Skocz do zawartości

Kwietniowe bobaski :) | Forum o ciąży

Wiola1983

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
słonko gratuluję synka!
mi też dziś Maja z zapaleniem ucha wyskoczyła buuu a wczoraj jeszcze wszystko dobrze, no jakaś masakra, na szczęście póki co nie ma gorączki, mam nadzieję że się nic nie wykluje bo też mamy objazdówkę w wigilię....
moja też lubi oglądać zabawki w sklepie ale na szczęście jak mówię że idziemy to idzie, ale za to lizak przy kasie albo jajko z niespodzianką prawie zawsze musi być 🤢

• Odpowiedzi 6,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Hey 🙂

Justyna wszystkiego naj! Lekko spoznione,ale szczere zyczenia!
My od pt juz u tesciow siedzimy,ale codziennie prawie po cos do nas podjezdzamy..to prezenty spakowac,to wczoraj lepilismy uszka i pierogi,a ze tesciowa brak miejsca w lodowce i zamrazarce juz to zawozilismy do nas.no a jutro bedziemy musieli to przywiezc,ech..
Dzisiaj wizyta u gina! 🙂 doczekac sie juz nie moge!!! Zeby zobaczyc moja kruszynke 🙂

• Mamusia
Witajcie dziewczyny! 🙂
CHCIALAM SKORZYSTAC Z OKAZJI, ZE JESTEM PRZY KOMPIE, BYC MOZE OSTATNI JUZ RAZ PRZED WYJAZDEM I ZYCZYC WAM ZRDOWYCH, WESOLYCH I SPOKOJNYCH SWIAT BOZEGO NARODZENIA, UDANEJ ZABAWY SYLWESTROWEJ (TYLKO BEZALKOHOLOWEJ W NASZYM STANIE 🙂) I SPELNIENIA MARZEN, BEZPROBLEMOWYCH PORODOW, ZDROWYCH SPOKOJNIUTKICH DZIECIACZKOW W TYM NOWYM 2014 ROKU. 😆
POZDROWIONKA

• Mamusia
Hejka
Mi juz nogi w tylek wchodza od stania przy garach a jeszcze tyle roboty. Wyszlo tak ze bedziemy siedziec sami we trójke a właściwie we czworke 🙂 bo moj syn dalej goraczkuje wiec nigdzie nie pojedziemy. Jedyne dobre z tego gotowania ze mozna podjadac 😁
Moje dziecko zafascynowane karpiem, ktory plywa w wannie. Nawet chodzi mu ksiazeczki czytac 🙂

[IMG]http://i39.tinypic.com/28i1bnm.jpg[/IMG]

Z okazji nadchodzących Świat Bożego Narodzenia również życzę Wam zdrowia, radości oraz spełnienia marzeń 🙂

Tuska daj znać jak po wizycie. Ja pewnie bedę tu jeszcze zaglądać bo moj M całe świeta ma nocki więc bede szukać towarzystwa 🙂

Tak więc zacznę od życzeń .. życzę Wam kochane Brzuchatki Zdrowych,Wesołych oraz rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia! :* zaglądać pewnie raz na jakiś czas będę,ale wolę już teraz złożyć życzenia 🙂

U lekarza w sumie ok,tylko co jestem na wizycie to cisnienie wysokie,a normalnie,jak mierze,jak mam dostep do cisnieniomierza to jest ok..juz ostatnio kazal mi mierzyc i z notatkami przyjsc dzis,ale mierzylam tylko przez 2dni..no i zly byl na mnie,ale teraz do pt mam mierzyc i wtedy zadzwonic z zapiskami do niego,na wszelki wypadek wypisal mi od razu recepte.

Dokoncze Wam.. dzisiaj jak mi jego sekretarka mierzyla cisnienie to mialam 145/89badz98 .. nie qiwm,bo sie zaczelam smiac..a czemu? Bo coraz czesciej mysle,ze podswiadomie dzwiga mi sie cisnuenie jak tam jestem..spokojnie siedzialam i wgl,a tu mi wyskakuje 145..rano w domu miedzylam to mialam 118/85. - wiec ok. Zmierzyla mi jeszcze po wyjsciu i mialam 137/75. Najgorsze jest to,ze nie mam w karcie cisnienia zapisanego,ktore gdzir to pierwsze mialoby mbiej niz 130!!
Mam dzwonic w pt i okaze sie co to bedzie.. wgl musze sobie wkladki to stanika kupic,no i biustonosze wieksze w koncu:/ siedze w poczekalni i czuje,ze mam mokro w staniku..patrze,a tu mala plamka na bluzce..dobrze,ze mialam bluzke nieprzylegajaca to pozniej pilnowalam,zeby plama na bluzce wieksza sie nie zrobila..
Dziewczynka na 1000%..mamy uwiecznione na zdjęciu! Niestety buzki pokazac nam nie chciala..moze kolejnym razem 🙂 768g waży 🙂

