Skocz do zawartości

PAŹDZIERNIK 2011 -STARTUJEMY | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• carpioo

1197

• madziek84

788

• Iris

1191

• Zuziaczek

1030

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kochane, ja dzisiaj weszłam na wagę i 66,7kg, czyli 15,3kg do przodu. No żesz kurde, co to za mity, że kobieta powinna przytyc max 16 kg w ciąży? żebym się obżerała albo wstawała na nocne żarcie a ja kurczę czasem tylko pozwalam sobie na tzw labę jedzeniową. Owszem, wczoraj trochę pojadłam, bo była u mnie moja rodzinka i nie byłam na kibelku od 2 dni..
ale co mnie przeraża..Moja mama mówi mi wczoraj ,że ja się urodziłam 2tyg po terminie i moje siostrzenice tak samo, więc powiem Wam, że już nastawiłam się, że najwcześniej to urodzę 23.10 jak nie później, tak więc Carpioo oddaję Ci tego 9.10 🙂 Na wcześniejsze wypakowanie się nie zanosi..

Kur...dzisiaj znowu wiercą pode mną od 8 rana. Musze wyjśc z chaty, bo zwariuję. Ileż można chałupę remontowac??

Nowe Mamusie witamy. Anetta szkoda, że tak późno dołączyłaś, ale lepiej późno niż wcale!! 🙂
Bajka, Iris, Marzenka, czekamy na relacje od gina!!

• Mamusia
Kokosanka napisał(a):
Kochane, ja dzisiaj weszłam na wagę i 66,7kg, czyli 15,3kg do przodu. No żesz kurde, co to za mity, że kobieta powinna przytyc max 16 kg w ciąży? żebym się obżerała albo wstawała na nocne żarcie a ja kurczę czasem tylko pozwalam sobie na tzw labę jedzeniową. Owszem, wczoraj trochę pojadłam, bo była u mnie moja rodzinka i nie byłam na kibelku od 2 dni..
ale co mnie przeraża..Moja mama mówi mi wczoraj ,że ja się urodziłam 2tyg po terminie i moje siostrzenice tak samo, więc powiem Wam, że już nastawiłam się, że najwcześniej to urodzę 23.10 jak nie później, tak więc Carpioo oddaję Ci tego 9.10 🙂 Na wcześniejsze wypakowanie się nie zanosi..

Kur...dzisiaj znowu wiercą pode mną od 8 rana. Musze wyjśc z chaty, bo zwariuję. Ileż można chałupę remontowac??

Nowe Mamusie witamy. Anetta szkoda, że tak późno dołączyłaś, ale lepiej późno niż wcale!! 🙂
Bajka, Iris, Marzenka, czekamy na relacje od gina!!

Kokosanko to z tą waga to mity, wszystko zależy od tego jakie masz zapotrzebowanie w ciąży bo organizm uzupełnia sobie braki itd. Ja tez nie wiem skąd tyle moich kg. Z Mikołajem faktycznie się objadałam, byłam ciągle głodna, miałam ssanie w żołądku, chciało mi się non stop frytek, kotleta, mc donalda. Najmniej słodyczy. I miałam za swoje - 25 kg na plusie. A teraz od początku jadłam owoce - kiwi i pomarańcze, potem faza na muli, jogurt, potem na shake owocowy co rano (banan, kiwi, brzoskwinia)... nie grilluję, nie jem tak jak w pierwszej ciąży i co??? Niewiele mam mniej.... Też jestem załamana bo wiem jak potem będzie z odchudzaniem ale co mam zrobić. Jem śniadanie, drugie śniadanie, obiad, czasami kolację i raz dziennie coś małego słodkiego.

