Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Emilia1991r napisał(a):
isa co dop przeczucia to musi sie sprwdzac 🙂 ja od poczatku mowilam ze dziewczynka 🙂 tylko wszycy u M mnie wkurzali bo mowili zw chlopiec 😮

na internecie mozna znalesc wiele ankiet- smiesznych za sprawdzenie plci,
wszystkie ktore zrobilam wskazuja dziewczynke ;d maz mowi o dziewczynce, moja i jego rodzina rowniez, jak to wszyscy pytaja ''a co chetnie jesz?'' odpowiadam ''slodycze"" wiec slysze ""bedzie corka"" ;D zobaczymy na usg 🙂

• Mamusia
Pestka24 napisał(a):
Dzonatalie, ja jestem w 20tygodniu a brzuszek mam taki jak Ty 🙂 W sumie cieszę się teraz z tego 🙂 Jeszcze nanoszę się dużego brzucholka 🙂 A mój jest taki zgrabniusi 🙂

moj jest taki bo ja nigdy do chudych nie nalezalam, zawsze bylam i bede przy sobie 🙂
dlatego pewnie mam taki brzuszek 🙂 🤪

• Mamusia
a w ogole zapomnialam zapytac, sprawdzalyscie sobie moze chinski kalendarz plci ?
u wielu moich znajomych sie sprawdzil, nawet pracuje z jedna chinka ktora ma 7-miesiecznego synka i powiedziala ze tez patrzyla w ten kalendarz i sie sprawdzil, wiec z ciekawosci sama zajrzalam i wyszlo dziewczynka... juz sie nie moge doczekac tego usg..niech te 3 tygodnie zleca szybciutko!

• Mamusia
dzonatalie napisał(a):
a w ogole zapomnialam zapytac, sprawdzalyscie sobie moze chinski kalendarz plci ?
u wielu moich znajomych sie sprawdzil, nawet pracuje z jedna chinka ktora ma 7-miesiecznego synka i powiedziala ze tez patrzyla w ten kalendarz i sie sprawdzil, wiec z ciekawosci sama zajrzalam i wyszlo dziewczynka... juz sie nie moge doczekac tego usg..niech te 3 tygodnie zleca szybciutko!

Ja sprawdzałam ten kalendarz i wyszedł mi chlopak-ciekawe czy sie sprawdzi bo osobiscie to az tak w to nie wierze

• Mamusia
dzonatalie napisał(a):
Emilia1991r napisał(a):
isa co dop przeczucia to musi sie sprwdzac 🙂 ja od poczatku mowilam ze dziewczynka 🙂 tylko wszycy u M mnie wkurzali bo mowili zw chlopiec 😮

na internecie mozna znalesc wiele ankiet- smiesznych za sprawdzenie plci,
wszystkie ktore zrobilam wskazuja dziewczynke ;d maz mowi o dziewczynce, moja i jego rodzina rowniez, jak to wszyscy pytaja ''a co chetnie jesz?'' odpowiadam ''slodycze"" wiec slysze ""bedzie corka"" ;D zobaczymy na usg 🙂

u mnie było tak, jak u Emi... wszyscy dookoła chłopca obstawiali, a ja czułam dziewczyneczkę 🙂 solidarnośc jajników od początku... z resztą od jakiegoś czasu sobie wieczorami "rozmawiam" z moją córeczką, więc nie mogłoby być inaczej 🙂

• Mamusia
Ja od początku miałam przeczucie,że będzie synek. Chociaż zanim jeszcze zaszłam w ciążę marzyliśmy o dziewczynce. Jeżeli chodzi o chiński kalendarz, to w moim przypadku się nie sprawdził bo wychodzi dziewczynka... A na USG ewidentnie chłopczyk 🙂
Martwi mnie tylko jedna rzecz...jak czytam wasze posty, to każda czuje ruchy, a ja niestety jeszcze nie. Moja pani ginekolog mówi,że mam się nie przejmować, że maleństwo ma jeszcze czas, ale jakoś nie mogę przestać o tym myśleć.
Jeżeli chodzi o zakupy, to od kiedy wiem,że będziemy mieli synka, rozglądam się co jakiś czas za ubrankami, na razie nic nadzwyczajnego mi nie wpadło w oko, więc na ta chwilę na stanie dwie czapeczki 🙂

• Mamusia
dzonatalie jak mieszkasz w UK to ebay to faktycznie super sprawa - na polskim niestety nie ma za dużego wyboru a wysyłka do PL wychodzi za drogo. Za to allegro jest 😁
Wg tego chińskiego kalendarza mój syn powinien być dziewczynką :P

Pestko fajnie tak dużo rzeczy dostać 🙂 My na początku z synkiem dostaliśmy bardzo dużo ubranek ale o wszystkie droższe rzeczy musieliśmy zadbać sami.... Uważaj na szampony z J&J bo bardzo często uczulają.