• Mamusia
A ja dalej przy garach... 🙃
moj syn dalej gorączkuje. bylismy dzis u lekarza i wyglada na to ze to jakis wirus bo wszystko jest ok zadnych innych niepokojacych objawow nie ma. poza oczywiscie ta goraczka. niestety moja rodzina nie moze sie pogodzic z tym ze nie przyjedziemy do nich w I dzien swiat. jednak ja wole byc ostrozna bo jak go przewieje i jeszcze zlapie zapalenie ucha to antubiotyk i 7 dni z bani...

pierwszy raz w zyciu robie makowiec nie mam pojecia czy mi wyjdzie bo wzielam przepis z neta jakis najprostszy... w sumie jak nie wyjdzie to dla mnie nie strata bo ja takich rzeczy nie jem bardziej robie to dla mojego M

a i najlepsze ze moj syn zaprzyjaznil sie z karpiem plywajacym w wannie... czytal mu dzis ksiazeczki, pokazywal jak tanczy, i tlumaczyl ze przyszedl tylko zrobic siusiu i ze nie bedzie my wypuszal wody (wiecie zeby sie karp nie bal). Wszystkie te rozmowy podsluchane oczywiscie przeze mnie z zza drzwi normalnie ubaw po pachy...
tylko gorzej jak jutro juz rybki nie bedzie... probowalam mu wytlumaczyc ale nie wiem czy to do niego dotarlo bo wypieral te mysl i mowil zeby rybka zostala i ze nie chce zeby odplywala.

• Mamusia
dzięki Dziewczyny za życzenia urodzinowe i te świąteczne :*

od trzech dni siedzę z mamą w kuchni i działamy tu, uwielbiam ten czas, te zapachy, to podjadanie, kolędy i mojego Młodego który psoci na potęgę i małą Fasolę, która po słodkim prawie wyskakuje z brzucha 🙂

A dla Was ode mnie rodzinnych, spokojnych, przebiegających w miłej atmosferze świąt. Miejsca w brzuchu na wszystkie smakołyki, cudowności pod choinką i relaksu relaksu relaksu jak najwięcej. Buziaki ślę Wam wszystkim :*

• Mamusia
hejka
Dziewczyny czy ktoś zna sposób na bolące opuchnięte łydki?
Wcześniej mnie bolało po samolocie albo dłuższym spacerze a teraz prawie non stop mimo, że staram sie dużo leżeć albo siedzieć z nogami w górze...

Przytyłam ok 8 kg od początku ciąży nie mało ale chyba też nie tragicznie...
brzucho mam wielkie straszliwie. Ja nie wiem co będzie później...

Mój tato bardzo źle się czuje i wszyscy dookoła mówią że to jego ostatnia wigilia...
Więc nastroje średnie bardzo...

Wam życzę jeszcze raz radosnych Świąt...

• Mamusia
Hej Olcia co do łydek to nie wiem moze jakies oklady? Moze jak masz chwile to trzymaj nogi w górze tzn na poduszkach.
Co do kilogramow i wielkosci brzucha to witam w klubie. Ja przytylam juz gdzies z 10kg... a brzuch mam wielki i napompowany jak balon. Mam wrazenie ze zaraz mi peknie. Az sie boje pomyslec co bedzie pozniej???? 😮 😮 😮 😮 serio mam obawy choc w poprzedniej ciazy tez sporo przytylam to az tak sie ogromna nie czulam jakos ta waga nie miala wiekszego wplywu na moje samopoczucie a teraz jestem troche przerazona. 🤨

A i kilka - kilkanascie razy dziennie mam te skurcze braxtona hicksa. Zastanawiam sie czy to normalne bo jak zapisuje to jest 10-15 razy dziennie... troche to uciazliwe ale mam nadzieje ze nie niebezpieczne.

