Skocz do zawartości

czerwiec 2011 | Forum o ciąży

nika1306

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
no i zaleglosci nadrobione 🙂
iwona-musisz sprawdzic czy to 100% bawelna bo wiem ze mendy robia ze sztucznych tkanin...
p.s. po moim niezdarnym goleniu sikac nie moge tak mnie od kremu do drpilacji piecze 😞 myslicie ze to moze byc ''niebezpieczne'' dla maluszka???
no i zastanawiam sie czy ja wogole bede karmic jak mi piersi praktycznie nie urosly...no normalnie ni hu hu 😮

• Mamusia
ciężarnabebe jak kupiłaś maluszkowi sudokrem to sie nim tam posmaruj 🙂 szybciej sie zagoi.albo z tych kremików na odparzenia 🙂
mi najpierw piersi urosły a potem spadły.tez sie nad tym zastanawiam ale podobno rozmiar nie gra roli.moja kuzynka miała DD albo jeszcze wieksze w ciąży a pokarmu brak.

• Mamusia
ciezarnabebe laktacja nie zależy od wielkości piersi... tak przynajmniej myślę ja... 🙂

ładna pogoda była.... ale w sumie to za gorąco, niedawno narzekałam, że za zimno a teraz będę narzekała, że za gorąco 🙂

• Mamusia
ciezarnabebe a co ma wielkość do gruczołu mlecznego ? 🙂 wielkość to tkanka tłuszczowa, ja mam małe piersi a mleka przy córce miałam tyle,że biedna krztusiła się i nie nadążała łykać, leżała ze mną dziewczyna z biustem F, miała koszmarne problemy z uzbieraniem choć małej buteleczki mleka... leżałyśmy prawie 2 tygodnie także reguły nie ma 😉
Nequitia no przepięknie wyglądasz 😉

• Mamusia
Kurde Małgorzatta pod tym linkiem co podałaś znalazłam poród kleszczowy i próżniowy o kur....a!!!
NOrmalnie nakupowałam sobie słodyczy bo mnie naszło i nic już nie zjem dziś. Koniec. Nie oglądam już nic, nie czytam, nie pytam. Znam siebie i jak będę rodzić to będe sobie przypominać jak to tam na dole wygląda i normalnie zemdleje albo się zażygam 😠 😠

• Mamusia
Oj Nequita, nic bardziej mylnego. Większość moich znajomych, które wzięły znieczulenie na czas porodu tu w Wawie w najlepszych szpitalach nie były w stanie wyprzeć dziecka i kończyło się albo próżnociągiem albo kleszczami. Choć teraz częściej używają próżnociągu. Niemniej jednak są to metody nadal stosowane, bo jak dziecko zakleszczy się już w kanale rodnym to cesarka nie wchodzi w grę, a żeby nie doszło do niedotlenienia to albo kleszcze albo próżnociąg.
Moja sąsiadka rodziła na Madalińskiego dwa miesiące temu i skończyło się właśnie próżnociągiem. Z małą jest ok ale musieli jeździć na kontrolę główki 😞

• Mamusia
Witajcie,
ja wczorajwieczoram zauważyłam u siebie podobne objawy o których pisze Nequita.
Nagle wypcgnął mi się pępek- tzn nie całkiem ale jak stanę bokiem to odstaje, mam wrażenie że brzuchol na wysokości pępka zrobił się jakiś taki kanciasty no i mała tak wczoraj boleśnie się wierciła- inaczej niż zwylke, zazwyczaj czuć wierciochy w poziomie wczoraj wierciła się w pionie- aż mi kilka łez poleciało- swoją drogą już sie boję porodu jak ja to przeżyję skoro płaczę od ruchów dziecka.

• Mamusia
ahoj! nerwus sie melduje 😠
ale mam potworny humor w nocy spac nie moglam bo jak nie zatkany nos i flegma to siku a ok 3 potworny glod 😞 CHODZE WSCIEKLA JAK OSA leb mnie boli wszystko denerwuje i nawet porodu sie juz nie boje-mam wszystkiego dosyc mimo ze taka ladna pogoda to mam mega dola

a co do kleszczy to jestescie pewne ze juz ich nie stosuja???

• Mamusia
nie ma ani jednej rzeczy ktora by mnie nie denerwowala-nawet je....anej koszuli rozpinanej nie moge kupic bo kur...niegdzie nie ma

na dodatek mam full pracy w chaupie 😞a mi sie nie chce 😞 wozek tez dzis jade kupic nowy nawet juz nie sprawdzam opinii wezme lekki kitry wpadnie w oko a te podpachy co trzeba z apteki-to normalnie az obciach mi isc kupic a jeszcze mala mnie napierdziela w zebra o i jeszcze mam goraczke 😞

• Mamusia
oj wozek to moze sobie przmysl , zebys pozniej nie załowała .. a takie zachowanie to kazda z nas ma przynajmiej co jakis czas .. bo nam ciezko nie wygodnie i juz bysmy chciały urodzic .. głowa do gory.. kupisz wozio to ci sie humor poprawi ☺️