Skocz do zawartości

czerwiec 2011 | Forum o ciąży

nika1306

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dokładnie Agatka. ja was klaskam jak nikogo nie ma hihih czyli w nocy i rano 🙂
ps. ale wielki ksiezyc juz jest ho ho...
ide sprobowac lulu moze dzis w koncu do tej chociaz 5ej pospie... bo jutro ktg i usg. a krew i mocz mam ok.białka w moczu brak
dobrej nocki brzuszki i mamusie papa

• Mamusia
to ja nie bede tu sama siedziec...
dzis mam poczucie spelnionego dnia...poleniuchowalam, bylam na zakupach, pozadnie posprzatalam caly domek i poprasowalam. Moge sie isc umyc i spac. Ale jakas taka pobudzona jestem 🙂, pewnie za duzo spalam w ciagu dnia 🙃
Dobrej nocki wszystkim zycze! oby byla owocna 😉
do jutra! papa 😘 😘 😘

• Mamusia
Generator zdjęć dziecka jest własnością serwisu i podlega ochronie praw autorskich.
Keywords: Dziecko, dzieci, zdjęcie dziecka, jak będzie wyglądało dziecko i dzieci.
Wysyłając sms zapisujesz się do serwisu mt dziecko. Otrzymasz jeden sms dziennie 1,23 zł/sms.

JA DZIEKUJE, NIC NIE BEDE WYSYLAC 😮

• Mamusia
witam wszystkie brzuszki!!
Właśnie od 7 nadrobiłam zaległości i wciągnęłam śniadanko.
Zuzia jak zwykle słodzi 😉
Mnie obudziła o 6:22 biegunka i to niezła, myślałam że mnie rozsadza..
może to tzw. FinalCutDown? 🙃

co do balonika to jest to malutki balonik z odważnikiem
wprowadza się go macicy, no na szyjke od góry, pompuje i wypełnia czymś tam, a do końcówki części zewnętrznej przyczepia odważnik, ma za zadanie otwierać szyjkę, jak najprostszy mechanizm. Proste jak cep. ale bezbolesne, tylko musi byc chwila na oswojenie się z balonikiem i odważnikiem między nogami
i jest to o wiele przyjemniejsze niż oksytocyna i nie daj boże dawkowanie jej przez kilka dni, bo na niektóre tak działa - prawie wcale..

ciuszki wyschły, jak patrze na wypełnioną nimi suszarkę to mnie az mdli.. tyle tego wrr
już nic więcej nie przyjmuje
a i tak dwie reklamówy dałam M. do piwnicy do za duże, na później

ciekawe czy któraś się nie rozpakowała w nocy
no i jak tam Lunaa?!

• Mamusia
dzien doberek 🙂
jak tam nocka Samopoczucie? Ja dzis w nocy spalam z jednym okiem otwartym...bylm jakas pobudzona, mala sie niunia sie duzo wiercila(delikatnie co prawda ale jak na nia to tak bardzo duzo) i brzucho i krzyz mnie pobolewaly.. Ja oczywiscie myslalam ze moze cos ruszy...no ale nic z tego 🙃
Ale i tak czuje sie dobrze teraz, dalej jaka pobudzona.
No nic, Moj p. wyslany do pracy, psiaki nakarmione, nawet podlogi juz zamiotlam- bo oczywiscie ktoremus z psow zachcialo sie kopac rano w ogrodzie....i wszystko wniosl.
Teraz koncze kawke i chyba poloze sie jeszcze na godzinke...trzeba korzystac poki sie da!
Milego pranka wszystkim zycze! Te co do lekarzy ida- powodzenia i dajcie znac!
Lunaa trzymam kciuki....zreszta my wszystkie!!!!!!!!!!! 😘

• Mamusia
Witam,
ale miałam fatalną noc ! Przez pół nocy twarniał mi brzucholek. Trochę ciągnęło mnie w lewej pachwinie. Przez to twardnienie mała prawie się nie rusza. Zaczynam się trochę denerwować czy to normalne, że twardnieje tyle razy ? 🥴
Może dziś pojadę na to ktg dla własnego spokoju ? 🤨
🥴

• Mamusia
Aleksandra_W napisał(a):
czerwcowka powodzenia w prasowaniu! Ja wczoraj 2 komplety poscieli (dla doroslych) uprasowalam i juz ciezko mi bylo...no ale jak mus to mus. 😉

ja wczoraj też dałam czadu z prasowankiem - całą górę różowych, cudnych ubranek, ale podzieliłam to sobie na 2 razy.