Czesc,
Mnie Mloda gdzies tak sie usadowila,ze.nie wiem hak siedziec/lezec,zeby podbrzusze nie bolalo...
Co do bolacych i opuchnietych lydek to nie wiem co mozesz zrobic..mnie bolaly przez kilka dni,zmniejszylam ilosc pitej kawy do minimum,a nawet zera i problem zniknął. Poki co przytylam 6kg.ale sie strasznie zle ze swoim cialem..czuje sie ogromna i pewnie taka wlasnie jestem 😞 boje sie myslec co pozniej bedzie... leniuch ja mam takie samo odczucie jak Ty..z Alanem czulam sie znacznie lepiej w ciazy..dopiero teraz ogladajac zdjecia widze jaka bylam wielka,a nie widzialam i nie czulam sie na taka ogromna,a teraz jest mi zle z sama soba. Ostatni zapis w karcie ciazy z Alanem mam 86kg,a teraz juz mam 84,2!! Z tym,ze startowalam 3kg ciezsza teraz..jakas masakra i tyle!

Co do Wigilii to ja sie czulam,jak nie w Wigilie,bo w tym roku z tesciami i tu u nich jest jakos tak inaczej..z potraw to tylko barszcz z uszkami i karp sie powielaja..oplatkiem lamia sie na koniec,zyczac sobie tylko wesolych swiat..u nas przed tym jak usiadziemy do stolu lamie sie kazdy z kazdym oplatkiem i skladamy sobie zyczenia,ale nie typu wesolych swiat..tyko takie od siebie...ogolnie tak sztywno tutaj jest jak dla mnie..

• Mamusia
Witajcie -życzę wszystkim Mamusiom i ich rodzinom wszystkiego najlepszego! Spełnienia wszystkich marzeń! I w te następne 2 dni Świąt życzę lekkich brzuszków 🙂

Mój brzuszek jest taki ciężki, w nocy ciężko mi się przekręca z boku na bok. Uwielbiam ten stan ale ciężkawo się zaczyna.

Pozdrawiam Wszystkich :*

• Mamusia
hej
dostaliśmy fotelik na gwiazdkę ale zaczęłam czytać o fotelikach i się zapętliłam.
Chyba pogadam żeby wymienic na jakiś bujaczek do domu albo coś...

Kumpela mi radzi kupić system ISOFIX, że bezpieczny i przede wszystkim wygodny. Tylko drogi..
Ale zastanawiam się nad takim rozwiązaniem Recaro dla 0-13+ isofix ok 830 zł
http://www.bangla.pl/opinie/p11430/recaro-young-profi-plus-grupa-0
a potem fotelik recaro 9-18 na tej samej bazie .. Tylko w koncu nie wiem czy pasują do wszystkich typów fotelików recaro ?? w tej wadze??
http://czarodziej.eu/pl/baza-isofix-do-fotelikow-samochodowych-recaro.html

Tu macie testy crashowe do fotelików:
http://fotelik.info/pl/testy/2013/grupa/rosnaco/index.html

A może Wy macie jakieś rady odnośnie fotelików?
w końcu chodzi o bezpieczeństwo... Drogie to straszliwie, ale można poszukać używanego albo sprzedać potem i część kasy się odzyska...

Jakie są Wasze opinie??

a to fajna akcja swoją drogą:
http://czarodziej.eu/pl/static/sprawdz-koniecznie-czy-twoje-dziecko-podrozuje-bezpiecznie.html

• Mamusia
hej laski 🙂 jak po świętach? nie miałam kiedy nawet zajrzeć na forum tyle biegania i zamieszania, jeszcze święta w rozjazdach. jezeli chodzi o fotelik to my jednogłośnie zdecydowalismy sie na maxi cossi. ma crashtesty, jest lekki i wygodny, ogólnie jest bardzo polecany i nie drogi 🙂 my za swój dalismy koło 500 zł na allegro tez w takich cenach sa 🙂 teraz nad wozkiem myslimy, hitreec mi sie podoba i ma go koleżanka bardzo mi się podoba ma dobre niektóre opinie bo wiadomo że cięzko każdemu dogodzić i cena tez jest przystepna bo niecałe 1000 zl słyszałyscie cos o nim?

• Mamusia
Kinga hitreeco
takie znalazłam opinie na ten temat:
http://www.bangla.pl/opinie/p2497/emjot-hitreeco
trochę dużo zastrzeżen na temat jakości

Ja się zastanawiam nad wózkami w podobnje cenie:

- bebetoo nico plus
http://www.bangla.pl/opinie/p32380/bebetto-nico-nico-plus-wozek
- albo baby degisn lupo
http://www.ceneo.pl/18008581#tab=reviews_scroll

Tu jest fajny ranking, aczkolwiek to oczywiście sa czyjeś opinie
http://opinie.wozki-dla-dzieci.com/wozki-ranking/wozki-wielofunkcyjne-ranking-2012/