Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Doti napisał(a):
Pesteczko to może jak będziecie w Krakowie to się spotkamy? Fajnie byłoby poznać Was osobiście a nie tylko przez forum 🙂 Może uda Wam się wygospodarować ze 2 godzinki na spacer po parku albo jakąś kawusię?

Ja jestem jak najbardziej za, ale spytam moją drugą połówkę,myślę,że nie będzie miał nic przeciwko 🙂
Ja właśnie wcinam lody prosto z pudełka (myślałam,że takie rzeczy dzieją się tylko w filmach) haha ale wiecie że z pudełka lepiej smakują jakoś 🙂 Ja już posprzątałam i tak myślę czy do miasta się nie wybrać do fryzjera podciąć końcówki...Do tego jeszcze bym kuknęła na baletki bo chodzą za mną od soboty gdy tamtych nie kupiłam 🙂 Tak, Kraków to przepiękne miasto i zazdroszczę tym,którzy mieszkają tam na stałe. Mamy jakieś 400km ale to nic, nie mam jeszcze bólów krzyża itp więc śmiało będziemy śmigać. W lipcu mam być chrzestną, powiedzcie mi czy ktoś z Waszej rodziny, znajomych był w takiej sytuacji? Bo słyszałam że kobieta w ciąży niby nie powinna być chrzestną. Do tego chrzciny są jakieś 140km od nas, więc zostaniemy w hotelu na noc, więc szykuje się znów malutki wypadzik, oderwanie od rzeczywistości 🙂 Dziś czułam prawdopodobnie jak dzidziuś miał czkawkę, bo co chwilkę wciąż w tym samym miejscu tak drgało,pukało,hehe to było śmieszne.Najpierw co po chwile,a potem coraz rzadziej i w końcu przestało 🙂 Chciałabym widzieć tak na codzień co on tam robi, jak się zachowuje, jak ssie kciuka, jak się wierci i robi minki 🙂
Tusia jesteśmy z Tobą, Twój dzidziuś jest na pewno silny i da sobie radę z tą wstrętną taśmą.

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
W najbliższym czasie nie kupie żadnych lodów!!!! Wściekłam się czy co? Zjadłam prawie pół litra lodów 🙂 Lepiej żeby ich nie było w lodówce bo kuszą 🙂 bardziej niż ich smak, odpowiada mi to, że są... zimne!!! Mam ochotę wciąż na coś zimnego hehe. Obłęd,muszę przestać bo to bomba kaloryczna 🙂

• Mamusia
Dzien dobry 🙂 a ja nadal w szwabskiej dzungli 🙂 jedyny plus wcinam te przepyszne slodyczde i jestem z M 😁 wczoraj wyszlismy na kudam popatrzec na sklepy przez szybke bo zwykly czlowiek raczej do prady czy do innych bogoli nie wejdzie 🙂. Ale za to widzialam cudowny sklep z akcesoriami dla dzieci. Lozeczko sliczne bialo rozowe kwadratowe ponad 200euro 😮 . Tusia i wez sobie sluchawki jakies bo w szpitalu rozne rzeczy sie dzieja i halasy 😁 na pewno wszystko bedzie ok 🙂.
Widze dziewczyny zarazilam was szalenstwem w pepco 🙂 buffy sliczne ciuszki tez kupilam takie spodenki ale jasno rozowe w rozowe kropeczki 🤪

• Mamusia
Aisza2612 napisał(a):
Powiedźcie mi co myślicie o lataniu samolotem w ciąży? Chcielibyśmy wybrać się jeszcze w tym roku na wczasy w Grecji bo później już będzie ciężko bo najpierw maluch będzie mały a i wydatki inne ale nie wiem czy to bezpieczne w ciąży. 🤔

ja przebywam w UK, i gdy w marcu mialam zabukowane bilety do Polski, to kontaktowalam sie z polozna i powiedziala ze do 22-max.25 tygodnia mozna latac samolotem, po tych tygodniach nie mozna latac. ale jak to woli, znam ludzi ktorzy do pozniej ciazy latali i nic nie bylo, a niektorym slabo bylo i wymioty, to jednak meczace siedziec w samolocie i te dziwne uczucie przy ladowaniu i startowaniu, ja bylam w 12 tyg jak lecialam i nie najlepiej sie czulam w drodze do Polski pozdrawiam

• Mamusia
Ja już nic nie czytam w necie, bo oszaleć można 🙂 no słuchawki już są na mojej liście rzeczy do zabrania 😁 Od wczoraj jestem zdana sama na siebie, bo mój patologiczny chłopak stwierdził, że mam radzić sobie sama 😮 a więc moim priorytetem jest by z dzieckiem było wszystko dobrze 🙂
Ja uciekam się ogarnąć i na zakupy z mamą, bo muszę kupić kapcioszki i piżamę na poniedziałek 😁

• Mamusia
Tuska normalnie bym trzepła tego twojego M na opamiętanie!!!!
Pestka jak mam tak samo z zimnym mlekiem,mogę pić litrami a im więcej piję tym więcej mi się chce 🙂A mi smaka na lody narobiłaś(mojego ulubionego Big Milka bym zjadła)a u nas nie ma 😞