A tych robotników to pozdrów lewym sierpowym jak będziesz wychodziła, ulżysz sobie 🙂 🙂 🙂

witajcie Brzuchatki 🙂
u mnie dzień od 6.30 się zaczął... obudziłam się na siusiu 😉 (4raz tej 'nocy') i już nie zasnęłam... Od rana u nas piski i krzyki dzieci, bo teściowa się opiekuje dziećmi szwagierki, a one albo są przywożone rano albo czasem są na noc i niestety tak wcześnie wstają...
a do tego też roboty obok bloku.. dziś wiercenie i walenie zaczęło się około 7 wrrrr... musiałam zamknąć okno, żeby Emilka się nie obudziła (spała do 8.30)...
i tak od 6.30 do tej 8.30 sobie leżakowałam... A jak Emilka się obudziła przybiegła do mnie do łóżka... i wiecie co pierwsze zrobiła ? dała buziaka, ale nie mamie tylko Krzysiowi 🙂 i tak jest ostatnio codziennie 🙂 przychodzi i tuli się do brzucha i go buziakuje z każdej strony 🙂 rozczula mnie tym 🙂

Również czekam na relacje z wizyt Dziewczynki i w sumie... nie obraziłabym się w przypadku wieści o jakimś poweekendowym Szkrabie na świecie 😉

Co do wagi.. to w pierwszej ciąży miałam jak Iris, jadłam wszystko w każdych ilościach... no i miałam 28kg na plusie.... Teraz też podobnie jak Iris staram się jeść zdrowiej, omijając te wszystkie 'niedobre' rzeczy, choć nie zawsze się to udaje... U mnie to ma rezultaty jakieś, bo mam ok 15kg na plusie, ale w sumie to i tak wychodzi na to samo, co w pierwszej ciąży, bo po Emilce zostało mi 8kg...
Ale co z tego 😉 ile zrzucę tyle zrzucę, choć marzy mi się powrót do mojej wagi z przed obu ciąż 58kg... czy to możliwe? się okaże na ile będę miała samozaparcia 😉, ale myślę, że z Wami Dziewczynki będzie lżej 🙂 no i przy dwójce dzieci inaczej niż przy jednym 😉
Teraz już nie zamartwiam się wagą i rozstępami, jak w pierwszej ciąży... Ja naprawdę bardzo, bardzo, bardzo nie mogę się doczekać Synka na świecie i myślenie o tym przysłania mi wszystko, nawet mój widok w lustrze hehe 😉

• Mamusia
akneri1982 napisał(a):

Teraz już nie zamartwiam się wagą i rozstępami, jak w pierwszej ciąży... Ja naprawdę bardzo, bardzo, bardzo nie mogę się doczekać Synka na świecie i myślenie o tym przysłania mi wszystko, nawet mój widok w lustrze hehe 😉

Akneri, chciałabym miec takie podejście jak Ty, ale może mam dzisiaj jeden z gorszych dni..Jakby co, to mam nadzieję,że wszystkie będziemy wspomagac się podczas pociążowej diety i wymieniac informacjami na temat kremów wyszczuplających i na rozstępy 🙂
Jak to pieknie się czyta, jak Emilka przychodzi całowac brzuszek..Musi to byc piękny widok!! 🙂

• Mamusia
Hej
Widzę,że dużo dziewczyn ma na dzisiaj wizytę, JA TEZ! Irysku nawet w podobnej godz, bo ja mam na 18,40. Juz widze co tu będzie się dzisiaj działo, gwarno , ruchliwo. Hm zresztą kiedy by tak nie było 😉
Juz sie nie moge doczekać . Co do badań to tak jak któraś pisała, morfo i mocz ale na porodówkę chyba trzeba zabrać ze sobą wyniki z całej ciąży.Moja mała od wczoraj zrobiła sobie z mojego brzucha sale gimnastyczna! kręci wierci i na moich żebrach jedzie nóżkami jak tarką. Mogłaby się zlitować trochę nad mamusia. No nic jakoś te 2 tyg będę musiała wytrzymać.
Zuzak gdzie jesteś?

