Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dzień dobry 🙂

u mnie kolejna udana noc i siku raz i to nad ranem, jak już widno było 🙂

mixi trzymam kciuki za pomyślny rozwój akcji, żeby to nie była żadna zmyłka 🙂
Doti to się nazywa słodkie lenistwo tudzież leżenie bykiem 😉 ale za to jak dumnie brzmi "dzieci nakarmione" 😁

mi od wczoraj pojawiają się i znikają koszmarne bóle krzyżowe... i wydzielina jakby nieco inna... ale rodzić nie zaczynam 🙂 skurczy raczej brak 😜

miłego dnia piękne... chciałabym rano skończyć wreszcie okna, a potem pakujemy manatki i sru za miasto 😁 ciao 😉

• Mamusia
Hej witam wszystkie niestety nadal 2 w 1.
To co przeżyłam w nocy to był koszmar te skurcze regularne tak mnie zbiły z tropu ,że sama nie wiedziałam co mam robić .
Obudziłam męża ,kazał mi się położyć pomasował plecy i co zasnełam 😁
Chyba przez to że nic mnie jako tako nie bolało ,a byłam padnięta .
Więc chyba zaczynam mieć syndrom Doti 😜
Ciekawe ile mnie jeszcze takich akcji czeka .
Od rana mam twardy brzuszek ,ale nic poza tym.
Pogoda paskudna ,leje jak nie wiem co .
Milego dnia . 🙂

• Mamusia
Witam.
No Mixi już myślałam że urodziłaś 🙂
U mnie nocka super, normalnie cud, od dwóch nocy śpię jak zabita,tylko jedno wstanie na siku i brak problemów z ponownym zaśnięciem 🙂
M pojechał do Poznania na pogrzeb bo zmarła mu prababcia w wieku 98 lat.

Pogoda pod psem, pochmurno, pada. Ale mi to jakoś nie przeszkadza.

Miłego dnia brzuszki :*

Kurde czemu cholerka nie widać pod moim nickiem tygodnia ciąży? dziś powinno być 39tydz i 6 dzien a jest napisane- użytkownik, jakbym była po terminie a termin jutro przeciez!!!
i napisali mi, że ponieważ, że jestem już mamą to zapraszają na mamusie net. Jeszcze nie jestem mamą 🙂

• Mamusia
Oj Mixi mam nadzieję, że nie będą Cię skurcze męczyły tak jak mnie 😉 Trzymam kciuki żeby następnym razem już zaczął się poród 😁

Inirtam nie pomyślałabym że przy dwójce dzieci będę miała w ogóle czas na leżenie :P No ale mimo że super się czuję, to nie chcę się fizycznie przeciążać bo krocze boli przy nadmiernym ruchu choć tylko leciutko pękło i nawet siedzieć mogę. Najgorzej było dojechać do domu wczoraj bo przy wybojach na drodze nie wiedziałam jak się usadzić na fotelu 😁

Wczoraj wyprałam ubranka i koszule ze szpitala, dziś jeszcze wstawię nasze pranie. Muszę też zadzwonić do położnej że jesteśmy w domku 😁

• Mamusia
Oj pozazdrościć wolnego czasu .
A jak tam braciszek ,zadowolony z siostrzyczki ?
Powiem Wam ,że nie wiem co to było w nocy , skurcze co 10 min ,potem co 8 .
Wziełam kąpiel nie przeszło , z 3 razy w międzyczasie byłam w toalecie i strasznie mnie to zmyliło , a zarazem nic nie bolało ,bynajmniej nie na poród 🙂
Gdyby to był dzień to już dawno bym pojechała na IP .

• Mamusia
dzień dobry mamusie 🙂

mixidixi ja naprawdę myślałąm, że jak rano się zaloguje to będzie napisane wielkimi literami, że urodziłaś 🙂
ale w weekend to na pewno któraś się rozpakuje - pestka, emi, a może inirtam 🙂

ja dziś na 16 jadę na ktg to zobaczymy czy jakieś skurcze będą się pisały... chociaż ja nic nie czuję póki co

• Mamusia
Mixi poobserwuj się bo możesz mieć dużą wytrzymałość na ból po prostu. poza tym porządnie boleć to zaczynają skurcze chyba co 3-4 minuty 😉
Braciszek częściowo chyba zadowolony ale jakiejś wielkiej miłości nie przejawia 😉 tuli się za to zazdrośnik....

• Mamusia
Witam z rana 😉
My juz praktycznie gotowe do wymarszu do przedszkola 🙂 Ale dzisiaj z mama i tylko do 12 , wiec czekam az mloda wcisnie sniadanko do konca i idziemy.. a pada niemilosiernie...;//

Natalia, to moze pon, wtorek juz bedziesz malutką tulic 🙂 Super!!