• Mamusia
Emaleth napisał(a):
Pestka jak mam tak samo z zimnym mlekiem,mogę pić litrami a im więcej piję tym więcej mi się chce 🙂A mi smaka na lody narobiłaś(mojego ulubionego Big Milka bym zjadła)a u nas nie ma 😞

ja bym zjadla te lody czekoladowe z Lidla, sa takie pyszne...mm 🙂 chyba najlepsze jakie jadlam 🙂
mleko, yyh nieee, herbata z mlekiem jak najbardziej mi wchodzi ;D

• Mamusia
Tusia głowa do góry 🙂
Ja właśnie niedawno wróciłam do lekarza i gim powiedziała najpierw, że jeszcze płci nie widać- po czym stwierdziła, że ma zadatki męskie. 3 tyg temu powiedziała to samo, więc raczej nie będzie pomyłki 🤔 . Poza tym dzidzia zdrowa, duża i kosmówka w końcu przestała się odklejać 🙂 Więc będzie chyba mały Tymek - ciekawe jak na tę wiadomość zareaguje mój synek- chce tylko i wyłącznie siostrę 🙂

• Mamusia
Emaleth napisał(a):

Dokładnie!!! Ja mleko też non stop piję 🙂 aby mnie mąż opieprza że takie zimne.hi. co tam 🙂

• Mamusia
dzonatalie napisał(a):
isa8 napisał(a):
dzonatalie też mam dzisiaj niesamowity ból pleców... nie mogę sobie miejsca znaleźć.

widze ze chyba tak samo przechodzimy ciaze hehe 😁
tak ciagle patrze i nie dowierzam ze jestes tak jak ja 17 tydz i 5 dzien ;p

no właśnie... ta sama data, te same problemy 😁

• Mamusia
Czymś Wam się pochwalę. To jedyne co mam dla dzidziusia. To wszystko dostałam od siostry jak byłam jakoś w 12 tygodniu ciąży chyba. Ona to wszystko powygrywała w różnych konkursach i czekało to na mnie trochę czasu u niej 🙂 Wszystko nówki sztuki 🙂 A więc: Dwie książki, tasiemka do smoczka,miś, butelka(różowa hihi), paputki skarperki antypoślizgowe z żyrafą( przy ruszaniu nóżkami będą dzwonić 🙂,preparat do pielęgnacji brodawek, krem przeciw odparzeniom, mleczko do prania do białego,czapeczka,rękawiczki i próbki kosmetyków do dzidziusia z jonson&jonson 🙂
http://w661.wrzuta.pl/obraz/4fpIS4au0hR/zdjecie-0195
Do tego jeszcze dała mi coś konkretniejszego,czyli : kocyk niebieski, rożek niebieski,biały porannik i pod spodem kołdrę i podusię antyalergiczną 🙂 Ciuchów nie mam jeszcze wogóle, ale dostanę. Dla dziewczynki od siostry a dla chłopca od bratowej 🙂 Mają tego mnóstwo 🙂 Wystarczy znać płeć i można maszerować po ubranka 🙂
http://w661.wrzuta.pl/obraz/4YqA6IHBalZ/zdjecie-0190

• Mamusia
No właśnie, zapomniałam o podgrzewaczu do butelek 🙂 Wygraliśmy nówkę sztukę w zeszłym roku na zabawie hihi 🙂 Do tego wygraliśmy jeszcze taką dużą ciężarówę i auto policyjne sterowane 🙂 więc przez to cały czas myślałam że będzie chłopiec ale ostatnio coś na dziewczynkę mi się zmieniło 🙂 zobaczymy 🙂

• Mamusia
dzonatalie napisał(a):
isa8 bedziesz miala chlopca tak ? 😎 czy ja cos pomylilam ? 😁

tak chłopca, zresztą tak jak przypuszczaliśmy z mężem od samego początku... jednak ma się to przeczucie 😉 i nie ma prawa się z tego dziewucha zrobić bo wszystko pięknie powychodziło na usg 😁 no i będzie Szymuś... a Ty już wiesz, czy tylko podejrzewasz?

• Mamusia
ja polecam ebay. kupilam juz wiele rzeczy tam, za grosze a stan - super jak nowka jestem bardzo zadowolona z tych zakupow i nie mam zamiaru przestac, mozna dostac super rzeczy w super stanie nie wydajac fortuny na nowe.. ( mam na mysli rzeczy typu podgrzewacze do butelek, maty, lezaczki itp bo wiadomo jak z ubrankami bywa ) jestem bardzo zadowolona i polecam !! 🙂

• Mamusia
isa8 napisał(a):
dzonatalie napisał(a):
isa8 bedziesz miala chlopca tak ? 😎 czy ja cos pomylilam ? 😁

tak chłopca, zresztą tak jak przypuszczaliśmy z mężem od samego początku... jednak ma się to przeczucie 😉 i nie ma prawa się z tego dziewucha zrobić bo wszystko pięknie powychodziło na usg 😁 no i będzie Szymuś... a Ty już wiesz, czy tylko podejrzewasz?

ja jeszcze nie wiem, musze czekac do 21 tyg. na nastepne usg,
w zeszla srode slyszalam tylko bicie serduszka 🙂 moj maz mowi ze wydaje mu sie ze to bedzie
dziewcznka.. ale zobaczymy 🙂