• Mamusia
Dobry ranek brzuszki,
Ja już po śniadanku 😉 widzę że macie dzisiaj dużo wizyt, więc czekam z niecierpliwością na relacje. Moja wizyta dokładnie za tydzień, więc będę przeżywała wasze wieści 😁

Irysku co do gór to cię całkowicie rozumiem. Sama mieszkałam 3 km do najbliższych „górek” a do tych większych jakieś 20 km. Szkołę ukończyłam w Wiśle, więc na co dzień miałam piękne widoczki i świeże powietrze. Wiem jak to pozytywnie oddziałowywuje na człowieka i jego zmysły 😁 aż ci zazdroszczę tej niedzieli, ale tak pozytywnie.

• Mamusia
hej Dziewczynki tyleeeeeeeeeeeeeee produkujecie 😁
Carpioo GRATULUJĘ piątala z obrony - Kujonica 😜
Laurka śliczna 😁 GRATULACJE Mamuśka

Agusia Ty to mnie chyba znasz lepiej niż ja siebie 😉 wiesz Kochana co do badań to koniecznie weź grupę krwi, jeśli możesz zrobić to zrób morfologię i mocz ale jak nie zrobisz to pobiorą Ci na miejscu w szpitalu i zrobią. Tak samo z paciorkowcem (przynajmniej u nas tak jest) jeśli masz robionego wcześniej niż 2 tyg przed przyjsciem do szpitala to i tak robią jeszcze raz więc się nie martw (ewentualnie zadzwoń do siebie na porodówkę może)

Akneri ta Twoja Emi jest przekochana nie dość że taki Słodziaczek z wyglądu to serduszko ma złote 🙂

Irisku Tymuś ma śliczne zdjęcie nowe 😁 no i namów tą swoją gin niech zrobi Ci usg to Tymka podglądniesz 😁
i ja dziś lecę na wizytę na 16:10 😁 doczekać się nie mogę bo ostatnio się widzieliśmy z Olkiem 24.08 ciekawa też jestem jak tam moja szyjka itd i jaka będzie decyzja z lekami czy dalej faszerujemy się i odwlekamy poród czy może (i na to liczę) odstawiamy i niech się dzieje co ma sie dziać 😁
zaczęłam się w weekend pakować, więc co mi tam 😉 byleby Mały był gotowy (ale o tym się też dziś może przekonam)

Miałam weekend pełen wrażeń bo w sobotę byliśmy na zlocie motocyklowym (ja samochodem, Krzyś motocyklem) i jak wróciliśmy do domu to była 23 padłam jak kawka i spałam 12 godzin 😁 a wczoraj mieliśmy dzień łóżkowy (korzystamy bo to może ostatni taki dzień na dłuuuuuuuuugi czas)
a wieczorem zadzwonił najlepszy przyjaciel Krzysia że Jego żonka zaczęła rodzić 🤪 więc do 1 w nocy czekaliśmy na wiadomości ale akcja porodowa zwolniła, dostała oksytocynę i o 7:30 dopiero urodziła Tymona 4kg i 57cm takze spory chłop 🤪

aaaaaa no Anetta witaj w gronie Cioć Forumowych 😁

MEEGOTKA do rodzenia 😉 termin masz

a gdzie Zuziaczek i nasza Gosia??

• Mamusia
Dzień dobry, dziekuję za kolejne miłe powitania 😉
Ale zazdroszcze wszystkim wizyt 🙂 ostatnio na swoją również nie mogłam się doczekać, jednak jak dowiedziałam się, że poród tuż tuż skołowało mnie zupełnie, połowę rzeczy o które miałam pytać pozapominałam, nawet Adaśka nie zobaczyłam bo ze stresu dostałam na kozetce do USG skurczu więc gin zmierzył co miał zmierzyć i nie jeździł mi dłużej po brzuszku coby dalszych skurczy nie powodować 😞

Ale jestem szczęśliwa-pozostał mi 1 dzień do ukończenia tego strategicznego myślę 37 tygodnia i podobnie jak bachap dopytam co z NO-SPĄ FORTE, która pewnie do tej pory mnie ratowała.

• Mamusia
JASNA! (LAURKA2011)
Serdeczne gratulacje, to cudownie ze możesz już tulić swoją |Córeczkę!
Ohhh ! wycałuj od forumowych cioć! Fajnie że malutka grzeczna i daje mamie odpocząć :P to chyba marzenie każdej mamusi J

No i jak poród był OK. to może nam powiesz co i jak J ??
A miałaś znieczulenie??

