Skocz do zawartości

PAŹDZIERNIK 2011 -STARTUJEMY | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Napiszę coś na priv, bo tutaj nie będę się wyzewnętrzniać...

edytak napisał(a):

Zuziaczku ty jak będziesz śmigać na to wesele to weź ze sobą torbę na wszelki wielki co masz zabrać do szpitala bo miesiąc to nie dużo czasu a nie wiadomo nigdy kiedy ten dzień porodu nadejdzie
no w sumie tylko 3 tygodnie przed planowanym porodem.
A mama mi powiedziała ostatnio, że się urodziłam ( i ja i moja siostra) dokładnie 2 tygodnie przed terminem, więc muszę być przygotowana 🙂

• Odpowiedzi 14,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• carpioo

1197

• madziek84

788

• Iris

1191

• Zuziaczek

1030

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Zuziaczku to Ty jeszcze pogadaj z Akneri gdzie ten szpital co Ona ma rodzić 🙂 no chyba że jedziesz bardziej w moje rejony na to weselicho 🙂 ogólnie zrób rozeznanie gdzie najblizszy szpital 🙂 oczywiście tylko na wszelki wypadek 😮

• Mamusia
Bachap jak ślicznie!!!! Olek sobie pięknie mieszkanko znalazł 🙂 Wyglądasz jak milion dolców babe 🙂

Zuziaczku myślę, że Basiek ma racje. Ale Ty już to na pewno masz wszystko obcykane. Torba, laćki, szlafroczek wszystko będzie gotowe na czas, prawda?

Co jest z Carpioo 😞 😞 😞

• Mamusia
Dzięki Kochana 🙂 oczywiście to już nieaktualne zdjecie (z połowy lipca) no i ja taka bez makijażu... 😉
Irisko nic nawet nie mów o Carpioo bo ja już wymyśliłam plana że pojadę do mamy w przyszłym tygodniu do Wawy i pojadę do Galerii Mokotów (bo kiedyś pisała że tam robi zakupy) i będę siedzieć pod Smykiem aż przyjdzie

• Mamusia
Iris napisał(a):

Zuziaczku myślę, że Basiek ma racje. Ale Ty już to na pewno masz wszystko obcykane. Torba, laćki, szlafroczek wszystko będzie gotowe na czas, prawda?

Co jest z Carpioo 😞 😞 😞

nie wiem, co z carpioo, chyba mam maila do niej, spróbuję napisać (szkoda, że komórki do niej nie mam 😞 )
No niby do torby wszystko mam, tylko jeszcze nie spakowane 🙂 Muszę poprać te wszystkie koszule ciążowe/porodowe/karmiące, bo mam ich w końcu chyba 5 !

No, Bacha, wyglądasz extra !!! 🤪

bachap napisał(a):
Zuziaczku to Ty jeszcze pogadaj z Akneri gdzie ten szpital co Ona ma rodzić 🙂 no chyba że jedziesz bardziej w moje rejony na to weselicho 🙂 ogólnie zrób rozeznanie gdzie najblizszy szpital 🙂 oczywiście tylko na wszelki wypadek 😮

Ślub jest w Biskupcu, a wesele w miejscowości Bęsia (Kolno).

• Mamusia
Tez mam taka nadzieję, że się wreszcie odezwie 😞

Najważniejsze Zuziak że wszystko masz kupione. Przed wyjazdem wrzucisz do torby a my będziemy trzymać kciuki za udaną imprezę 🙂

Ehh... Bacha wybrałabym się z Tobą. Jak tylko się tu zjawi koniecznie bierzemy od niej telefon. A Ty nawet w połowie lipca, w nocy i bez make upu wyglądasz bosko !! 🤪

Zuziaczku, skoro w Biskupcu to jest jakieś 40km od Olsztyna 🙂 Więc JAKBY coś to śmigaj do Olsztyna do szpitala Malarkiewicza http://szpital-olsztyn.pl/
Wczoraj pisałam jak tam jest, jak zostaliśmy przywitani i oprowadzeni i w ogóle. Mogę polecić w 100% 🙂
Oczywiście jestem zdania i wierzę, ze donosisz Maluszka do końca. Ale lepiej być przezornym 🙂

• Mamusia
hejka 🙂może serio carpioo nie ma dostępu do neta?? 🤢
Bachap ładne nowe foto, choć niby nie aktualne, sexi mamuśka 🙂
Kokosanka pisała o tym jak ludzie myślą, że my w domach jak siedzimy to tylko w 4 ścianach i nie mamy swoich zajęć i życia...znam to. Praktycznie mało kto potrafi uwierzyć, że popołudniu mamy swoje obowiązki z mężem, że nie zawsze mam na wszystko czas. Najbardziej to chyba dziwi mojego brata....ehh.... 🤢
ehh...jak mi się nic nie chce...a raczej sił mi brak 😞

• Mamusia
Cześć dziewczynki ja właśnie nie dawno wstałam ufff... co za noc była dzisiaj dosyć że latałam siusiu co chwile to jeszcze ząb mnie wkur* i tak jakos się przemęczyłam do rana piję cappuccinko i tak was podczytuje zaraz będę śmigać śniadanko jakieś se machnąć bo Bartuś już mi tu akrobacje urządza 😉