Doti, w Twoim wypadku lepiej sie sprawdza dwojka dzieci jak widac 😉 hehe 🙂

Mixi, jak przeszlo to rzeczywiscie nie bylo po co jechac?? Ale cos sie zaczyna dziac powolutku, wiec moze sie w terminie wykulasz ladnie 🙂

• Mamusia
No dzisiaj nigdzie chyba nie bede wychodziłabo pogoda paskudna , więc poobserwuje swoj organizm .
No niestety ja mam duży prog bolu.
Wszyscy się zawsze śmiali,że lubię bol , porod bez znieczulenia , tatuaż też mnie nie bolał, kolczyk w pępku też pikuś no i miałam wycinane guzki z piersi to też zaraz do pracy szłam po zabiegu . 😜
Ale myślę ,że bolu porodowego nie da się pominąć 🙂

• Mamusia
Hej kobietki!
No, Natala jeszcze troszkę i będziesz trzymała Maję w ramionach 😁
Doti, napisałaś że bardziej bolą skurcze co ok. 4 minuty a co z tymi co 10 minut? Bo ja tak jak Mixi wczoraj również miałam regularne skurcze co 10 minut, chyba z 10 a póżniej przeszło 😠 Z pierwszego porodu pamiętam tylko tyle, że na początku właśnie nie bolało tylko brzuch się napinał do granic wytrzymałości i po jakimś czasie puszczało, dopiero zaczęło boleć pod koniec 🤨
A ja wczoraj na noc wcisnęłam pół arbuza i większość czasu spędziłam w toalecie 🤨

• Mamusia
Ja też pamiętam, że pierwsze skurcze co jakieś 8 minut miałam, jak na miesiączkę.. te co 5 min były już silne i mąż zorganizował mi kąpiel z lampką wina, no i w międzyczasie przyspieszyły - co 3 min i popędziliśmy do szpitala 🙂

• Mamusia
Tak mnie w szkole rodzenia nastawili, żebym nie pędziła za szybko, to to pierwszy poród, lepiej spędzić więcej czasu w domku, niz później dobę w szpitalu 🙂 A jak dojechalam do szpitala, to okazalo się, że tylko 3 cm rozwarcia i miałam sobie jeszcze spacer zrobić, więc szybko poszłam na pomidorówkę, żeby z pustym żołądkiem później nie rodzic 😉

• Mamusia
Mixi a ty gdzie rodzisz, bo nie pamiętam 🤨
Ja mieszkam kilka km pod Szczecinem i w sumie bliżej mam do Goleniowa (15 min) ale podjęliśmy z M decyzję, że poród w Policach, bo tam pracuje mój gin. No zobaczymy, co z tego będzie. W poniedziałek mam ktg w Policach, może już zacznę rodzić 😁

• Mamusia
właśnie szykowałam się do wyjścia na zakupy małe, już się ubrałam, nawet buty wciągnęłam a tu zaczęło padać... 😠 😠
jak na złość, ciekawe kiedy przestanie....

mixi - ja bym na Twoim miejscu torbę pod ręką trzymała i też nigdzie nie wychodziła sama za daleko, także dobrze ze w domku siedzisz 🙂

• Mamusia
Hej Dziewczyny 🙂 ale paskudna pogoda 🤨 ciemno jak w du..

Pestka to Ty sie chyba juz przeterminowalas dla brzuszka.net 😁 😁

jak tak czytam o tych skurczach to nie wyobrazam sobie jak ja to przezyje 🤔 chociaz miesiaczki mialam zawsze bardzo bolesne, ze z bolu czasem wymiotowalam, no wiec moze chociaz poczatkowe skurcze beda znosne 🤔 😁

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Hej Dziewczyny 🙂 ale paskudna pogoda 🤨 ciemno jak w du..

Pestka to Ty sie chyba juz przeterminowalas dla brzuszka.net 😁 😁

jak tak czytam o tych skurczach to nie wyobrazam sobie jak ja to przezyje 🤔 chociaz miesiaczki mialam zawsze bardzo bolesne, ze z bolu czasem wymiotowalam, no wiec moze chociaz poczatkowe skurcze beda znosne 🤔 😁

ja też się boję tego wszystkiego, ale jakoś damy radę! .... chyba 😜

• Mamusia
Hej brzusie 🙂 Ten miesiąc to nerwowy będzie, co chwile któraś ma symptomy zbliżającego się porodu 🙂 Zapomniałam jeszcze wczoraj pisać, że jak nie urodzę z woli Wojtka do 20 września to mam wizytę u gina i będziemy się umawiać na CC lub wywołanie, najpóźniej do końca września będę miała synka 😁