka nie zaglądała a ja jakoś zapominam o tym na wizytach.... jak myślicie co to może być i co z tym robić?

• Mamusie
Doti, moja kuzynka pamiętam też miała coś pewnie podobnego, też ciocia zawsze mówiła ze sie martwi bo 'coś' jej wystaje ale pożniej jakos chyba samo sie unormowało, ale nie wiem w ktorym miesacu i czy to oczywscie to samo, ja to pewnie bym panikowała, ale pewnie warto skonsultowac 🙂

Sandra, chwal sie co kupiłas 😁

Kurcze u nas tak ładnie szybko sie plan dnia ustawił, idealnie przez jakies 3 tyg albo i lepiej a ostatnio sie wszystko rozregulowało, o 1-2 h do przodu 🤢 😞 i takie byle co jest...musze znow zaczac działać z Tymosławem 🥴 ale a to apetyt ma ze hoho-szczegolnie na obiadki, co wczesniej było najgorsze, desery to wiaodmo ,ze dobre, a teraz kaszka srednio-co drugi dzien , raz wcina, raz wymysla 🤢 🙂

teraz zmykamy na kąpiel 🙂

• Mamusie
Cześć dziewczyny ...
Nadrabiam Wasze posty z dwóch dni. Przyznaje że bardzo mnie odstresowywuje czytanie tego co u Was.
Wczoraj Milena stała na czworaka i powiedziałam do niej "zjem Cię" . Ona piszczy z radości jak to słyszy i chciała tak jakby uciekac. zaczela w miejscu przebierac szybko nogami. Nagle patrze a ona ruszyła do przodu zrobiła dwa kroki i zaryła buźką w materac 😁 i znowu zaczeła radośnie piszczeć... :PP
Z okazji rocznicy i moich urodzin idziemy w niedziele z M i moimi rodzicami na obiadek do restauracji :P
Dziś był dość ciężki dzień... Milena obudziła się o 12 w nocy i płakała z zamkniętymi oczkami do prawie 3 ... więc padam z nóg...:/
ALE TERAZ NAJWAŻNIEJSZE !! :
Byliśmy dziś na badaniu na mukowiscydoze, wynik.....UJEMNY!!!!!! normalnie jak tą karteczke zobaczyłam to sie poryczałam tak mi nerwy puscily w jednej chwili ...
Rotawirus również ujemny juz więc jutro pani doktor dzwoni do Rabki i bedzie nas umawiać na pobyt w szpitalu na dalszą diagnostykę...

• Mamusie
Paula, az mi sie lezka zakrecila w oku z radości!! Ogromnie się cieszę 🙂 może wreszcie wyjdziecie na prostą że zdrowiem Milenki 😉

Natalia, moja chrzestnica ma 7,5 roku i taka też wadę :/ -7,5 na jednym oku a na drugim -7,25 więc przy niej wypadasz całkiem przyzwoicie że swoją wadą 😉 zwłaszcza, że u niej wciąż się pogłębia 😞 a wszystko to powikłania porodowe.... 😞

Pozdrawiamy dwie półroczne slicznotki 😉 buziaki dla Ulci i Titki (tak mówiłam do mojej sis, jak byłam mała 😉 )

• Mamusie
Pauleczka, super wieści 😁 No to teraz możesz już być spokojna, wierzę, że kamień z serca CI spadł 🙂 Całusy dla Milenki 😘
Doti, ja nie pomogę, bo nie mam pojęcia co to może być. Ja bym to jednak przy okazji wizyty pokazała lekarzowi, niech on oceni. A Lusia jest po prostu bezbłędna 🤪 Co za dziecko 😁 Jeśli ona już robi przysiady, to co za akrobacje będą za pół roku 🤪
Natalka, ja mam wadę dużo większą, bo aż -4 w obu oczach 😞 Ale u mnie krótkowzroczność stwierdzono już w 3 klasie podstawówki. Na szczęście te -4 utrzymuje się u mnie już ze 6 lat i na szczęście wada się nie pogłębia.

Dziewczyny, czy któraś ma to krzesełko http://allegro.pl/profesjonalne-krzeselka-material-tapicerka-podnoze-i3090030940.html Bo chciałabym poznać opinię na jego temat.

Ja już idę spać. Mała śpi od 20, a ja spijam lampkę wina i idę wtulić się w poduszkę 🙂 Dobrej nocki 🙂