• Mamusia
ojej ja chyba też podzielę bo właśnie posortowałam z suszarki na body, śpiochy, dresiki, rajstopki, śpioszki etc i już nie mam siły.. leżą kupki i czekają..
tak jak ja czekam na finał
aż tak dziwnie że to już 40 tydzień, a pamiętam jak był 8, 12, 20 myślałam że ten 40 już nie nastąpi a teraz tak się dłuży..

• Mamusia
dziewczynki, może któraś z Was natknęła się w jakimś artykule - ile razy twardnienie brzuszka na dobę jest normalne a kiedy niepokojące bo ja już sama niewiem czy w nocy to było normalne - tyle razy z takim delikatnym drętwieniem czy coś w tym stylu. Boję się żebym czegoś nie przegapiła bo w końcu urodzę w domu i będzie ...
Wiem, że twardnienie na tym etapie występuje i jest normalne ale czy powinno być tak częste ?

• Mamusia
No ja to miałam nadzieje że już w 38 urodze a tu już 40-ty i jakos mały sie nie śpieszy. Wcześniej miałam częściej te skurcze przepowiadające a od 2 dni cisza 😞
Noc nieprzespana...mały wsadza mi jakoś nóżki pod żebra obok żołądka i mnie zatyka że sie dusze normalnie!!! Całą noc spałam na siedzaco a raczej przysypiałam bo weź tu śpij tak...będę chodzic jak zombi dzisiaj. Po wczorajszej przejażdżce mam tylko ból w kręgosłupie i w nogach...nic więcej
Idę zjeść jakieś śniadanko bo w końcu zaczęło mnie ssać...jakos nie mam apetytu i jak widac humor do d...

• Mamusia
Doris25 napisał(a):
dziewczynki, może któraś z Was natknęła się w jakimś artykule - ile razy twardnienie brzuszka na dobę jest normalne a kiedy niepokojące bo ja już sama niewiem czy w nocy to było normalne - tyle razy z takim delikatnym drętwieniem czy coś w tym stylu. Boję się żebym czegoś nie przegapiła bo w końcu urodzę w domu i będzie ...
Wiem, że twardnienie na tym etapie występuje i jest normalne ale czy powinno być tak częste ?

Doris jak czesto powinien nie wiem, ale zdarzały mi sie dni gdzie praktycznie non stop mi twardniał...

• Mamusia
Doris na pewno nie przegapisz!!
mi się zdarzały dni, że brzunio od rana do samego wieczora był jak kamień, prawie w ogóle nie puszczał, jak się kładłam też był twardy. co do nocy to mam twardy sen i dopóki tylko twardnieje a nie boli to nawet o tym nie wiem tylko śpię..
dziś z kolei po porannej biegunce mam skurcze, stąd wiem że nie przegapisz 😉 bo to mój pierwszy raz (takie skurcze) a od razu wiadomo o co chodzi..
boję się tylko że mała będzie się tak rozkręcała przez tydzień..
skurcze w przeciągu godziny były trzy, bolesne ale nie za długie, siadam przy kawce i serialu, poobserwuję
a po kawce prasowanko 😮

• Mamusia
czerwcowka napisał(a):
Doris na pewno nie przegapisz!!
mi się zdarzały dni, że brzunio od rana do samego wieczora był jak kamień, prawie w ogóle nie puszczał, jak się kładłam też był twardy. co do nocy to mam twardy sen i dopóki tylko twardnieje a nie boli to nawet o tym nie wiem tylko śpię..
dziś z kolei po porannej biegunce mam skurcze, stąd wiem że nie przegapisz 😉 bo to mój pierwszy raz (takie skurcze) a od razu wiadomo o co chodzi..
boję się tylko że mała będzie się tak rozkręcała przez tydzień..
skurcze w przeciągu godziny były trzy, bolesne ale nie za długie, siadam przy kawce i serialu, poobserwuję
a po kawce prasowanko 😮

Oj Czerwcówka coś mi sie zdaje ze zdążysz przed tą pełnią 🤪