Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/703/p2270932.jpg/][IMG]http://img703.imageshack.us/img703/979/p2270932.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Mały irokez 😁

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/62/p2260929.jpg/][IMG]http://img62.imageshack.us/img62/8379/p2260929.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

A to nam się wczoraj zachciało zdjęć 😁

• Mamusie
Aisza, u nas też ani widu, ani słychu jeśli chodzi o zęby, co najwyżej piąstki gryzie i się ślini ale nie marudzi na razie więc chyba nie prędko wyjdą, ale szczerze powiem, że ja tam się cieszę, im później tym lepiej, choćby dla moich piersi 😜 😜

efek, irokez zarąbisty 🤪

• Mamusie
Witam 🙂
A W TRÓJMIEŚCIE WIOSNA!!! 😁

Chciałam iść na spacer już o 10, ale Nati się zfajdała, utytłała sobie kupą wszystko, łącznie ze mną 😉 Zaczęła ryczeć, i tak ryczała póki jej nie ogarnęłam, podałam jej cyca na uspokojenie a ona mi zasnęła 😮 Nie chcę jej budzić, bo się maleństwo wymęczyło mocno, ale za godzinę lekka pobudka i do wózka 😁
A w ogóle moja to ma chyba jakiś budzik wbudowany – trzeci dzień z rzędu zasypia o 20.00 a pobudka dokładnie o 3.40 🙂 Potem to już częstotliwość się zmniejsza, bo kolejna koło 6-7.

Marylu, może być, że zimne mleko wlane od razu do ciepłej butelki i lekko się skwasiło. Ja mam wrażenie, że chyba prawie w każdej firmie ubranka dziewczęce są nie tylko ładniejsze, ale bardziej urozmaicone. Bo tu kokardka, tam pluszowe różowe futerko, tutaj jakiś kwiatek doczepiony, kolorowe groszki, ptaszki, misie, kotki, kucyki, falbaneczki i inne pierdółki 😁 No i niestety jak większość córkowych mam, też wpadłam w szał zakupów dla Nati 😁 Mam już nawet płaszczyki i bluzeczki na 86-92 cm 😁

Natalia, Majeczka tak dużo już przeszła w swoim jeszcze tak krótkim życiu, że i tak jestem pełna podziwu, ze tak ślicznie się rozwija 🙂 zobaczysz, że teraz będzie szybko nadganiała zaległości, bo będzie jej spieszno, by jak to się mówi ”brać z życia pełnymi garściami” i jeszcze jako pierwsza zacznie chodzić 😁

Agnieszka, moja też z brzuszka na plecki to sporadycznie. Najczęściej jak się zmęczy na brzuchu to ma jak Twoja – ryk i buzia w kocyk bo nie wpadnie na pomysł, że może by się tak obrócić 😁

Doti, współczuję odstawienia od cyca Małej, ale no cóż, wcześniej czy później każdą z nas to czeka 🙂 Powodzenia 🙂 Ja też miałam problem z wysłaniem pita przez neta. Ciągle mi wywalało, że nie może wysłać. W końcu druknęłam i jutro po szczepieniu Małej ruszę tyłek, aby im go zawieźć.
No i wielki całus dla solenizantki ! 😘 Pół roku – ależ to dumnie brzmi 😁

Efek, ale super słodki ten irokez 😁 Wojtek już buntownik od małego 😁 Wie, że jarocińska tradycja zobowiązuje, hehe 😁

Karolka, haha, jaka Ulcia zaczytana 😁 Rozbroiło mnie to zdjęcie 😁 Natka gazety najpierw miętosi a potem zjada 😉

A ja mojej będę podawała od dzisiaj przed karmieniem piersią po kilka łyczków wody mineralnej. Tak żeby jak najwcześniej przyzwyczaiła się do jej smaku 🙂

U nas jednego zęba widać, ale za cholerę nie chce się przebić a widzę, że ją to męczy. A ja go dość dotkliwie czuję na sutku, jak ściśnie mi te dziąsła na cycku. Jakby szpilę mi ktoś wbijał 😮

• Mamusie
sandroos napisał(a):
Dobrego 🙂)

Ja ladauje poranne baterie przy Eneju bo ciezki dzien nas czeka 🙂
Rano urzad, pozniej naginam do domu jedziemy do Kosciana na sprawe do Sadu ;// , pozniej naginamy na szczepienie...;/ ktore mialo byc 4.02 🙂

Sandra my mieliśmy miec drugie szczepienie 3.01 a do tej pory nie mieliśmy... dziś będę dzwonić, żeby go umówić- mam nadzieję, że już pozwolą nam na szczepienie 🙂

• Mamusie
dobry,

NAJLEPSZEGO DLA LUSI 😘 😘

jeśli chodzi o rozliczenie to nawet jakby się dziecko urodziło w ostatni dzień miesiąca to rozlicza się już ten miesiąc 😉 czyli Doti rozliczasz Lusię już za sierpień... ja wczoraj zrobiłam rozliczenie moim rodzicom i nam... i już wysłane 😉 teraz czekamy na kaskę.