Bachap
Śliczne zdjęcie i nawet bez makijażu pięknie wyglądasz 😉

Zuziaczku no masz rację ty na wszelki wielki zawijaj torbę do bagażnika jak będziesz śmigać na to weselicho 😉

A z Carpioo rzeczywiście niepokojące to że się nie odzywa wcześniej nie było dnia żeby cosik nie skrobnęła a teraz od soboty cisza miejmy nadzieję że nic się jej nie stało strasznego 🥴
Bo u niej to nie podobne tak zamilknąć 🤢

• Mamusia
Kurczę, myślałam, że carpioo ma telefon z netem, to by skrobnęła choć parę słów...
bo pracuje w takiej dużej firmie to pewnie i służbowy tel. ma z netem 😞 Na prawdę się o nią boję 😞

Ja od wczoraj przytyłam 1 kg. !!! To wszystko pewnie przez spaghetti o 23.00 😞

Akneri, dziękuję Ci bardzo 🙂

Mam nadzieję, że się nie przyda, ale wolę być spokojna niż trząść tyłkiem, że nie wiem, gdzie jechać w godzinie W.

• Mamusia
Cześć dziewczyny.
Też się martwię o carpio, ale moze po prostu nie ma neta albo komp się jej zepsuł. Musimy być dobrej myśli 🙂
ja wczoraj miałam schiza bo mało czułam mojego Adasia , a wieczorem to w sumie wcale, ale jak sie położyłam do łóżka to zaczął tak szarżować, że aż bolało i tak mu zostało, bo dziś tez czuję go tak jakby bez przerwy 🙂
U mnie za oknem słoneczko, oby tak zostało, choć słyszałam, że w weekend ma znów padać 😞

• Mamusia
Ciągle myślę, jak by ją tu znaleźć ale pomysłu nie mam... Kurde...

Atagusiu dobrze, że Mały jednak dał znać o sobie. Pewnie mu się dobrze spało 🙂 Słyszałam, że weekend znów kiepski, a chciałam w góry... Ale może jednak będzie się dało coś z tego weekendu wycisąć dobrego.

• Mamusia
U mnie też słonko, może wyjdę d..pę poopalać ... 😉

Maja 3 dni spała, a wczoraj taki dancing urządziła, że aż się śmiałam 🙂
Dziś od rana też tańczy, nawet jak leżałam w wannie to skakała 😁
Jaka słodka, pocieszna jest to szok 🙂

Wczoraj mi było bez powodu smutno i źle, siedziałam i prawie zaczynałam płakać, a tu nagle Maleńka zaczęła tak harcować, że wszystkie smutki przeszły. 😁

• Mamusia
Śmiesze Atagusiu w tym wszystkich jest to, że te ruchy będziesz sobie w stanie przypomnieć jeszcze dłuuugo po ciąży 🙂 To niesamowite uczucie pozostaje, nie wiem jak to możliwe, ale ja je długo jeszcze po porodzie umiałam przywołać. A w szpitalu po wyjęciu Mikołaja czułam się dziwie, że mam taki płaski, miękki brzuch 🙂

• Mamusia
To samo wczoraj pomyślałam i kazałam się Mojemu delektować tym, ze może brzuszek pogłaskać itd... bo za 2 miesiące będzie pusty.
😮
Dziwnie mi będzie, jechać do szpitala z brzuchem a wrócić bez, i do tego z 7 kg. lżejsza 🙂 To jedna z najszybszych diet 😉

Nasz Synek bardzo reaguje na Emilkę, na jej głos przytulanie 🙂 zaraz zaczyna podskakiwać 🙂
I wystarczy, że córcia czy mąż zaczną się przytulać to również daje znać, że jest 🙂
Ogólnie dużo się rusza, wczoraj to cały dzień harcował hehe 🙂 dziś też od rana przypomina o sobie...
A moja córka wstająca zwykle około 9 obudziła mnie dziś o 7.30... 😉 cóż, czas się powoli przyzwyczajać ... Choć Emilka budziła się o 7 na karmienie i spała do 11... a ja zwykle z nią 🙂

CARPIOO ODEZWIJ SIĘ ŁOBUZIE!!!

Bez brzuszka jest dziwnie...
Teraz to najbardziej Emilka czeka na to, że Braciszek w końcu z niego wyjdzie, bo nie może już się na mnie wdrapać... Nie pozwalam jej, bo mnie Brzuch wtedy boli... Rozumie to po swojemu. Tłumaczę jej zawsze, że niedługo Dzidzia wyjdzie z brzuszka i wtedy będziemy się znowu przytulać i tak jak wcześniej będzie sobie leżakować na brzuszku mamy 🙂

• Mamusia
No będziemy miały te swoje brzuszki w nosidełkach jak będziemy wychodziły ze szpitala 🙂 A potem w domu będziemy leżeć i wpatrywać się w ten nasz cudny obrazek 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Tymek też od rana ani na chwilę mnie nie oszczędza, wygina się kopie, szturcha 🙂