Witam nową forumową mamusię ANETTĘ!~!

IRIS- ale super brzunio J Boże, to już 35 tydz u Ciebie, u mnie 36... a pamietacie jak mialysmy 12-20 tydzień?? Ale ten czas leci!
I wiesz ze my znowu mamy taki sam termin lekarza?!
Ja dzi mam USG J o 16tej.. pewnie ok. 20 dopiero zdam relacje..

MARZENKO ja ma tak, ze pod tą końcówkę ciązy to bym jadła wszystko i naraz J
Nie ma znaczenia czy śledź, a potem dżem J wszystko wchłonę

KOKOSANKO- zabieram termin .. swoją droga jestem bardzo ciekawa jak się będą miały ‘nasze plany’ do rzeczywistych terminów J

IRIS< KOKOSANKO.. ja tez myslalam ze jem zdrowo.. czasem sobie pozwalałam na coś extra.. a jestem pewna ze już pewnie mam 25kg na plusie.. wolę nie wchodzic na wagę, ale jak pojde przed USG do rodziców to sprawdzę J

AKNERI no ta Twoja Emilka to jakieś cudo jest., ja sobie wyobrażam taki obrazek.. J hmmmmm cudownie.. ciekawe czy mi będzie dane drugie BOBO i kiedy J

NAPISALAM SMS DO ZUZIACZKA I CZEKAM A ODP!

• Mamusia
JASNA! (LAURKA2011)
Serdeczne gratulacje, to cudownie ze możesz już tulić swoją |Córeczkę!
Ohhh ! wycałuj od forumowych cioć! Fajnie że malutka grzeczna i daje mamie odpocząć :P to chyba marzenie każdej mamusi J

No i jak poród był OK. to może nam powiesz co i jak J ??
A miałaś znieczulenie??

Witam nową forumową mamusię ANETTĘ!~!

IRIS- ale super brzunio J Boże, to już 35 tydz u Ciebie, u mnie 36... a pamietacie jak mialysmy 12-20 tydzień?? Ale ten czas leci!
I wiesz ze my znowu mamy taki sam termin lekarza?!
Ja dzi mam USG J o 16tej.. pewnie ok. 20 dopiero zdam relacje..

MARZENKO ja ma tak, ze pod tą końcówkę ciązy to bym jadła wszystko i naraz J
Nie ma znaczenia czy śledź, a potem dżem J wszystko wchłonę

KOKOSANKO- zabieram termin .. swoją droga jestem bardzo ciekawa jak się będą miały ‘nasze plany’ do rzeczywistych terminów J

IRIS< KOKOSANKO.. ja tez myslalam ze jem zdrowo.. czasem sobie pozwalałam na coś extra.. a jestem pewna ze już pewnie mam 25kg na plusie.. wolę nie wchodzic na wagę, ale jak pojde przed USG do rodziców to sprawdzę J

AKNERI no ta Twoja Emilka to jakieś cudo jest., ja sobie wyobrażam taki obrazek.. J hmmmmm cudownie.. ciekawe czy mi będzie dane drugie BOBO i kiedy J

NAPISALAM SMS DO ZUZIACZKA I CZEKAM A ODP!

atagusia napisał(a):
Cześć dziewczyny 🙂
weszłam na forum po weekendzie z ogromnym zniecierpliwieniem, bo byłam ogromnie ciekawa czy zostałam znów ciocią 🙂. Coś mi sie wydaje , ze gosia i ziuziaczek zostały mamusiami 🙂
czekam na wieści 🙂

Pewnie tak bo podejrzana jest ta ich nieobecność 🙂

Kochane.
Zuzia pisała na privie , że nie udziela się na brzuszku , bo jej facet ma wolne i sobie razem czas spędzają 🙂

Ja też jeszcze w dwupaku i mam nadzieję , że zdążę jeszcze w weekend do szkoły pójść 🙂