wiecie co? odkryłam dlaczego Szymon tak szybko się budził... wczoraj kupiliśmy rolety, i zamontowaliśmy na oknach (bo nie uznaje firan, więc do tej pory było łyso, ale na poddaszu to całkiem inaczej wygląda więc się nie przejmowałam) teraz okna wyglądają przyjemniej, no i rano już tak nie świeciło po oczach i mały spał do 7:15 🤪 w przyszłym tyg zamontujemy na oknach dachowych bo zamówiliśmy i będzie ciemno jak w nocy (bo mamy ciemno brązowe rolety) i może będzie spał dużo dłużej... 😁 w nocy zrobił 2 pobudki... więc jestem wyspana.
z jedzeniem Szymona z dnia na dzień się poprawia i jestem spokojna... no i zauważyłam że potrzebuje dużo płynów... po kaszce, obiadku wypije 50-60ml jednym cięgiem...

co do ćwiczeń tych Weidera (A6W) robiłam je z mężem i staneliśmy na 29dniu... bo mężowaty niestety miał ten wypadek i z tą ręką nie ćwiczy a ja sama nie potrafię się zmobilizować ;/ no i te ćwiczenie wyglądają na proste ale jak dojdzie kilkanaście powtórzeń można paść ! rezultaty widoczne i to bardzo! teraz mam zamiar zacząć ćwiczenia z Chodakowską... 🙂

efek jaki mały agent!! 😁
deira ale się spryciula obróciła 😁 słodzinka!
karolka od małego zaczytana... świetna Ulcia! 🙂

a u nas wiosna!! słonko świeci pełną parą od 7, cieplutko, aż chce się żyć!... czekam aż Szymi się obudzi i idziemy na długaśny spacer, później obiad, deserek no i zabawy 🙂

• Mamusie
Deira z tym chodzeniem tego Narazie nie,już daje wycis więc to mi Narazie starcza;-) Isa super że z Małym się poprawia,to i tak z ta 6 daleko zaszliście ja 5dni i wysiadłam i teraz same brzuszki będę robić. No Maja po półtorej godzinki drzemki w końcu się obudziła i Zaraz się karmimy i na spacer bo w końcu nie pada:-):-):-):-)

• Mamusie
Dziękujemy wszystkim Ciociom za życzenia :*

Piękne mamy dzieciaczki na zdjęciach 🙂
Kurcze czekają na mnie jeszcze ubranka do przeglądnięcia ale tak strasznie nie mam na to ochoty....Zrobię to kiedyś 😉
Małej nie smakują zupy bez marchewki. A po marchewce ma zaparcia. Jutro spróbuję dać jej do ziemniaczka zielonego groszku. Może będzie jej smakowało.
No i jak Starszy mógł spać przy odkurzaczu i różnych hałasach, tak Mała potrzebuje względnej ciszy. Do jedzenia tak samo musi mieć spokój i nikogo wokół bo jeść nie będzie.

• Mamusie
my po pierwszym spacerku...
Szymek zjadł cały słoiczek ziemniaka ze szpinakiem po którym wyszła niezła kupka 😁 i to samodzielnie zrobiona...a ja na widok kupy w pampersie chodzę taka podjarana że szok 😁 no ale po tylu przejściach z tą kupką nie ma się co dziwić 😁

za 30-1h dostanie jabłuszko no i dalej uciekamy na polko... do słonka jest tak cieplusio że aż grzech siedzieć w chacie ...

• Mamusie
Wszystkiego najlepszego na LAURY!!! 😘 😘 😘
Jak to szybko zleciało, pół roczku to już tak...dużo 😉
buffy, robiłam okład z rivanolu- dość często go przebierałam i za każdym razem obmywałam rivanolem. Dodatkowo miałam maść neomycyne- po niech to już w expresowym tempie wszystko wróciło do normy. Efek polecała maść chyba clotrimazolum, ale nie zdazylam sprawdzic czy dziala bo juz nie bylo sladu.
Efek super irokez. śliczne zdjęcie 😉

U nas dziś widać słoneczko, więc może i my się wygrzebiemy na spacer. Ale zimno jest i tak 😞

• Mamusie
Doti moja tez usypiaja rozne odglosy, wczoraj bawila sie na macie a ja odkurzalam, ledwo zaczelam a ta komara przyciela 🙂 dzis przy suszeniu wlosow 😜

Iza ja tez sie ciesze jak glupia jak ula zrobi kupe 😁 a dzis to juz wpadlam normalnie w euforie, bo zrobila drugi dzien z rzedu zupelnie sama 🤪 przewaznie robi co 3 dni...

• Mamusie
U nas nie ma słoneczka .Ale od jutra niby 5 na plusie i cale słonko.
Już mam dość siedzenia w domu i chciałabym wypróbować spacerówkę.
Wy macie w zestawie z wózkami ten dół do spacerówki na nóżki dziecka ,bo ja nie 😮
Mój M ma mi jutro kupić marchewkę i będę robiła dla Wiki.
Zauważyłam,że jak nie je słoiczków to nie ma tych krostek w koło ust. 🤢
Ciekawe 🤨

• Mamusie
u mnie tez slońca nie ma
młody jeszcze śpi 🤪 w nocy nie śpi, to w dzień odsypia ustrojstwo małe 😉 troche sobie przy nim poleżałam, ale tylko chwilę, bo obiad trza było robić 🤔 dziś spaghetti, bo nie mam weny na nic innego... i na spacer weny tez nie mam, wczoraj byliśmy dwie godziny... jutro pójdziemy, mam nadzieję, że padać nie będzie...

Isa, widać Szymkowi szpinak służy 😉 a u mnie jak kupy nie ma skoro świt, to potem 3 kombosy idą 😜 taki obesraniec z tego mojego synka 😜

Mixi... nie mogę się napatrzeć na Wikunię w tym avatarku 🙂