Madziu naprawdę nie musisz się martwić tym że nie czujesz ruchów :* jeszcze przyjdzie czas na to że będziesz miała ich dość 😁

• Mamusia
Madzia ja też nie czuje ruchów, tylko czasami takie muskanie, raz na jakiś czas. Ale wczoraj byłam u lekarza i on powiedział mi że to kwestia czasu, bo maluch ma dużo miejsca... a tak naprawdę to fika ile wlezie 😁 więc trzeba czekać...

Ja dzisiaj jednak nie jadę na zakupy bo mężuś zabrał mi samochód i zostałam bez pojazdu, a ja bez auta to jak bez prawej ręki 😉

• Mamusia
Doti napisał(a):
dzonatalie jak mieszkasz w UK to ebay to faktycznie super sprawa - na polskim niestety nie ma za dużego wyboru a wysyłka do PL wychodzi za drogo. Za to allegro jest 😁
Wg tego chińskiego kalendarza mój syn powinien być dziewczynką :P

Pestko fajnie tak dużo rzeczy dostać 🙂 My na początku z synkiem dostaliśmy bardzo dużo ubranek ale o wszystkie droższe rzeczy musieliśmy zadbać sami.... Uważaj na szampony z J&J bo bardzo często uczulają.

Madziu naprawdę nie musisz się martwić tym że nie czujesz ruchów :* jeszcze przyjdzie czas na to że będziesz miała ich dość 😁

no tak moze i racja co do allegro ale pewnie macie jakies strony jak trojmiasto.pl albo tablica.pl
gdzie czasem naprawde mozna super trafic... ja sie naobkupywalam juz niezle nie wydajac zbyt duzo - ale uwaga niektore rzeczy w UK sa naprawde DROGIE. np. zestaw poscieli dla malenstwa w anglii kosztuje dwa razy wiecej niz w polsce. wiec zakupilam sobie posciel na allegro 🙂 czekam az wysla mamie do domu i mama przekaze mi 🙂 wozki sa bardzo drogie w UK. 🙂
ale inne rzeczy sa tansze.. 🙂

• Mamusia
z tego kalendarza wyszło mi że poczęliśmy chłopczyka czyli tak jak wychodzi z usg, ale moja córka powinna być chłopcem, więc jak tu wierzyć?
byłam dziś w lumpeksie i kupiłam spodnie ciążowe H&M za UWAGA 3 zł. trochę na nogawkach na dole "obsiepane" ale na mnie są za długie i je podwine. a wczoraj w pepco też poszalałam i dla córki i dla dzidzi kupiłam trochę.
ktoś pisał o lodach z lidla... wstyd się przyznać ale jmuszę zjeść 2 to wtedy jestem zaspokojona 🙂

• Mamusia
edith napisał(a):
z tego kalendarza wyszło mi że poczęliśmy chłopczyka czyli tak jak wychodzi z usg, ale moja córka powinna być chłopcem, więc jak tu wierzyć?
byłam dziś w lumpeksie i kupiłam spodnie ciążowe H&M za UWAGA 3 zł. trochę na nogawkach na dole "obsiepane" ale na mnie są za długie i je podwine. a wczoraj w pepco też poszalałam i dla córki i dla dzidzi kupiłam trochę.
ktoś pisał o lodach z lidla... wstyd się przyznać ale jmuszę zjeść 2 to wtedy jestem zaspokojona 🙂

jaa pisalam o lodach z lidla 😁
tez musze zjesc z 2 i wtedy czuje sie zaspokojona i szczesliwa jak nie wiem ;D

• Mamusia
dzonatalie napisał(a):

Ja sprawdzałam i wyszedł chłopak a w piątek mam kolejne USG to się okaże czy się sprzawdzi 🙂